معرفی و دانلود کتاب مردی؟ خب که چی؟

عکس جلد کتاب مردی؟ خب که چی؟
قیمت:
۴۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مردی؟ خب که چی؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مردی؟ خب که چی؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مردی؟ خب که چی؟

شریل ال. نیلی در کتاب مردی؟ خب که چی؟ به این موضوع می‌پردازد که چرا رسانه‌ها و قانون‌گذاران نسبت به قتل زنان سیاه‌پوست بی‌توجه هستند و به این سوال پاسخ می‌دهد: آیا رسانه‌ها مسئول نامرئی بودن زنان سیاه‌پوست قربانی قتل هستند یا اینکه صرفاً تبعیض، نژادپرستی نهادینه شده و بی‌تفاوتی ذاتی در ساختار اجتماعی جامعۀ آمریکا نسبت به آفریقایی - آمریکایی‌ها را منعکس می‌کنند؟

درباره کتاب مردی؟ خب که چی؟

کتاب حاضر اثری پژوهشی است که به مسئله‌ی مهمی چون تاثیر نژاد بر پوشش رسانه‌ای جهان می‌پردازد. نویسنده‌ی کتاب عقیده دارد که رسانه‌ها از ابزار مهم ارتباطی به شمار می‌آیند که هم می‌توانند مختص جمعیت ویژه‌ای باشند و هم قشری را نامرئی نمود دهند.

برای بحث در مورد نادیده‌گیری قتل زنان سیاه‌پوست توسط رسانه‌ها و مأمورین اجرای قانون، مهم است که ابتدا منظور از اصطلاح «نامرئی‌بودن» را بدانید. واضح است که این اصطلاح به معنای تحت‌اللفظی‌اش به کار نرفته، بلکه به معنای تلاش جامعه برای نامرئی کردن و نادیده انگاشتن زنان سیاه‌پوست است، برای کم‌اهمیت نشان دادن زندگی آن‌ها در جامعۀ سفیدپوست.

در جامعۀ پدرسالار (مردسالار)، ‌زندگی زنان نسبت به مردان ارزش کمتری دارد؛ زمانی‌که نژاد و طبقۀ اجتماعی را هم در نظر بگیریم، این کم‌ارزشی پیچیده‌تر می‌شود. زنان سیاه‌پوست نه‌تنها با تبعیض جنسیتی، بلکه با تبعیض نژادی و طبقاتی هم مواجه هستند. تعدادی از محققان و نویسندگان فمینیستِ سیاه‌پوست نشان داده‌اند که نامرئی انگاشتن زنان سیاه‌پوست در جامعۀ سفیدپوست الگویی تاریخی دارد، به خصوص با توجه به اینکه این امر به ناتوانی‌ِ ناشی از زن بودن و اقلیت‌بودن آن‌ها نیز مربوط می‌شود. اینکه بگوییم تمامی زنان به یک اندازه مورد تبعیض قرار می‌گیرند، ‌دست‌کم ساده‌لوحانه است؛ چون تأثیر نژاد در تسهیل کم‌ارزش کردن زنان را نادیده می‌گیرد. نژاد همچنان یک سازمان‌دهندۀ قویِ حیات اجتماعی در ایالات متحده است؛ ولی مطالعات درموردِ نژاد اساساً بر تجربیات مردان سیاه‌پوست متمرکز بوده است.

شریل ال. نیلی (Cheryl L. Neely) در کتاب مردی؟ خب که چی؟ (You're Dead—So What) دست به تحقیقات گسترده‌ای زده است و با بررسی دقیق و سنجیده خود نشان می‌دهد که زنان سیاه‌پوست در معرض جرم و جنایت بیشتری نسبت به زنان سفیدپوست قرار دارند ولی تعداد رسانه‌هایی که این اخبار را پوشش می‌دهند بسیار کمتر است و اغلب بسیاری از این موارد برای پلیس از اهمیت چندانی برخوردار نیستند. این استاد جامعه‌شناسی دانشگاه اوکلند در کتاب حاضر به شکلی ویژه، شیوه‌ی نادیده گرفتنِ آزار و خشونت علیه زنان سیاه‌پوست را به تصویر می‌کشد.

کتاب مردی؟ خب که چی؟ برای چه کسانی مناسب است؟

این اثر پژوهشی به تمام علاقمندان به حوزه جامعه‌شناسی پیشنهاد می‌شود.

با شریل ال. نیلی بیشتر آشنا شویم:

این نویسنده‌ی چیره‌دست در دانشگاه اوکلند به عنوان استاد جامعه‌شناسی فعالیت می‌کند و به تدریس دوره‌های جرم‌شناسی، رسانه و... می‌پردازد. دکتر چریل ال. نیلی در سال 2016 توانست جایزه Midwest Book Award را از آن خود کند.

در بخشی از کتاب مردی؟ خب که چی؟ می‌خوانیم:

یک واقعیت ناراحت‌کننده دربارۀ دیدگاه جامعه نسبت به قربانیان جرائم این است که گاهی قربانیان به‌خاطر خشونتی که علیه‌شان اِعمال شده، سرزنش می‌شوند. تلقی از قربانیان خشونت به دو صورت قربانیِ ناسزاوار (قربانی‌ای که مستحق مرگ نبوده یا خودش باعث آن نشده) و قربانیِ سزاوار (قربانی‌ای که تنش می‌خاریده)، نتیجۀ طرز پوشش رسانه‌های خبری است؛ در این موارد، نشر اطلاعات منفی درموردِ قربانیان جرائم می‌تواند باعث سرزنش قربانی شود.

روان‌شناسی به نام ملوین لرنر معتقد است اگر افراد به «دنیای عادلانه» باور داشته باشند (اساساً هم امور خوب و هم امور بد بنا به دلایلی اتّفاق می‌افتند) و چارچوب‌بندی ماجرا هم نشان دهد که قربانی تاحدّی گناهکار بوده، آن‌ها مستقیم یا غیرمستقیم قربانی را سرزنش می‌کنند؛ برای مثال، جزئیاتی مانند مست‌بودن یا ساعت دو نیمه‌شب از مهمانی برگشتن درموردِ فردی که مورد تجاوز قرار گرفته، می‌تواند سبب شود که برخی گمان کنند قربانی تاحدّی سزاوار چنین تعرضی بوده است. بعید نیست کسی این‌گونه استدلال کند:

«چرا یک زن نجیب بااینکه می‌داند دنیا جای خطرناکی است تا این موقع شب بیرون می‌ماند؟»

رسانه‌ها قدرت این را دارند که با نحوۀ «چارچوب‌بندی» زندگی قربانی، از سرزنش او جلوگیری کنند.

ایزابل کوریا و همکارانش «قربانی‌شدن ثانویه» را بررسی کردند و دریافتند انتساب ویژگی‌های مثبت به قربانیان جرائم خشونت‌آمیز، همدلی مخاطبان نسبت به قربانیان را افزایش داده و سبب می‌شود آن‌ها را سزاوار خشونتی که متحمل شدند، ندانند. نویسندگان توضیح می‌دهند که قربانی‌شدن ثانویه زمانی رخ می‌دهد که قربانیان خشونت احساس می‌کنند این بار قربانیِ قضاوت‌های منفی یا تند دیگران شده‌اند؛ این نوع از قربانی‌شدن می‌تواند در نحوۀ پیگیری شکایت‌های قربانیان تعرض جنسی توسط مجریان قانون هم اتّفاق بیفتد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
پیشگفتار
فصل اوّل: زنان سیاه‌پوست به‌عنوان قربانیان قتل
فصل دوم: قربانی سزاوار در مقابل قربانی ناسزاوار
فصل سوم: اتحاد بی‌ثبات
فصل چهارم: نگاهی به سوگیری رسانه‌ای در سه روزنامۀ اصلی شهر
فصل پنجم: مرئی‌سازیِ نامرئی‌ها
نتیجه‌گیری

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مردی؟ خب که چی؟
نویسنده
مترجمزهرا عاملی
ناشر چاپینشر محتوای الکترونیک صاد
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات126
زبانفارسی
شابک978-622-7459-59-3
موضوع کتابکتاب‌های فمینیسم
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مردی؟ خب که چی؟

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب مردی؟ خب که چی؟

برای دریافت کتاب مردی؟ خب که چی؟ و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.