معرفی و دانلود کتاب مبانی هنرهای تجسمی
برای دانلود قانونی کتاب مبانی هنرهای تجسمی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مبانی هنرهای تجسمی
سیاحتی در اسلوب دنیای هنر! دکتر آتوسا اعظم کثیری و محسن افروزی در کتاب مبانی هنرهای تجسمی به بررسی چارچوبهای اساسی آثار هنری و بهویژه هنرهای بصری خواهند پرداخت. در این کتاب به سراغ دو مفهوم بنیادین یعنی عناصر تجسمی و عوامل تجسمی میرویم و هر یک را بهدقت و با فصلبندی مجزا مورد بررسی قرار میدهیم. آشنایی با اصول ترکیببندی و کشف مفاهیم و اندیشههای هنرمند گوشهای از موضوعاتی است که در این راهنمای پرفایده خواهیم خواند.
دربارهی کتاب مبانی هنرهای تجسمی
یک اثر هنری چگونه خلق میشود؟ اساساً آنچه که اثر هنری برمیشمریم چه تفاوتی با سایر اشیا و آثار غیرهنری دارد؟ آیا در آفرینش تمامی مخلوقات هنری، قواعد و اصول مشترکی رعایت شده؟ در کتاب مبانی هنرهای تجسمی نوشتهی آتوسا اعظم کثیری و محسن افروزی، به دنبال پاسخ این سوالات میگردیم و دهها نکتهی جذاب دیگر دربارهی دنیای هنر و چارچوبهای بنیادین آن میآموزیم.
هنر زبان مشترک میان انسانهاست و هر زبانی از ساختار و اصول ثابتی پیروی میکند. پس برای ورود به وادی جذاب هنر ابتدا لازم است الفبای آن را بشناسیم. هنرهای تصویری نیز از این قاعده جدا نیستند. رشتههای مختلف تجسمی، مثل نقاشی، عکاسی و سفالگری گرچه در ذات خود منحصربهفرد هستند، اما درست مانند اعضای یک خانواده ویژگیهای اساسی مشترکی دارند. این ویژگیهای بنیادین را با نام مبانی هنرهای تجسمی میشناسیم.
اما آشنایی با مبانی هنرهای تجسمی چه فایدهای دارد؟ شاید این اولین سوالی باشد که هر فرد مشتاق به یادگیری در اولین مواجهه با مبانی هنر بپرسد. حتی ممکن است برای کسانی که هنر را فارغ از قاعده و محدودیت میدانند، روبهرو شدن با سلسلهی قواعد مشخص در این حوزه چندان مطلوب نباشد. اما در کتاب مبانی هنرهای تجسمی خواهیم فهمید که چرا لازم است در ورای خلق یک اثری به سراغ پایههای تئوریک آن برویم.
مبانی هنر تجسمی از کجا آمده؟ آنچیزی که امروزه ما با نام قواعد و مبانی نظری هنرهای تجسمی میشناسیم حاصل هزاران سال فعالیت هنری و گنجینهای از آثار نقاشان و مجسمهسازان در قرنهای مختلف است. پژوهشگران هنر با وارسی در آثار مختلف هنری به خطوط ثابت و مشترکی بین آنها دست پیدا کردند و از کنار هم گذاشتن این خطوط، قواعدی را پدیدآوردهاند که امروزه با نام مبانی هنر میشناسیم.
بهعبارتی با مرور کتاب مبانی هنرهای تجسمی، شما به دانش عمیقتری نسبت به تاریخ هنر نیز دست پیدا خواهید کرد. فرقی ندارد به آثار لئوناردو داوینچی در عصر رنسانس نگاه بیندازید و یا مشغول تماشای آثار پابلو پیکاسو و سایر آثار هنری مدرن باشید. با تقویت درک هنری میتوان قواعد هنری را در هر اثر خلاقانهای، مربوط به هر دوره از تاریخ و یا هر کجای جهان که باشد پیدا کرد و به رمزوراز و خطوط مشترک میان آنها پی برد. تصاویر رنگی و مثالهای گوناگونی که در این راهنما آمده شما را در این گشتوگذار هنری همراهی خواهد کرد.
کتاب مبانی هنر را هم میتوان به هنرمندان توصیه کرد و هم به کسانی که مخاطب مشتاق به پیگیری آثار هنری هستند. این کتاب به هنرمندان کمک میکند تا با نگاه بازتری جهان اطراف خود را بنگرند و قدرت خلاقیت و ذوق آفرینش هنری را در خود تقویت کنند. تماشاگران دنیای هنر نیز میتوانند با مرور مبانی آن درک عمیقتری از آثار هنری داشته باشند و بیش از هر زمان از تماشای نیروی آفرینش لذت ببرند.
این کتاب خواندنی با تلاش موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران به دست شما میرسد.
کتاب مبانی هنرهای تجسمی برای چه کسانی مناسب است؟
اگر میخواهید با نگرشی حرفهایتر به خلق آثار هنری بپردازید و یا با نگاهی عمیقتر به تماشای آثار سایر هنرمندان بنشینید، این کتاب آموزنده را به شما پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب مبانی هنرهای تجسمی میخوانیم
برای بسیاری اشخاص محتوای اثر براساس آشنایی فردی ایشان با موضوع آن شکل میگیرد. در واقع برداشت آنان از کارهای هنری محدود است به احساسات و اندیشههایی که از پیش برایشان آشنا بوده است. در صورتی که عملاً محتوای گستردهتر و درنهایت معنادارتر کار هنری به طور کامل، وابسته به شمایلهایی که نشان میدهد نیست؛ بلکه در حد بالایی بهواسطه فرم و ساختار ترکیب اثر تقویت میشود. این امر بهویژه دربارهی کارهای انتزاعی صادق است که ممکن است بیننده در آن تصویر اشیای شناختهشده را نبیند و بنابراین میبایست معنای اثر را برمبنای اشکال و دیگر عناصر بصری تفسیر نماید. اگر بینندهی اثر روش تفسیر فرم هنری را بداند میتواند محتوای آثار غیر بازنمودی و تصاویری را که بهسختی قابلتشخیصاند نیز تحلیل کند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه ناشر
پیشگفتار مؤالف
فصل اول: دستور زبان بصری و جهان تفسیر
فصل دوم: پایه و اساس ساختار ترکیببندی: عناصر تجسمی
فصل سوم: اصول هنرهای تجسمی
فصل چهارم: انواع ترکیببندی بر پایهی عناصر و عوامل بصری
فصل پنجم: در جستوجوی معنا
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مبانی هنرهای تجسمی |
نویسنده | آتوسا اعظم کثیری، محسن افروزی |
ناشر چاپی | موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 211 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-218-798-9 |
موضوع کتاب | کتابهای شناخت هنر |