معرفی و دانلود کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی: راهنمای درمان گام به گام
برای دانلود قانونی کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی: راهنمای درمان گام به گام
کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی، اثری برای شناخت و درمان افسردگی بر اساس بررسی تعاملهای رفتاری است. مارک ویدوسون، نویسندهی کتاب، راهنمایی گامبهگام و مبتنی بر تحقیقات علمی را برای کمک به مراجعان افسرده در این اثر گنجانده است. پس از مطالعهی کتاب حاضر، روشهای استفاده از اصول و تکنیکهای تحلیل رفتار متقابل را برای تشخیص ریشههای افسردگی و درمان این عارضه یاد میگیرید.
دربارهی کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی
کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی (Transactional Analysis for Depression: A step-by-step treatment manual 1st Edition)، منبعی سودمند برای رواندرمانیِ افسردگی بر اساس تحلیل رفتار متقابل است. مارک ویدوسون ( Mark Widdowson)، نویسندهی کتاب، در این اثر به خواننده کمک میکند تا درک درستی از ماهیت افسردگی داشته باشد و درمان موثری را برای التیام این عارضه در پیش بگیرد. رویکرد تحلیل رفتار متقابل در این اثر برای کاهش و درمان افسردگی توضیح داده شده است. تحلیل رفتار متقابل، یک روش رواندرمانی است که با نگاه جامع و تمرکز بر روابط بین افراد، به درک و تغییر الگوهای فکری، احساسی و رفتاری آنها کمک میکند.
مطالب این کتاب با طرح نظریهی تحلیل رفتار متقابل و افسردگی، آغاز میشود. بر طبق این نظریه، انسانها در درون خودشان، چندین من دارند. غالباً منِ کودکِ آنها احساس تنهایی یا بیارزشی میکند و بخش والد درونی، فرد را مورد سرزنش قرار میدهد. این گفتگوی منفی درونی باعث میشود که انرژی افراد افسرده تحلیل برود و در یک نمایش تکراری و غمانگیز گیر بیفتند.
در ادامهی کتاب، توضیحاتی دربارهی درک افسردگی گنجانده شده است. نویسنده در بخشهای بعدی از فرایندهای ضدافسردگی و مفهومپردازی افسردگی با استفاده از نظریهی تحلیل رفتار متقابل، سخن رانده است. معرفی تکنیکهای اساسی درمان تحلیل رفتار متقابل، بهعنوان یکی از بخشهای مهم این اثر شناخته میشود. خواننده با مطالعهی این بخش در جریان شیوههای درمانی بر اساس نظریهی تحلیل رفتار متقابل قرار میگیرد. مطالب کتاب حاضر با توضیحاتی دربارهی فرایندهای درمانی و تغییر مکانیسمها، ساختار درمان و مرحله اولیهی درمان، اعصابشناسی افسردگی و درمان دارویی افسردگی خاتمه پیدا میکند. این مطالب باعث میشود تا روانشناسان، بهترین درمان را برای التیام افسردگی در پیش بگیرند و بیماران، بیشترین بهره را از درمان ببرند.
کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی را انتشارات برگ و باد، چاپ و روانهی بازار کرده است. سمیه شهرابی بهعنوان مترجم این اثر شناخته میشود.
نکوداشتهای کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی
-
کتاب مارک ویدوسون، بر پایهی نتایج پژوهشی استوار است. این اثر، روش درمانی گامبهگامی را با ساختاری شفاف برای درمان مؤثر افسردگی پیش روی متخصصان سلامت روان قرار میدهد. (ایان استوارت، هممدیر مؤسسهی بِرن، ناتینگهام)
-
کتاب مارک ویدوسون، نمایشی ظریف و منسجم از نظریهی تحلیل رفتار متقابل (TA) ارائه میدهد که مفاهیم فراموششده را در چارچوبی هدفمند برای کمک به مراجعان افسرده، یادآوری میکند. این راهنمای گامبهگام پر از نکتههای عملی و الهامبخش است. این نکتهها، نهتنها دانش تحلیل رفتار متقابل را ساختارمند میسازد، بلکه ذهن خواننده را به چالش میکشد و به کشف حوزههای جدید ترغیب میکند. (جان پارادایس، رواندرمانگر تحلیل رفتار متقابل از انگلستان).
کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان رشتههای روانشناسی و فعالان حوزهی سلامت روان این کتاب را سودمند مییابند؛ هرچند تمام کسانی که خود را در دام افسردگی گرفتار مییابند، از این کتاب استقبال خواهند کرد.
در بخشی از کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی: راهنمای درمان گام به گام میخوانیم
گرینبرگ واتسون چهار مضمون هیجانی ناسازگار عمده را شناسایی کردند که در افسردگی رایج است و به نظر میرسد عواملی برای حفظ افسردگی باشند. اینها عبارتند از: شرم و گناه، ترس و اضطراب، اندوه و خشم. این مضامین هیجانی به عنوان احساسات ثانویه مفهومپردازی میشوند. درک این مضامین هیجانی مفید است زیرا تمایل دارند تجربه احساسی اولیه را در مرکز مجموعه تداعی فرد افسرده شکل دهند و بنابراین راههایی را برای مداخلات و رویکرد درمانی پیشنهاد میکنند.
شرم و گناه برای بسیاری از افراد افسرده احساسات مخرب و فراگیری هستند. در حالی که منشأ تکاملی گناه، حفظ روابط و دلبستگیهای اجتماعی با ایجاد انگیزه در فرد برای پیروی از انتظارات اجتماعی از رفتارهای قابل قبول است، احساس گناه فراگیر، شدید و مداوم از ویژگیهای مشترک افسردگی است. به طور مشابه، شرم اغلب تأثیر بسزایی در افسردگی دارد. آن را "احساسی خودآگاه، همراه با حقارت و طرد اجتماعی " تعریف کردهاند. همچنین در آن فرد به این نتیجه میرسد که نه تنها نتوانسته به آرمان خود برسد، بلکه به چیزی تبدیل شده است که از آن خوشش نمیآید. علاوه بر این، در شرم، فرد احساس میکند که "احساسات منفی (تحقیر، تمسخر، انزجار یا بیعلاقگی) را در ذهن دیگران تحریک کرده است و در نتیجه این امر عدم تمایل به ایجاد روابط مفید، درگیر نشدن، نپذیرفتن فعالانه خود و یا حتی حمله به خود را سبب میشود "؛ بنابراین، میبینیم که شرم هم دارای یک جزء درونی (من پستتر هستم/ بدم /دارای نقص / نامناسب هستم) و هم یک مؤلفه اجتماعی (دیگران من را پست/بد/معیوب/ناکافی میبینند) میباشد. برخورد با شرم درمان میتواند بسیار دشوار باشد، زیرا ممکن است مراجعه کننده پذیرش درمانگر را از خود قبول نکند یا قاطعانه معتقد باشد: "اگر او واقعاً میدانست که من چگونه هستم، مرا دوست نمیداشت ". در نتیجه، افرادی که چنین احساسی دارند خیلی گشودگی به درمان نداشته باشند. به نظر میرسد هر دو احساس شرم و گناه به طور پویا به روان فرد افسرده مرتبط هستند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش اول: نظریه تحلیل رفتار متقابل و افسردگی
فصل اول: نظریه و کاربرد رواندرمانی تحلیل رفتار متقابل
فصل دوم: درک افسردگی
فصل سوم: فرآیندهای ضدافسردگی
فصل چهارم: مفهومپردازی افسردگی با استفاده از نظریه TA
فصل پنجم: تکنیکهای اساسی درمان تحلیل رفتار متقابل
فصل ششم: فرآیندهای درمانی و تغییر مکانیسمها
بخش دوم: پروتکل درمانی
فصل هفتم: ساختار درمان و مرحله اولیه درمان
فصل هشتم: فرآیندهای کلیدی درمانی
بخش سوم: اعصابشناسی افسردگی و درمانهای پزشکی
فصل نهم: الفبایی از مغز و اعصابشناسی افسردگی
فصل دهم: درمان دارویی افسردگی
پیوستها
پیوست 1: بیشترین بهره را از درمان ببرید
پیوست 2: خودیاری برای افسردگی
پیوست 3: اساس نظریه تحلیل رفتار متقابل (TA)
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تحلیل رفتار متقابل در افسردگی: راهنمای درمان گام به گام |
نویسنده | مارک ویدوسون |
مترجم | سمیه شهرابی |
ناشر چاپی | انتشارات برگ و باد |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 260 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-8091-77-8 |
موضوع کتاب | کتابهای روان درمانی، کتابهای افسردگی |