معرفی و دانلود کتاب روزهای فاطمه (س): شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س)
برای دانلود قانونی کتاب روزهای فاطمه (س) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روزهای فاطمه (س): شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س)
کتاب روزهای فاطمه اثری معنوی و عارفانه به قلم علی صفایی حائری است که از منظری تازه، شرحی بر خطبهی فدک ارائه میدهد. نویسنده در این کتاب به موازات پرداختن به فصاحت و بلاغت کلام خطبه، مفاهیم و نکات نهفته در آن را نیز به شرح میگذارد تا به همراه مخاطبانش در مسیرِ نزدیکی به ولایت و اهل بیت (ع) قدم بردارد.
دربارهی کتاب روزهای فاطمه
علی صفایی حائری (متخلص به عین - صاد) در کتاب روزهای فاطمه از همان ابتدا اذعان میکند که قصد ندارد مکررات را تکرار کند و از قدمهایی بگوید که حضرت فاطمه زهرا (س) در جهت حمایت از حضرت علی و ولایت برداشته است، بلکه نوشتارش تلاشی است در این جهت که اَشکال حمایت آن حضرت را تشریح کند؛ یکی حمایت تاریخی او که در نظرها کمرنگ شدهاند و دیگری پشتیبانیهای تأثیرگذاری که همچنان زنده و پویا هستند.
او خطبهی فدک را یکی از مهمترین حرکتهای حمایتگرایانهی حضرت فاطمه میداند. خطبهای که پس از غصب فدک به دست ابوبکر، در مسجدالنبی از زبان دختر پیامبر ایراد شد تا جایگاه خود و پدرش را دوباره به همه یادآوری کند. علی صفایی حائری در این کتاب خطبهی غنی و قوی فدک را زیر ذرهبین گذاشته است، با این هدف که توجه مخاطب را به جزئیاتی معطوف کند که پیش از این کمتر به آن پرداخته شده است.
نویسنده در کتاب روزهای فاطمه ،علاوهبر توجه به فصاحت جملات و قدرت بلاغی نهفته در نثر خطبه، موضوعات مختلفی را که در آن مطرح شده، مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد و در هر بخش، از موضوعاتی مثل اضطرار به ولی، محبت و رأفت رسول (ص)، تربیت رسول، وضعیت عرب قبل از بعثت، فتنه و انحراف، فقه فاطمه (س) و بسیاری مباحث مهم دیگر سخن به میان میآورد.
درواقع علی صفائی حائری با نگارش کتاب روزهای فاطمه، شرحی بر خطبهی فدک ارائه میدهد تا به این وسیله فرصت پیوستگی به ائمه را برای خود و سایر طالبان تمسک به ریسمان ولایت فراهم سازد. در آخر نیز پس از ارائهی متن عربی خطبه و ترجمهی آن، با ارائهی سرودههایی تحت عنوان شعرهای شهادت، احساسات قلبی خود در باب شهادت حضرت زهرا را با خوانندگانش در میان میگذارد.
گفتنیست که این اثر تأملبرانگیز با تلاش انتشارات لیله القدر، به عرصهی چاپ و انتشار رسانده است.
کتاب روزهای فاطمه برای چه کسانی مناسب است؟
اگر در تلاشید با نگاهی عمیق به ماجرای فدک و خطبهی حضرت فاطمه در مسجدالنبی نظر بیندازید، توصیه میکنیم خواندن این کتاب را فراموش نکنید.
در بخشی از کتاب روزهای فاطمه (س): شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س) میخوانیم
حضرت فاطمه (س) در ادامهى خطبهى خود، رو به سمت انصار مىکنند و مىگویند:
«یا مَعْشَرَ النَقیبَةِ وَ اعْضَادَ المِلَّةِ وَ حَضَنَةَ الاسْلامِ». حضرت به سه خصوصیت انصار اشاره مىکنند. انصار کسانى بودند که فتوّت و جوانمردى داشتند. فتوّت با مروّت تفاوت دارد. مروّت و مرادنگى یک عنوان است و فتوّت و جوانمردى عنوانى دیگر. و مردانگى قوىتر و مرحلهى بالاترى است.
اینها عضد و بازو بودند، کار مىکردند.
اینها حَضَنه و نگهبانان دین و اسلام بودند.
در روایت است که وقتى رسول خدا انصار و مهاجرین را با هم برادر نمود، یکى از انصار آمد و به برادر مهاجرش گفت: من چند زن دارم و تو تنهایى، هر کدام را مىخواهى، من رها مىکنم و تو او را بگیر و مقدارى هم، مال و اموال دارم، نصفش براى تو.
انصار اینچنین یاوران و جوانمردهایى بودند. فتوّت داشتند. جمع جوانمردهایى بودند که از على (ع) عقب ماندند و کم آوردند. انصارى که تا دیروز آنطور برخورد مىکردند، امروز همان فتاهاى عالم و همان بازوان و نگهبانان دین، از على (ع) عقب افتادند و اینچنین عمل مىکنند. حال ما چه طور مىخواهیم به على (ع) برسیم؟! مایى که نه فتوّت و نه مروّتى داشتهایم. مایى که نه بازو که بار اولیاى خدا بودهایم. مایى که هنوز تمرین نداشتهایم و این تنِ خشکمان را ورزش ندادهایم. با این بار و بندیلى که به خود بستهایم چه مىخواهیم بکنیم و تا کجا مىخواهیم برویم؟
مهمّ تطبیق کلام حضرت بر خودمان است که آنچه آدمى را بیدار مىکند و ذکر اوست، در همین مطابقتها و مقایسههاست تا در لحظههاى درگیرى و گرفتارى از دعوت اولیاى خدا چشم نپوشد و سدّ راه و بارى بر دوش آنها نباشد.
فهرست مطالب کتاب
روزهاى فاطمه (س)
شرحى بر خطبهى فدک
مقدمه
اضطرار به ولىّ
محبت و رأفت رسول(ص)
تربیت رسول (ص)
حکمت و موعظه
استقامت رسول (ص)
وضعیت عرب قبل از بعثت
خصوصیات على(ع)
تحولات بعد از رحلت رسول (ص)
گامهاى شیطان
ضلالت قدر
فتنه و انحراف
کنترل اهل بیت (ص)
فقه فاطمه (س)
عوامل اعراض از رسول (ص)
ریشهها
ضلال و سردرگمى
چشم پوشى
عدم حفاظت
ارتجاع
عظمت مصیبت رسول
دعوت به قتال
از دعوت تا قتال
جایگاه گفتگوى تمدنها
انصار در نگاه فاطمه (س)
پستى و انحطاط
رفاه و راحتى
چشم پوشى انصار
خذلان و محرومیت
خیانت و غدر
جامعهى غیرایمانى
فدک از اموال فاطمه (س)
خطبهى فدک
ترجمهى خطبهى حضرت زهرا در مسجد مدینه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روزهای فاطمه (س): شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س) |
نویسنده | علی صفایی حائری |
ناشر چاپی | انتشارات لیله القدر |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 128 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-7803-19-9 |
موضوع کتاب | کتابهای اهل البیت، کتابهای امامت |