معرفی و دانلود کتاب توانمندسازی زنان روستایی

عکس جلد کتاب توانمندسازی زنان روستایی
قیمت:
۲۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب توانمندسازی زنان روستایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب توانمندسازی زنان روستایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب توانمندسازی زنان روستایی

کتاب توانمندسازی زنان روستایی نوشته‌ی رضا موحدی، سارا جلیلیان و مختار بهادری، نقش اجتماعی زنان در ایجاد کسب‌وکار و توسعه‌ی روستاها را به طور کامل بررسی می‌کند. درواقع توانمندسازی زنان پیش شرط ضروری برای توسعه اقتصادی، از بین بردن فقر در جهان و حمایت از حقوق بشر است.

درباره‌ی کتاب توانمندسازی زنان روستایی:

زمانی توسعه‌ای مطلوب به شمار می‌آید که علاوه بر اینکه نیازهای نسل کنونی را رفع می‌کند، توانایی‌های نسل آینده را در رفع نیازهایشان به خطر نیاندازد. برنامه توسعه در قدم اول باید به آموزش، مشارکت مردم و نظم و سازمان توجه داشته باشد در غیر این صورت نمی‌تواند از منابع دیگر بهره مناسب ببرد. از این رو، امروزه تأکید کارشناسان بر توسعه مردم محور است و به اعتقاد آن‌ها مردم باید محور همه فعالیت‌های توسعه باشند.

توسعه پایدار مجموعه‌ای از سیاست‌های هماهنگ در سه حوزه توسعۀ انسانی (توسعۀ اجتماعی و افزایش مشارکت گروه اجتماعی در توسعه)، توسعه اقتصادی و توسعه زیست محیطی (حفظ منابع و استفاده پایدار از منابع موجود) است. از این رو، نقش سرمایه انسانی که در برگیرنده مهارت و دانش افراد می‌باشد در هر سه بعد توسعه پایدار بسیار حیاتی و حائز اهمیت است.

در همین راستا از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و... می‌توان روستاها را نام برد؛ به همین دلیل برای فرآیند توسعه ملی باید به آن‌ها توجه ویژه داشت. از طرفی دیگر جوامع موفق تلاش دارند تا در کلیه سطوح توانمندی‌های منابع انسانی خود را افزایش دهند. توانمندسازی زنان روستایی نیز یکی از همین موارد است که بر تربیت نیروهای انسانی ماهر و ظرفیت‌سازی در جامعه روستایی تأکید دارد تا قادر باشند معضلات و مسائل محیط زندگی خود را شناسایی و رفع کنند.

دستیابی به توسعه پایدار در دهه‌های اخیر مورد توجه سیاست‌گذاران، مدیران و برنامه‌ریزان توسعه بوده و در این زمینه فعالیت‌های زیادی انجام شده است. بدیهی است که تحقق توسعه روستایی و اثرگذاری آن در توسعه پایدار زمانی تحقق خواهد یافت که با تاریخچه، راهبردها، سیاست‌های اجرایی، بسترهای فردی و سازمانی و... کارآفرینی روستایی آشنایی صورت گیرد. به همین منظور در فصل اول کتاب توانمندسازی زنان روستایی (Rural Women Empowerment) مفاهیمی مانند توسعه روستایی، توسعه پایدار روستایی، اهداف و ابعاد توسعه پایدار روستایی، معیشت پایدار، صنعتی‌سازی و... ارائه شده است.

به بیان دیگر وضعیت زنان هر جامعه‌ای نشانگر میزان پیشرفت آن جامعه است که روز به روز تعداد بیشتری آن را درک می‌کنند. این موضوع مبحثی است که فصل دوم به آن پرداخته است. فصل سوم به مطلب توانمندسازی زنان روستایی از طریق کسب‌وکارهای خانگی می‌پردازد؛ در دوران گذار اقتصاد روستایی، کسب‌وکارهای روستایی می‌توانند فرصت‌های جدیدی را هم برای توسعه اقتصادی و هم برای توسعه اجتماعی فراهم نمایند و به احیای نواحی روستایی از درون و متکی بر منابع محلی بومی کمک نمایند.

اصولاً زنان به‌عنوان سرمایه‌­های انسانی یا به طورمستقیم یا غیر مستقیم بر شاخص­ه‌های توسعه تأثیرگذار هستند؛ این موضوع به طور مفصل در فصل چهارم کتاب بررسی می‌شود. در نهایت فصل پنجم نیز نتایج پژوهش‌های نویسندگان درباره عوامل توانمندسازی زنان روستایی را ارائه می‌دهد.

کتاب توانمندسازی زنان روستایی مناسب چه کسانی است؟

علاقه‌مندان به مباحث اقتصادی و اجتماعی مخاطبین اصلی این کتاب هستند.

در بخشی از کتاب توانمندسازی زنان روستایی می‌خوانیم:

شرکت‌های تعاونی یکی از اشکال همکاری و همفکری بوده که به دلیل احترام قائل شدن به نقش فعال و نظر همه ذینفعان و مشارکت دادن آن‌ها در مراحل انجام کار، به یکی از کانون‌های اصلی مشارکت تبدیل شده‌اند (پیترسون، 2004). تعاونی، سازمانی غیردولتی است که گروهی از افراد به روش دموکراتیک آن را اداره کرده و فعالیت‌های آن‌ها با منافع اعضاء همسو می‌باشد (اوسلیوان، 2003). لذا، این سازمان‌ها باید توان لازم جهت تجمیع سرمایه‌های خرد و افزایش درآمد اعضاء و روستاییان را داشته باشند (کرمی و رضایی مقدم، 1384). همچنین در تعریف دیگر، تعاونی را به‌عنوان یک مؤسسه یا سازمان خود مختار جهت برآورده ساختن نیازهای عمومی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از طریق مالکیت مشترک می‌دانند (سونجا، 2008). از این رو، موفقیت تعاونی‌ها فقط با همکاری و مشارکت انسان‌ها و افزایش سرمایه‌ی اجتماعی و انسانی میسر خواهد بود.

بحث‌های زیادی پیرامون نقش تعاونی‌ها در کاهش فقر روستایی صورت گرفته است و فلسفه‌ی اصلی تشکیل آن‌ها افزایش تحرک در فرآیند توسعه‌ی کشاورزی و روستایی با تکیه بر پتانسیل‌های قومی و محلی است (بذرافشان و شاهین، 1389). تجربه کشورهای موفق در زمینه تعاونی‌های روستایی نشان داده است که تعاونی‌های روستایی بهترین مکان و موفق‌ترین ابزار در تجمیع نیروهای پراکنده و متفرق از هم هستند که سهم بزرگی در زمینه تحقق اهداف موجود و پیشرفت جوامع را به خود اختصاص می‌دهند (غلامی زاده و رضایی مقدم، 1388).

فهرست مطالب کتاب

فصل 1: توسعه پایدار روستایی
فصل 2: توانمندسازی زنان روستایی
فصل 3: توانمندسازی زنان روستایی از طریق کسب‌وکارهای خانگی
فصل 4: توانمندسازی زنان روستایی از طریق کارآفرینی و اشتغال روستایی
فصل 5: نتایج پژوهش‌های نویسندگان درباره عوامل توانمندسازی زنان روستایی
فصل 6: نتیجه گیری
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب توانمندسازی زنان روستایی
نویسنده، ،
ناشر چاپیانتشارات سپهر دانش
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات199
زبانفارسی
شابک978-600-7187-86-9
موضوع کتابکتاب‌های کسب و کار
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب توانمندسازی زنان روستایی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب توانمندسازی زنان روستایی

برای دریافت کتاب توانمندسازی زنان روستایی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.