معرفی و دانلود کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته
برای دانلود قانونی کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته
مهدی یزدیان دهکردی و محبوبه خلیل زاده در کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته تلاش کردهاند تا شما با به کارگیری فلوچارت ساخت یافته و حل مسائل از آسان به دشوار، به صورت قدم به قدم با مفاهیم و اصول پایه آن آشنا شده و مهارت تفکر الگوریتمی به صورت ساختارمند در شما پرورش داده شود.
دربارهی کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته
برنامهنویسی یا برنامهسازی مهارتی برای تولید نرمافزارهای کامپیوتری مانند برنامههای وب، برنامههای کاربردی سازمانی، برنامههای موبایل، بازیهای کامپیوتری، برنامههای تعبیه شده در وسایل الکترونیکی، سامانههای هوشمند و نمونههای دیگر است. کتاب حاضر با هدف آموزش تفکر الگوریتمی و اصول پایه برنامهنویسی با معرفی فلوچارت ساختیافته نوشته شده است. میتوان گفت که فلوچارت ساختیافته زبان مشترک همه زبانهای برنامهنویسی است. برای نوشتن برنامههای کامپیوتری، زبانهای برنامهنویسی C، C++، C#، Java، MATLAB، Python، PHP، ASP، Swift و زبانهای مختلف دیگری وجود دارد و زبانهای جدیدی نیز ظهور میکند.
بسیاری از افراد همواره نگران هستند که آیا زبان برنامهنویسی که قصد یادگیری آن را دارند، بهترین انتخاب ممکن است؟ آیا در آینده زبان برنامهنویسی دیگری جایگزین آن نخواهد شد؟ در پاسخ به این پرسشها باید گفت که منطق و اصول پایۀ برنامهنویسی در همۀ زبانهای برنامهنویسی مشترک است و در طول زمان تغییر نمیکند. آن چه اهمیت دارد، یادگیری روش حل مسئله و دست یافتن به تفکر الگوریتمی برای حل مسئله است. بدون شک، فردی که اصول پایه را به خوبی فرا گرفته باشد، با صرف زمان کوتاهی میتواند هر زبان برنامهنویسی را فرا گیرد.
ویژگی برجستهی این کتاب در مقایسه با منابع دیگر، معرفی فلوچارت ساختیافته برای آموزش اصول پایهی برنامهنویسی است. این فلوچارت به صورت ساختارمند و منطبق بر قواعد مشترک زبانهای برنامهنویسی است. میتوان گفت که فلوچارت ساختیافته زبان مشترک همۀ زبانهای برنامهنویسی است. برنامهنویسی «ساختیافته» به معنی به کارگیری درست و مناسب دستورات شرط، تکرار و زیرروالها برای پیادهسازی یک برنامۀ کامپیوتری است. در مقابل، برنامهنویسی «غیرساختیافته» به گونهای است که برنامۀ نوشته شده نظم و ساختار مناسبی ندارد و نمیتوان آن دستورها را به آسانی درک و دنبال کرد. به این نوع نوشتن به اصطلاح «اسپاگتی کد» نیز گفته میشود. توسعۀ برنامههای کاربردی بزرگ بهصورت غیرساختیافته امکانپذیر نیست. در این کتاب سعی شده است تا با به کارگیری فلوچارت ساختیافته، تفکر الگوریتمی به صورت ساختارمند آموزش داده شود.
کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
کتاب حاضر منبع عمومی برای یادگیری اصول تفکر ساختیافته در فلوچارت، برنامهنویسی و مرجعی برای درس مبانی کامپیوتر و برنامهسازی در رشتههای مهندسی به خصوص رشتهی مهندسی کامپیوتر است که در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول، مقدمهای بر کامپیوتر و مفاهیم مرتبط با آن را بیان میکند. فصل دوم، به اصول اولیه در تفکر ساختیافته و مقدمات حل مسئله میپردازد. فصل سوم، برنامهسازی مبتنی بر فلوچارت ساختیافته را با طرح ساختارهای اصلی در زبانهای برنامهنویسی آموزش میدهد و در نهایت فصل چهارم، مباحث تکمیلی ازجمله زیرفلوچارت (تابع) و آرایه را بیان میکند.
در بخشی از کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته میخوانیم
در زبانهای برنامهنویسی متغیرهای عددی را میتوان به دو دستۀ اصلی تقسیم کرد: اعداد صحیح و اعشاری. اعدادی مانند شمارۀ دانشجویی، تعداد اعضای خانواده، روز/ ماه/ سال تولد، تعداد دانشجویان یک کلاس، تعداد ارقام یک عدد، کدکالاها و امثال آن از نوع اعداد صحیح است. اعدادی مانند نمرات دانشجویان، وزن یک شخص، درجه حرارت، مساحت خانه و امثال آن نیز از نوع اعشاری است.
در زبانهای برنامهنویسی، مقدار حافظه و هزینۀ محاسباتی متغیرهای اعشاری در مقایسه با متغیرهای صحیح بسیار بیشتر است. برخی عملیاتها نیز مانند محاسبۀ باقیمانده فقط برای اعداد صحیح انجام میشود؛ از اینرو در برنامهنویسی لازم است به نوع اعداد و متغیرهایی دقت شود که در محاسبات استفاده میشود. فلوچارت ساختیافتۀ این کتاب مشابه بسیاری از زبانهای برنامهنویسی ساختیافته است و در آن قرارداد میشود که بلافاصله بعد از مرحلۀ شروع، همۀ متغیرهایی که در فلوچارت استفاده میشود، تعریف شود.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: مقدمهای بر کامپیوتر
1-1. کامپیوترها و سیستمهای دیجیتال
1-2. کامپیوتر چیست؟
1-3. تاریخچهی مختصر کامپیوتر
1-4. اجزای اصلی کامپیوتر
1-5. واحدهای سختافزاری کامپیوتر
1-5-1. واحد ورودی و خروجی
1-5-2. واحد پردازشگر مرکزی
1-5-3. واحد حافظه
1-6. انواع نرمافزارهای کامپیوتر
1-6-1. نرمافزارهای سیستمی
1-6-2. نرمافزارهای کاربردی
1-7. شبکههای کامپیوتری و اینترنت
1-8. نمایش اعداد در کامپیوتر
1-8-1. نمایش اعداد در مبنای دلخواه
1-8-2. تبدیل عدد مبنای دلخواه به مبنای ده
1-8-3. تبدیل عدد مبنای ده به مبنای دلخواه
1-8-4. مبنای دو، هشت و شانزده
1-8-5. تبدیل مستقیم مبنای دو به هشت و برعکس
1-8-6. تبدیل مستقیم مبنای دو به شانزده و برعکس
1-8-7. جمع دو عدد در مبنای دلخواه
1-8-8. نمایش اعداد منفی در کامپیوتر
فصل دوم: اصول اولیه در تفکر ساختیافته
2-1. الگوریتم
2-2. فلوچارت
2-3. گامهای اصلی در حل یک مسئله
2-4. مثال مفهومی
2-4-1. ترتیبپذیری و پایانپذیری
2-4-2. ساختار شرط
2-4-3. ساختار حلقه
2-4-4. ساختار تابع
2-5. متغیرها و عملگرها
2-5-1. متغیر
2-5-2. عملگرها
فصل سوم: برنامهسازی مبتنی بر فلوچارت ساختیافته
3-1. تعریف متغیر
3-2. خواندن از ورودی و چاپ در خروجی
3-3. ساختار شرط IF و IF … ELSE
3-4. ساختار حلقۀ تکرار
3-4-1. حلقه تکرار مشخص (for)
3-4-2. حلقهی تکرار نامشخص (while)
3-5. ساختار حلقهی تکرار ساختیافته
3-5-1. حلقهی تکرار مشخص (for)
3-5-2. حلقهی تکرار نامشخص (while)
3-5-3. حلقههای تودرتو
3-6. تبدیل فلوچارت ساختیافته به کد زبانهای برنامهنویسی
فصل چهارم: مباحث تکمیلی در فلوچارت ساختیافته
4-1. زیرفلوچارت یا تابع
4-1-1. فواید استفاده از تابع
4-1-2. فراخوانی تابع و بازگشت از تابع
4-1-3. نکات اساسی در استفاده از تابع
4-1-4. توابع با خروجی دودویی
4-2. آرایه
4-2-1. پردازش خانههای آرایه
4-2-2. آرایه و تابع
4-2-3. جستوجوی خطی در آرایه
4-2-4. جستوجوی دودویی در آرایه
4-2-5. مرتبسازی آرایه
4-3. کاربرد دو کلمه کلیدی در حلقهها
4-3-1. دستور break
4-3-2. دستور continue
4-4. تبدیل فلوچارت ساختیافته به زبانهای برنامهنویسی
منابع
واژهنامهی فارسی انگلیسی
فهرست مثالها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مبانی کامپیوتر و برنامه سازی مبتنی بر الگوریتم و فلوچارت ساخت یافته |
نویسنده | مهدی یزدیان دهکردی، محبوبه خلیل زاده |
ناشر چاپی | انتشارات دانشگاه یزد |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 212 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-735317-4 |
موضوع کتاب | کتابهای الگوریتم |
اگر بخشهایی که در آنها الگوریتمها به زبان برنامه نویسی مشخصی مانند C++ یا python نیز مطرح شوند و الگوریتمهای پیشرفته تر مطرح در درس مبانی و کامپیوتر (مثلا پردازش عبارتهای ریاضی، حل مسایل با جستجوهای در فضای گرافی حالتها و...) که بیان آنها با فلوچارت وقت گیر است، نیز گنجانده شود، آنگاه سرفصل کامل تری برای درس مبانی کامپیوتر برنامه نویسی خواهد بود.