معرفی و دانلود رایگان کتاب از خواستن امروز تا توانستن فردا
برای دانلود قانونی کتاب از خواستن امروز تا توانستن فردا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب از خواستن امروز تا توانستن فردا
مهدی صفویان در کتاب از خواستن امروز تا توانستن فردا، مواردی از قبیل چالشهای مسیر پیشرفت، مهارت افزایی و اشتغال، پیش درآمدی بر اقتصاد ایران از گذشته تا حال و... را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
پس از بررسیهای اولیه و مقایسههای ساختاری برخی از کشورها و مطالعه مقالات متعدد در خصوص چالش بیکاری و واکاوی علل و دلایل این بحران، به مبحثی وارد میشویم که به جرات میتوان از آن به عنوان اصلیترین بخش حل مشکل نام برد. اقتصاد ایران در نگاه اول بیش از آن که ناکارآمد باشد دچار ناهمگونی و عدم همگرایی است.
این مشکلات خواه ناخواه تابع برخی شرایط خاص سیاسی نیز میباشد. اقتصاد ایران تحریم شده و جنگ زده است؛ 8 سال جنگ تحمیلی و تحریمهای خاص آن زمان، کمر چرخ های تولید کشور را خرد نمود، بعد از آن نیز تحریمهای بیاساس سازمانها و نهادهای جهانی پویایی و رشد درآمد ناخالص داخلی را تحت تأثیر قرار داد.
رشد بیرویه تفکر واسپاری و برونسپاری مسئولیتها در خانواده و به تبع آن در اجتماع، همچنین عدم تعهد و کفایت آموزشهای قشرهای مختلف تاثیرگذار در فنون و علوم اقتصادی و مهارتهای مورد نیاز جامعه، بیشتر و موثرتر از همه تحریمها و... تفکر اقتصادی جامعه را به قهقرا کشانده است.
خانواده به عنوان موتور محرکی که فقط مسئول بخشهای تغذیهای و سایر مایحتاج فرزندانشان هستند از خود سلب مسئولیت کرده و به انحاء مختلف چشمانداز ایجاد ساختارهای جدید فکری را به کل فراموش کرده و یا تمرکز و حوصله این مبحث را از دایره ذهنشان دور فرض نمودهاند. حتی بیتفاوت منتظر نشستهاند که دیگران بکارند و آنها فقط هزینهاش را پرداخت کنند.
اقشار مختلف با دیدگاههای مختلف به این اتفاق دامن زدهاند. فقرا طاقت سختی تحمل کردن فرزندانشان را ندارند و هر روز با فشار و مشقت کار میکنند تا فرزند دلبندشان راحت زندگی کند. اغنیا نیز با تصور ثروت هنگفتی که برای فرزندان دلبندشان به جای میگذارند چندان توجهی به مسائل این چنینی معطوف نمینمایند.
کشوری که صاحب بسیاری از برجستهترین سطوح علمی و تحقیقاتی است خود به کشوری مدرکگرا و مصرف کننده تبدیل شده که نخبگانش فرار را بر قرار ترجیح میدهند و مابقی مدرک دارانش نیز چشم به استخدامهای دولتی دارند.
در بخشی از کتاب از خواستن امروز تا توانستن فردا میخوانیم:
اگر بخواهیم با استناد آمار پردرآمدترین مشاغل ایران را شناسایی کنیم باید بگوییم فرهنگ، سینما و کتاب در ایران هیچ جایگاهی ندارند و در مقابل جراحان زیبایی و تاجران لوازم آرایش در کشور ما درآمدهای خیره کنندهای دارند.
براساس اعلام بانک مرکزی مردم ایران در سال 94 و 95 تنها 2 درصد از درآمد خود را به تفریح و امور فرهنگی اختصاص دادهاند. اگر متوسط درآمد سالانه خانوار ایرانی در سال 94 را مطابق با اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار ایران حدود 27 میلیون تومان در نظر بگیریم، یک خانواده ایرانی بهطور میانگین در سال 540 هزار تومان برای امور فرهنگی و تفریح خود هزینه کرده است که اگر این رقم را به جامعه آماری 4 نفره برای هر خانوار، تقسیم کنیم، هر ایرانی به صورت میانگین سالانه 135 هزار تومان برای امور فرهنگی و تفریح خود هزینه کرده است. اگر بخواهیم این رقم را با سرانه 420 هزار تومانی لوازم آرایش در ایران مقایسه کنیم، متوجه میشویم ایرانیها بیشتر از 3 برابر تفریح و امور فرهنگی برای آرایش خود هزینه میکنند.
همچنین اگر بخواهیم سهم سه درصدی ایرانیها از بازار بینالمللی جراحی پلاستیک را با سهم یک درصدی مردم کشور از بازار جهانی کتاب در نظر بگیریم، متوجه میشویم ایرانیها برای ظاهرشان نسبت به مطالعه کتاب 3 برابر سهم بیشتری از بازارهای جهانی به دست آوردهاند و اگر بخواهیم سهم 1/2 میلیارد دلاری ایرانیها از بازار لوازم آرایش را در نظر بگیریم میتوان نتیجه گرفت مردم ایران سالانه به اندازه گردش مالی سینمای ژاپن و بیشتر از گردش مالی بالیوود و سینمای انگلستان برای آرایش خود هزینه میکنند. راستی چهره ما ایرانیها از کشورهای یاد شده اینقدر زشتتر است یا پولمان علف خرس است و خودمان خبر نداریم.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: پیش درآمدی بر اقتصاد ایران از گذشته تا حال
فصل دوم: دانش، علم و سواد اقتصادی
فصل سوم: هوش مالی
فصل چهارم: از کجا شروع کنیم؟
فصل پنجم: تفکر و تلاش
فصل ششم: حرکت و انگیزه
فصل هفتم: چالشهای مسیر پیشرفت
فصل هشتم: بیکاری و بیتفاوتی
فصل نهم: مهارت افزایی و اشتغال
فصل دهم: مطالعه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب از خواستن امروز تا توانستن فردا |
نویسنده | مهدی صفویان |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 110 |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای اندیشه اقتصادی |