معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب اینسامنیاک
- نویسنده: مریم چاهی
کتاب اینسامنیاک به قلم مریم چاهی در کنار به تصویر کشیدن قصهای با درون مایهی تخیلی، روایتگر زندگی افرادی است که به عشق زندگی در جوامع غربی بدون تحقیق و بررسی درست پا به خاک غربت گذاشته و بعدها با مشکلات بسیاری مواجه میشوند. در رابطه با کتاب اینسامنیاک چند نکته مهم وجود دارد که حتما باید قبل از خواندن آن بدانید. اینسامنیاک به کسی گفته میشود که دچار کم خوابی مفرط باشد. مریم چاهی با تحقیقات... ادامه ›
کتاب زنی در تاریکی
- نویسنده: غلامعلی بهروزی
کودک همسری به چه قیمتی؟ در کتاب زنی در تاریکی شاهد عقاید و افکاری هستید که زندگی بسیاری را نابود میکند. غلامعلی بهروزی در این اثر خود از غم و اندوه دخترانی همچون ماهبانو میگوید که قربانی تصمیمهای نادرستی شدهاند. درباره کتاب زنی در تاریکی: گلناز دختر بزرگ ماهبانو، روبهرویش نشست و پرسید: تو از چه چیز سیدرضا (پدرش) خوشت آمد؟ چرا از میان آن همه خواستگار او را انتخاب کردی؟ مردی جدی و بداخلاق.... ادامه ›
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب دوم: دیوار شیشهای
- نویسنده: حمیدرضا منایی
کتاب صوتی برج سکوت، کتاب دوم: دیوار شیشهای نوشتهی حمیدرضا منایی، در قالب داستانی جذاب و تلخ به شناخت و بررسی عوامل مهمترین مشکل اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى امروزه یعنی اعتیاد میپردازد که عوارض ناشى از آن تهدیدى خطرناک براى جامعه بشرى به شمار میآید. کتاب صوتی برج سکوت به صورت سه کتاب به نامهای «نمایش مرگ»، «دیوار شیشهای» و «در مرز دیدار روشنان» در کتابراه منتشر شده و موضوعی خاص را شرح... ادامه ›
کتاب صوتی آشفتهحالان بیداربخت
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب صوتی آشفتهحالان بیداربخت شامل ده داستان کوتاه از غلامحسین ساعدی نویسنده صاحب سبک ایرانی است. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماهآوا تولید شده است. در این کتاب استفاده از فضای رئال با کمی بزرگنمایی باعث جذابیت هر چه بیشتر داستانها شده است. قلم پرقدرت و درعین حال سادهنویسی ساعدی این امکان را میدهد که حتی آدمهای معمولی هم به راحتی با داستانها و شخصیتهایش ارتباط... ادامه ›
رمان زینا
- نویسنده: خدیجه تاج الدین
زینا، رمانی اجتماعی با زمینهای عاشقانه است که حکایت از اسارت دختری مرفه دارد در اردوگاه اسرای عراق. دختری دردانه و زیبا که زیر بار نگاه چشمچران بعثی ها... چکیدهای از متن: با خشم نگاهم کرد، با نگاهش قلبم به یکباره لرزید. من نباید به این مرد احساسی پیدا میکردم، این حس دور از عقل و منطق و یک دیوانگی محض بود، ولی این را خوب میدانستم که او ناجی من بود و این یعنی... ادامه ›
کتاب صوتی سال سیل
- نویسنده: مهرداد صدقی
مهرداد صدقی را بیشتر با آثار طنزش و مشخصاً کتاب پرطرفدار آبنبات هلدار به یاد میآوریم. اما او در کتاب صوتی سال سیل وجههای جدی و متفاوت از قلم خود نشان داده است. گرچه این اثر او هم خالی از رگههای طنز نیست. صدقی در اثر نامبرده ماجرای عاشقانهی پرپیچوخم صولت و ماهچهره را روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی سال سیل مهرداد صدقی در رمان سال سیل از جاری شدن دو سیل میگوید؛ یکی سیلی خانهخرابکن که... ادامه ›
کتاب صوتی خاله بازی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی خاله بازی نوشتهی بلقیس سلیمانی، زندگی زوجی را روایت میکند که هر یک، جهان را از زاویه دید خودشان برای شما به تصویر میکشند؛ داستان رفت و آمد نسلی که بین سنت و مدرنیته قرار گرفته است. کتاب صوتی خاله بازی بازتابی است، از جامعهای که خط فاصلهای به نام روشنفکری بین انسانها قرار داده است. این کتاب صوتی روایتگر زندگی یک مرد و سه زن است که این زنها در زمانها و شرایط مختلف وارد زندگی این... ادامه ›
کتاب میرزا
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب میرزا اثری از سید مجتبی آقا بزرگ علوی مشهور به بزرگ علوی نویسندهٔ واقعگرا، سیاستمدار چپگرا، روزنامهنگار نوگرا و استاد زبان فارسی ایرانی است. او را همراه صادق هدایت و صادق چوبک، پدران داستاننویسی نوین ایرانی میدانند. میرزا مجموعه داستانهای کوتاهیست که بزرگ علوی در طول ۱۵ سال اول زندگی در آلمان نگاشت که شامل شش داستان کوتاه می شود. در بخشی از داستان میرزا می خوانید: سالی نیست که من... ادامه ›
کتاب صوتی فصل نان
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
مجموعه داستان فصل نان نوشتهی علیاشرف درویشیان است. این کتاب صوتی با نگارشی روان و جذاب بیان شده و با صدای گویا و شیرین علی دنیوی ساروی روایت شده است. این مجموعه کتاب صوتی دارای شش داستان با عنوانهای خر نفتی، دکان بابام، آبگوشت آلوچه، یک روز، عشق و کاهگل و بابای معصومه میباشد. موضوع مشترک همهی داستانهای این مجموعه فقر، محرومیت و ستمدیدگی آدمهای حاشیهای و فرودست جامعه است. درویشیان در این... ادامه ›
کتاب صوتی گرداب
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی گرداب نوشتهٔ صادق هدایت داستان جذاب و پر تعلیق مردی به نام «همایون» را روایت میکند که پس از مرگ بهترین دوستش متوجه چیزهایی میشود که تابهحال از او نمیدانسته و اتفاقات تلخی برایش رقم میخورد. درباره کتاب صوتی گرداب: همایون تازه متوجه شده که «بهرام» دوست صمیمیاش که از زمان مدرسه با او دوست بود خودکشی کرده است. او نمیداند دلیل خودکشی بهرام چیست و هرچه فکر میکند متوجه نمیشود که چرا... ادامه ›
کتاب صوتی پاگرد
- نویسنده: محمدحسن شهسواری
کتاب صوتی پاگرد نوشتهی محمدحسن شهسواری، قصهی چندین جوان در خانهای انتهای یک بنبست را به تصویر میکشد که از قضای روزگار در خلال درگیریهای کوی دانشگاه و خیابانها کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و ماجراهایی را رقم میزنند. این کتاب، داستانی از ماجراهای کوی دانشگاه در 18 تیر 1378 است. با این حال به طور مستقیم به آن حوادث نمیپردازد، بلکه قصهای در حواشی این رویداد را روایت میکند. شخصیتهای اصلی... ادامه ›
کتاب قصههای صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب قصههای صمد بهرنگی شامل مجموعه داستانهای کوتاه به قلم این نویسندهی پرآوازۀ آذربایجانی است. صمد بهرنگی متولد دوم تیر ماه 1318 در محله چرنداب تبریز است. وی در خانوادهای تهیدست چشم به جهان گشود. پدرش عزت و مادرش سارا نام داشت. صمد دو برادر و سه خواهر داشت. پدر او کارگری فصلی بود و اغلب شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر بود. گاهی هم مشک آب به دوش گرفته و در... ادامه ›
کتاب PDF ثریا در اغما
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب ثریا در اغما، از مهمترین و پرفروشترین آثار اسماعیل فصیح، در انعکاس و نقد فضای روشنفکران ایرانی خارج از کشور و وضعیت بغرنج داخل کشور نوشته شده است. در این رمان، جلال آریان برای مراقبت از خواهرزادهاش، ثریا مجبور شود به پاریس برود. شرایط جنگزدهی ایران، بیماری ثریا، مهاجران سردرگم و نامأنوس و دیدار ناگهانی با معشوق سابقش، آریان را تحتتأثیر قرار میدهد و مسیر متفاوتی را برای او رقم میزند.... ادامه ›
کتاب صوتی همسفرها
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب صوتی همسفرها اثر علی محمد افغانی، مجموعهای از سه داستان نیمه بلند است که همه در فضاهایی غیر از ایران میگذرند. داستان اول به عنوان آنتونیوی دلاور در اسپانیا میگذرد و دربارهی جوانِ گاو بازی است که به طور ناگهانی توانایی عجیبی در گاو بازی کشف میکند. داستان دوم در یک فضای آمریکایی و داستان سوم هم در سرزمین عربستان اتفاق میافتند. عنصر مشترک در هر سه داستان روابط میان انسانهاست که در... ادامه ›
کتاب صوتی من منچستر یونایتد را دوست دارم
- نویسنده: مهدی یزدانی خرم
کتاب صوتی من منچستر یونایتد را دوست دارم نوشتهٔ مهدی یزدانی خرم، رمانی اجتماعی و پستمدرن است که یکی از مهمترین و جذابترین بخشهای تاریخ ایران، از سال 1320 تا 1332 را روایت میکند. این کتاب در سال 1391 تندیس بهترین رمان از جایزه ادبی هفتاقلیم را دریافت کرد و به زبانهای مختلف انگلیسی، ایتالیایی و ترکی ترجمه شد. درباره کتاب صوتی من منچستر یونایتد را دوست دارم: این داستان تودرتو و پیچیده از... ادامه ›
کتاب صوتی بازی آخر بانو
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی بازی آخر بانو اثر بلقیس سلیمانی، نویسنده و منتقد ادبی معاصر ایرانی است که در سال 1385 برندهٔ جایزه ادبی مهرگان و بهترین رمان بخش ویژهٔ جایزه ادبی اصفهان شد. کتاب صوتی «بازی آخر بانو» کتابی در زمینهٔ عشق، روایت و قدرت است که داستان آن در زمان رویدادهای سیاسی - اجتماعی دهه ۱۳۶۰ ایران اتفاق میافتد و نقش اصلی و محوری آن با زنان است. سلیمانی در رمان بازی آخر بانو انسان را در موقعیتهای... ادامه ›
کتاب صوتی تراژدی خریت
- نویسنده: علیرضا حسن زاده
کتاب صوتی تراژدی خریت داستانی استعاری از علیرضا حسن زاده، نویسندهی خوشنام و پرکارِ ایرانیست. در این اثر، قصهی عشقِ پسری جوان به دختری زیبا روایت شده، عشقی که پسر را به دام ماجراهای خطرآفرین سیاسی میکشاند و او را به کل به انسانی دیگر بدل میکند. درباره کتاب صوتی تراژدی خریت خریت چیست؟ چه هنگامی میگوییم فلانی مرتکب خریت شده؟ آیا خریت خندهدار است یا گریهآور؟ خریت قلب ما را به درد میآورد یا... ادامه ›
کتاب صوتی لبخند خورشید
- نویسنده: عاطفه منجزی
کتاب صوتی لبخند خورشید نوشتهی عاطفه منجزی است که در آن به مشکلات زنان در زندگی مشترک و جامعه میپردازد. ویژگی متمایز این کتاب، علاوهبر داشتن روایتی عاشقانه، داشتن نگاه حقوقی و قانونی به مسائل زنان است که جذابیت آن را چند برابر میکند. درباره کتاب صوتی لبخند خورشید: داستانهایی که به زندگی زنان و مشکلات آنها میپردازند سالهاست که در ادبیات معاصر فارسی حضور دارند. این کتابها معمولاً به دو... ادامه ›
کتاب صوتی آبیتر از گناه
- نویسنده: محمد حسینی
روایتی رازآلود در یک بستر تاریخی! کتاب صوتی آبیتر از گناه نوشتهٔ محمد حسینی رمانی جنایی - معمایی است و از زبان مردی روایت میشود که کسانی را به قتل رسانده و حالا به شکل اعتراف گونهای دلیل قتلش را شرح میدهد. این رمان درخشان در سال 1383 برنده جایزه ادبی هوشنگ گلشیری و مهرگان ادب شد. درباره کتاب صوتی آبیتر از گناه: عصمت، پیرزنی با اصلونسب و درواقع یک شاهزاده قجری است که در کنار همسرش زندگی خود... ادامه ›
کتاب صوتی در راه ویلا
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی در راه ویلا نوشتهی فریبا وفی، شامل 9 داستان کوتاه است که روایتهای گوناگونی را از مشکلات و دغدغههای زنان ایرانی ارائه میدهد. قهرمانان این مجموعه همگی زن هستند و نویسنده با مهارت و ریزبینی خود، مضامین اجتماعی و روانشناختی را در دل روایتها گنجانده است. درباره کتاب صوتی در راه ویلا: فریبا وفی این بار در کتاب صوتی در راه ویلا، قهرمان داستانهایش را از میان زنانی انتخاب کرده که به دلیل... ادامه ›
رمان پریماه
- نویسنده: فاطمه عمانی
داستان، روایت زندگی دختریست به نام پریماه که مورد بیمهری و خشم سرنوشت قرار گرفته است علیرغم خیلی مسائل و مشکلات، بردبارانه و شجاعانه به مبارزه برمیخیزد و ثابت میکند که زمینخورده را قدرت دوباره برخاستن است نشان میدهد که در بحبوحه مشکلات و نامرادیها، میشود صبور و مقام بود، میشود پاک و درستکار بود، میشود با تلاشی دوباره از نو آغاز کرده موفق و سربلند شد... چکیدهای از متن: پری بر روی... ادامه ›
کتاب عمارت بحران زده
- نویسنده: ماری ع. قلیان
کتاب عمارت بحران زده، رمانی عاشقانه است که ماری ع. قلیان آن را تالیف نموده. این داستان روایتگر برشی از زندگی یک دختر نوجوان است که در خانوادهای فقیر متولد شده و قصۀ عشقش به پسر صاحبخانه، او را وارد دنیای جدیدی میکند. درباره کتاب عمارت بحران زده: کتاب حاضر، داستانی سرشار از پستی و بلندیهای زندگی است که از زبان دختری به نام مریم روایت میشود. ماری ع. قلیان در این اثر با پرداختن به مضامینی... ادامه ›
کتاب تلخ کام
- نویسنده: اسماعیل فصیح
اسماعیل فصیح در کتاب تلخ کام ماجرای مردی را به تصویر میکشد که در سفر کاریاش به لندن عشق گذشتهی خود را ملاقات میکند. ملاقاتی غیرمنتظره که ذهن مرد را زیر و رو خواهد کرد. تلخ کام (Bitter End Desire) از معدود رمانهای ایرانی به شمار میآید که با جزئیاتی ریز و توصیفاتی دقیق همراه خواهد بود. این داستان سرگذشت مردی را روایت میکند که در خانوادهای متوسط به دنیا آمده و خود با تلاشهای فراوان به... ادامه ›
کتاب تقدیم به او که دوستش دارم
- نویسنده: سمانه گلک
کتاب تقدیم به او که دوستش دارم داستانی روان است که لحظه به لحظه با تخیلات سمانه گلک پیش میرود. این قصه سعی دارد تا معنا و مفهوم خواستن را به چالش بکشد. در بخشی از کتاب تقدیم به او که دوستش دارم میخوانیم: روز برای من که همیشه دنبال بهانه هستم تا برای خودم داستانسازی کنم، با سر زدن خورشید شروع نمیشود؛ بلکه دقیقا از جایی شروع میشود که یک داستان تازه پیدا کنم. تکرار این که هر روز آفتاب طلوع کند... ادامه ›