نقد، بررسی و نظرات کتاب کنترل دوپامین - آنا لمکی
مرتبسازی: پیشفرض
این کتاب واقعا نکات ارزشمندی داشت. کسایی که از زیست شناسی سر در میارن کتاب براشون مطمئنا جذاب تره شاید برای کسی که در این مورد اطلاعاتی نداره بعضی قسمتهای کتاب حوصله سر بر باشه. قسمتی که من از این کتاب دوست داشتم این بود که بهای هر لذتی درد و بهای هر دردی لذت هست. شاید به خاطر همینه که میگن نابرده رنج گنج میسر نمیشود!
خیلی خوبه. و به نوعی برای همه افراد نوشته شده، نه برای گروه خاصی. و خیلی میشه ازش درست استفاده کرد برای زندگی و لذت بردن از زندگی به راحتی و درستی. تازه میفهمم که ائمه اطهار و انبیاء چقدر جلو بودن و اپدیت روز در تمام دوران. و چه چیزهایی که الان تازه علمش ثابت شده. تو قران نوشته بعد هر سختی آسانی هست. این کتاب در اصل اونو بصورت کامل و جامع همین یک آیه رو به تفسیر در اورده.
به نظر من این کتاب دو ویژگی داره: ۱. اطلاعت کامل درباره دوپامین (که البته تو بعضی کتابای دیگه هم هست) و مفهوم ترازوی تعادل و انواع داروها و... ۲. ارائه تمام روشهای موجود برای ترک رفتار یا مواد از جمله خود تحریمی و اعمال درد و...
وه این دو ویژگی به نظرم باعث میشه یکی از کاملترین کتابها تو این زمینه باشه
وه این دو ویژگی به نظرم باعث میشه یکی از کاملترین کتابها تو این زمینه باشه
هدیه من به شما: یک نقد و یک تعریفاین کتاب طرز فکرتون رو به کل راجب رفتارهای اعتیاد آور، داروها، مواد مخدر و نحوهی واکنش مغز و بدن به این موارد عوض میکنه. به عبارتی بعد از این آدم جدیدی میشید. و اما تنها انتقاد من ترجمه نسبتا ضعیف این کتاب بود که مشخصا کار هوش مصنوعی بوده و گاهی ممکنه عبارات رو مختون بره.
**گسترهی دوپامین در رفتار انسانی**
دوپامین به عنوان یکی از انتقالدهندههای عصبی اصلی مغز، نقش حیاتی در تنظیم انگیزش و سیستم پاداش ایفا میکند. لمبکه در کتاب خود به وضوح توضیح میدهد که چگونه دوپامین به عنوان بخشی از سیستم عصبی، نه تنها بر رفتارهای ما تأثیر میگذارد بلکه به نوعی، طرز تفکر و انتخابهای ما را نیز شکل میدهد. او توضیح میدهد که دوپامین ما را به سوی تجارب خوشایند سوق میدهد و چگونه مسیرهای دوپامینی مغز به مرور زمان به تعاملات پیچیدهتر با محیط و دیگر محرکهای خارجی واکنش نشان میدهند.
**اعتیاد و دوپامین: چرخههای معیوب**
یکی از بخشهای مهم کتاب، تجزیه و تحلیل فرآیند اعتیاد و زیستشناسی آن است. اعتیاد، چه به مواد مخدر، چه به تکنولوژی و حتی به رفتارهای روزمره، با تغییرات دوپامینی که در مغز رخ میدهد، ارتباط مستقیم دارد. لمبکه به طور دقیق به این موضوع میپردازد که چگونه سطوح اندک افزایش یافته دوپامین ممکن است به دنبال استفاده مکرر از ماده یا رفتار خاصی، منجر به تضعیف پاسخ مغز به محرکها شود. این فرآیند میتواند شروع یک چرخه معیوب باشد که در آن مغز برای رسیدن به همان سطح رضایت