معرفی و دانلود کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال
برای دانلود قانونی کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال
ملیسا ال هالند، جسیکا مالمبرگ و گرتچن گیمپل پیکوک در کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال، ناهنجاری ناسازگاری کودکان را مورد بررسی قرار میدهند و از نقش و تأثیر فراوان نوع تربیت در اختلالات روانی میگویند.
دربارهی کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال:
کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال (Emotional and behavioral problems of young children) در نظر دارد در مورد نحوۀ رسیدگی به مشکلات هیجانی و رفتاری رایج کودکان پیشدبستانی و مهدکودکی (3 تا 6 سال)، اطلاعاتی را به ارائهدهندگان خدمات سلامت روان به کودکان عرضه کند. تمرکز اصلی این کتاب ارائه مداخلات عملی و مؤثری است که بهراحتی توسط روانشناسان بالینی شاغل در محیطهای آموزشی، همچنین روانشناسان بالینی و سایر ارائهدهندگان سلامت روان که با کودکان در محیطهای غیر از مدرسه کار میکنند، قابل اجرا باشد.
اگرچه ممکن است کودکان پیشدبستانی و مهدکودک با اختلالات خاصی تشخیص داده نشوند یا طبق طبقهبندیهای ویژه طبقهبندی نشوند اما آنها هنوز هم ممکن است تعدادی از مشکلات اجتماعی و هیجانی را نشان دهند که موجب نگرانی والدین و معلمان آنها شود. علاوه بر این، پژوهشها بهطور مداوم نشان دادهاند که بسیاری از کودکانی که در سالهای پیشدبستانی دچار مشکل میشوند، همچنان در مدرسه ابتدایی و حتی بعدها هم مشکلات دارند؛ بنابراین تهیه روشهای پیشگیری و مداخله زودهنگام برای کاهش اثرات منفی احتمالی بلندمدت این مشکلات حائز اهمیت است. این کتاب بر اساس شواهد پژوهشی موجود، مداخلات بالینیای را در اختیار روانشناسان بالینی قرار میدهد که نشان داده شده برای کودکان خردسال مؤثر بوده است.
فصل 1 با مروری بر مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان و چگونگی بروز آنها در سالهای پیشدبستانی و مهدکودک آغاز میشود. فصل 2 اطلاعاتی در مورد روشهای ارزیابی ارائه میدهد و دربارهی معیارهای ارزیابی هنجار - مرجع (مقیاسهای رتبهبندی) و انواع دیگر روشهای ارزیابی (مصاحبهها، مشاهدهها) بحث میکند. فصل 3 به درمان مشکلات بروننمود کودکان خردسال میپردازد و در مورد آموزش والدین بهطور گستردهای میگوید. فصل 4 مداخلات مربوط به مشکلات دروننمود را دربرمیگیرد یعنی روشهای درمانی برای درمان اختلالات اضطرابی خاص که احتمالاً در سالهای پیشدبستانی تشخیص داده میشوند برجسته خواهد شد.
فصل 5 به درمان مشکلات روزمره مانند مشکلات توالت رفتن (ناتوانی در دفع مدفوع و شبادراری)، مشکلات خواب و مشکلات تغذیه، میپردازد. در فصل 6 مروری بر حمایتهای اولیه علمی و هیجانی - رفتاری برای دانشآموزان کلاس در یک سیستم حمایتی چندلایه، ارائه شده است. سرانجام، فصل 7 شرایطی را مورد بحث قرار میدهد که در آن باید کمکهای اضافی به کودک در نظر گرفته شود و مراحل مراجعه را خلاصه میکند. هر فصل شامل جزوههای والدینی، ابزارهای ارزیابی و سایر مواد قابل تولید مجدد است.
کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب یک منبع مفید و کاربردی برای افرادی خواهد بود که با کودکان در سن مهدکودک و کودکانی که دارای مشکلات هیجانی و رفتاری هستند، کار میکنند. اگرچه ممکن است برخی از مداخلات نسبتاً ساده به نظر برسند، اما باید توسط متخصصانی که آموزش و مهارت لازم را در رشد کودک دارند و دانش اساسی در مورد مداخلات درمانی دارند، انجام شود.
این کتاب احتمالاً برای افرادی از جمله روانشناسان مدرسه که در محیطهای پیشدبستانی و مهدکودک کار میکنند؛ روانشناسان و متخصصان سلامت روان در سطح کارشناسی ارشد که در کار خصوصی به کودکان خردسال خدمات ارائه میدهند؛ متخصصان اطفال با سابقه قوی در مداخلات رفتاری و سایر متخصصان دارای آموزش کودکمحور مفید خواهد بود. این کتاب همچنین میتواند یک منبع مفید برای آموزش تحصیلات تکمیلی کودکدرمانی در دورههای عملی و آموزشی باشد.
با نویسندگان کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال بیشتر آشنا شویم:
ملیسا ال هالند (Melissa L. Holland) دکتر و استاد دانشکده روانشناسی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا ساکرامنتو است و متخصص کار کردن با کودکان، نوجوانان و خانوادههای آنهاست. او پیش از این در کلینیکهای سلامت روان و آژانسهای اجتماعی کودک و خانواده کار میکرد. نشریات او بر سلامت هیجانی کودکان تمرکز دارند. دکتر هلند همچنین کارگاههایی را در همایشهای منطقهای و ملی در مورد سلامت روان کودکان و مشاوره در مدارس در مورد یادگیری اجتماعی - هیجانی و استفاده از ذهن آگاهی و رویکردهای شناختی و رفتاری بادانش آموزان برگزار کرده است.
جسیکا مالمبرگ (Jessica Malmberg) دکتر و استاد گروههای روانپزشکی و طب کودکان در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو است. او خدمات سلامت رفتاری را بهصورت سرپایی به کودکان، نوجوانان و خانوادههایی که طیف گستردهای از اختلالات سلامت رفتاری دارند در انستیتوی سلامت روان کودکان در بیمارستان کلرادو ارائه میدهد. پژوهشها، کار بالینی و نشریات دکتر مالمبرگ بر روی اختلالات رفتاری مخرب، مداخلات والدگری، روانشناسی کودکان (بهویژه شرایط درد مزمن و اختلالات عملکردی) و توسعه برنامههای مربوط به رویکردهای تشخیصی و پیشگیرانه سلامت رفتاری کودکان متمرکز است.
گرتچن گیمپل پیکوک (Gretchen Gimpel Peacock) دکتر و رئیس گروه روانشناسی دانشگاه ایالتی یوتا است. وی از سال 1997 تا 2009 بهعنوان مدیر برنامههای روانشناسی مدرسه فعالیت داشته است. پژوهشها، نشریات و سخنرانیهای حرفهای دکتر گیمپل پیکوک بر مشکلات رفتاری کودک و مسائل خانوادگی مرتبط با آن و همچنین موضوعات حرفهای در روانشناسی مدرسه تمرکز دارد. او در هیئتهای مشاوره تحریریه روانشناسی مدرسه و مجلات مرتبط با آن مشغول به خدمت است. از جمله کتابهای دیگر او میتوان به روانشناسی قرن بیست و یکم، ویرایش دوم و کتابچه راهنمای عملی روانشناسی مدرسه اشاره کرد.
در بخشی از کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال میخوانیم:
مشکلات اجتماعی و رفتاری در سالهای اولیه کودکی ممکن است در مقاطع بعدی تأثیر مداوم داشته باشد. پژوهشگرانی که به مطالعهی مشکلات دروننمود و بروننمود میپردازند، دریافتند که سطح بالای هر یک از این دو مشکل در پایه اول پیشبینیکننده مشکلات دانشگاهی است. در یک پژوهش طولی که به مطالعهی کودکان کلاس اول تا ششم میپرداختند دریافتند که کودکانی که در پایه اول دارای مشکلات دروننمود و بروننمود هستند در پایه ششم پیشرفت تحصیلی و شایستگی اجتماعی پایینتری نسبت به دانشآموزان بدون مشکل دارند. در پژوهشی دیگر، پرخاشگری کودک (اما نه سایر مشکلات بروننمود) در سالهای اولیه (2 تا 3 سالگی) پیشبینیکنندهی مشکلات تحصیلی در 7 سالگی بود.
پژوهشگران دیگر دریافتند که بیتوجهی در کودکان نوپا بهطور قابلتوجهی مشکلات خواندن را در پایه دوم پیشبینی میکند. این مشکلات رفتاری در سطح مدرسه (علاوه بر سطح کودک) میتواند نتایج نامطلوبی بر حضور کودک در مدرسه داشته باشد. بهعنوان مثال پژوهشهای مشابه دیگری مانند بولوتسکی - شیرر، دومینگوز و بل (2012) دریافتند که هر دو رفتار بیشفعالی و کمتحرکی در محیط پیشدبستانی، پیشبینیکننده مشکلات شناختی، اجتماعی و حرکتی بیشتر در محیط کلاس است. آنها همچنین دریافتند که بین سطح بالایی از رفتارهای کمتحرک کلاس با آمادگی پایین در مدرسه ارتباط وجود دارد. سایر پژوهشگرانی که به مشکلات رفتاری و شایستگیهای رفتاری (توجه داشته باشند که اینها لزوماً متقابلاً منحصربهفرد نیستند) میپردازند دریافتند که شایستگی رفتاری، عملکرد مثبت تحصیلی را حتی پس از در نظر گرفتن مشکلات دروننمود و ویژگیهای زمینهای پیشبینی میکند.
این یافته با سایر یافتههای پژوهش همسو است که نشان میدهد شایستگیهای کودکان، واسطه ارتباط بین رفتارهای مشکل در سالهای پیشدبستانی و شایستگی تحصیلی و اجتماعی در پایه اول است. این پژوهشها نشان میدهد که تنها تمرکز روی رفتارهای مشکلساز (بدون اینکه به رفتارهای مثبت نگاه کنیم) ممکن است اطلاعات ناقصی راجع به مسیر کودکان فراهم کند.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با خوانندگان
دربارهی مؤلفان
مقدمه
سپاسگزاری
فصل اول: مروری بر مشکلات اجتماعی، هیجانی و رفتاری کودکان خردسال
مروری بر اختلالات
مشکلات بروننمود
اختلال کاستی توجه / بیشفعالی (ADHD)
اختلال نافرمانی مقابلهای و اختلال سلوک
مشکلات دروننمود
ترسها و اضطرابها
اختلالات اضطرابی
سایر اختلالات دروننمود
سایر مشکلات
اختلال طیف اوتیسم (ASD)
خلاصه مشکلات
شیوع نگرانیهای سلامت روان در کودکان خردسال
تأثیر مشکلات اجتماعی، هیجانی و رفتاری در محیط مدرسه
پیشبینیکنندههای مشکلات
پیشبینیکنندههای مشکلات بروننمود
پیشبینیکنندههای مشکلات دروننمود
خلاصه فصل / هدف این کتاب
فصل دوم: ارزیابی مشکلات سلامت روان
مصاحبه با والدین و معلمان
مصاحبه بهعنوان غربالگر
مصاحبهها بهعنوان ابزارهای تشخیصی / ارزشیابی
مصاحبه با والدین
روابط خانوادگی
باورها و پیشینههای فرهنگی
عملکرد شناختی و مدرسه
روابط همسالان
رشد جسمانی
تاریخچه پزشکی و روانپزشکی کودک و خانواده
رشد اجتماعی - هیجانی و خلقوخو
علایق، استعدادها و تواناییها
موقعیتهای آسیبزا
آزمون قبلی
مصاحبه با معلم / کارمندان مهدکودک
اطلاعات کلی در مورد کودک
مشکلات رفتاری در مدرسه و مهدکودک
عملکرد تحصیلی در صورت وجود
مهارتهای اجتماعی
نقاط قوت و استعدادها
مصاحبه بهعنوان ابزار نظارت بر پیشرفت
مصاحبه با کودکان خردسال
ایجاد گزارش / جمعآوری اطلاعات اولیه
متن مصاحبه
مقیاسهای رتبهبندی
مقیاسهای اجتماعی، هیجانی و رفتاری بهعنوان غربالگرها
مقیاسهای اجتماعی، هیجانی و رفتاری بهعنوان ابزارهای تشخیصی / ارزیابی
مقیاس رتبهبندی Broadband
سیستم ارزیابی رفتار برای کودکان
چکلیست رفتاری کودک و فرم گزارش معلمان
مقیاس رتبهبندی CONNERS
مقیاس رفتاری پیشدبستانی و مهدکودک
مقیاس رتبهبندی Narrow‑Band
فهرست رفتاری کودک ایبرگ
پرسشنامه سنین و مراحل: اجتماعی - هیجانی
ارزیابی اوایل کودکی DEVEREUX
مقیاس رتبهبندی سیستم ارتقاء مهارتهای اجتماعی
مقیاس ارزیابی اختلال کاستی توجه
مقیاس رتبهبندی ADHD-5
مقیاس رتبهبندی اوتیسم کودکی
مقیاس رتبهبندی اوتیسم گیلیام
مقیاسهای اجتماعی، هیجانی و رفتاری بهعنوان ابزار نظارت بر پیشرفت
مشاهده مستقیم
مشاهدهها بهعنوان غربالگرها
مشاهدهها بهعنوان ابزار تشخیصی / ارزیابی
مشاهدههای غیررسمی ساختاریافته
روشهای ثبت اطلاعات
مشاهدههای غیررسمی توسط والدین و معلمان
ارزیابی عملکردی
مشاهدههای رسمی
مشاهدهها بهعنوان ابزار نظارت بر پیشرفت
خلاصه فصل
فصل سوم: درمان مشکلات رفتاری / بروننمود
آموزش رفتاری والدین بهعنوان مداخلهای برای مشکلات بروننمود
مرور کلی
ملاحظات اولیه
اجرای آموزش رفتاری والدین
تبیین اصول رفتاری
استفاده از رویکرد توجه
اجرای بازیهای کودکانه
دادن دستورات مؤثر
استفاده از فنون مناسب نظم و انضباط
روشهای اضافی تقویتکننده / نظم و انضباط
تعمیم و نگهداری مهارتها
آموزش رفتاری والدین بهصورت گروهی
تقویت آموزش رفتاری والدین از طریق استفاده از روش درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد
مرور کلی
ارزشها
گسلش شناختی
ارتباط با زمان حال (ذهنآگاهی)
خود بهعنوان زمینه
پذیرش
عمل متعهدانه
شواهد مبتنی بر استفاده بالینی
مداخلات مهارتهای اجتماعی
برنامههای پیشگیری و مداخلهی زودهنگام
خلاصه فصل
فصل چهارم: درمان مشکلات دروننمود
اختلالات اضطرابی
ترسها و فوبیاهای خاص
پیشگیری از فوبیاهای خاص
درمان ترسها و فوبیاهای خاص
حساسیتزدایی منظم
تنفس عمیق
تنفس آهسته
آرامسازی تدریجی عضلات
تصویرسازی ذهنی
تصویرسازی احساسی
سایر فنون برای مداخله در ترس و فوبیا
رویکرد شناختی
الگوسازی
مدیریت وابستگی
اضطراب جدایی، شامل امتناع از رفتن به مدرسه یا مهدکودک
پیشگیری از اضطراب جدایی
درمان اضطراب جدایی
لالی انتخابی
سببشناسی و نحوه پیشگیری از لالی انتخابی
درمان لالی انتخابی
شکایتهای جسمی
اختلال استرس پس از سانحه و سوءاستفاده / تجربههای آسیبزا
درمان اختلال استرس پس از سانحه
پیشگیری از سوءاستفاده از کودکان و غفلت از آنان
افسردگی
پیشگیری از افسردگی دوران کودکی
درمان نشانههای افسردهکننده
ذهنآگاهی
تنفس ۶×۴
به صدای زنگ گوش کن
حواس پنجگانه
راه رفتن آگاهانه
فکر – کره برفی بلوری
غذا خوردن آگاهانه
خلاصه فصل
فصل پنجم: مدیریت و پیشگیری از مشکلات روزانه
استفاده از توالت
آموزش استفاده از توالت
شبادراری
درمان خیس کردن در طول روز
درمان شبادراری
ناتوانی در دفع مدفوع
درمان ناتوانی در دفع مدفوع یبوستی
درمان امتناع از رفتن به توالت / ناتوانی در دفع مدفوع غیریبوستی
مشکلات تغذیه / غذا خوردن
ایجاد عادتهای سالم در غذا خوردن
مشکلات رایج در غذا دادن به کودک
پیکا
قی کردن
مشکلات خواب
مشکل در رفتن به رختخواب
پیروی از یک روال همیشگی در رفتن به رختخواب
مداخلات مبتنی بر نادیدهگیری
بیدار کردنهای برنامهریزیشده
اجازه بیرون رفتن از رختخواب
اختلالات برانگیختگی
هراس شبانه
راه رفتن در خواب
خلاصه فصل
فصل ششم: حمایتها و مداخلات تحصیلی و رفتاری در کلاس
سیستم RTI برای مهارتهای سواد اولیه / تحصیلی
خلاصه RTI
مداخلات و حمایتهای مثبت رفتاری
ملاحظات کلی
رعایت قوانین کلاسی
تهیه یک برنامه کلاسی
ارائه دستورالعمل مؤثر
استفاده از توجه انتخابی
برنامههای مدیریت رفتار جایزه - محور
واکنش به تخلفات رفتاری و مشکلات شدید رفتاری
تقویت غیرشرطی
رویکردهای پیشگیرانه
پاسخ - هزینه
یادداشتهای خانه – مدرسه / بررسی ورود / بررسی خروج
محرومسازی
خلاصه PBIS
آموزشهای اجتماعی و هیجانی
فواید برنامههای SEL
برنامههای رایج SEL
سالهای شگفتانگیز
گام دوم
ترویج رویکردهای تفکر جایگزین
ارتباط با دیگران: درسهایی برای آموزش شایستگیهای اجتماعی و هیجانی
شروع قوی
خلاصه برنامههای SEL
خلاصه فصل
فصل هفتم: موارد ارجاعی و نتیجهگیری
روشهای ارجاع
منابع ارجاع
ارائهدهنده مراقبتهای اولیه
روانپزشک کودک
رواندرمانگر در سطح کارشناسی ارشد
روانشناس بالینی دارای مجوز
مراکز دیگری که ویژه بستری و مراقبت در محل هستند
مسیرهای ارجاع
بیمه درمانی
ارائهدهنده مراقبهای اولیه
انجمن روانپزشکی و جستجوی آنلاین
معرفی آشنایان
نتیجهگیری و بهترین توصیههای تمرینی
References
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان خردسال |
نویسنده | ملیسا ال هالند، جسیکا مالمبرگ، گرتچن گیمپل پیکوک |
مترجم | حجت اسماعیلی، سید حمیدرضا هاشمیان |
ناشر چاپی | انتشارات جالیز |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 398 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-263-259-5 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی کودک |