معرفی و دانلود کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه
برای دانلود قانونی کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه
روزانه میلیونها خبر، پیام و محتوای مجازی منتشر میشود. اما کدام یک از آنها ارزش خبری دارند یا از محتوایی ارزشمند برخوردارند؟ سهیل خزاییپول و امیر عابدینی در کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه سعی دارند تا با ارتقای آگاهی اقشار مختلف، تحلیل محتوای رسانهای را بهبود بخشند و با ایجاد تفکر انتقادی، افراد را در تشخیص و شناسایی مطالب قابل اطمینان یاری نمایند.
درباره کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای:
امروزه با وجود تعدد رسانههای اطلاعرسانی، منابع خبری و فضاهای مجازی تشخیص یک خبر واقعی از شایعه بسیار دشوار شده است. به همین دلیل لزوم داشتن یک ابزار محک برای شناسایی و تحلیل آن چیزی که از طریق رسانه به دستمان میرسد بسیار لازم و ضروری خواهد بود. سواد رسانهای دانشیست که مخاطب را در برابر شنیدن اخبار کذب مصون میدارد و برای انتخاب یک مرجع معتبر رسانهای راهنمایی میکند.
فیلمها، اخبار، تصاویر رسانهای و حتی بازیهای کامپیوتری همگی حامل فرستندهای هستند که ذهن مخاطب را به خود مشغول کنند تا با استفاده از ابزارهای مختلف پیام خود را به طور کامل منتقل نمایند.
در نگاه اول مخاطب با سطحی از اطلاعرسانی مواجه میشود و به سادگی از کنار آن میگذرد اما با نگاهی منتقدانه و عمیقتر، لایههای زیرین این محتوا بخش دیگری از ذهن مخاطب را تسخیر میکند که در طی یک فرایند در وجود مخاطب اثر میگذارد.
این یک تکنیک رسانهای به حساب میآید که متخصصان رسانه با گسترش دانش و فناوری به آن دست یافتهاند. این روشهای تولید محتوا با تکنولوژی همراه شدهاند و با هر وسیلهای الکترونیکی جدیدی که تولید میشود، با شگردی تازه از راه میرسند.
لازمه مواجهه درست و عقب نماندن از این صنعت پیشرونده مجهز شدن به ابزاریست که ما را در تشخیص و تحلیل یاری نماید. این ابزار همان سواد رسانه است که سهیل خزاییپول و امیر عابدینی در کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه، تلاش کردهاند تا به کمک نگاه نقادانه آن را آموزش دهند تا افراد جامعه در تشخیص یک خبر کذب یا محتوای جعلی مهارت پیدا کنند و از پراکندگی شایعات، واکنشهای هیجانی و نسنجیده افراد در برابر مطالب غیرواقعی جلوگیری نمایند.
کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
دانشجویان و علاقمندان حوزه علوم ارتباطات اجتماعی از این کتاب مطالب مفیدی دریافت خواهند کرد.
در بخشی از کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه میخوانیم:
درعصری که انواع رسانهها احاطه خود را بر سراسر عالم گسترده اند، نقش شگفت انگیز رسانههای ماهوارهای و مجازی در تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی انکار ناپذیر است و فناوریها به مثابه ابزارهایی در خدمت حکومتها و ضدحکومتها هستند که از توانایی عظیمی درقالبسازی و جهتدهی تصورات واندیشه انسانها برخوردار هستند و به عنوان ابزاری برای انسجام یا تشویش اندیشهها، هدایت سلایق، آرا و علایق گام برمیدارند.
سواد رسانهای یکی ازمباحث جذاب درحوزه ارتباطات و به عنوان یک اندیشه کلیدی مطرح است که در نتیجه آن افراد خود را به رسانهها اعلام مینمایند، تا معنای پیامهایی که با آنها مواجه می شوند تعبیر و تفسیر کنند. افراد با داشتن سواد رسانهای میتوانند رسانهها و تولیدات رسانهای را از یکدیگر تفکیک کرده و شناسایی نمایند؛ زیرا درحال حاضر قرارگرفتن افراد در انتهای مسیر رسانهها به عنوان دریافت کنندگان پیام پایان یافته است و آن ها باید در فرایند ارتباط، شرکای فعالی باشند. اما متأسفانه خواست اکثر افراد برخورد یک سویه، انفعالی و غیرهدفمند با رسانهها است.
درحالی که مصلحت آنها در برخوردی هدفمند با رسانه بوده و در مرحله اول باید میزان آگاهی و توان دریافت اطلاعات را تقویت کرده و با همین توان در جهت تقویت روحیه انتقادی و خواست بیشتر حرکت نمایند. هدف سواد رسانهای هوشیارکردن، اختیار بخشی و آزاد سازی مخاطب است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مؤلف
اهمیت و ضرورت موضوع رسانه
سواد رسانهای چیست؟
5 دیدگاه در خصوص سواد رسانهای
1- سواد رسانهای از نظر هابز
2- سواد رسانهای از نظر تامن
3- نظریه استفاده و خشنودی
4- سبک زندگی از دیدگاه بوردیو
جان فیسک: مقاومت مصرفکننده
تعریف سواد رسانهای
تاریخچه
هدف سواد رسانهای
محدود کردن انتخابها
تقویت تجربه
اهمیت سواد رسانهای
عناصر سواد رسانهای
دسترسی
تحلیل
ارزیابی
ایجاد محتوا
ویژگیهای سواد رسانهای
سواد رسانهای مقوله نیست
سواد رسانهای چند بعدی است
رویکردهای سواد رسانهای
رویکرد زیبایی شناختی
رویکرد اجتماعی - فرهنگی
رویکرد سیاسی
رویکرد اقتصادی
اصول سواد رسانهای
رسانهها عرضه کننده وقایع طراحی شده و گزینشی هستند
واقعیات محصول تصویرگری رسانهها هستند
مخاطب از مفاهیم رسانهها ادراک متفاوتی دارد
تصویر سازی رسانهها اهداف تجاری دارد
پیام رسانهها ایدئولوژیک است
پیام رسانهها دارای نتایج سیاسی و اجتماعی است
رسانهها شکل زیبایی شناختی منحصر به فردی دارند
مراحل کسب سواد رسانهای
داشتن آگاهی کامل در خصوص استفاده از رسانهها
نگاه منتقدانه به محتوای رسانهها
تحلیل جنبههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در رسانهها
استفاده از رسانه برای تغییرات اجتماعی
سواد رسانهای در جامعه
سواد رسانهای و تفکر انتقادی
ضرورت افزایش سواد رسانهای
اشباع شدن از پیامهای رسانهای
مدل قراردادی ناخودآگاهی
دامها
دام اول: خستگی ناشی از هجوم اطلاعات
دام دوم: احساس آگاهی کاذب
دام سوم: احساس کنترل کاذب و غیرواقعی
دام چهارم: عقاید اشتباه و ناقص
جمعبندی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ضرورت توسعه سواد رسانهای در جامعه |
نویسنده | سهیل خزایی پول، امیر عابدینی |
ناشر چاپی | انتشارات نویسندگان آزاد |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 69 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-718835-6 |
موضوع کتاب | کتابهای سواد رسانهای |