معرفی و دانلود کتاب توانمندسازی روانشناختی
برای دانلود قانونی کتاب توانمندسازی روانشناختی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب توانمندسازی روانشناختی
خودباوری برای کارکنان یک شرکت چه مزایایی دارد و مدیران شرکتها چگونه میتوانند منابع انسانی را با قدرتهای درونی و توانمندسازی روحی آشنا کنند؟ پاسخ این پرسشها را در کتاب توانمندسازی روانشناختی نوشتهی اکبر آقائی رشنودی میتوان یافت. این کتاب دربارهی روشهای نوین ایجاد خودباوری و انگیزهی کاری صحبت میکند و و در تلاش است تا فنون آن را به شما بیاموزد.
دربارهی کتاب توانمندسازی روانشناختی
داشتن روحیهی بالا و انرژی مثبت یکی از عوامل موثر در پیشرفت بخش منابع انسانی شرکتها است. مدیران و کارشناسان منابع انسانی برای تحقق اهداف خود به نیروهای کارآمد نیاز دارند و هر چه توانمندی نیروها در کار سازمانی بیشتر باشد، نتایج بهتری را برای شرکتها به ارمغان خواهد آورد. در واقع موفقیت کار مدیران در دنیای تجارت که هر روزه ابعاد ناشناختهای از آن نمایان میشود، بیش از هر چیز وابسته به عملکرد کارکنان و چگونگی حضور آنها در فرآیند تولید است. کتاب توانمندسازی روانشناختی نوشتهی اکبر آقایی در تلاش است این موضوع را با ارائهی تعاریف اساسی از مفهوم توانمندسازی روشن کرده و ارزیابی مفصلی را از کاربرد توانمندسازی در حوزهی کسبوکار صورت دهد.
توانمندسازی میتواند اهداف مختلفی را محقق کند و در حوزههای مختلفی کاربرد داشته باشد. انسان بدون انگیزه و هدف، زندگی بیمعنا و خالی از ارزشی را خواهد داشت و این عارضهای روانی است که به تدریج باعث از بین رفتن تواناییهای فردی میشود. اگر در موقعیتهای دشوار زندگی و برای انجام برخی از کارهای پیچیده توانایی فرد و باور شخصیاش دچار ضعف شود، بدیهی است که مشکلات متعددی بر سر راه او نمایان میشوند و در نتیجه هیچیک از برنامهها و اهدافش به مقصد نمیرسند. در کتاب توانمندسازی روانشناختی رابطهی انگیزههای مثبت در ذهن افراد با فعالیتهای درون سازمانی مورد بررسی قرار گرفته است. اکبر آقایی در این کتاب تلاش میکند ابعاد مختلفی از توانمندی منابع انسانی را در شرکتها مورد ارزیابی قرار دهد و از این طریق مخاطب را با روشهای مختلفی برای تقویت مهارت خودباوری آشنا سازد.
کتاب توانمندسازی روانشناختی علاوهبر موضوع توانمندسازی به بررسی ابعاد روانشناسی نیز میپردازد. در واقع این کتاب شامل مباحثی است که از یک سو به ظرفیتهای روحی انسان و از سوی دیگر به عملکرد افراد به عنوان نیروی کار در فرایند تولید شرکتها اشاره دارد. اکبر آقائی رشنودی در این کتاب قابلیتهای ذهنی افراد را با در نظر گرفتن تاریخچهی توانمندسازی و ضرورتهای پیدایش این علم نوین بازگو میکند. نویسنده در این کتاب رویکردهای علمی مختلف را تشریح کرده و برای روشن شدن موضوع مورد بحث توجه مخاطب را به مثالهای ساده جلب میکند.
کتاب توانمندسازی روانشناختی شامل بخشهای متعددی است و مواردی همچون ارتباط توانمندسازی با مدیریت کاربردی را مورد ارزیابی قرار میدهد. مباحث مربوط به چگونگی عملکرد کارکنان شرکتها در این کتاب با اشاره به قابلیتهای روانشناسی در فکر و عمل افراد بررسی شده و تکنیکهای اجرایی در مورد استفاده از توانمندسازی نیز ارائه میشود. اکبر آقائی رشنودی در این کتاب معتقد است که مدیران شرکتها و افرادی که بهعنوان کارآفرین شناخته میشوند برای بهبود روند کار خود نیاز به آگاهی از روش توانمندسازی روانشناختی دارند و در جهت برنامهریزی درست میتوانند از این روش استفاده کنند. این اثر را انتشارات آقایی چاپ و منتشر کرده است.
کتاب توانمندسازی روانشناختی برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب حاضر برای مدیران شرکتها و علاقهمندان به کتابهای حوزهی کسبوکار مناسب است.
در بخشی از کتاب توانمندسازی روانشناختی میخوانیم
ساختار سازمانی: بلاک (1987) مطرح میکند که ساختارهای دیوان سالار و سبکهای مستبدانه مدیریت باعث وابستگی کارکنان، انکار عقاید آنها، با مهارت انجام ندادن کار، عدم معنیدار بودن اهداف سازمانی، ناتوانی در کارکنان تشویق میشود. در سازمان توانمند ساختار به گونهای طراحی شده است که کارکنان میتوانند برای میل به نتایج مورد نظر خود در زمینه آنچه انجام آن لازم است کار کنند، نه اینکه صرفاً ادای تکلیف کنند و از بابت آن پاداش دریافت نمایند.
ارزیابی عملکرد: اگر نتوان چیزی را ارزیابی کرد امکان بهسازی آن وجود ندارد. صاحبنظران ارزیابی عملکرد مبتنی بر شایستگی را از عوامل مرتبط با توانمندسازی میدانند.
در یک سازمان توانمند که افراد در مسئولیتها سهیم هستند باید در ارزیابی عملکرد مشارکت داشته باشند. بدین معنا که هر دو طرف به ارزیابی میپردازند. کارمند عملکرد خود را بر اساس اهداف ارزیابی میکند. همچنین اغلب از چند نفر از اعضای تیم یا همکاران نیز نظرخواهی میشود. نظام پاداش دهی: برای توانمند کردن کارکنان در یک نظام پاداشدهی مناسب باید سهم هر فرد مشخص باشد. اگرچه ممکن است پاداش برای عملکرد گروه یا سازمان مفید باشد، ولی اغلب افراد درک روشنی از اعمال خود که میتواند بر سطوح بالای عملکرد تأثیر بگذارد، ندارند.
پاداشهای مبتنی بر عملکرد فردی برای توانمندسازی مهم هستند. انگیزههای فردی با تشخیص و تقویت شایستگیهای فردی و مشارکت و تأثیرگذاری بر فرآیندهای تصمیمگیری افزایش مییابند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
تاریخچه توانمندسازی
تعاریف توانمندسازی
رویکردهای توانمندسازی
داشتن حق انتخاب (خودسامانی)
توانمندسازی روانشناختی
احساس معنیدار بودن
احساس خودکارآمدی
احساس خودتعیینی
احساس موثر بودن
احساس داشتن اعتماد به دیگران
پیش زمینههای توانمندسازی روانشناختی
موانع توانمندسازی نیروی انسانی
ساختار سازمانی
بسترهای توانمندسازی
شرایط سازمانی
ماهیت انسانی
رهبری سازمانی
نشانههای توانمندسازی
تئوریهای روان شناختی توانمندسازی
پیشزمینههای توانمندی روانشناختی
پیامدهای توانمندی روانشناختی
تاریخچه توانمندسازی
صنایع بومی و سیستم کارخانه
عرصه مدیریت علمی
عصر سیستم
سازمانهای امروزی و توانمندکننده
سیر توسعه مقیاسهای اندازهگیری توانمندسازی
موانع توانمندسازی
سیستمها و نمادهای مدیریت
ساختارهای سازمانی
فقدان منابع و زمان کافی
مزایای توانمندسازی
مزایای فردی
انتقادات نسبت به توانمندسازی
توانمندسازی و قدرت
قدرت بهعنوان یک سازه انگیزشی
ضرورت توانمندسازی
مهارت و شایستگی کارکنان
طراحی ساختار سازمان
موانع توانمندسازی در سازمان
موانع ساختاری توانمندسازی
موانع محیطی توانمندسازی
موانع رفتاری توانمندسازی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب توانمندسازی روانشناختی |
نویسنده | اکبر آقائی رشنودی |
ناشر چاپی | انتشارات آقایی |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 85 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-97560-6-5 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت سازمان، کتابهای منابع انسانی |