معرفی و دانلود کتاب سند چشمانداز و رویکرد تحلیل پوششی
برای دانلود قانونی کتاب سند چشمانداز و رویکرد تحلیل پوششی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سند چشمانداز و رویکرد تحلیل پوششی
کتاب سند چشم انداز و رویکرد تحلیل پوششی، به تالیف عباس کسایی پور، به سنجش وضعیت محیط میپردازد. اولین گام در حرکت به سمت مقصد، موقعیتیابی است و گام بعدی در تجزیه و تحلیل محیط منطقه و شناسایی وضعیت است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با ابلاغ سند نهایی چشمانداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران به سران سه قوه و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افق روشن ایران را در ١٤٠٤ هجری شمسی ترسیم نمودند. در این سند داریم:
* چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق ١٤٠٤ هجری شمسی
با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو ایمان و عزم ملی و کوشش برنامه ریزی شده و مدبرانه جمعی و در مسیر و اصول قانون اساسی، در چشمانداز ٢٠ ساله، ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی وانقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل.
اولین گام در حرکت به سمت مقصد، موقعیت یابی است؛ اینکه بفهمیم کجا هستیم و به کجا میخواهیم برویم. پس از آن نوبت به اتخاذ تصمیم در مورد چگونگی حرکت و تصمیمات راهبردی میرسد. همانطور که در سند چشمانداز بیست ساله ذکر شده، مقصد ما به عنوان کشور اول منطقه در زمینههای اقتصادی و علمی مشخص شده است و گام بعدی در تجزیه و تحلیل محیط منطقه و شناسایی وضعیت خودمان و کشورهایی که ازما پیشی گرفته اند، میباشد.
از دیر باز رصد کردن وضعیت محیط، جهت برنامه ریزیهای کلان دولتی مورد توجه سیاست گزاران کلان کشوری بوده است. این رصد از دوایر نزدیکتر شروع و درخاتمه کل محیط را در بر میگیرد. یکی از مهمترین اسناد کشوری، سند چشمانداز بیست ساله میباشد. در این سند ازبین کشورهای حوزهی نفتا برای جمهوری اسلامی ایران چنین آیندهای را مجسم نموده است: «ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل».
ابتدائیترین گام جهت سنجش وضعیت محیط، تعریف محکها و شاخصهای اساسی است که به بهترین نحو بیان کنندهی وضعیت موجود باشند. شاخصهایی که آرمانهای کشور را به درستی و حتی الامکان نزدیک به واقعیت بیان کنند. پس از مشخص شدن شاخصها نوبت به بررسی وضعیت محیط بر اساس شاخصهای میرسد و تعیین نقاط قوت و ضعف براساس یک مدل.
در راستای فرآیند رصدکردن محیطی تلاشهای زیادی شده است؛ و انواع روشهای کمی ابداع و اجرا شده اند. بیشتر روشها با یک پارامتر خاص شروع به رصد کردن و بالطبع رتبهبندی محیطی میکنند؛ و در نهایت آمار و اطلاعات استخراج شده ازدادههای اولیه را در کنار یکدیگر و گسسته ارائه میکنند.
روش تحلیل پوششی دادهها از روشهای ناپارامتریک میباشدکه محدود به یک پارامتر خاص نیست. قدرت این روش در ادغام پارامترهای مختلف کارائی و سنجش هم زمان آنها با یکدیگر است. بنابر این با قدرتی بیشتر به تحلیل انواع شاخصهای محیطی به صورت همزمان و غیر پارامتریک میپردازد.
در مدلهای مختلف تلاش میشود هر چه بیشتر به واقعیت نزدیکتر شد، ولی خود مدل در تضاد با هدف آن است، چنانچه راسل میگوید: «تمام منطق سنتی بنا بر عادت، فرض را بر آن میگذارند که نمادهای دقیقی به کار گرفته شده است. به این دلیل موضوع در مورد این زندگی خاکی قابل بکارگیری نیست، بلکه فقط برای یک زندگی ماوراء الطبیعه معتبر است». در ادامه جان لوکاسیه ویچ، ماکس بلک، لطفی زاده و دیگران به این ابهام و چند ارزشی بودن اشاره کردند و مفهوم اولیه «فازی» در 1937 میلادی شکل گرفت و به سرعت تا کنون درعلوم مختلف سایه افکنده است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران
اثربخشی
مفهوم کارایی
انواع کارایی
تحلیل نسبت در اندازهگیری کارایی
روش تحلیل نسبت
فصل دوم: تحلیل پوششی داده ها
سنجش کارایی نسبی
مدل CCR
حل مدل DEA
گروه مرجع برای انبار 10
اهداف برای انبار 10 (با کارایی 9/0)
مدل BCC
مدل BCC ورودی محور
مدل ثانویهی DEA
مدل DEA با بازدهی متغیر نسبت به مقیاس
محاسبهی کارایی مقیاس
رتبهبندی واحدهای کارا
خلاصهی روش مدل سازی برای DEA
فصل سوم: تفکر فازی
مجموعههای قطعی
مجموعهی محدب
مفاهیم اصلی مجموعههای فازی
نمایش مجموعههای فازی
تکیه گاه، ارتفاع، بهنجار، و گذر
زیر مجموعهی فازی
فصل چهارم: عملگرهای مجموعه ای فازی
مجموعهی فازی محدب
اصل گسترش
اعداد فازی
عدد فازی مثلثی
فازی ذوزنقه ای
عملگرهای ریاضی بر بازهها و اعداد فازی
رابطهی فازی
محدودیت فازی
شبکهی فازی
نظریهی امکان و احتمال
تبدیل واژههای زبانی به اعداد فازی
تبدیل اعداد فازب به اعداد قطعی
فصل پنجم: روش میانگین
روش مرکز ناحیه
کاربردهای نظریهی فازی
برنامه ریزی خطی فازی
تحلیل پوششی دادههای فازی
مدل اولیهی CCR(داده بنیان)
مدل ثانویهی CCR(داده بنیان)
مدل ثانویهی BCC(داده بنیان)
فصل ششم: رویکرد رتبهبندی فازی
رویکرد امکان پذیری
منابع و مآخذ
منابع
منابع فارسی
منابع غیر فارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سند چشمانداز و رویکرد تحلیل پوششی |
نویسنده | عباس کسایی پور |
ناشر چاپی | انتشارات ویهان |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 100 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8809-46-3 |
موضوع کتاب | کتابهای ریاضی |