معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب خون بها
- نویسنده: فتانه بردبار
کتاب خون بها به قلم فتانه بردبار، داستان دختر جوانی را به تصویر میکشد که پدرش به صورت غیر عمد مرتکب قتلی هولناک شده است؛ در این میان شرط عجیب خانواده مقتول برای رضایت دادن، سرنوشت دختر را تغییر میدهد. درباره کتاب خون بها: پدر خانواده مرتکب قتلی غیرعمد شده و دخترش در پی گرفتن رضایت از خانواده مقتول است. اما بعد از التماسهای فراوان به خانواده مقتول با شرطی رو به رو میشود که دختر جوان را شوکه... ادامه ›
رمان شاخه نبات
- نویسنده: حمزه سردادور
حمزه سردادور از پاورقینویسان قدیمی ایرانی است که رمانهای تاریخی فراوانی از وی در چند دهه اخیر به بازار کتاب راه یافته است و تجدید چاپهای متعدد این آثار نشانگر محبوبیت و عامهپسندی آنها است. سردادور در سال ۱۲۷۵ هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد؛ از دهه بیست تا اواخر دهه چهل در مجله «اطلاعات هفتگی» پاورقی نوشت و از عوامل جذابیت و فروش آن مجله، یکی نیز داستانهای پرآبوتاب سردادور بود که پس از... ادامه ›
کتاب صوتی چنگال
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت در کتاب صوتی چنگال داستان زندگی خواهر و برادری را روایت میکند که تصمیم میگیرند بهاتفاق یکدیگر فکری هولناک را عملی کنند. این داستان با درونمایهی نقد و نکوهش مضامین مردسالارانه به رشتهی تحریر درآمده است. دربارهی کتاب صوتی چنگال ربابه و احمد شخصیتهای اصلی داستان کوتاه چنگال هستند؛ خواهر و برادری که روزگار چندان بر وفق مرادشان نیست. سیدجعفر، پدر ربابه و احمد، با معرکهگیری امرار... ادامه ›
کتاب عزاداران بیل
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب عزاداران بیل، تالیف غلامحسین ساعدی، مجموعه هشت داستان پیوسته درباره فلاکتهای مدام مردمان روستایی به نام بیل است. این مجموعه از داستانهای روستایی غلامحسین ساعدی محسوب میشود. به نظر منبع الهام ساعدی در این کتاب، نقاب مرگ سرخ اثر ادگار آلن پو بوده است و از روی داستان چهارم این مجموعه، فیلم گاو ساخته شد. کتاب عزاداران بیل شامل هشت قصه کوتاه است که در ظاهر هرچند اتفاقهای داستانها ربطی به هم... ادامه ›
کتاب صوتی قصههای بهرنگ
- نویسنده: صمد بهرنگی
قصههایی برای بیداری! کتاب صوتی قصههای بهرنگ مجموعه از درخشانترین و بهیادماندنیترین داستانهای کوتاه صمد بهرنگی است؛ نویسندهای که آثارش اگرچه غالباً برای کودکان نوشته شدهاند، با این حال مملو از مضامین عمیق اجتماعی و استعارههای سیاسیاند. به نحوی که بزرگسالان نیز میتوانند خود را مخاطب آنها بدانند. درباره کتاب صوتی قصههای بهرنگ: صمد بهرنگی (Samad Behrangi) یکی از خاصترین و البته... ادامه ›
کتاب صوتی بن بست
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت پدر داستاننویسی نوین ایرانی در کتاب صوتی بن بست، داستان مردی منزوی را به تصویر میکشد که زندگی یکنواخت و پوچی دارد و هر روز برای امرار معاش به اداره مالیه میرود تا اینکه یک روز با دیدن جوانی تازه وارد به اداره زندگی او تغییر میکند. درباره کتاب صوتی بن بست: آخرین مجموعه داستانی که از نویسنده مشهور ایرانی صادق هدایت منتشر شده، کتاب سگ ولگرد (The Stray Dog) نام دارد. اثری که از هشت... ادامه ›
کتاب صوتی بیوهکشی
- نویسنده: یوسف علیخانی
کتاب صوتی بیوهکشی اثر یوسف علیخانی داستان زندگی دختری است به نام خوابیده که با هفت برادر به ترتیب ازدواج میکند، بعد از مرگ بزرگترین برادر که نامش بزرگ است، به عقد دومی در میآید و بعد از مرگ برادر دوم، زن برادر سوم میشود و به همین ترتیب الی آخر. بیوهکشی حاوی پیامی است از ناکارآمدی سنتهای منسوخ گذشته در زمان امروز. وقایع این رمان در بخشی از گیلان و چنان که از ظواهر امر برمیآید، در اواخر... ادامه ›
کتاب صوتی سگ ولگرد
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی سگ ولگرد مجموعهای از داستانهای کوتاه صادق هدایت، پدر داستاننویسی نوین ایرانیست که موضوعاتی نظیر تنهایی، مرگ و از خود بیگانگی فضای اصلی قصهها را شکل میدهد. همچنین این اثر فوقالعاده به خاطر ممنوع الفعالیت بودن هدایت در آن دوران با محدودیتهای مختلفی روبهرو شد. درباره کتاب صوتی سگ ولگرد: آخرین مجموعه داستانی که از نویسنده مشهور ایرانی صادق هدایت منتشر شده، کتاب صوتی سگ ولگرد (The... ادامه ›
کتاب صوتی گیله مرد
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی گیله مرد نوشتهی نویسندهی معاصر برجستهی پارسی بزرگ علوی، با صدای شیوای آرمان سلطانزاده روایت شده است. این کتاب مجموعه داستان بوده که، داستان اصلی آن گیله مرد، روستایی گیلانی مبارزی است که به جنبش دهقانی میپیوندد و پس از هجوم مأموران و کشته شدن زنش به جنگل پناه میبرد. گیله مرد در نوع خود اثری تاریخی قهرمانی به شمار میآید. داستان حول شخصیت سه مرد میچرخد که هر یک از نقاط متفاوت... ادامه ›
کتاب صوتی آبشوران
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب صوتی آبشوران اثر علی اشرف درویشیان، در برگیرنده ۱۲ داستان کوتاه با موضوع محلهای فقیر نشین به نام آبشوران است که هر سال در فصل باران مورد حمله سیلاب قرار میگیرد. این داستانها نیز چون سایر آثار علی اشرف درویشیان، با رویکردی واقعگرایانه تالیف شدهاند و نویسنده سعی کرده تا به شیوهی همیشگی خود، با تمرکز بر زندگی آدمهای فرودست و حاشیهای اجتماع، نوعی نقد سیاسی - اجتماعی را در پس داستانهای... ادامه ›
کتاب گره بر باد
- نویسنده: سیمین جعفر جلالی
کتاب گره بر باد، نوشتهی سیمین جعفر جلالی داستان زندگی دختری است به نام لیلا. دختری از خانوادهی کمدرآمد و فقیر جامعه، که با تمام کموکاستیها از زندگی و خانوادهاش راضی است و احساس خوشبختی میکند. اما روزی همهی ماجرا تغییر میکند... دربارهی کتاب گره بر باد کتاب گره بر باد رمانیست اجتماعی و عاشقانه که سیمین جعفر جلالی آن را به رشتهی تحریر درآورده است. داستان از نگاه راوی آن یعنی لیلا روایت... ادامه ›
کتاب عمارت میرحسین
- نویسنده: اشرف اعتماد
کتاب عمارت میرحسین به قلم اشرف اعتماد، حوادث و اتفاقات این عمارت و زندگی انسانهای درون آن را بر اساس داستانی واقعی به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عمارت میرحسین میخوانیم: خواستگارها داخل اتاق شدند و با تعارف میرزاعباس نشستند و به متکّا تکیه دادند. چند نفر از اقوام عروس هم حضور داشتند. یک کاسه میوه بهاری جلوی مهمانها گذاشته شد مکرمه با سلام گرمی داخل اتاق شد و مصوّر به دنبال او با سینی چای... ادامه ›
کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران
- نویسنده: مرجان شیرمحمدی
کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران داستان زنی است که بعد از بازی در یک فیلم به شهرت میرسد. این موضوع همسرش را که از قضا بازیگری معروف است میرنجاند و ازدواج چهلسالهی آنها به خطر میافتد... مرجان شیرمحمدی با روایت سرگرمکننده و شخصیتهای جالب شما را فصل به فصل دنبال خود میکشاند و لحظاتی خوش برایتان خلق میکند. دربارهی کتاب صوتی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران رمانی با عطر علفهای کوهی، هوای... ادامه ›
کتاب صوتی سالاریها
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی سالاریها اثر بزرگ علوی دربارۀ خانوادهای بزرگ است که بزرگ خانواده برای خود در دورانی سالاری میکرده و از آن پس خانواده و خاندانش به سالاری شهرت یافتهاند. سالاری خاندان بزرگی است، خاندان بزرگ و ثروتمندی که تمام دامادها نیز فامیلیشان را تغییر داده و به نوعی سالاری شدهاند. رازهای زیادی در این خانواده و نحوه به دست آوردن ثروتشان هست. بابا پیرمردی است که سالها پیش همراه با دختر باردارش... ادامه ›
کتاب آخرین انار دنیا
- نویسنده: بختیار علی
کتاب آخرین انار دنیا، به تالیف بختیار علی، شاهکار ادبیات کُرد و رمانی جهانیست. هر چه در دستتان هست را بگذارید کنار و این رمان را بخوانید. شاهکاری غیر منتظره، ظریف، معصومانه، عمیق با تخیلی شگفت انگیز و باور نکردنی. آخرین انار دنیا رمانی عظیم، با زیرساختهای سایکولوژیک که جابهجا بر ساحت انسان و غلتیدن آن در وادی قدرت و پایمالی عاطفه تأکید دارد. بختیار علی در این کتاب به تمام مسائل بنیادی زندگی... ادامه ›
کتاب صوتی سال سیل
- نویسنده: مهرداد صدقی
مهرداد صدقی را بیشتر با آثار طنزش و مشخصاً کتاب پرطرفدار آبنبات هلدار به یاد میآوریم. اما او در کتاب صوتی سال سیل وجههای جدی و متفاوت از قلم خود نشان داده است. گرچه این اثر او هم خالی از رگههای طنز نیست. صدقی در اثر نامبرده ماجرای عاشقانهی پرپیچوخم صولت و ماهچهره را روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی سال سیل مهرداد صدقی در رمان سال سیل از جاری شدن دو سیل میگوید؛ یکی سیلی خانهخرابکن که... ادامه ›
کتاب با من ترانه بمان
- نویسنده: سمیرا تهوری
سمیرا تهوری، نویسندهی جوان و خوشآتیهی کشورمان، در کتاب با من ترانه بمان داستان دختری را به تصویر میکشد که دل در گروی مهر پسری به نام طاها دارد. غافل از این که زمانه همواره با عاشقان سر ناسازگاری داشته است... درباره کتاب با من ترانه بمان «شیشهی گلاب را روی سنگ قبر سیاه رنگ خالی کردم و همراه عطر آرامشبخشی که زیر دماغم رفت، صلوات فرستادم. دسته گل نرگس را روی سنگ قبر گذاشتم و شروع به فاتحه... ادامه ›
کتاب صوتی شلغم میوه بهشته
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب صوتی شلغم میوه بهشته نوشتهی علی محمد افغانی، درباره دو خانواده تهرانی در دهه پنجاه شمسی است که پسر یکی از آنها به خاطر خوردن زیاد شلغم، به بیماری ناشناختهای مبتلا میشود و هیچکس نمیتواند علت آن را دریابد. این رمان اجتماعی علاوه بر بازتاب وضعیت جامعه ایران، پر از ضرب المثلها و اشارات زیبای زبانیست. درباره کتاب صوتی شلغم میوه بهشته: پسر بچهای دوازده ساله را تصور کنید که به خاطر خوردن... ادامه ›
کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس
- نویسنده: اسماعیل فصیح
اسماعیل فصیح این بار با تلفیق طنز، تراژدی و اساطیر ایرانی داستانی به یادماندنی برایتان روایت میکند. کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس ماجرای زنی اهوازی را شرح میدهد که حافظه خود را از دست داده و فقط کلمه آریان را تکرار میکند. این موضوع پای دکتر جلال آریان را به میان میآورد که به این زن کمک میکند تا پسرش را بیابد. درباره کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس: کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس (Pars's comic-tragedy)... ادامه ›
کتاب صوتی ثریا در اغما
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب صوتی ثریا در اغما رمانی مشهور و پرفروش به قلمِ توانای نویسندهی فقید ایرانی، اسماعیل فصیح است. این اثر که چاپ نخست آن به سال 1362 بازمیگردد، شرح سفر مردی به نام جلال آریان به شهر پاریس است. بازهی زمانیای که رخدادهای داستان در آن به وقوع میپیوندد مربوط به دورهی آغاز جنگ تحمیلی، و موضوع آن حول محور ذهنیات و دغدغههای مهاجرین ایرانی است. درباره کتاب صوتی ثریا در اغما: از اولین روزهای... ادامه ›
کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار
- نویسنده: مصطفی مستور
کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار نوشتهی مصطفی مستور، درباره خانوادهای پایتخت نشین است که فرزندان آن هرکدام مشکلات و شرایط مخصوص به خود را دارند اما ناگهان یک شب نگار خواهر نوید بیخبر به خانه نمیآید و هیچکس نیز از او اطلاعی ندارد. درباره کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار: مصطفی مستور نویسنده پرمخاطب ایرانی این بار نیز در کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار،... ادامه ›
کتاب درهی سرگردانی
- نویسنده: مهرانگیز نیک افراز
دختری تحصیلکرده، خانوادهای متحجر، و مادربزرگی که راز مگویی را فاش میکند. کتاب درهی سرگردانی نوشتهی مهرانگیز نیک افراز دربارهی تقابل دختری جوان با خانوادهاش است، خانوادهای که میخواهد او را وادار به ازدواجی اجباری با پسرعمویش کند. دربارهی کتاب درهی سرگردانی: «چرا باید دربارهی زنان اینگونه قضاوت شود؟» این پرسشی است که در همان صفحهی ابتدایی کتاب درهی سرگردانی مطرح میشود و شالودهی کلی... ادامه ›
کتاب قیدار
- نویسنده: رضا امیرخانی
کتاب قیدار نوشتهی رضا امیرخانی روایت یک انسان و یک راز است. قیدار گاراژدار ثروتمندی است با چندین دستگاه کامیون و رانندههایی که در تمام جادههای ایران میان دیگر رانندهها سرشناسند. اما در پس تمام کارهای خیرخواهانهی او رازی نهفته است که بر مرام و اصول رفتاری او سایه میاندازد. کتاب قیدار در سال 1391 برندهی بیست و یکمین دورهی جایزهی کتاب فصل شد. دربارهی کتاب قیدار کتاب قیدار روایت مرد... ادامه ›
کتاب صوتی پنج داستان
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی پنج داستان مجموعهای از داستانهای کوتاه و اجتماعی جلال آل احمد است که با نگاهی انتقادی و در قالب شخصیتهای مختلف، دوران استبدادی رضاشاه را به خوبی روایت میکند. سه روایت اول کتاب به صورت اپیزودگونه، زندگی شخصیت اول داستان را در موقعیتهای مختلف نشان میدهد. درباره کتاب صوتی پنج داستان: جلال آل احمد در کتاب صوتی پنج داستان با خلق شخصیتها و قصههای مختلف، حوادث اجتماعی دوران حکومت... ادامه ›