معرفی و دانلود کتاب آرامش معنوی
برای دانلود قانونی کتاب آرامش معنوی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آرامش معنوی
کتاب آرامش معنوی نوشتهی حمیدرضا مظاهری سیف به ارائهی راهکارهایی برای آرامش روح اختصاص دارد، به صورتی که با مطالعهی فصلهای آن، بینش معنوی شما گسترده و انگیزش معنویتان تقویت خواهد شد؛ اما برای تغییر رفتار هیچ کاری نمیتواند برای شما انجام دهد، به جزء اینکه یک راهنمای الهامبخش و انگیزهساز باشد.
زندگی در حال گذر است؛ اما چگونه میگذرد؟ همه ما دوست داریم زندگی با کیفیتی داشته باشیم. زندگی با کیفیت؛ به معنای زندگی همراه با رشد و شکوفایی و درک ارزش حیات است. فردی که نمیتواند ارزش لحظات زنده بودن خود را درک کند و شکرگزار باشد، کیفیت زندگی را از دست داده است.
یکی از عوامل بسیار مهم در افزایش کیفیت زندگی «آرامش» است. آرامش به ما این فرصت را میدهد تا از نعمتهایی که به ما ارزانی شده لذت ببریم، شاد و شکرگزار باشیم و هر روز زندگی را به فرصتی برای حرکت و شکوفایی تبدیل سازیم. اضطراب؛ مانع بزرگی برای دستیابی به کیفیت زندگی است. این حالت نوعی ترس و نگرانی نامشخص است که منشأ آن معلوم نیست. شخص مضطرب خود نیز نمیداند، چه میخواهد و چرا ناآرام است. اضطراب به دو صورت در زندگی ما وارد میشود و کیفیت زندگی را از بین میبرد؛ نخست اضطرابی که به صورت دورهای و لحظهای پیش میآید. دیگری اضطرابی که پایدار شده و همواره سایهی سیاه خود را بر زندگی میافکند.
هنگامی که مضطرب هستید، بدن با تپشهای قلب، تنفس سریع و کوتاه، بغض در گلو، احساس داغی، لرزش دستان، از دست دادن اشتها، تهوع، بیخوابی، فشار ادرار، سرخی صورت، عرق کردن، دشواری در سخن گفتن و بیقراری عکسالعمل نشان میدهد.
اضطراب میتواند موجب گیجی، اختلال در حافظه، اشکال در تمرکز، حواسپرتی، ترس از دست دادن کنترل، مشکل در خودآگاهی، بیخوابی بیش از حد و افکار تکراری شود. هنگامیکه مضطرب هستید، ممکن است احساس عصبانیت، هراس از رخ دادن اتفاقات ناگوار، وحشت، هیجانزدگی، افسردگی یا رنجش کنید.
در مورد اضطراب عوامل بسیاری ذکر شده و نظریههای گوناگونی برای توضیح آن پدید آمده است؛ اما توجه به ماهیت مبهم و ناشناختهی اضطراب فراگیر ما را با این حقیقت روبهرو میسازد که ریشهی آنرا نمیتوانیم در ابعاد مادی زندگی پیدا کنیم. اضطراب قشری است که بر روی ساختار شخصیتی ضعیف نقش میبندد، اگر ضعفهای درونی و معنوی را برطرف کنیم، در آن هنگام اضطرابها مانند تودهای از یخ که در برابر تابش گرم آفتاب قرار گرفته، ذوب خواهد شد. استحکام ساخت درونی نیازمند راهکارهای معنوی است. ساختار درونی نیرومند که با معنویت انباشته و محکم شده، حملههای اضطرابی را سست و بیتاثیر میسازد و به آرامش در زندگی ما خوشامد میگوید، بنابراین دستیابی به آرامش مستلزم سلامت معنوی است. اگر از نظر معنوی سالم و سرشار باشیم، بر همهی اضطرابها و استرسهای بیهوده غلبه خواهیم کرد. برای رسیدن به آرامش معنوی بر اساس یک نگرش معنوی میتوانیم ذهنیت خود را اصلاح کنیم که به دنبال آن احساسات و عواطفمان نیز تغییر خواهد کرد.
خود شما هستید که میتوانید تصمیم بگیرید و در ادامهی تغییرات بینشی و انگیزشی، دگرگونی رفتاری را نیز ایجاد کنید، البته ممکن است در اثر تغییرات نگرشی و عاطفی که با مطالعه کتاب حاضر پدید میآید، انگیزه کافی برای تغییر رفتار را پیدا کنید و به الگوهای عملی تازه بپردازید؛ اما این اثر ماندگار نیست، در نهایت تصمیم و پایداری شما است که فرایند تغییرات را کامل میکند و آرامش را از لایههای عمیق قلبتان شکوفا میسازد، بنابراین به مطالعه کتاب و احساس خوبی که ممکن است هنگام مطالعه و پس از آن داشته باشید، قناعت نکنید و راهکارهای آن را انجام دهید.
توجه داشته باشید که عملکرد شما نیز به تنهایی کافی نیست، هر چند بسیار ضروری است؛ تحولات درونی و معنوی خیلی پیچیدهتر از آن هستند که تنها با عمل یا انگیزه و تغییر بینش ایجاد شوند. آرامش معنوی یک موهبت بزرگ است که فقط با ارادهی ما به دست نمیآید، بلکه هدیهای است که هر کس میتواند از خالق مهربانش دریافت کند.
امیدوارم این کتاب شما را برای این استقبال آماده کند و قلبتان را به روی میهمانی یاد پروردگار و حضور روشن او در زندگی بگشاید. آرامش چیزی نیست که در بیرون از وجود خود آن را پیدا کنید، آن گمشدهای نیست که خارج از قلب در جستجوی آن باشید. آرامش دقیقا همینجا، درون توست. گم نشده، بلکه فراموش شده است. خالق مهربانت آن را جایی در قلب شما گذاشته و کلید یافتن آن یاد اوست. این دست خداست که به قلب ما میرسد و راههای بستهی آن را میگشاید. دلی که با یاد او زنده شده است، منبع پایان ناپذیر آرامش خواهد بود.
در بخشی از کتاب آرامش معنوی میخوانیم:
هرگاه حالت خشم در وجود شما نمایان میشود، یک لحظه بیندیشید و ببینید از چه خطری میترسید. گاهی خشم چهرهی دیگر ترس و گاهی چهرهی دیگر غم است. اگر کسی به ما آسیب زده باشد (گذشته) و به خاطر از دست دادن چیزی غمگین باشیم، احتمال دارد این غم به صورت خشم نشان داده شود و اگر احساس کنیم کسی میتواند به ما در آینده آسیب بزند و از این احتمال بترسیم، باز هم ممکن است، خشمگین شویم، بنابراین خشم چهره دگرگون شدهی غم یا ترس است. اکنون برای اینکه درستی یا نادرستی خشم خود را ارزیابی کنیم میتوانیم به ریشه و علت آن نگاهی بیندازیم.
اگر غم و اندوه ما سزاوار باشد؛ به معنای این است که غم از دست دادن چیزی را داشته باشیم، در حقیقت از دست دادن آن، ارزش غصه خوردن را دارد، شاید خشم برخاسته از آن هم به جا و درست باشد، اما اگر غمی واهی داشته باشیم؛ به عنوان مثال غم به خاطر از دست دادن چیزی فانی و از دست رفتنی، خشم برآمده از آن نیز واهی و بیهوده است. دربارهی ترس نیز اینطور است؛ اگر ترس ما واهی باشد، خشم برخاسته از آن نیز واهی و بیجا است و اگر ترس درست و واقعی باشد، شاید خشم برآمده از آن نیز به جا و شایسته باشد.
در بسیاری از مواقع افراد پرخاشگر از چیزی خشمگین میشوند که در حقیقت هیچ تهدیدی به حساب نمیآید، از اشتباه کوچک فرزند، دوست، همکار، همسر یا هر کس دیگری که ممکن است برای ما عزیز یا غریبهای بیگناه باشد. ممکن است او بخواهد اشتباه خود را جبران کند؛ اما خشم ما حتی اجازه عذرخواهی نیز به او نمیدهد. در واقع ما در این شرایط نسبت به آنچه از دست دادهایم یا تهدیدی که احساس میکنیم، دچار بزرگنمایی میشویم. گویی هیچ چیز را نمیبینیم غیر از آن اتفاق کوچک ناخوشایند که پیش آمده یا ممکن است، پیش بیاید.
فهرست مطالب کتاب
قدمه
اضطراب سه جنبه اصلی دارد
فصل اول: یافتن معنای زندگی
هدف اصلی زندگی
درون نگری و بازیابی معنای زندگی
فصل دوم: آرامش پایدار
وابستگی؛ مانع آرامش پایدار
پیام اضطراب
رهایی از وابستگی
فصل سوم: آرامش در هنگام فشار زندگی
روش سه میم
بردباری
کنترل رفتار و گفتار
دو نوع مشکل؛ دو نوع آرامش
فصل چهارم: آرامش پذیرا
پویایی جایگزین
یادآوری موهبتهای زندگی
پیوند با عشق و قدرت الهی
ما برای چه هدفی زندگی میکنیم؟
فصل پنجم: آرامش پویا
جستجوی راهحل
امیدواری
پیوند با نیروی بیکران الهی
فصل ششم: مهار خشم
خشم بیجا
بازنگری لحظات خشم
تغییر وضعیت
گوارایی مهار خشم
فصل هفتم: بخشایش
بخشایش جریانی از لطف خداوند
هرگز نبخشایید
بخشایش قلبی و عملی
فصل هشتم: مهربانی
دوست داشتن آسان است
کمی به این موضوع فکر کنید
راز دوست داشتن
بهسوی عشق ورزیدن
فصل نهم: تشکیل خانواده
عشق از دلتنگی تا گشودگی دل
عشق معنوی
هنر عشق ورزیدن
فصل دهم: کنترل ذهنی هیجانی
حقیقت معنوی آرامش
استعداد تخیل
غلبه بر عامل اضطرابزا
فصل یازدهم: خودداری از شتاب زدگی
عجله و اندوه
آرامش و سلامتی
علت عجله
عجله برای دفع شر
فصل دوازدهم: خودپذیری
دو نوع احساس گناه
کرامت خود
انواع بهانههای خودناپذیری
دین و احساس گناه
کمالگرا نباشید
فصل سیزدهم: رهایی از وسواس
ندای درون
پناه بردن به لطف خداوند
راههای دورکردن شیطان
فصل چهاردهم: بخشش
نیمه پنهان بخشش
شرایط اثربخشی
قانون 1 مساوی با 700
فصل پانزدهم: نشانههای آفرینش
آرامش در آغوش طبیعت
ارزش معنوی طبیعت
راز خلقت چیست؟
لحظات روشنایی
فصل شانزدهم: برنامههای شبانه
در این حالت چه باید کرد؟
گفتگو با خدا
عبور از گذرگاه روشنایی
کلام خداوند
فصل هفدهم: آب
جریان عشق الهی
پاکیزگی و آرامش
باطن آب
فصل هجدهم: حضور فرشتگان
اسباب نزول فرشتگان
بصیرت معنوی
کنترل درونی
فصل نوزدهم: انس با مرگ
ماجراجویی عرفانی
تجربهی جهانهای دیگر
تصور مرگ
فصل بیستم: آرامش معنوی
یاد خدا
حضور دوگانه
آرامش در ادیان الهی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آرامش معنوی |
نویسنده | حمیدرضا مظاهری سیف |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 206 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-236-662-0 |
موضوع کتاب | کتابهای خودسازی |
مخصوصا اگر کارآفرین باشید.
با تشکر از نویسنده کتاب