معرفی و دانلود کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام

برای دانلود قانونی کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام

کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام نوشته عباس چهاردولی و وحید خادم‌زاده، به سنجش میزان انطباق اصول و مبانی مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی و مبانی و اصول اسلامی می‌پردازد و ویژگی‌های مدیریت راهبردی اسلامی را برمی‌شمارد.

راهبرد محوری است که کلیه فعالیت‌های سازمان بر حول آن رخ می‌دهد. در واقع راهبرد میان کلیه فعالیت‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت سازمان هماهنگی ایجاد می‌کند و آن‌ها را در یک جهت واحد به حرکت در می‌آورد. مدیریت راهبردی در واقع فرایند شکل‌گیری راهبرد در یک سازمان را مدیریت می‌کند. مکاتب ده‌گانه‌ای در ذیل مدیریت راهبرد شکل گرفته‌اند؛ برخی از این مکاتب به دنبال طراحی و ارائه یک راهبرد مطلوب برای سازمان‌ها هستند و برخی دیگر فرایند اتخاذ راهبرد در سازمان‌ها را توصیف کرده و به شناسایی عوامل مؤثر در این فرایند می‌پردازند.

از سوی دیگر دین اسلام از آن حیث که براساس آموزه‌های وحیانی شکل گرفته است، نگاهی همه‌جانبه به انسان و جهان دارند و زوایای کمتر شناخته شده حقیقت انسان و جهان را به انسان می‌نمایاند. سعادت انسان تنها با کسب منافع مادی تأمین نخواهد شد، بلکه بعد روحانی انسان در نهایت نقشی تعیین کننده در دستیابی به سعادت حقیقی ایفا می‌کند. جامعه اسلامی که براساس آموزه‌های دینی شکل گرفته است، بدون شک در زمینه مدیریت راهبردی نیز به سراغ این آموزه‌ها خواهد رفت و با تکیه بر جهان‌بینی دینی می‌کوشد اهداف و تصمیمات راهبردی خود را برگزیند.

خواندن کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران حوزه مدیریت راهبردی و دفاع ملی توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام می‌خوانیم:

در مطالعه تاریخ زندگی اجتماعی انسان، رگه‌هایی از مدیریت، گرچه به صورت ساده و پیش پا افتاده، به خوبی مشهود است. ضرورت زندگی جمعی آدمیان را وامی‌داشت تا برای هرچه بهتر سروسامان دادن به زندگی، اصولی را وضع کنند که در پرتو آن بهتر بتوانند از منابع طبیعی و انسانی بهره‌مند شوند؛ اما این پیشینه تاریخی مدیریت، با آنچه بعدها تحت عنوان «مدیریت علمی» مطرح شد، تفاوت بنیادی دارد.

نظریه مدیریت علمی، با توجه به تاریخچه مدیریت، جزو اولین نظریه‌های مدیریتی نیست و پیش از آن، دیدگاه‌های دیگری در خصوص مسائل مدیریت مطرح بود، اما این نظریه باعث شد نگرش جدیدی در این مورد پدید آید؛ یعنی به جای تکیه بر تجربه‌های شخصی و سلیقه‌ای در اعمال مدیریت، با ارائه روش منطقی و تجربی، به حل مسائل مدیریتی و سازمانی پرداختند و فصل نوینی در این دانش آغاز شد. در این دوره، مدیریت جایگاهی مستقل پیدا کرد و قواعد کلی بر امور مربوط به اداره سازمان حاکم گردید.

با گذشت زمان، عده‌ای از صاحب‌نظران علم مدیریت واکنش‌ها و انتقادهایی مطرح کردند و زمینه به وجود آمدن دیدگاه‌های نئوکلاسیک را فراهم ساختند. یکی از موضوع‌های اصلی نظریه‌پردازان نئوکلاسیک این بود که سازمان‌ها نمی‌توانند جدا از محیط به حیات خود ادامه دهند. نخستین تلاش مهمی که در این زمینه صورت گرفت، استفاده از دیدگاه جامعه‌شناختی در تحلیل مسائل سازمانی بود.

دیدگاه بعدی مدیریت، دیدگاه رفتار سازمانی یا نظریه منابع انسانی است که در حدود سال 1957 م ارائه گردید. مفروض اساسی این دیدگاه، تأکید بر تأمین نیازهای انسانی در سازمان بود و موجودیت سازمان را در این می‌دانست که نیازهای انسانی را تأمین کند. این نظریه نیز در زمینه‌های گوناگونی مورد انتقاد قرار گرفت و ادعا شد که این جنبش، نوع جدید و خشنی از استثمار را ارائه می‌دهد.

فهرست مطالب کتاب

فصل 1: آشنایی با مدیریت راهبردی
فصل 2: مبانی فلسفی مدیریت راهبردی
فصل 3: مبانی نظری دین اسلام
فصل 4: تجزیه و تحلیل داده‌های میدانی و نتیجه‌گیری
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام
نویسنده،
ناشر چاپیانتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی تهران
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات344
زبانفارسی
شابک978-622-6885-52-2
موضوع کتابکتاب‌های مدیریت استراتژیک
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام

علی عمرانی
۱۴۰۴/۰۱/۰۶
کتاب *مقدمه ای بر فلسفه مدیریت از نگاه اسلام* به بررسی مفاهیمی کلیدی در مدیریت با محوریت تعالیم اسلامی می پردازد و تلاش می کند اصول و مبانی فلسفی مدیریت را با ارزش های اسلامی تلفیق کند. این کتاب از منظر دکتری مدیریت قابل تحلیل و بررسی است، چرا که پیشنهادهایی برای بومی سازی دانش مدیریت و تطابق آن با حقایق فرهنگی-دینی ارائه می دهد. دو خط نظر در این رابطه عبارتند از: 1. **توسعۀ پارادایم مدیریت اسلامی: ** کتاب می تواند به شکل گیری یک چارچوب نظری برای مدیریت اسلامی کمک کند که بر اصول توحید، عدالت، و مسئولیت اجتماعی متمرکز است. این چارچوب امکان تحلیل و طراحی سیستم های مدیریتی را با توجه به ارزش های اسلامی فراهم می آورد. مدیریت اسلامی به جای دیدگاه های صرفاً ابزاری، بر رویکردی اخلاق محور و انسان محور تاکید دارد، که می تواند به توسعه نظریه پردازی های جدید در سطوح دکتری کمک کند. 2. **چالش جهان شمولی مدیریت اسلامی: ** از دیدگاه فلسفی، یکی از نقدهایی که ممکن است مطرح شود، محدودیت های جهان شمولی مدیریت بر اساس تعالیم اسلامی است. این پرسش مطرح می شود که آیا اصول مدیریت اسلامی قابلیت انطباق با محیط های فرهنگی و اجتماعی غیرمسلمان را دارد یا خیر. این چالش فرصت مناسبی برای دانشجویان دکتری مدیریت فراهم می کند تا به مطالعه مقایسه ای مدیریت اسلامی و سایر سیستم های مدیریتی بپردازند و ویژگی ها، کاربردها، و محدودیت های آن را بررسی کنند. این دو رویکرد می توانند در فهم بهتر محتوای کتاب و توسعه دانش مدیریت اسلامی در مقاطع پیشرفته مورد استفاده قرار گیرند.
پرویز بهزاد رحیمی
۱۳۹۹/۰۸/۲۸
عالیست، این برنامه.
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام

برای دریافت کتاب مقدمه‌ای بر فلسفه مدیریت راهبردی از نگاه اسلام و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.