معرفی و دانلود کتاب آخرین اختراع بشر: هوش مصنوعی و پایانی بر عصر انسان

عکس جلد کتاب آخرین اختراع بشر: هوش مصنوعی و پایانی بر عصر انسان
قیمت:
۸۴۰۰۰ ۴۲,۰۰۰ تومان ۵۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب آخرین اختراع بشر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب آخرین اختراع بشر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب آخرین اختراع بشر: هوش مصنوعی و پایانی بر عصر انسان

جیمز بارات در کتاب آخرین اختراع بشر، فواید بالقوه و خطرات احتمالی هوش مصنوعی را مورد بررسی قرار می‌دهد و به بحث درباره‌ی پیشرفت‌های سریع بشر در زمینه‌ی فناوری هوش مصنوعی و امکان ساخت ماشین‌هایی که ممکن است سطح هوششان از هوش مصنوعی فراتر رود، صحبت می‌کند. پیشرفتی که از نظر او می‌تواند به آینده‌ای ختم شود که در آن، انسان دیگر گونه‌ی غالب نخواهد بود.

درباره‌ی کتاب آخرین اختراع بشر

کتاب آخرین اختراع بشر (Our Final Invention) که به قلم جیمز بارات (James Barrat) به نگارش درآمده و اولین بار در سال 2013 منتشر شده است، با شرحی از نحوه‌ی تبدیل هوش مصنوعی عمومی (AGI) به هوش فرابشری (ASI) آغاز می‌شود. پس از آن تاریخچه‌ی هوش مصنوعی و پژوهش‌های محققان معاصر در این زمینه را بررسی می‌کند. با این حال هدف اصلی جیمز بارات از انتشار این کتاب هشدار درباره‌ی پیامدهایی است که ممکن است بشر را گرفتار کند.

جیمز بارات با معرفی مفهوم تکینِگی، از نقطه‌ای فرضی در آینده سخن به میان می‌آورد؛ نقطه‌ای که در آن هوش مصنوعی قادر خواهد بود از سطح خود فراتر رود. پس از این رخداد، هوش مصنوعی می‌تواند خود را ارتقاء دهد که این امر پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی و فاجعه‌باری را برای بشر به دنبال خواهد داشت. پس از این مباحث، کتاب آخرین اختراع بشر، نتایج اخلاقی و معنوی هوش مصنوعی را مطرح می‌کند و از قابلیت این فناوری در پیشی گرفتن از انسان در عرصه‌های متنوع پزشکی، حقوق و... سخن می‌گوید و درباره‌ی تأثیر آن بر بازار کار هشدار می‌دهد. بارات استدلال می‌کند که اگر هوش مصنوعی به خودآگاهی برسد، ممکن است تضاد منافع میان انسان‌ها و ماشین‌ها به یک نبرد سلطه‌طلبانه ختم شود.

معرفی و دانلود کتاب آخرین اختراع بشر

نویسنده در بخشی از کتاب خطرات توسعه‌ی کنترل‌نشده‌ی هوش مصنوعی را متذکر می‌شود و درباره‌ی استفاده از آن برای جنگ‌های سایبری، هک و کنترل اجتماعی هشدار می‌دهد. البته در بخش‌های پایانی کتاب برای کاهش این خطرات راه‌حل‌هایی پیش پای مسئولین امر می‌گذارد، به عنوان مثال پیشنهاد تدوین مقررات و ایجاد یک نظارت بین‌المللی برای مدیریت توسعه و استفاده از هوش مصنوعی را ارائه می‌کند. همچنین افزایش آگاهی عمومی درباره‌ی خطرات و پیامدهای اخلاقی هوش مصنوعی را ضروری می‌داند.

درواقع این کتاب، یک بررسی تأمل برانگیز درباره‌ی آسیب‌های احتمالی هوش مصنوعی پیشرفته است و سعی دارد ما را ترغیب کند تا با شناخت پیامدهای توسعه‌ی این فناوری، از همین امروز در فکر اقدامات پیشگیرانه باشیم و با این دوراندیشی مانع بروز رخدادهای فاجعه‌آمیز در آینده شویم.

این اثر خواندنی و تأمل‌برانگیز با ترجمه‌ی فرزان فروهری و با تلاش انتشارات راوشید در اختیار مخاطبان علاقه‌مند قرار داده شده است.

نکوداشت‌های کتاب آخرین اختراع بشر

  • کتابی تأثیرگذار درباره‌ی مهم‌ترین موضوع قرن کنونی و شاید هم فراتر از آن. (یان تالین، از بنیانگذاران اسکایپ)
  • کتاب جیمز بارات بسیار خوب نوشته شده و پیشینه‌ی تحقیقاتی کاملی دارد. او خطر ناشی از اشتباهات در طراحی و اجرای هوش مصنوعی را به عموم خوانندگان گوشزد می‌کند. (بیل هیبارد، دانشمندی مرکز علوم و مهندسی فضایی ویسکانسین-مدیسون)
  • داستان‌های علمی تخیلی مدت‌های مدیدی است که به بررسی پیامدهای خطرناک ربات‌های انسان‌نما پرداخته‌اند اما نگاه اندیشمندانه‌ی جیمز بارات به این مسئله، جرقه‌ای را در دنیای واقعی روشن می‌کند. (ساینس نیوز)
  • کتاب جدید و تاریک بارات، آخرین اختراع بشر، استدلال قانع‌کننده‌ای را در مورد اینکه چرا باید در مورد هوش مصنوعی کمی نگرانی داشته باشیم، مطرح می‌کند. (نیویورکر)
  • اگر قرار است فقط یک کتاب بخوانید که شما را با واقعیت‌های هولناک مرتبط با تکنولوژی‌های پیشرفته‌ که به زودی چاره‌ای جز پرداختن به آن‌ها نخواهیم داشت، روبه‌رو کند، این کتاب را انتخاب کنید. (واشنگتن پست)

کتاب آخرین اختراع بشر برای چه کسانی مناسب است؟

اگر دلتان می‌خواهد از زاویه‌ی متفاوتی به تکنولوژی فراگیر هوش مصنوعی نگاه کنید و پیامدها و خطرات بالقوه‌ای آن را بشناسید، با مطالعه‌ی این کتاب به اطلاعات جالبی دست پیدا خواهید کرد.

در بخشی از کتاب آخرین اختراع بشر: هوش مصنوعی و پایانی بر عصر انسان می‌خوانیم

درایو بعدی، محفاظت از خود است که در این مورد هوش مصنوعی در اصل، نقش ماشین‌های ایمنی را ایفا می‌کند که با چنگ و دندان از خود، محافظت می‌کنند. پیش تر هم مشاهده کردیم که ربات شطرنج‌باز اوموهوندرو در مورد خاموش کردن خود، چه احساسی خواهد داشت. چنین رباتی ممکن است تصمیم بگیرد که از منابع قابل توجّه، یعنی تمام منابعی که در حال حاضر، توسّط بشر و دیگر موجودات استفاده می‌شود، استفاده کند تا بررسی کند که آیا اکنون، زمان مناسبی برای خاموش کردن خودش است یا اینکه فریب ماهیّت واقعیّت خود را خورده است؟ اگر چنین شرایطی، ربات شطرنج‌بازی که می‌خواهد خود را خاموش کند را بدین سان تحریک می‌کند، نابودی امّا او را کاملاً خشمگین می‌سازد. یک سیستم خودآگاه، برای جلوگیری از نابودیِ خود، نه به دلیل آنکه ذاتاً وجودِ خود را ارزشمند می‌داند، بلکه بدان دلیل که اگر «فنا» شود، نمی‌تواند اهداف خود را برآورده سازد، واکنش شایان توجّهی از خود بروز می‌دهد.

اوموهوندرو معتقد است که این درایو می‌تواند هوش مصنوعی را جهت اطمینان خاطر نسبت به بقای خود تا حدّ زیادی، به پیش براند؛ مثلاً چندین نسخه از خود، بسازد. چنین اقدامات شدیدی، هزینه بر هستند؛ ولی باید اذعان داشت که چنین سیستم هایی، تمام منابع موجود را مصرف می‌کنند. اگر هوش مصنوعی متوجّه شود که تهدید، ارزش هزینه‌اش را دارد و منابع، در دسترس او قرار دارند، بدون تردید آن‌ها را مصرف می‌کند. در سناریوی کودک پر مشغله، هوش مصنوعی تعیین می‌کند که مسئلۀ فرار از جعبۀ هوش مصنوعی که در آن محبوس شده است، ارزش نوعی رویکرد تیمی را دارد؛ زیرا هر لحظه ممکن است خاموش شود. بنابراین از خود، کپی‌های مکرّر ساخته و مسئله را حل می‌کند. چنین پاسخی، زمانی که فضای ذخیره‌سازی قابل توجّهی در ابررایانه وجود داشته باشد، پاسخ مناسبی است.

فهرست مطالب کتاب

سخن ناشر
سخن مترجم
دربارۀ نویسنده
مقدمه
فصل یکم - کودک پر مشغله
فصل دوم - مسئلۀ دو دقیقه ای
فصل سوم - نگاهی به آینده
فصل چهارم - فرار سخت
فصل پنجم - برنامه‌هایی که برنامه می‌نویسند!
فصل ششم - چهار درایو اصلی
فصل هفتم - انفجار اطّلاعاتی
فصل هشتم - نقطۀ بی بازگشت
فصل نهم - قانون بازگشتِ سریع
فصل دهم - تکینگرایان
فصل یازدهم - صعودِ سخت
فصل دوازدهم - آخرین پیچیدگی
فصل سیزدهم - ناشناختۀ طبیعی
فصل چهاردهم - پایان نسل بشر؟
فصل پانزدهم - اکوسیستم سایبری
فصل شانزدهم - AGI 2.0

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب آخرین اختراع بشر: هوش مصنوعی و پایانی بر عصر انسان
نویسنده
مترجمفرزان فروهری
ناشر چاپیانتشارات راوشید
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات157
زبانفارسی
شابک978-622-8259-30-7
موضوع کتابکتاب‌های شبکه عصبی
قیمت نسخه الکترونیک
۸۴۰۰۰ ۴۲,۰۰۰ ت ۵۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب آخرین اختراع بشر

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب آخرین اختراع بشر

برای دریافت کتاب آخرین اختراع بشر و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.