معرفی و دانلود کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند
برای دانلود قانونی کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند
نیکلاس کار در کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند، با نگاهی علمی و فرهنگی توضیح میدهد که چگونه استفاده بیش از حد از اینترنت میتواند ساختار ذهنی انسان را تغییر دهد و آن را به سمت سطحی شدن و عدم تمرکز ببرد. این اثر پس از انتشار خود سر و صدای فراوانی به پا کرد و موفق شد در سال 2011 نامزد جایزه پولیتزر شود.
درباره کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند:
آیا استفاده از گوگل و شبکههای اجتماعی ما را احمق میکند؟ این پرسشی عمیق و کلیدیست که نیکلاس کار در کتاب اینترنت با مغز ما چه میکند (The Shallows) آن را مطرح کرده است. او با نگاهی تاریخی و فرهنگی به بررسی تاریخ رسانه و شکلگیری اینترنت به شکل امروزی پرداخته و تاثیرات شناختی آن را بر روی ذهن و رشتههای عصبی مغز انسان بررسی کرده است. درواقع با شنیدن این کتاب این شک و تردید در وجودتان شکل میگیرد که آیا ارزش دارد باوجود استفاده از امکانات و سودمندیهای اینترنت، توانایی خواندن و تفکر عمیق را از خودمان دریغ کنیم؟
نیکلاس کار یکی از اندیشمندان و نویسندگان دوران معاصر است که با نوشتن این کتاب و سایر آثارش نشان داده که تاحدودی به اینترنت و تکنولوژی بدبین است و نسبت به آینده انسانها نگرانیهایی دارد. با این حال او تلاش کرده با نگاهی علمی و بیطرفانه، نشان دهد که چگونه اندیشه انسان در طول قرنها از طریق ابزارهای ذهن شکل گرفته است. درواقع هر یک از اَشکال مختلف رسانه و تکنولوژی همچون نقشهها، صنعت چاپ، ساعت، کامپیوتر و اینترنت توانستهاند بر شیوه ادراکات و تجربیات ما تاثیر شگرفی بگذارند و حتی مسیرهای عصبی در مغزمان را تغییر بدهند.
نویسنده کتاب اینترنت با مغز ما چه میکند، از گفتهها و یافتههای اندیشمندان بزرگی همچون افلاطون، نیچه، فروید و مارشال مک لوهان کمک گرفته و حتی اشاراتی متعدد به مقالات عصب شناسان معروف میکند تا نشان دهد هر یک از ابزارهای فناورانه جدید پیش فرضهای جدید درباره ماهیت دانش و هوش بشری دارند. او توضیح میدهد که چگونه کتاب چاپی باعث تقویت تفکر عمیق، افزایش توجه، تمرکز و خلاقیت میشود. برخلاف این رویه، اینترنت به خاطر سرعت پردازش بالا و حجم گسترده اطلاعات، میتواند حواس پرتی و کاهش تمرکز را برای ما به ارمغان بیاورد و باعث ضعیفتر شدن مغز انسان شود.
در انتها باید گفت که این کتاب تلاش کرده گزارشی از وضعیت روان و ذهن انسان مدرن امروزی ارائه دهد و برای همیشه طرز فکر ما نسبت به رسانه را دگرگون کند.
نکوداشتهای کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند:
- هر فردی که نگران تاثیرات زیانآور اینترنت بر ذهن است، باید این کتاب را بخواند. (Newsweek)
- این اثر پیامدهای فیزیکی و فرهنگی اینترنت را نشان میدهد و مطالبی کاملا فنی و حرفهای را برای عموم خوانندگان را ارائه میدهد. (کمیته جایزه پولیتزر 2011)
- این اثر یک مانفیست سنجیده است. همچنین نیکلاس کار مراقب است که به سودمندیهای اینترنت نیز توجه داشته باشد که به ما دسترسی بینظیری از اطلاعات ارائه میدهد. ما ممکن است به روشنفکرهای کم عمقی تبدیل شویم که به وسعت یک اقیانوس وسیع است. (نقد و بررسی کتاب نیویورک تایمز)
- یک بررسی عمیق و روشنگرانه از چگونگی تأثیر اینترنت بر مغز و مسیرهای عصبی آن ارائه میدهد. تجزیه و تحلیل نیکلاس کار براساس علوم اعصاب، فلسفه، تاریخ و تحولات فرهنگی صورت گرفته است. (Library Journal)
کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند برای چه کسانی مناسب است؟
اگر میخواهید با سیر تحولات رسانههای چاپی و اینترنتی از ابتدا تا دوران حال آشنا شوید و از تاثیرات آنها بر روی سبک زندگی و شیوه تفکر انسانها بیشتر بدانید، این کتاب انتخابی شایسته برای شماست.
نیکلاس کار را بیشتر بشناسیم:
او یکی از نویسندگان مشهور آمریکاییست که در حوزه علوم فناوری، تکنولوژی، فرهنگ و تجارت مینویسد. مقالات نیکلاس کار (Nicholas G. Carr) در رسانههایی همچون نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال، وایز، آتلانتیک و ... منتشر میشود و مخاطبان فراوانی را در بر میگیرد. همچنین در سال 2011 به خاطر نوشتن کتاب «کم عمقها: اینترنت با مغز ما چه میکند» توانست نامزد نهایی جایزه پولیتزر شود.
برخی دیگر از کتابهای مهم نیکلاس کار عبارتند از: «جایگزینی بزرگ: سیم کشی دوباره جهان، از ادیسون تا گوگل، سازمان دیجیتال: چگونه کسب و کار خود را برای همخوانی با یک دنیای متصل تغییر دهیم، آیا فناوری اطلاعات مهم است.»
در بخشی از کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند میشنویم:
چرخه فضل و دانش به حرکت درآمده بود. دسترسی روزافزون به کتاب باعث تشدید عطش عمومی به سوادآموزی و توسعه سوادآموزی باعث افزایش تقاضا برای خرید کتاب شد. صنعت چاپ به سرعت شکوفا شد. تا پایان قرن پانزدهم تقریبا دویست و پنجاه شهر در اروپا چاپخانه داشتند و حدود دوازده میلیون جلد کتاب از آنها بیرون آمده بود.
در قرن شانزدهم فناوری گوتنبرگ از اروپا به آسیا و خاورمیانه انتقال یافت و وقتی اسپانیاییها در سال 1539 چاپخانهای در مکزیک راهاندازی کردند، این فناوری به آمریکا هم رسید. با آغاز قرن هفدهم چاپ حروفی دیگر همه جا بود و نه فقط کتاب، بلکه روزنامه، مجلات علمی، انواع مختلف نشریات دیگر با این شیوه منتشر میشد.
ادبیات چاپی نخستین بار زمانی به اوج رسید و شکوفا شد که آثار اساتیدی مثل شکسپیر، سروانس، مولیر و میلتون و همچنین بیکن و دکارت چاپ شدند. آثاری که توانسته بودند راهشان را به فهرست کتابفروشان و قفسههای کتابخانههای شخصی باز کنند.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی اینترنت با مغز ما چه میکند |
نویسنده | نیکلاس کار |
مترجم | محمود حبیبی |
راوی | سید میثاق ابطحی |
ناشر چاپی | انتشارات گمان |
ناشر صوتی | شرکت توسعه محتوای لحن دیگر |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۰ ساعت و ۴۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای فناوری اطلاعات |
مباحثگستردهای داره
ولی برخی فصلها معرکه بود
مانند فقلهای مربوط به گوگل
شاید هم بخاطر اینکه در حال مطالعه بر روی هوش مصنوعی و داده کاوی هستم اینطوری به نظرم رسید
اما ریتم کناب خیلی کنده
اونقدر که در مورد سیستم عصبی صحبت میکنه بیش از حد
خواننده خسنه میشه
به نظرم چند فصل و کتاب میتوانست جمع بشه تو یک فصل
من چیزی که میخواستم برداشت کردم به نوبه خودم ارزش وقت گذاشتن داشت
مهمتر از این که دغدغه من در موزد این که یک کتاب را همهاش را بابد خواند یا اون مقدار که لازمه
برطرف کرد
برداشتی که کردم جالب بود دونکته:
همین مقاومتی که الان از طرف طرفداران کتاب در مقابل اطلاعات اینترنتی و سایتهای حاوی اطلاعات مشاهده میکنیم شاید قرنها پیش، وقتی چاپ کتاب شروع شد که بشر این قابلیت رو پیدا کرد که داستانها و شعرهایی که بر روی کاغذ چاپ شود و شاید براحتی قبول نمیکردند که اون چیزهایی که توذهنشون هست بصورت کتاب چاپ و توزیع شود طوری که همگان بتوانند بخوانند الان هم شبیه همان مقاومت از سوی طرفداران کتاب در مقابل سایتهای اینترنتی و هایپرلینکها را مشاهده میکنیم
و مطلب دوم اینکه
مغز ما الان عادت دارد بصورت خطی اطلاعات را دریافت کند مانند یک کتاب صفحه به صفحه و پشت سرهم
اما اینترنت مخصوصا اینترنت نسل ۲ این خطی بودن رو بهم میریزه تا آماده بشیم برای اینترنت نسل ۳
اینترنت نسل ۳ دیگه اطلاعات بصورت خطی به مغز ما نخواهد رسید
و سرعت و حجم اطلاعات بقدری خواهد بود که باید مغز انسان یاد بگیرد عادت کند که از اطلاعات سرازیر شده به سمتش، اونهایی رو بردارد که نیاز دارد و مجبور نیست ونمی تواند همه آنها رو به حافظه خود بسپارد تا استفاده کند