معرفی و دانلود کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی
برای دانلود قانونی کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی
سالهای آخر عمر تولستوی، نویسندهی شهیر روسی، چرا چنین جنجالی گذشت؟ ابوذر ابراهیمی ترکمان و فرزانه شفیعی در کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی به دههی پایانی زندگی این نویسندهی برجسته و داستان ارتداد و نظر مثبت او نسبت به دین اسلام میپردازند و به انضمام نامهها و حکم رسمی کلیسا تصویری از این جنبهی زندگی او به دست میدهند.
دربارهی کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی
اشرافزادهای که پدر و مادرش را در کودکی از دست داد، تحصیلات آکادمیک را نیمه کاره رها کرد، در جنگ قفقاز با حقایق ناگوار و تلخی روبهرو شد و در نهایت از سوی کلیسا حکم ارتداد گرفت! از تولستوی حرف میزنیم. یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین نویسندگان تاریخ ادبیات جهان. نویسندهای که زندگی طولانی و پر از فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و شاهکارهای ادبی بزرگی خلق کرد. اثری که پیش رو دارید، کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی، پژوهشی در زندگی تولستوی است که با همکاری ابوذر ابراهیمی ترکمان و فرزانه شفیعی به تألیف درآمده. این کتاب در خود روسیه و با بهرهگیری از منابع روسی نوشته شده و تصاویر خانوادگی و نامههای تولستوی را نیز گردآوری کرده و در اختیار شما قرار میدهد.
لئو تولستوی یا لف نیکولایویچ تولستوی (Lev Nikolayevich Tolstoy) در زندگی دورههای مختلفی را از سر گذرانده است. آثار او در هر دوره، بازتاب اندیشههایش در همان دوره است. تمرکز اصلی کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی بر دههی آخر زندگی او قرار دارد. تولستوی در این دهه تحولات روحی سختی را از سر گذراند و نظام حاکم و نهاد کلیسا را زیر باد انتقاد گرفت که در نهایت به انتشار حکم تکفیر او توسط کلیسای ارتدوکس انجامید.
کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی در چهار فصل نوشته شده است. در فصل اول شرح مختصری از زندگی این نویسندهی برجسته ارائه میشود. فصل دوم به اندیشه و رویکرد او اختصاص دارد. در این فصل، داستان تحولات روحی او در دههی آخر زندگیاش شرح داده میشود و انتقادات او به کلیسا مورد اشاره قرار میگیرد. همچنین متن کامل حکم ارتداد او توسط کلیسا و پاسخی که تولستوی به این حکم میدهد، در اختیار شما قرار میگیرد.
فصل سوم کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی به آشنایی تولستوی با دنیای شرق، کشور ایران و پژوهشهای او در زمینهی دین اسلام میپردازد. تولستوی در دورهای که نظرش به اسلام جلب شده، به مکاتبه با تاتارها پرداخته است که متن مکاتبات مزبور در این فصل آورده شده است. در فصل چهارم گزیدهای از نامههای تولستوی در اختیار شما قرار گرفته است. مهاتما گاندی، ماکسیم گورکی و تزار الکساندر سوم از شخصیتهای شاخصی هستند که نامهنگاریهایشان در این فصل آمده. در نهایت، تصاویری از خانهی تولستوی و نامههای او نیز به آخر کتاب ضمیمه شده است.
عنوان کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی برگرفته از جملهی خود تولستوی است که در جایی میگوید: «هر وقت خواستید دربارۀ راه رفتن دیگری قضاوت کنید، کمی با کفش های او راه بروید.». این کتاب با تلاش انتشارات علمی و فرهنگی روانهی بازار نشر ایران شده است.
کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب را به علاقهمندان ادبیات قرن نوزدهم روسیه، به ویژه آثار لئو تولستوی پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی میخوانیم
تولستوی دو مرتبه به اروپا سفر میکند. در سفر اول که از 29 ژانویه تا 30 ژوئیۀ 1857 میلادی به طول میانجامد، به گفتۀ او، ایمانش فرو میریزد. بیش از همه صحنۀ تماشای یک مجازات اعدام در پاریس سبب میشود که پوچی اعتقادات باطل بر او بیشتر آشکار شود. رومن رولان از وی نقل میکند: «آنگاه که دیدم سر از بدن جدا میشود و در سبد میافتد، با همۀ وجودم پی بردم که هیچ اصلی مبنی بر نظم موجود، نمیتواند این امر را توجیه کند. حتی اگر همۀ مردم جهان استدلالهایی برای ضرورت انجام دادن این امر بیابند، من برآنم که چنین عملی ناشایست است و نابجا. من میگویم که هیچ چیز غیر از دل آدمی، نمیتواند شاخص خیر و شر باشد».
آنچه تولستوی را میآزرد و از شعارهای لیبرالمآبانه و آزادیخواهانه منزوی میساخت، فقدان مرزهای مشخص میان خیر و شر نبود، بلکه تعریف مشخص برای واژههایی همچون «آزادی»، «استبداد»، «تمدن» و «توحش» بود. او در داستان رستاخیز، مباحثهای را میان هیئت قضات بر سر مقصر بودن یا نبودن زنی برمیانگیزد که از نظر برخی گناهکار و فاحشه محسوب میشود و از نظر شاهزاده نخلدوف انسانی بیگناه است که به واسطۀ هوسرانی و فریب شخص دیگر به گمراهی کشیده شده و راهی جز پیش رفتن در این مسیر نداشته است. در اینجا نمیتوان مرز میان خیر و شر را مشخص کرد. تولستوی تأکید میکند که همه جا خیر و شر همزیستی دارند و در وجود انسان، فقط یک راهبر محتوم وجود دارد. این راهبر انسان را به مهر و پیوند سوق میدهد. چگونه ممکن است که روح خداوندی در وجود انسان قرار گرفته باشد، اما او را به سوی شر و بدی راهبری کند. تولستوی روی سخنش به وجدان فردی هر انسان است. زیرا در این نکته، رستگاری انسان نهفته است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: زمانه و زندگی
سال شمار زندگی تولستوی
روایت مفصل زندگی تولستوی
فصل دوم: اندیشه و رویکرد
فلسفۀ زندگی
دیدگاه اعتقادی مصلحانه و انتقادی
رویکرد سیاسی
فصل سوم: تولستوی؛ اسلام و ایران
آشنایی با دنیای شرق
تولستوی و اسلام
سانسور شوروی
تولستوی و ایران
فصل چهارم: نامه ها
مکاتبات با مهاتما گاندی
نامههای ماکسیم گورکی
نامۀ تولستوی به الکساندر سوم (امپراتور روسیه)
مکاتبات با دیگران
تصاویر
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب راه رفتن با کفشهای تولستوی |
نویسنده | ابوذر ابراهیمی ترکمان، فرزانه شفیعی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 209 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-121-389-2 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه |
خوشحالم که نویسندگان ایرانی در حوزه ادبیات کلاسیک جهان کارهای فاخر انجام میدهند.
اما باید توجه داشت که این بزرگان، فراتر از ادیان و مذاهب رایج هستند. لذا مصادره کردن تولستوی و ربط دادنش به اسلام را یک حرکت بر مبنای ذائقه رایج در داخل ایران و رویکردی هوشمندانه برای گرفتن مجوز و جذب مخاطب میدانم.
گویی این نویسندگان کتاب نیستند که با کفشهای تولستوی راه رفتهاند بلکه تولستوی را واداشتهاند که با کفشهای دین و فرهنگ ایران راه برود!
با تشکر از کتابراه