معرفی و دانلود کتاب صمیمیت خانواده و اضطراب و پیشرفت تحصیلی
برای دانلود قانونی کتاب صمیمیت خانواده و اضطراب و پیشرفت تحصیلی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صمیمیت خانواده و اضطراب و پیشرفت تحصیلی
کتاب صمیمیت خانواده و اضطراب و پیشرفت تحصیلی نوشتهی مرضیه جهانی و آرام اژدری، جنبههای روانشناسی پیشرفت تحصیلی دانشآموزان و نقش والدین در بهبود مهارت یادگیری و میزان اضطراب آنان را مورد بررسی قرار میدهد.
یادگیری و کسب موفقیت تحصیلی لازمه احساس توانمندی تحصیلی در دانشآموزان است. در هر رشته تحصیلی دانشآموزان نیاز مبرمی به احساس موفقیت و پیشرفت در دروس برای افزایش توانمندی تحصیلی خود دارند. اضطراب پیشرفت تحصیلی به عنوان حالت ناراحتی ایجاد شده در هنگامی که دانشآموزان باید تکالیف مدرسه را انجام دهند، تعریف شده است. ویژگیهای این حالت از ناراحتی از قبیل نگرانی، ناخرسندی و ترس با تظاهرات رفتاری خاص مثل ناکامی، تنش، ناتوانی، پریشانی و بینظمی زمان برخورد با تکالیف است.
به علاوه احساس اضطراب میتواند باعث هراس، ناتوانی، شرم، عدم توانایی برای مقابله، فقدان توانایی برای تمرکز و غیره شود که اضطراب پیشرفت تحصیلی متأثر از همهی جنبههای آموزش و یادگیری به طور مستقیم و غیرمستقیم است.
در واقع اضطراب به هر دلیلی که ایجاد شده باشد جهت مدیریت آنها از روشهایی استفاده میشود که به عنوان سپری دفاعی در حفظ بهداشت روان افراد مؤثر باشد. در حقیقت توانمندی فرد در تجربه و تحمل حالات هیجانی منفی، وی را از بروز مشکلاتی که به واسطه وجود هیجانات منفی ایجاد میشود میرهاند که در این بین میتوان به تحمل پریشانی اشاره کرد.
در حقیقت تحمل پریشانی به مهارتهایی که فرد در مواجهه با مسائل و مشکلات روزمره استفاده میکند تا آسیب کمتری ببیند، اشاره دارد. از میان مسائل و چالشهایی که هر انسانی آن را تجربه کرده است میتوان از استرسها و پریشانیهایی نام برد که در محیطهای کاری، تحصیلی و در مجوع در زندگی به وفور به چشم میخورد و میتواند تأثیرات منفی زیادی را بر زندگی فرد وارد و سلامت جسمی و روانی فرد را دچار اخلال کند. در واقع اگر پریشانی را نوعی احساس روانشناختی ناخوشایند همراه با دلهره و ترس در نطر بگیرید، ایجاد و تداوم این احساس ناخوشایند میتواند عملکرد فرد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
از طرفی شواهد نشان داده است که تحمل پریشانی از جمله رفتارهای قابل یادگیری بوده که میتواند با آموزشهای خانوادگی در ارتباط باشد. چگونگی ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر و اینکه افراد خانواده چگونه ارتباطات خانوادگی را معنا میکنند، نقش مؤثری در میران تحمل پریشانی افراد دارد. اگر خانواده را نهادی در نظر بگیرید که یکی از وظایف آن ایجاد آرامش و احساس مثبت اعضا باشد، روابط اعضا و احساس صمیمیت بین آنان این نتیجه را به دنبال خواهد داشت که توانمندی افراد در مقابله با مشکلات افزایش یابد و مادامی که احساس محبت و صمیمیت بین اعضا برقرار نباشد، این آرامش برای دیگر اعضا امکانپذیر نخواهد بود. با توجه به این موارد این کتاب با هدف بررسی رابطه بین صمیمیت خانواده و تحمل پریشانی با اضطراب پیشرفت تحصیلی در دانشآموزان به رشتهی تحریر درآمده است.
در بخشی از کتاب صمیمیت خانواده و اضطراب و پیشرفت تحصیلی میخوانیم:
نیاز به عشق و صمیمیت و ایجاد رابطه صمیمانه با اعضای خانواده و ارضاء نیازهای عاطفی و روانی از جمله دلایل اصلی افراد امروزی برای تشکیل خانواده میباشد. بنا بر عقیده مازلو، وقتی احساس دوست داشتن و دوست داشته شدن در فرد ایجاد میگردد، مسأله عشق و تعلق خاطر به وجود میآید. درواقع صمیمیت به دلیل این که عاملی اساسی در ارتباطات انسانی است توجه زیادی را به خود جلب کرده است. صمیمیت، رابطه نزدیک، خودمانی و معمولاً محبتآمیز یا رابطه عاشقانه و شخصی با فرد یا افراد دیگری که مستلزم داشتن اطلاعات بسیار جزئی یا شناخت عمیق وی است، به علاوه ابراز فعالانه افکار و احساسات شخصی است که به عنوان نشانه خودمانی بودن به حساب میآید.
بر اساس ادبیات مربوط به موضوعات خانواده، تعاریف زیر برای صمیمیت خانواده پیشنهاد شده است. برخی در تعریف صمیمیت خانواده، صمیمیت را در رابطه عاشقانه با توجه به سطح تعهد و نزدیکی عاطفی شناختی و فیزیکی که فرد در رابطه متقابل خود با اعضای خانواده تجربه میکند، میداند. در این تعریف چهار مؤلفه صمیمیت شامل، تعهد، صمیمیت عاطفی، صمیمیت شناختی، صمیمیت فیزیکی پرداخته شده.
در واقع در تعاریف مختلف صمیمیت خانواده را به عنوان عملکرد و رفتار مناسب اعضا بر اساس مهر و محبت تعیین شده است. همچنین در تعاریف دیگر، صمیمیت خانواده را حالتی میدانند که طی آن اعضا از با یکدیگر و با هم بودن احساس نزدیکی، صمیمیت، شادمانی و خرسندی میکنند. برخی روانشناسان معتقدند صمیمیت خانواده انطباق میان وضعیت موجود و وضعیت مورد انتظار است. طبق این تعریف صمیمیت خانواده زمانی محقق میشود که وضعیت موجود در روابط اعضا با وضعیت مورد انتظار فرد منطبق باشد. مطابق با نظر هادسن، ادراک اعضای خانواده از میزان، شدت و دامنهی مشکلات موجود در رابطه نشاندهندهی سطح صمیمیت خانواده در آنهاست. رضایتبخش بودن روابط میان اعضا از طریق علاقهی متقابل، میزان مراقبت از همدیگر و پذیرش و تفاهم با یکدیگر سنجیده میشود.
فهرست مطالب کتاب
بخش اول
مقدمه
اهمیت تحریر این کتاب
آشنایی با صمیمیت خانواده، تحمل پریشانی، اضطراب پیشرفت تحصیلی
بخش دوم
پیشرفت تحصیلی
پیشرفت تحصیلی در ایران و مقایسه با کشورهای دیگر
بخش سوم
اضطراب مخل پیشرفت
نظریههای مرتبط با اضطراب
نظریههای روانکاوی
نظریههای رفتاری
نظریههای وجودی
نظریههای شناختی
نظریه یادگیری اجتماعی – شناختی
نظریههای زیست شناختی
بخش چهارم
اضطراب پیشرفت تحصیلی
شیوع اضطراب پیشرفت تحصیلی
شدت علایم اضطراب پیشرفت تحصیلی
عوامل انگیزشی مؤثر در اضطراب پیشرفت تحصیلی
سبکهای یادگیری مؤثر در اضطراب پیشرفت تحصیلی
سبک یادگیری کمی
سبک یادگیری کیفی
بخش پنجم
صمیمیت
مفاهیم مرتبط با صمیمیت خانواده
مؤلفههای صمیمیت خانواده
صمیمیت عاطفی و احساسی
صمیمیت روانشناختی
صمیمیت عقلانی یا فکری
صمیمیت جسمانی
صمیمیت معنوی
صمیمیت زیباییشناختی
صمیمت اجتماعی تفریحی
صمیمیت زمانی
نظریههای مربوط به صمیمیت خانواده
نظریه روانپویایی
نظریههای رفتاری
نظریههای شناختی
نظریههای بین نسلی
نظریه مبادله
بخش ششم
تحمل پریشانی
مدیریت پریشانی
دیدگاههای مختلف درباره پریشانی
نظریه تحلیل روانی
نظریه پردازش اطلاعات
الگوی فرهنگی، اجتماعی
الگوی بیوشیمی
الگوی شناختی، ارزیابی
بخش هفتم
تحقیقات محققان در زمینه صمیمیت خانواده و اضطراب پیشرفت تحصیلی
بخش هشتم
نتیجهگیری
پیشنهادهای کاربردی
منابع
منابع فارسی
منابع لاتین
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب صمیمیت خانواده و اضطراب و پیشرفت تحصیلی |
نویسنده | مرضیه جهانی، آرام اژدری |
ناشر چاپی | انتشارات زانکو |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 106 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-993249-8 |
موضوع کتاب | کتابهای علوم تربیتی، کتابهای روانشناسی کودک و نوجوان |