معرفی و دانلود کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف
برای دانلود قانونی کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف
کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف به بررسی ابعاد مختلف این جرم، شناخت مفهوم آن، عوامل موثر در ارتکاب، نحوه برخورد قانون با مجرمان و راهکارهایی موثر برای پیشگیری از وقوع آن میپردازد.
زنای به عنف از جرمهایی است که در دسته مجازاتهای جنایی قرار میگیرد. مواردی چون سن، شرایط فرهنگی و اقتصادی در وقوع این جرم موثر است. تجاوزات جنسی و بهطور مشخص زنای به عنف از جمله جرمهایی به شمار میرود که از زمان پیدایش بشر و زندگی جمعی تا به امروز در سراسر جهان وجود داشته است. در نظام کیفری جمهوری اسلامی ایران به استناد بند «ت» ماده 224 قانون مجازات اسلامی (مصوب 1392) مجازات زنای به عنف، «اعدام» است.
آمار دقیقی از میزان ارتکاب به این جرم در دسترس نیست زیرا بخش اعظمی از قربانیان آن تمایل به سکوت دارند یا به دلایلی نمیتوانند گزارش بدهند. به طور تخمینی در کشورهای توسعهیافته بیشتر نیمی از موارد این جرم گزارش نمیشود و این میزان در کشورهای در حال توسعه بسیار بیشتر است. نبود سازمانهایی که ثبت آمار و بررسی آثار جرم زنای به عنف در حیطه مسئولیتهای آنها باشد از دیگر دلایل نبود آمار دقیق از میزان ارتکاب به این جرم است. زنای به عنف در بیشتر اوقات به همراه جرمهای دیگری اتفاق میافتد. متجاوزین در اکثر مواقع قربانیان را تهدید میکنند، احتمال کشته شدن یا مصدوم شدن آنها قوی است و هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ جسمی آسیب فراروانی به ایشان وارد میشود.
مهمترین روش برای پیشگیری از وقوع این جرم فرهنگسازی و افزایش دانش و آگاهی افراد و توانمندسازی قربانیان احتمالی است.
مطالعه کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف مناسب چه کسانی است؟
مطالعه این کتاب برای افزایش اطلاعات عمومی و حقوقی درباره قوانین کشور و ایجاد امنیت بیشتر در سطح جامعه به همه افراد توصیه میشود.
در بخشی از کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف میخوانیم:
امروزه پیشگیری از وقوع جرم دغدغه اصلی تمامی صاحبنظران در علوم جنایی و از مهمترین اهداف یک سیاست جنایی کارآمد است. پیشگیری از بزهدیدگی نیز گرچه لزوماً و در تمامی روشها مستلزم پیشگیری از بزهکاری نیست، اما آنچه مسلم است نتیجهی بلافصل پیشگیری از بزهکاری خواهد بود. تقسیمبندیهای مختلفی پیرامون انواع پیشگیری مطرح شده است که از جمله آنها تقسیمبندی به پیشگیری اولیه، ثانویه و نوع سوم میباشد. همچنین بسته به رویکردی که سیاست جنایی در مواجهه با بزهکاری دارد پیشگیری را به پیشگیری اجتماعی، وضعی و کیفری تقسیمبندی کردهاند.
1-پیشگیری اجتماعی
در پیشگیری اجتماعی مهمترین تأکید، شناخت علل فردی و اجتماعی جرم و برطرف کردن آنها میباشد. این دیدگاه که با پیشگیری نخستین یا اولیه از جرم منطبق است (مدعی مبارزه با علت و خشکاندن ریشه جرم است). در جرایم جنسی چنان که در مبحث قبلی گذشت عوامل مختلف فردی و اجتماعی از جمله مشکلات شخصیتی مرتکب، نابسامانی خانواده، محیط ناسالم اجتماعی و غیره دخیل هستند و توجه به این عوامل باید مبنای پیشگیری از بزهکاری باشد.
2-پیشگیری وضعی
پیشگیری وضعی یا موقعیتمدار رویکرد نسبتاً جدیدی است که در آن با اتخاذ تدابیری که بر موقعیتهای محیطی و زمینهساز جرم یا به عبارت بهتر، وضعیت پیشجنایی محیطی تأثیر میگذارد ،سعی میشود قصد و اراده مجرم را بدون اثر کند. در این دیدگاه کنترل و ابتکار، جای مجازات و انفعال را میگیرد و با اتکا به آماج جرم (بزهدیده)، سعی در پیشگیری از تجاوز به آن میشود. در واقع در پیشگیری وضعی، بدون پرداختن به مجرم، سعی در بالا بردن امنیت آماج جرم و سخت کردن دستیابی به آن و بالا بردن هزینه ارتکاب جرم است و به همین جهت شاید بهتر باشد آن را از جمله راههای پیشگیری از بزهدیدگی دانست تا پیشگیری از جرم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
بیان مسأله، ضرورت و اهمیت آن
مفهومشناسی زنای به عنف
وصیات متهمان زنای به عنف
ریشههای زنای به عنف
عوامل مؤثر در بروز جرم زنای به عنف
1- عوامل شخصی (مستقیم)
2- عوامل اجتماعی و فرهنگی (غیر مستقیم)
2-1-ناهنجاریهای اخلاقی و ضعف تقیُّدات دینی در جامعه
2-2-مشکلات اقتصادی و فقر
2-3-خانواده
رکن قانونی جرم زنای به عنف
رابطهی بیحجابی با افزایش جرم زنای به عنف
تحلیلهای جرمشناختی زنای به عنف
پیشگیری از جرم زنای به عنف
راهکارهای پیشگیری ازبزهکاری و بزه دیدگی جرایم جنسی
توصیههای پیشگیرانه
منابع و مآخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب پیشگیری از جرم زنای به عنف |
ناشر چاپی | انتشارات گیوا |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 31 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-451-292-3 |
موضوع کتاب | پیشگیری از جرم |