معرفی و دانلود کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده
برای دانلود قانونی کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده
کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده به قلم فاطمه مهدوینیا و محمدرضا بلیاد، سبکهای عشق ورزیدن، رضایت زناشویی و رابطهی راهبردهای مقابلهی مذهبی با هموابستگی را به طور کامل بررسی میکند.
یکی از اصلیترین دغدغههای جوانان، تشکیل خانوادۀ صمیمی، بانشاط و پایدار است. سلامت جامعه نیز وابسته به ایجاد خانوادههای مستحکم، امیدوار و پویاست. استواری خانواده تأثیر نافذی بر بهزیستی روان شناختی، جسمانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی فرزندان و والدین دارد.
خانواده سالم و اخلاقی همواره مورد توجه دین اسلام، بزرگان و علما بوده است؛ چرا که اگر بر اساس تعالیم الهی بنای خانواده پیریزی شود و اعضای آن به واسطه انگیزههای الهی به ایفای مسئولیت و نقش خود بپردازند؛ میوههای شیرین این درخت اصیل و تنومند، کام فرد و اجتماع را شیرین میکند و رشد و تعالی جامعه و افراد را در پی دارد. از طرفی عوامل بسیاری در استحکام و یا از هم پاشیدن ازدواج نقش دارند که در کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده، مذهب به عنوان اولین عامل بررسی میشود.
مذهب میتواند روابط زناشویی را تقویت و استحکام بخشد. نیایش و دینداری در روح و جسم تأثیر میگذارد و احساس اخلاقی و عرفانی را همراه با هم تقویت میکند. در چهره و رفتار کسانی که به نیایش میپردازند، حس وظیفه شناسی، نبود حسد و شرارت، نیکی و خیرخواهی نسبت به دیگران دیده میشود. نیایش خصوصاً خود را با علامات بسیار مشخص و منحصر به فردی نشان میدهد. متانت رفتار، انبساط خاطر، شادی بیدغدغه، چهره پر از یقین و آمادگی برای پذیرش حق از ویژگی نیایشگران است. با وجود چنین ویژگیهایی در زن و شوهر، زندگی استحکام بیشتر و بهتری پیدا میکند.
کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده (The role of Spirituality in the family stability) در تحکیم باورهای دینی و اعتقادی که نقش کلیدی در موفقیت و پایداری پیوند زناشویی دارند به شما کمک میکند و همچنین به شما یادآور میشود که بیگانگی و بیتوجهی زوجین به اعتقادات و باورهای مذهبی، باعث مشکلات جدی در زندگی خواهد شد.
در بخشی از کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده میخوانیم:
قرآن حکیم هدف اصلی از ازدواج را آرامش معرفی میکند و مودت و رحمت را دو امکان و فرصت الهی برای رسیدن به آرامش میشمرد. این دو نعمت الهی مانند سایر نعمات الهی به حفظ و پاسداری و پرورش نیاز دارند. اموری که به تحکیم خانواده و رفع مشکلات گوناگون یاری میرسانند، به کسب مهارت و آموزش نیاز دارند.
چنانچه اگر زن و شوهر آگاهی خود به وظایف خانوادگی را فزونی بخشند و برای تشکیل خانواده کامیاب بکوشند، خداوند مدارا و توافق آنها را روزیشان میکند. از آن جا که ما در جامعهای زندگی میکنیم که دین و سنت به یکدیگر گره خوردهاند و دین با دستورات و احکام فراوان در همه زمینههای زندگی بشر نقش اساسی را در تشکیل این جامعه به عهده دارد، بنابراین لازم دیده شد که به بررسی نقش مذهب و رابطه آن بر روی تعدادی از عوامل مهم در تشکیل خانواده سالم واخلاقی بپردازیم. از جمله این عوامل را میتوان هم وابستگی، سبکهای عشق ورزیدن و رضایت زناشویی را نام برد.
دین و جهتگیریهای مذهبی بخشی از یک نظام جهت دهنده کلی است. شخصی که ایمان مذهبی نیرومندی دارد و دچار مشکلات توانفرسا شده است، باید راهی بیابد تا از کلیات عقیدهاش به جزئیاتی برسد که وی را در مواجهه با آن مشکل یاری رساند. در واقع نگرش مثبت درباره خود و دیگران باتصور مثبت از خدا ارتباط دارد، لیکن این نکته کاملاً مشخص است که تصور افراد درباره خدا جنبه چند بعدی دارد، به طوری که تلقی مثبت از خدا میتواند، معنا، عزت نفس، حس تسلط مناسب، نحوه عشق ورزیدن و در نهایت رضایت فرد از زندگی را تقویت نماید. همچنین مفهوم خدای سلطه جو با شرمساری، لذت نبردن از زندگی، عزت نفس کمتر و کاهش احساس رضایت پیوند مثبت دارد. مؤلف در پژوهش خود با هدف بررسی رابطه راهبردهای مقابله مذهبی با هم وابستگی، سبکهای عشق ورزیدن و رضایت زناشویی زنان همسردار که شامل 180 نفر از زنان همسردار به یافتههایی دست یافت که نشان داد، راهبردهای مقابله مذهبی با هم وابستگی، سبکهای عشق ورزیدن و رضایت زناشویی زنان رابطه دارد. همچنین یافتهها نشان دهنده این موضوع بود که راهبردهای مقابله مذهبی از توان مناسبی برای پیشبینی هموابستگی، سبکهای عشق ورزی و رضایت زناشویی زنان برخوردار است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل 1: مفهوم راهبردهای مقابله مذهبی
مقدمه
تعریف مقابله
راهبردهای مقابله
مقابلۀ مذهبی منفی
انواع سبکهای مقابلۀ مذهبی
نظریات روانشناسی و دین
سنت انگلیسی - آمریکایی
سنت آلمانی
سنت فرانسوی
رویکرد الهیدانان و فیلسوفان
مقابله مذهبی و جنسیت
راهبردهای مقابله باتنیدگی در اسلام
روشهای شناختی
روشهای رفتاری
روشهای عاطفی - معنوی مقابله با تنیدگی
فصل 2: مفهوم هم وابستگی
تعریف هم وابستگی
تاریخچه هموابستگی
انواع هموابستگی
رفتار هموابستگان با استفاده از مثلث کارپمن
جلوههای هم وابستگی
ویژگیهای شخصیتی هموابستهها
سرکوبی یا واپس زنی بسیاری از هموابستهها
وسواس: هموابستهها گرایش به این دارند که
کنترلگر: بسیاری از هموابستهها
انکار:هموابستهها
وابستگی: بسیاری از هموابستهها
ارتباطات ضعیف : هموابستهها، پی در پی
حد و مرزهای ضعیف و تحریف شده هموابستهها بارها
بیاعتمادی بسیاری از هموابستهها
خشم بسیاری از هموابستهها
مشکلات جنسی بعضی از هموابستهها
پیش رونده و آشفته ساز: در مراحل پیشرفتهتر، هموابستهها ممکن است
هموابستگی و مذهب
اصل شکرگزاری
هموابستگی و جنسیت
فصل 3: مفهوم سبکهای عشقورزی
تعریف عشق
تعریف عشق از دیدگاه استاد مطهری
سبکهای عشق ورزی
عشق و نظریه روانکاری
عشق و نظریه تکامل
عشق و نظریه دلبستگی
عشق و نظریه معنا درمانی
عشق و نظریه توسعه خود
نظریه استرنبرگ (نظریه مثلث عشق)
نظریه جان لی
سبکهای عشق ورزی اولیه
سبکهای عشق ورزی ثانویه
شباهت نظریه «لی» با «استرنبرگ»
عشق یک طرفه و عشق پنهان
قصه عشق در نظریه استرنبرگ
عشق و جنسیت
عشق و هموابستگی
تشخیص قصهی بهبودی
فصل 4: رضایت زناشویی
تعریف رضایتمندی از زندگی
تعریف رضایت زناشویی
نظریههای موجود در رابطه با رضایت زناشویی
رضایت زناشویی و بهزیستی روانی
ضرورت عوامل مؤثر بر رضایت زناشویی
عوامل مؤثر بر رضایت زناشویی کارلسون (2000) و اسلام
رضایت زناشویی و جنسیت
فصل 5: نقش راهبردهای مقابله مذهبی با هم وابستگی و رضایت زناشویی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نقش معنویت در استحکام خانواده |
نویسنده | فاطمه مهدوی نیا، محمدرضا بلیاد |
ناشر چاپی | انتشارات بهنام قلم |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-9425-95-4 |
موضوع کتاب | کتابهای موفقیت در زندگی زناشویی |