معرفی و دانلود کتاب جمعسپاری
برای دانلود قانونی کتاب جمعسپاری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب جمعسپاری
کتاب جمعسپاری نوشتۀ دارن سی برایام، به بررسی نقش جمعیت آنلاین در برآوردهسازی اهداف سازمانی از طریق برونسپاری میپردازد.
در اوایل دههی 2000، برای نخستین بار، افزایش ناگهانی علاقهی سازمانها به استفاده از هوش جمعی جمعیتهای آنلاین به منظور خدمترسانی و برآورده ساختن اهداف کسب و کار مشاهده شد. کسب و کارها، سازمانهای غیرانتفاعی و آژانسهای دولتی پیوسته انرژیهای خلاقانهی جمعیت آنلاین را در عملیات روزانهی خود گنجاندهاند و بسیاری از سازمانها کاملاً بر پایهی این قبیل اقدامات بنیان نهاده شدهاند. این ترکیب تعمدانهی فرایند خلاقانهی باز و از پایین به بالا با اهداف سازمانی بالا به پایین «جمعسپاری» نام دارد.
واژهی جمعسپاری (Crowdsourcing) ترکیب جمعیت و برونسپاری، برآمده از پدیدهی وب 2 است که در این کتاب به عنوان یک مدل آنلاین تولید و حل مسئله تعریف شده است و هوش جمعی جمعیتهای آنلاین را به منظور برآورده ساختن اهداف سازمانی خاص به کار میگیرد. به جمعیتهای آنلاین این فرصت داده میشود که به فعالیتهای جمعسپاری که توسط سازمان مطرح گردیده است، پاسخ دهند. همچنین آنها تشویق میشوند که به دلایل مختلفی در این فعالیتها مشارکت کنند. این تعریف دقیق به منظور کمک به انجام تحقیقات تجربی در خصوص موضوع جمعسپاری و مفاهیم برگرفته شده از آن به کار گرفته میشود، اگر چه بسیاری از افراد به منظور پیشبرد اهداف خود، همچنان این تمایزات و تفاوتها را تحت عنوان جمعسپاری میآورند.
دارن سی برایام (Daren C Brabham) این کتاب را به چهار بخش تقسیم کرده است. در فصل اول جمعسپاری را تعریف نموده و با نگاهی بر برخی از پدیدههای آنلاین مربوطه که جمعیتهای آنلاین و مشارکت عمومی را شامل میشوند اما شرایط جمعسپاری را ندارند، شرح داده است که چه کارهایی جمعسپاری محسوب نمیشوند. سپس در ادامه به بررسی مفاهیم و نظریات جمعسپاری پرداخته میشود. دربارهی هوش جمعی، خرد جمعیتها، حل مسئله و نوآوری و فرهنگ مشارکتی مباحثی را آورده و برخی از معروفترین نمونههای جمعسپاری را کاویده است. این فصل را با مبحثی پیرامون افزایش علاقه به تأمین مالی جمعی به عنوان شیوهای برای آوردن محصولات به بازار از طریق جمعآوری بودجهی توزیعی و حامیان مالی کوچک به پایان میرساند.
در فصل دوم، یک طبقهبندی آمده است که جمعسپاری به عنوان یک مدل حل مسئلهی چند کاربردی را مفهوم ساخته و برخی از نمونهها را در این چهار نوع اصلی جای میدهد. باقی این فصل، تحقیقات جمعسپاری در حد و مرزهای میان رشتهای را ترسیم میکند، از قبیل تمرکز جمعسپاری بر فنآوری در رشتههای محاسباتی و کامپیوتر، کار مبتنی بر عملکرد در جمعسپاری در زمینهی رشتههای کسب و کار، تمرکز بر جمعیتها و انگیزهها در علوم اجتماعی، و کارهای نظری و مبتنی بر مورد در بسیاری از رشتههای تخصصی.
در فصل سوم، به بحث و بررسی موضوعات مهم و اصلی جمعسپاری پرداخته شده است که توجه دانشمندان را به خود جلب نموده و متخصصان را در فعالیت جمعسپاری دخیل ساختهاند. این موضوعات عبارتند از انگیزهی جمعیتها از مشارکت در جمعسپاری و سوء برداشتها در خصوص اینکه به لحاظ جمعیت شناختی و حرفهای چه کسی واقعاً در کارهای جمعسپاری شرکت میکند. در این بخش همچنین با تأکید بر کارآیی جمعسپاری و این مسئله که در فعالیت جمعسپاری آیا جمعیتها به ناحق استثمار میشوند یا خیر، موضوعات قانون و اخلاقیات آورده شده است.
فصل آخر به آیندهی جمعسپاری میپردازد و دربارهی کاربردهای عملی و مسیر تحقیقات آتی بحث میکند. کاربردهای عملی آینده عبارتند از استفاده از جمعسپاری در خبرنگاری، مشارکت عموم در راهبری، نقش فنآوریهای همراه در جمعسپاری. تمرکز تحقیقات آتی بر مطالعهی مدیریت کارآمد جمعیت آنلاین، استفاده از جمعسپاری در تجزیه و تحلیل دادههای کلان مقیاس و همچنین پژوهشها پیرامون انگیزهها و عملکرد خواهد بود.
در بخشی از کتاب جمعسپاری میخوانیم:
فنآوریهای جدید اقتصادهای جدید به وجود میآورند و اقتصادهای جدید، باعث به وجود آمدن مشاغل جدید میشوند. من پیشبینی میکنم که در سالهای پیش رو، مشاغل جدید بسیاری را خواهیم دید که تحت عنوان مدیریت جمعیت آنلاین قرار میگیرند و تحقیقات باد صورت گیرد تا این مشاغل جدید معرفی و فهمیده شوند. ارتباط راهبردی، دیدگاه منحصر به فردی را دربارهی این کار جدید ارائه میدهد. سازمان و ذینفعانش (مشتریان، ارباب رجوعان، خیرین، کارفرمایان) معمولاً در مواقعی که مزیت متقابل داشته باشند، ارتباطات قویتری با یکدیگر خواهند داشت، یعنی وقتی که این ارتباط، متقارن و دو سویه باشد و آنها در مرکز عملکردهای ارتباط راهبردی باشند.
ارتباط راهبردی شامل سرمایهگذاری در فرآیند حفظ روابط با ذینفعان به منظور دستیابی به اهداف مدیریتی میباشد. از آنجایی که بسیاری از شرکتها و غیرانتفاعیها (و حتی عملکردهای دولت) به حفظ تعداد قابل توجهی جمعیت سالم و سودمند آنلاین متکی هستند، ارتباط راهبردی یک چارچوب مناسبی برای درک این مطلب میباشد که سازمانها چگونه میتوانند روابط خود با این جمعیتها را حفظ نمایند.
بعضی از پژوهشها در این زمینه، بر بهترین عملکردها و خط مشیهای مدیریت جمعیت آنلاین تمرکز خواهند نمود. انسگار، زرفس، استفان فینک، و آن لینک دریافتند که بسیاری از شرکتها چارچوبهای راهبری رسانه اجتماعی، کارمندگیری برای رسانه اجتماعی، بودجه، مقالات راهبردی، و استانداردهای ارزیابی ندارند. احتمالاً در مورد مدیریت جمعیتهای آنلاین نیز همینطور است و نیاز به تحقیق به منظور تدوین خط مشیهای خوب راهبری جمعیت آنلاین برای سازمانهایی که درصدد انجام جمعسپاری هستند وجود دارد. تحقیقات درخصوص چرایی و چگونگی تشکیل جمعیتها و تداوم آنها نیز ضروری است. بسیاری از این موارد با نحقیقات درخصوص انگیزه مرتبط هستند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: مفاهیم، نظریهها، و نمونههایی از جمعسپاری
فصل دوم: سازماندهی جمعسپاری
فصل سوم: موضوعات و مسائل جمعسپاری
فصل چهارم: آیندهی جمعسپاری
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب جمعسپاری |
نویسنده | دارن سی برایام |
مترجم | اسمعیل علی سلیمی |
ناشر چاپی | انتشارات شکیب |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 115 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-2695-68-3 |
موضوع کتاب | کتابهای فناوری اطلاعات |