معرفی و دانلود کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار
برای دانلود قانونی کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار
هدف کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار، ایجاد بینش درباره مدیریت دانش در انواع مختلف فرایندهای کسب و کار و ارائه راهکارها و ابزارهای کاربردی برای پیادهسازی عملی مدیریت دانش فرایندگراست.
امروزه نقش حیاتی دانش در برتری رقابتی برای همگان آشکار است. از این رو هم دانشگاهیها و دانشکاران و هم مدیران در پی یافتن روشهایی برای مدیریت بهینه سرمایههای دانش هستند.
از طرف دیگر، مدیریت فرایندهای کسب و کار یکی از حوزههای نوین علم مدیریت است که با هدف سودآوری بیشتر، به مدلسازی، خودکارسازی، مدیریت و بهینهسازی فرایندهای کسب و کار میپردازد. مخزن فرایندهای کسب و کار شامل دانش فرایندهای موجود است که به شکل قواعد کسب و کار، مستند شدهاند. این دانش شامل سیاستها و رویهها، شرح مشاغل، برگهها / فرمها و قوانین / کدهای کاربردی سازمان و قواعد نظامهای مدیریت پایگاه داده رابطهای میباشد. بنابراین مدیریت دانش باید با توجه به فرایندها که منبع دانش سازمانی است، انجام شود.
در چند سال اخیر، مفهوم مدیریت دانش فرایندگرا به معنای یکپارچهسازی حوزه مدیریت فرایندهای کسب و کار و حوزه مدیریت دانش در محافل علمی و عملی به وجود آمده است و تلاشهایی برای معرفی مفهوم فرایند در برنامههای مدیریت دانش یا مفهوم مدیریت دانش در مدیریت فرایندهای کسب و کار به منظور بهرهبرداری از مزایای هر دو رویکرد انجام شده است. با این حال در حوزه مدیریت دانش فرایندگرا به رویکردهای مدیریتی که منجر به رهنمودهای عملی شوند، کمتر توجه شده است.
کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار (Guide to writing a thesis) به ارائه یک رویکرد فرایندگرا برای اجرای مدیریت دانش میپردازد. بدین منظور، ابتدا روشی برای الگوسازی و تحلیل فرایندهای کسبوکار از منظر مدیریت دانش ارائه میکند و سپس چارچوبی برای تبیین موضوعات مختلف مدیریت دانش در فرایندهای کسب و کار ارائه مینماید.
از آنجا که مدیریت دانش و مدیریت فرایندهای کسب و کار اهداف مشترکی چون «بهبود رضایت مشتری» و «بهبود بهرهوری» دارند، لذا جهتگیری فرایندی در فعالیتهای مدیریت دانش مزایای چشمگیری خواهد داشت. از آن جمله میتوان به جهتگیری زنجیره ارزش، درک بهتر دانش از طریق ارتباط آن با فرایند، بهرهگیری از روشهای مدیریت فرایند، امکان الگوبرداری از فرایندهای دیگر، طراحی نظام مدیریت دانش مبتنی بر فرایند و نظایر آن اشاره کرد.
به طور کلی میتوان گفت این کتاب با ارائه یک عینک فرایندی برای نگاه به مباحث مدیریت دانش، هم در حوزه تئوری و هم در فضای کسب و کار برای دانشگاهیان و مجریان طرحهای مدیریت دانش قابل استفاده خواهد بود. در حوزه تئوری مفاهیم مدیریت دانش فرایندگرا با تعریف و تفکیک چهار نوع فرایند کسب و کار، توسعه یافته و غنی شده است. لذا میتوان از آن به عنوان مبنای تئوری تحقیقات آتی در حوزه مدیریت دانش فرایندگرا استفاده کرد. همچنین میتواند به عنوان منبع درسی کارشناسی ارشد و دکتری علم اطلاعات و دانششناسی، مدیریت فناوری اطلاعات و غیره استفاده شود.
در بخشی از کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار میخوانیم:
دیدگاههای مختلفی در خصوص چیستی دانش وجود دارد. دلیل این تنوع این است که دانش یک مفهوم انتزاعی است که از دوران یونان کلاسیک در فلسفه غرب بحثهای معرفتشناختی به راه انداخته است. اما در سالهای اخیر توجه زیادی به دانش به عنوان یک منبع سازمانی مهم شده است. افزایش علاقه به دانش سازمانی و مدیریت دانش، از گذر به اقتصاد دانش نشات میگیرد که در آن به دانش به عنوان منبع اصلی خلق ارزش و مزیت رقابتی پایدار نگریسته میشود.
بعضی از نویسندگان، اغلب در ادبیات علم اطلاعات، دانش را با متمایز کردن دانش، اطلاعات و داده تعریف میکنند. ونس اطلاعات را داده تفسیر شده در یک چارچوب معنادار تعریف میکند در حالی که دانش، اطلاعاتی است که آزمون شده و درست انگاشته میشود. مگلیتا اظهار میدارد که داده، اعداد خام و حقایق است. اطلاعات، دادههای پردازش شده است و دانش، "اطلاعاتی است که قابل اقدام باشد". مچلوپ با اشاره به اطلاعات به عنوان جریانی از پیامها و معانی که ممکن است منجر به افزایش یا اصلاح دانش گیرنده شود، بین دانش و اطلاعات تمایز ایجاد میکند. درسکه اطلاعات را به عنوان مطالب خام برای تولید تعریف میکند. مطالعات دانشگاه کرنفیلد در خصوص مدیریت دانش در اروپا تاکید دارد که تفاوت کلیدی بین اطلاعات و دانش این است که دریافت کننده باید به منبع دانش اعتماد کند اگرچه واقعا درباره اطلاعات نیز همین موضوع را میتوان گفت. این تعاریف از آن جهت مفید است که همگی باعث درک تفاوتهای بین داده، اطلاعات و دانش شده و از این رو ممکن است در تحلیل نیازمندیهای سیستمهای مدیریت دانش استفاده شود. با این وجود، این تعاریف نمیتوانند زمان تبدیل اطلاعات به دانش را مشخص کنند.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: دانش و ماهیت آن در کسب و کار
فصل 2: مدیریت دانش و فرایندهای کسب و کار
فصل 3: مدلسازی و تحلیل فرایندهای کسب و کار از منظر مدیریت دانش
فصل 4: طبقهبندی فرایندهای کسب و کار از منظر مدیریت دانش
فصل 5: موانع مدیریت دانش در 4 نوع فرایند کسب و کار
فصل 6: جعبه ابزار پیشنهادی مدیریت دانش فرایندگرا و چارچوب تبیین رویکردهای مدیریت دانش در انواع فرایندهای کسب و کار
فصل 7: مطالعه موردی فرایند مرکز تماس شهرداری تهران
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مدیریت دانش فرایندهای کسب و کار |
نویسنده | مینا رنجبر فرد، محمد حسن زاده، محمد اقدسی، امیر البدوی |
ناشر چاپی | انتشارات کتابدار |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 240 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-241-106-8 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت دانش |