معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی سالاریها
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی سالاریها اثر بزرگ علوی دربارۀ خانوادهای بزرگ است که بزرگ خانواده برای خود در دورانی سالاری میکرده و از آن پس خانواده و خاندانش به سالاری شهرت یافتهاند. سالاری خاندان بزرگی است، خاندان بزرگ و ثروتمندی که تمام دامادها نیز فامیلیشان را تغییر داده و به نوعی سالاری شدهاند. رازهای زیادی در این خانواده و نحوه به دست آوردن ثروتشان هست. بابا پیرمردی است که سالها پیش همراه با دختر باردارش... ادامه ›
کتاب صوتی کافه نادری
- نویسنده: رضا قیصریه
گشتوگذاری نوستالژیک در ایران دیروز؛ کتاب صوتی کافه نادری رمانی به قلم رضا قیصریه است که با محوریت زندگی قشر روشنفکر ایرانی و با تأمل بر یأسها و امیدهای ایشان در دیروز و امروز به رشتهی تحریر درآمده است. لازم به ذکر است که خوانش اثر حاضر بر عهدهی محمد عمرانی، بازیگر خوب سینما و تلویزیون کشورمان بوده است. درباره کتاب صوتی کافه نادری: اثری که در دست دارید هم از جهت موضوع و هم از منظر تکنیکهای... ادامه ›
کتاب صوتی آبشوران
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب صوتی آبشوران اثر علی اشرف درویشیان، در برگیرنده ۱۲ داستان کوتاه با موضوع محلهای فقیر نشین به نام آبشوران است که هر سال در فصل باران مورد حمله سیلاب قرار میگیرد. این داستانها نیز چون سایر آثار علی اشرف درویشیان، با رویکردی واقعگرایانه تالیف شدهاند و نویسنده سعی کرده تا به شیوهی همیشگی خود، با تمرکز بر زندگی آدمهای فرودست و حاشیهای اجتماع، نوعی نقد سیاسی - اجتماعی را در پس داستانهای... ادامه ›
کتاب بانو گوزن
- نویسنده: مریم حسینیان
مریم حسینیان در کتاب بانو گوزن به روایت سرگذشت زنی تنها میپردازد که زندگیاش با شنیدن خبر باردار بودنش در آستانهی فروپاشی قرار میگیرد. گریز از واقعیت و پناه بردن به افکار و رویاها آخرین پناه این زن زخمخورده برای تابآوردن جهان میشود. درباره کتاب بانو گوزن: طاطا یا همان طاهره، زندگی معمولی و سادهای را با همسرش میگذراند. اما به نظر میرسید که یک زندگی معمولی برای او کافی نیست. طاطا رویاهای... ادامه ›
کتاب تنهام نذار
- نویسنده: الهام عندلیبی
کتاب تنهام نذار، داستانی عاشقانه و اجتماعی، نوشتهی الهام عندلیبی است که به زبان محاورهای نوشته شده. نویسنده در این کتاب داستان دختری را روایت میکند که به خاطر کمک اقتصادی به خانوادهاش، از هدفها و علایق خود صرف نظر میکند و به کار کردن رو میآورد. مشکلات زندگی و رابطهی عاشقانهاش نیز مسیر داستان را با فراز و نشیبهایی مواجه میکند. دربارهی کتاب تنهام نذار الهام عندلیبی در کتاب تنهام نذار... ادامه ›
کتاب مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
«مدیرمدرسه» شاید به جرأت بهترین اثر «جلال آل احمد» باشد. نویسندهای ظلمستیز که واقعیتهای زندگی را با نظری انتقادی ارائه میکند. راوی داستان که از آموزگاری به تنگ آمده است، برای آسودگی خود و داشتن درآمد بیشتر و بی دردسر به مدیری دبستان رو می آورد، بی آنکه بداند چه دردسرهایی در پی خواهد داشت. مدیر که خود را هیچکاره می داند و آمده تا گوشه ای آرام در دفترش از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری خود را... ادامه ›
کتاب صوتی سگ ولگرد
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی سگ ولگرد مجموعهای از داستانهای کوتاه صادق هدایت، پدر داستاننویسی نوین ایرانیست که موضوعاتی نظیر تنهایی، مرگ و از خود بیگانگی فضای اصلی قصهها را شکل میدهد. همچنین این اثر فوقالعاده به خاطر ممنوع الفعالیت بودن هدایت در آن دوران با محدودیتهای مختلفی روبهرو شد. درباره کتاب صوتی سگ ولگرد: آخرین مجموعه داستانی که از نویسنده مشهور ایرانی صادق هدایت منتشر شده، کتاب صوتی سگ ولگرد (The... ادامه ›
کتاب صوتی گیله مرد
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی گیله مرد نوشتهی نویسندهی معاصر برجستهی پارسی بزرگ علوی، با صدای شیوای آرمان سلطانزاده روایت شده است. این کتاب مجموعه داستان بوده که، داستان اصلی آن گیله مرد، روستایی گیلانی مبارزی است که به جنبش دهقانی میپیوندد و پس از هجوم مأموران و کشته شدن زنش به جنگل پناه میبرد. گیله مرد در نوع خود اثری تاریخی قهرمانی به شمار میآید. داستان حول شخصیت سه مرد میچرخد که هر یک از نقاط متفاوت... ادامه ›
کتاب فخرالزمان
- نویسنده: نسرین قربانی
کتاب فخرالزمان به قلم نسرین قربانی، داستان پستی و بلندی زنی به نام فخرالزمان که به عمه فخری معروف است را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب فخرالزمان میخوانیم: حوض هر دو حیاط، تمیز و شسته و آب در آنها انداخته شده بود و فوارهها، عصر به عصر، سر به آسمان میساییدند. مادر بزرگ گلبرگ هایی به رنگ زرد و صورتی و عنابی را توی آب انداخته بود تا منظرهی زیباتری داشته باشند. صندلیهای لهستانی چوبی دور تا... ادامه ›
کتاب عزاداران بیل
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب عزاداران بیل، تالیف غلامحسین ساعدی، مجموعه هشت داستان پیوسته درباره فلاکتهای مدام مردمان روستایی به نام بیل است. این مجموعه از داستانهای روستایی غلامحسین ساعدی محسوب میشود. به نظر منبع الهام ساعدی در این کتاب، نقاب مرگ سرخ اثر ادگار آلن پو بوده است و از روی داستان چهارم این مجموعه، فیلم گاو ساخته شد. کتاب عزاداران بیل شامل هشت قصه کوتاه است که در ظاهر هرچند اتفاقهای داستانها ربطی به هم... ادامه ›
کتاب عمارت میرحسین
- نویسنده: اشرف اعتماد
کتاب عمارت میرحسین به قلم اشرف اعتماد، حوادث و اتفاقات این عمارت و زندگی انسانهای درون آن را بر اساس داستانی واقعی به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عمارت میرحسین میخوانیم: خواستگارها داخل اتاق شدند و با تعارف میرزاعباس نشستند و به متکّا تکیه دادند. چند نفر از اقوام عروس هم حضور داشتند. یک کاسه میوه بهاری جلوی مهمانها گذاشته شد مکرمه با سلام گرمی داخل اتاق شد و مصوّر به دنبال او با سینی چای... ادامه ›
کتاب صوتی تلخترین لبخند
- نویسنده: رحیم فتوره چی
رحیم فتوره چی در کتاب صوتی تلخترین لبخند، به موضوع مهاجرت دانشجویان نخبه از کشور میپردازد و در قالب داستانی تاثیرگذار و زیبا، از معضلات و فواید این امر سخن میگوید. درباره کتاب صوتی تلخترین لبخند: مهاجرت نخبگان در چند دهه گذشته، به عنوان یکی از مسائل مهم اجتماعی شناخته میشود. موضوعی که آینده بسیاری از جوانان ایرانی و توسعه و پیشرفت کشور به آن وابسته است. دانشجویانی که به هدف کسب علم و ساختن... ادامه ›
کتاب صوتی دموکراسی یا دموقراضه
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
کتاب صوتی دموکراسی یا دموقراضه نوشته سیدمهدی شجاعی، روایتی طنزآمیز از کشوری خیالی و پادشاه معمولی آن است که روزی تصمیم عجیبی میگیرد و آن را با همگان در میان میگذارد. کشور خیالی غربستان دارای پادشاهی به نام ممول است و از این جهت این اسم را برای او برگزیدهاند که پادشاهی بسیار معمولی است. ممول در یک اقدام عجیب تصمیم میگیرد جای اینکه بعد از مرگش پادشاهی را به یکی از پسرانش واگذار کند، به مردم... ادامه ›
کتاب صوتی چرت و پرت
- نویسنده: ابراهیم رها
سومین جلد از مجموعهی جذاب هردمبیل! کتاب صوتی چرت و پرت آخرین قسمت از ماجراهای خانوادهی معیری است که توسط ابراهیم رها تالیف شده است. این داستان با زبان طنز اتفاقات بعد از مرگ آقای معیری بزرگ را روایت میکند، زمانی که راز بزرگ این پیرمرد سخت جان بالاخره فاش میشود... دربارهی کتاب صوتی چرت و پرت داستانهای طنز از سالها پیش جایگاه خاصی در ادبیات فارسی داشتند و نام بسیاری از طنزنویسان برای پدران... ادامه ›
کتاب سگ سالی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب سگ سالی به قلم بلقیس سلیمانی، زندگی فردی به نام «قلندر» را روایت میکند که از اعضای دون پایه سازمان مجاهدین خلق است و پس از دستگیری اعضای این سازمان زندگیاش به تباهی کشیده میشود. این داستان از سالهای دهه 60 آغاز میشود. رمان شخصیت محورِ سگسالی، که به نوعی زیر مجموعه ادبیات داستانی انقلاب هم هست، به روایت برشی از تاریخ معاصر ایران میپردازد. قلندر، دانشجوی دانشگاه تهران است که گرفتار... ادامه ›
کتاب عروس کوچک
- نویسنده: سینا عباسی هولاسو
کتاب عروس کوچک، تالیف سینا عباسی هولاسو، به زندگی دخترانی از سرزمینمان اشاره دارد، که بازیهایشان ناتمام مانده و با لباس سفید عروسی قاطی بازی بزرگترها شدند... با توجه به این که سن قانونی ازدواج در کشور 13 سال است و ازدواج در سن زیر 13 سال تنها با شرایط خاصی انجام میشود، منظور از ازدواجهای در سنین پایین ازدواجهایی است که زیر 13 سال انجام میشود. در سال 1394 در مجموع 37117 هزار ازدواج زیر سن 13... ادامه ›
کتاب قهوه از چشمهایش در جان چکید...
- نویسنده: فاطمه مرادی
فاطمه مرادی در کتاب قهوه از چشمهایش در جان چکید... روایتگر زندگی دختری جوان به نام آرزو است که طی یک حادثه، دچار معلولیت جسمی میشود. از آنجایی که آرزو و مادرش از پس هزینههای عمل برنمیآیند، قبول میکنند آرزو به شکل صوری همسر مردی به نام دارا فهیم شود تا دارا بتواند از خدمت سربازی معاف شود و در مقابل هزینههای عمل آرزو را بپردازد؛ اما این تمام ماجرا نیست و سرنوشت خوابهای دیگری دیده است.... ادامه ›
کتاب درهی سرگردانی
- نویسنده: مهرانگیز نیک افراز
دختری تحصیلکرده، خانوادهای متحجر، و مادربزرگی که راز مگویی را فاش میکند. کتاب درهی سرگردانی نوشتهی مهرانگیز نیک افراز دربارهی تقابل دختری جوان با خانوادهاش است، خانوادهای که میخواهد او را وادار به ازدواجی اجباری با پسرعمویش کند. دربارهی کتاب درهی سرگردانی: «چرا باید دربارهی زنان اینگونه قضاوت شود؟» این پرسشی است که در همان صفحهی ابتدایی کتاب درهی سرگردانی مطرح میشود و شالودهی کلی... ادامه ›
کتاب صوتی فکرهای خصوصی
- نویسنده: یاسمن خلیلی فرد
کتاب صوتی فکرهای خصوصی نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، مجموعهای از یازده داستان کوتاه اجتماعی است که موضوعات آن همگی به دغدغهها و مشکلات انسان شهرنشین امروزی اختصاص دارد. درباره کتاب صوتی فکرهای خصوصی: یاسمن خلیلی فرد داستانهایی به نامهای «فکرهای خصوصی، چمدان، نامه خداحافظی، نامادری، پسرخوانده، کلاه گیس فروش، نامبر فایو، صدا، دور از او، مک دونالد خیابان تورینو و درد مشترک» را در کتاب فکرهای خصوصی... ادامه ›
کتاب صوتی طلب آمرزش
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی طلب آمرزش داستان کوتاهی از صادق هدایت، نویسنده برجسته ایرانی است. این داستان اولینبار در سال 1311 با ده داستان دیگر در مجموعه داستان «سه قطره خون» منتشر شد. موضوع داستان درمورد زندگی زنی به نام «عزیز آقا» است که شوهرش به خاطر بچهدار نشدن با فرد دیگری ازدواج میکند. درباره کتاب صوتی طلب آمرزش: فضای داستانهای صادق هدایت همیشه پر از رمز و راز است. با مطالعه آثار او غرق در فضای داستان... ادامه ›
کتاب صوتی ثریا در اغما
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب صوتی ثریا در اغما رمانی مشهور و پرفروش به قلمِ توانای نویسندهی فقید ایرانی، اسماعیل فصیح است. این اثر که چاپ نخست آن به سال 1362 بازمیگردد، شرح سفر مردی به نام جلال آریان به شهر پاریس است. بازهی زمانیای که رخدادهای داستان در آن به وقوع میپیوندد مربوط به دورهی آغاز جنگ تحمیلی، و موضوع آن حول محور ذهنیات و دغدغههای مهاجرین ایرانی است. درباره کتاب صوتی ثریا در اغما: از اولین روزهای... ادامه ›
کتاب صوتی مهرگیاه
- نویسنده: امیرحسن چهلتن
داستانی تأملبرانگیز و شنیدنی دربارهی مصائب زن بودن در جامعهی سنتزدهی ایران! کتاب صوتی مهرگیاه، رمانی کوتاه به قلم نویسندهی نامآشنای ایرانی، امیرحسن چهلتن است. او در این اثر شما را به دههی 1320 بُرده و به روایت گوشههایی از زندگی دو زن به نامهای شمسالضحی و رفعت میپردازد. درباره کتاب صوتی مهرگیاه: امیرحسن چهلتن (Amir Hassan Cheheltan) یکی از مهمترین نویسندگان حال حاضر ایران است. سبک... ادامه ›
کتاب صوتی خانهی لهستانیها
- نویسنده: مرجان شیرمحمدی
کتاب صوتی خانهی لهستانیها نوشتهی مرجان شیرمحمدی، به ماجرای زندگی انسانهایی میپردازد که در یک خانهی بزرگ در جنوب تهران ساکن هستند، خانهای قدیمی که از سالهای دور به جا مانده است. کتاب صوتی خانهی لهستانیها داستان سه نسل از انسانهای متفاوت در عصر پهلوی دوم را روایت میکند. پسربچهای 10 ساله به همراه مادر، مادربزرگ و خالهاش در خانهای واقع در محلات جنوبی تهران به همراه چند خانواده دیگر... ادامه ›
کتاب صوتی سه قطره خون
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت در کتاب صوتی سه قطره خون، داستان سوررئالیستی مردی را به تصویر میکشد که در یک آسایشگاه روانی بستری شده و همراه با دیگر دیوانگان زندگی میکند. این اثر قصه انسانهاییست که در هنجارها و ناهنجاریهای اجتماعی گرفتار شدهاند و رنج و عذابی دائمی را تجربه میکنند. درباره کتاب صوتی سه قطره خون: «احمد» یک سال است که در یک آسایشگاه روانی بستری شده است. او در تمام این مدت فقط یک آرزو داشته و آن... ادامه ›