معرفی و دانلود کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی
برای دانلود قانونی کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی
کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی نوشتهی خسرو ابراهیم و محسن حلاجی، با نگاهی ویژه و تخصصی به درک کلی و مقدماتی چگونگی شناسایی استعدادها میپردازد که میتواند زمینهساز پرورش افراد در حوزههای ورزشی شود.
دربارهی کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی:
اغلب والدین علاقه دارند که کودکانشان در رشتههای ورزشی موفق شوند و آنها را در جایگاه نخبگان ورزشی، قهرمانان ملی و بینالمللی مشاهده کنند. اما رسیدن به این سطوح با درجات بالا فرآیند بسیار پیچیدهای دارد. در این مسیر باید افراد بااستعدادی را شناسایی کنیم که از ویژگیهای جسمانی، مهارتی و رفتاری بالایی برخوردار باشند.
فرآیند کشف ورزشکاران بااستعداد برای شرکت در یک مسابقه یا برنامهی سازماندهی شده، یکی از موضوعات مطرح در علوم ورزشی است. همهی ما قادر هستیم که در علوم مختلف مانند نقاشی، خوانندگی و... مهارت کسب کنیم اما تعداد کمی میتوانند به جایگاههای بالا دست پیدا کنند. بنابراین در علوم ورزشی به عنوان یک هنر، کشف افراد بااستعداد و تواناییهای خارقالعاده از اهمیت زیادی برخوردار است.
برای رسیدن به اوج عملکرد ورزشی، ما به ورزشکارانی با ویژگیهای بیولوژیکی خاص نیازمند هستیم. پس برای عملی شدن فرآیند استعدادیابی در ورزش باید معیارهای خاصی مانند دارا بودن ویژگیهای وراثتی برجسته، داشتن سلامت کامل جسمی و روانی، مهیا بودن شرایط محیطی مناسب و... را مورد بررسی قرار دهیم.
از نظر دانشمندان علوم ورزشی، استعدادیابی راهی سریع و مقرون به صرفه جهت شرکت موفقیتآمیز ورزشکاران در مسابقات بینالمللی است. یکی از قسمتهایی که یک جامعه میتواند ورزشکاران با استعداد را به سمت تیمهای ملی سوق دهد تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش است.
به منظور ایجاد هماهنگى، وظیفهی تعیین افراد قهرمان بر عهده سه نهاد مختلف در مقاطع گوناگون است. بر این اساس کشف و غربالگرى استعدادها برای سنین شش تا دوازده سال وظیفه آموزش و پرورش، هدایت و همکارى در غربالگرى در محدوده سنى دوازده تا پانزده سال وظیفه سازمان تربیت بدنى و در محدوده سنى شانزده سال به بعد وظیفهی پرورش نخبگان را سازمان ملى ورزش برعهده دارد.
این کتاب نگاهی کلی به مبانی و فرآیندهای اصلی استعدادیابی ورزشی دارد. مطالب این اثر جهت آشنایی کارشناسان به این حوزه نوشته شده و هرگز تأکید زیادی بر این موضوع ندارد که تنها با استعدادیابی میتوان تعداد قهرمانان یک کشور را افزایش داد.
کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب به کارشناسان و افرادی توصیه میشود که علاقهمند به مباحث استعدادیابی ورزشی هستند.
در بخشی از کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی میخوانیم:
اگرچه باید فرآیند شناسایى ورزشکاران مستعد و پرورش آنها، با استفاده از برنامههاى تمرینى منسجم، دقیقاً سرلوحه کارهاى دستاندرکاران ورزش قرار گیرد تنها عده اندکى به سطح بالایى از مهارت و قهرمانى دست مىیابند.
بنابراین، در ورزش همانند هنر مهم آن است که افراد خیلى مستعد شناسایى و در سنین پایین انتخاب و دائما راهنمایى شوند و تا رسیدن به بالاترین درجه استادى و مهارت، مورد حمایت قرار گیرند.
در گذشته و حتى امروزه، در اکثر کشورهاى غربى، اشتغال ورزشکاران جوان به رشتهاى ورزشى بر اساس سنت و آرمانها بوده و عوام پسندى، فشار والدین، تشخیص معلم، موجود بودن و نزدیکى تجهیزات ورزشى و غیره نقش زیادى در هدایت آنان داشته است.
براى متخصصان ورزش اروپاى شرقى چنین روشهایى رضایت بخش نیست. بدیهى است اینگونه ورزشکاران به ندرت به درجات عالى و اجراى ورزشى بهینه دست مىیابند. تا آنجایى که به ورزشکاران نخبه مربوط مىشود کار و زمان مربى باید براى کسانى صرف شود که داراى تواناییهاى بالقوه باشند. در غیر این صورت، استعداد، زمان و انرژى مربى تلف مىشود و یا بهترین شکل آن این است که ورزشکارى متوسط به وجود خواهد آمد.
بنابراین، هدف اصلى شناسایى استعداد، شناسایى و انتخاب ورزشکارانى است که بیشترین توانایى را براى رشتهاى خاص دارا باشند.
اکثر استعدادیابیهاى ورزشى در نوجوانى صورت مىگیرد. اگر چه ممکن است برخى از افرادى که قصد تغییر رشته ورزشى خود را دارند در سن جوانى نیز مورد ارزیابیهاى استعدادیابى قرار گیرند. این مورد زمانى اتفاق مىافتد که آزمونهاى علوم ورزشى نشان دهند که شخص داراى تواناییها و قابلیتهاى جسمانى و فیزیولوژیکى معینى است که مىتوانند او را در اجراى مهارتهاى سطوح عالى رشته ورزشى دیگرى یارى رسانند. بنابراین، بهتر است که به دنبال رشته ورزشى پیشبینى شده برود.
فهرست مطالب کتاب
دیباچه
مقدمه
فصل اول: کلیات و روشها
استعدادیابى
دلایل استعدادیابى
پیشبینى اجراى ورزشى
مزایاى استعدادیابى
روشهاى استعدادیابى
گزینش طبیعى و علمى
فصل دوم: فرآیندهاى استعدادیابى
گزینش علمى
استعدادیابى عمومى
سلامت سنجى ورزشى (آزمونهاى آزمایشگاهى)
سابقهسنجى ورزشى فرد و خانواده
بدن سنجى
روند استعدادیابى عمومى (غربالگرى عمومى)
استعدادیابى ویژه (تخصصى)
سلامت سنجى ورزشى
قابلیت سنجى جسمانى
قابلیت سنجى حرکتى
روان سنجى
فرآیند استعدادیابى ویژه
فصل سوم: تحلیل اطلاعات و هدایت استعدادها
ورود اطلاعات به رایانه (تحلیل اطلاعات)
تعیین رشته یا رشتههاى مناسب ورزشى
ارائه اطلاعات به مربى، اولیاء و دانشآموزان
هدایت به سوى باشگاههاى ورزشى
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مبانی نظری و فرآیند استعدادیابی ورزشی |
نویسنده | خسرو ابراهیم، محسن حلاجی |
ناشر چاپی | انتشارات بامداد کتاب |
سال انتشار | ۱۳۹۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 80 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-8131-28-4 |
موضوع کتاب | کتابهای علوم ورزشی |
این کتاب به صورت مختصر و مفید بحث پیچیدهی استعداد یابی را با زبانی ساده بیان کرده و میگوید برای استعداد یابی چه فاکتورهایی لازم و چه روشهایی موجود است