معرفی و دانلود کتاب فرزانه‌وار زیستن: مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چین

عکس جلد کتاب فرزانه‌وار زیستن: مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چین
قیمت:
۱۵۰۰۰۰ ۷۵,۰۰۰ تومان ۵۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب فرزانه‌وار زیستن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب فرزانه‌وار زیستن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب فرزانه‌وار زیستن: مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چین

کتاب فرزانه‌وار زیستن، نوشته‌ی برایان دبلیو ون نوردن، به معرفی فلسفه‌ی باستانی چین می‌پردازد. این کتاب، به عنوان منبعی عالی برای آشنایی اولیه با فلسفه‌ی چینی شناخته می‌شود و دانشجویان و علاقه‌مندان به فلسفه را به خواندن منابع پیچیده‌تر و تخصصی‌تر دعوت می‌کند. این کتاب، زمینه‌ی تاریخی و اجتماعی هر یک از تفکرات را می‌کاود، آن‌ها را با فلسفه‌ی غرب مقایسه می‌کند و کاربردشان را در فلسفه و زندگی امروز نشان می‌دهد.

درباره‌ی کتاب فرزانه‌وار زیستن

فلسفه‌ی شرق آسیا، این روزها بیش از همیشه مورد توجه فلاسفه و مردم عادی قرار گرفته است. چین از دوران باستان، متفکران و فیلسوفان بزرگی داشته است که با تفکرات خود، تأثیرات زیادی بر همه‌ی جهان گذاشته‌اند. با وجود این که بخشی از تفکرات آن‌ها، مورد ستایش فیلسوفان غربی قرار گرفته و پایه‌ی برخی اندیشه‌هایشان را شکل داده، اما بسیاری دیگر از نظراتشان نیز، برای جهان غرب و البته فلسفه‌ی ترجمه‌ای ما بسیار نو و قابل تأمل است. به همین دلیل است که آشنایی با مبانی فلسفه‌ی چین باستان، می‌تواند پنجره‌ای نو برای اندیشه‌ی علاقه‌مندان به فلسفه باشد. کتاب فرزانه‌وار زیستن (Introduction to Classical Chinese Philosophy)، نوشته‌ی یکی از اساتید مطرح فلسفه‌ی چین و ژاپن در دانشگاه واسار، برایان دبلیو ون نوردن (Bryan W. Van Norden) است که مبانی فلسفه‌ی باستانی چین را برای مخاطبانی که اطلاعات زیادی در این زمینه ندارند ارائه می‌دهد.

معرفی و دانلود کتاب فرزانه‌وار زیستن

کتاب فرزانه‌وار زیستن، علاوه بر مشهورترین آرای فلاسفه‌ی چین باستان، درباره‌ی تاریخچه و زمینه‌ی شکل‌گیری هر یک، تاثیرات هر یک بر فلسفه‌ی غرب و همین‌طور کاربردهای احتمالی آن در دنیای امروز، نکات ارزنده‌ای را ارائه می‌دهد. این کتاب، علاوه بر این که از سادگی لازم برای آشنایی و یادگیری اولیه برخوردار است، می‌تواند کسانی که اطلاعات فلسفی بیشتری دارند یا با تفکرات غالب فلسفی در چین باستان آشنایی دارند به خود جذب و نظرشان را به ابعاد جدیدی از برخی مباحث جلب کند.

کتاب فرزانه‌وار زیستن را دکتر احمد رضا جمکرانی ترجمه کرده و انتشارات مروارید به چاپ رسانده است.

نکوداشت‌های کتاب فرزانه‌وار زیستن

  • مقدمه‌ای بنیادین و بسیار قابل درک درباره‌ی فلسفه‌های بومی چین. برایان ویلیام ون نوردن چکیده‌ی درک واضح خود را از فلسفه‌های کلاسیک چینی با استفاده از چارچوب‌های مفهومی آشنا، با مخاطبان به اشتراک می‌گذارد. این کتاب مخاطب‌پسند، زمینه‌های تاریخی و فرهنگی را برای فلسفه‌های مورد بحث خود آشکار می‌کند و شامل ضمائم، سوالاتی برای مطالعه‌ی بیشتر و داستان‌های ساختگی برای درک بهتر برخی از مطالب است.... (آن پیروچلو، استاد فلسفه‌ی دانشگاه سن دیگو)
  • کتاب فرزانه وار زیستن، مقدمه‌ای عالی است که نگاهی دقیق، پیچیده و در عین حال قابل درک را در اختیار مبتدیان قرار می‌دهد و همین‌طور برای آنان که دانش تخصصی‌تری در این باب دارند بینش‌های جدید و دیدگاه‌های چالش‌برانگیزی را به ارمغان می‌آورد. با وجود این که کتاب، تمرکز خود را بر دوره‌ای از فلسفه‌ی چین می‌گذارد که مطمئنا قابل درک‌تر و مهم‌تر است اما فلسفه‌های رقیب را هم پوشش می‌دهد. همچنین با خودآگاهی قابل تحسینی، جسورانه تلاش می‌کند که این فلسفه‌ها را به جنبش‌ها و شخصیت‌های غربی ارتباط دهد. من این کتاب را به شدت توصیه می‌کنم. (لی اچ یرلی، استاد دانشگاه استنفورد)
  • کتاب ون نوردن مقدمه‌ی بسیار خوبی است در مورد متفکران کلاسیک چینی، به ویژه برای کسانی که به رویکرد تطبیقی چینی-غربی علاقه‌مند هستند. این کتاب در زمینه‌ی معرفی کنفوسیوس‌ها (به ویژه منگزی و سونزی) موزی و مکتب نام‌ها بسیار قوی‌تر از دائوئیست‌ها عمل می‌کند و به همین دلیل من آن را به عنوان متنی مقدماتی برای مطالعه‌ی بیشتر در آیین کنفوسیوس‌ به شدت توصیه می‌کنم. (الکسوس مک‌لئود، استاد فلسفه‌ی دانشگاه دیتون)
  • این کتاب، مقدمه‌ای واضح بر اندیشه‌ی اولیه‌ی چینی است و تحلیل‌های تاریخی، متنی و مفهومی خوبی بر مکاتب فلسفی کلاسیک چین ارائه می‌کند. این کتاب مضامین، نظریه‌ها و استدلال‌های اساسی این اندیشه‌ها را روشن می‌کند و برای خوانندگان پلی فکری میان تفکر چینی و غربی می‌سازد. امروزه متون مقدماتی مانند این کتاب، یکی از ملزومات ویژه‌ی دوران ماست که با چالش‌های جهانی شدن و نیاز به گفتگوی بین افراد و فرهنگ‌ها مواجه هستیم.... این کتاب همچنین با بینش‌های نظری و روش‌شناسی تطبیقی قدرتمند، می‌تواند الهام‌بخش دانشجویان، فارغ‌التحصیلان، دانشمندان و متخصصان فلسفه به خصوص فلسفه‌ی چینی باشد. (وینسنت شن، استاد فلسفه و فرهنگ چینی دانشگاه تورنتو)
  • برایان دبلیو ون نوردن کار تحسین‌برانگیزی برای تأکید بر آن چه در فلسفه‌ی چین منحصربه‌فرد است انجام داده و درعین حال راه‌هایی را پیشنهاد می‌دهد که فیلسوفان چینی و غربی ممکن است بتوانند از آن طریق با هم گفتگو کنند... (اندرو کالوین، استاد فلسفه‌ی دانشگاه اسلیپری راک)

کتاب فرزانه‌وار زیستن برای چه کسانی مناسب است؟

کتاب فرزانه‌وار زیستن برای دانشجویان فلسفه، اساتید و متفکران این حوزه، خواندنی است. همین‌طور علاقه‌مندان به فلسفه و فرهنگ شرقی از خواندن آن لذت می‌برند.

در بخشی از کتاب فرزانه‌وار زیستن: مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چین می‌خوانیم

در مورد خودتخریبی نیز نمی‌توان چنین پاسخی داد. دوست من برای تسکین رنج خود تمایل به سیگار کشیدن دارد، بنابراین او هم سوژه و هم اُبژۀ لذت و رنج است. آیا این یک مورد از روی منافع شخصی نیست؟ نه. به‌یاد بیاورید که در مثال مذکور، دوست من تصدیق می‌کند که سیگار کشیدن به نفع او نیست. اما او معتقد است لذتی که از سیگار کشیدن به‌دست‌ می‌آید بیشتر از هزینه‌های سلامتی‌اش است. وقتی دوست من تسلیم وسوسۀ سیگار کشیدن می‌شود، کاری انجام می‌دهد که به او لذت می‌دهد (و بنابراین به او سود می‌رساند). بااین‌حال، حتی طبق قضاوت خودش، لذت سیگار کشیدن، ارزش آسیب رساندن به سلامتی او را ندارد. درنتیجه، سیگار کشیدن او در کل به نفعش نیست. از این‌رو، انگیزۀ او برای سیگار کشیدن صرفاً نفع شخصی نیست.

راه دومی که مردم سعی می‌کنند از مثال‌های نقض فرار کنند، نسبت دادن باورها یا انگیزه‌های پنهانی به افرادْ صرفاً به دلیل منافع شخصی است. شاید فرزندان من واقعاً به این دلیل به کودک دیگری پول اهدا می‌کنند که می‌خواهند دیگران در صورت نیاز، به آن‌ها کمک کنند. شاید لذت بردن از سیگار درواقع ارزش آسیب رساندن به سلامتی دوستم را داشته باشد. اکنون، مطمئناً می‌دانم که گاهی اوقات مردم کاری خیرخواهانه یا رفتاری ظاهراً خودویرانگرانه از خود نشان می‌دهند اما حقیقتاً چنین نیست. این طرز استدلال، مستلزم آن است که به‌طور نظام‌مند انگیزه‌های فریبا یا ناخودآگاه را به معنای واقعی کلمه در میلیون‌ها مورد به مردم منتسب کنیم. در بیشتر این موارد، هیچ مدرکی برای نسبت دادن این انگیزه‌ها به‌جز میل به جدا کردن خودپرستی روانی در برابر تزویر و تحریف وجود ندارد. هیچ مدرکی وجود ندارد مبنی بر این‌که فرزندان من از این نگرانی رنج می‌برند که ممکن است در فقری خردکننده، در کشوری باشند که سونامی، زیرساخت‌های اندک آن را ویران کرده است. هیچ دلیلی وجود ندارد که به آن‌ها این باور را نسبت دهیم که دادن پول به کسی در آن‌سوی دنیا، برای رفاه‌شان بسیار ایمن‌تر است تا پس‌انداز آن پول برای خودشان. به همین ترتیب، وقتی دوست من ادعا می‌کند که سیگار کشیدن به نفع شخصی او نیست، چه می‌گوییم؟ آیا او دروغ می‌گوید؟ آیا او به‌نحوی ناخودآگاه فکر می‌کند که سیگار کشیدن به نفع اوست؟ توضیح بسیار ساده‌تر این است که انگیزه‌های افراد معمولاً چیزی است که به‌نظرشان باید این‌گونه باشد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: زمینۀ تاریخی
1. اسطوره
2. تاریخ آغازین
3. دورۀ فیلسوفان
4. سیر زمانی
فصل دوم: کونگ‌زی و کنفوسیوسیسم
1. زمینۀ اجتماعی و زندگی کونگ‌زی
2. پنج موضوع در اندیشۀ کنفوسیوس
1. شادی در دنیای روزمره
2. احیای سنت
3. خانواده و مراقبت متمایز
4. مناسک و کارکردگرایی
5. تربیت اخلاقی
فصل سوم: کونگ‌زی و اخلاق فضیلت‌مدار
1. سه نظریۀ هنجاری
2- کنفوسیوسیسم به‌مثابه اخلاق فضیلت‌مدار
1. خوب زیستن
2. فضائل
3. تربیت اخلاقی و فطرت انسانی
3. محدودیت‌های آیین کنفوسیوس
4. دلبستگی به مرام کونگ‌زی
فصل چهارم: نتیجه‌گرایی موهیستی
1. معیار پایدار نتیجه‌گرایی
2. انتقاد از آیین کنفوسیوس
3. فلسفۀ سیاسی
4. نظریۀ حکم الهی
5. «علیه جبرگرایی» و دیالکتیک
6. اشباح و حقیقت
7. اهمیت تاریخی
فصل پنجم: یانگ جو و خودپرستی/ (خوک منیّت)
1. خودپرستی چیست؟
1. خودپرستی روان‌شناختی
2. خودپرستی اخلاقی
2. طبیعت یک چیز چیست؟
3. بحث‌های اولیه در مورد طریقت یانگ جو
4. بحث معاصر
فصل ششم: منگ‌زی و سرشت انسان
1. موهیست‌ها، منفعت و بی‌طرفی
2. یانگ جو و طبیعت انسان
3. فضائل
4. پرورش اخلاقی
5. کیهان‌شناسی
6. اهمیت تاریخی
فصل هفتم: زبان و پارادوکس در «مکتب نام‌ها»
1. دنگشی و خاستگاه‌های «مکتب»
2. خویی شی
3. گونگ‌سون لانگ
4. موهیست‌های متأخر
1. حل پارادوکس دنگشی
2. حل پارادوکس‌های خویی شی
3. حل پارادوکس اسب سفید
۴. بنیاد جدید اخلاق موهیستی
۵. محدودیت‌های منطق
۵. اهمیت تاریخی
فصل هشتم: دائودجینگ و عرفان
1. اسطوره و واقعیت
2. پنج موضوع
1. آسیب‌های اجتماعی و راه‌حل آن‌ها
2. بی‌عملی
3. آموزش بی‌کلام
4. طریقت
5. عرفان
3. اهمیت تاریخی
فصل نهم: شک و نسبیت‌درمانی جوانگ‌زی
1. زمینۀ جوانگ‌زی
2. شک و تردید
3. نسبیت‌گرایی
4. جدایی در جامعه، نه از جامعه
5. بی‌عملی
6. آموزه یا درمان؟
7. پیرو سنت یا رادیکال؟
8. اهمیت تاریخی
فصل دهم: طبیعت‌گرایی شون‌زی
1. زمینۀ تاریخی شون‌زی
2. طبیعت‌گرایی و مناسک
3. تاریخ و عینیت
4. سرشت انسان و روان‌شناسی
5. پرورش اخلاقی
6. اهمیت تاریخی
فصل یازدهم: هان فی‌زی
1. زندگی و زمینه
2. نقد کنفوسیوسیسم
3. پنج مؤلفۀ نظریۀ حکومت هان فی‌زی
1. قدرت موقعیت
2. روش‌های اداری
3. قوانین
4. دو بازوی حکومت
5. طریقت حکمران
4. پرسش دربارۀ بی‌اخلاقی
5. اهمیت تاریخی
فصل دوازدهم: اندیشۀ چینی متأخر
1. سلسلۀ چین
2. هان، طی شش سلسله
3. سوئی تا مینگ
4. چینگ تا ِمائو تسه‌دونگ
5. چین اکنون و فردا
پیوست الف: هرمنوتیک یا نحوۀ خوانش متن
1. ایمان و شک
2. جهان‌بینی «ما» و «آن‌ها»
پیوست ب: زبان و نظام نوشتاری چینی
1. پنج نوع کاراکتر یا نویسۀ چینی
2. چینی گفتاری
3. رادیکال‌ها و لغتنامه‌ها
4. فرضیۀ ساپیر وورف
پیوست ج: کونگ‌زی به‌عنوان فیلسوف نظام‌مند
1. «رشته» گلچین‌های 15. 4
2. «اصلاح و بازنگری نام‌ها» ی گلچین‌های 13. 3
3. «گسترش طریقت» در گلچین‌های 15.29
4. نتیجه
منابع حقایق و اساطیر

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب فرزانه‌وار زیستن: مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چین
نویسنده
مترجماحمد رضایی جمکرانی
ناشر چاپیانتشارات مروارید
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات359
زبانفارسی
شابک978-622-324-136-9
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک
۱۵۰۰۰۰ ۷۵,۰۰۰ ت ۵۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب فرزانه‌وار زیستن

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب فرزانه‌وار زیستن

برای دریافت کتاب فرزانه‌وار زیستن و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.