معرفی و دانلود کتاب باورهای بد: چرا افراد خوب به آن مبتلا میشوند؟
برای دانلود قانونی کتاب باورهای بد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب باورهای بد: چرا افراد خوب به آن مبتلا میشوند؟
کتاب باورهای بد، اثری خواندنی برای آشنایی با سازوکار ذهن افرادی است که بهرغم داشتن ذهنی منطقی، باورهای نادرست یا غیرعقلانی را قبول میکنند. نیل لوی در این کتاب بررسی میکند که افراد چقدر خود را در قبال باورهایشان مسئول میدانند و چگونه این مسئولیت را درک میکنند. پس از مطالعهی کتاب حاضر از این نکته آگاه میشوید که باورهای نادرست، نتیجهی عملکرد طبیعی، اما خطاپذیرِ ذهن در تعامل با محیطهای اجتماعی است.
دربارهی کتاب باورهای بد
کتاب باورهای بد (Bad Beliefs)، اثری سودمند برای شناخت طرز کار ذهن در شکلگیری باورهای نادرست است. نیل لوی (Neil Levy)، نویسندهی کتاب، در این اثر با بررسی سازوکارِ ذهن، دلیل ایجاد باورهای بد را توضیح داده است. بر اساس این بررسی، شکلگیری و تداوم باورهای نادرست، لزوماً ناشی از نقص شخصیتی، ضعف هوشی یا بدخواهی افراد نیست، بلکه محصول اتفاق پیچیدهای میان سازوکارهای ذاتی ذهن بشر و محیطی است که انسان در آن زندگی میکند. لوی، با بهرهگیری از یافتههای علوم شناختی، روانشناسی اجتماعی و فلسفهی معرفتشناسی، در این اثر توضیح داده که ذهن انسان همواره سوگیریهای شناختی خاص خود را دارد. این سوگیریها در بیشتر مواقع کارآمد هستند؛ اما گاهی اوقات نیز انسان را به سمت نتیجهگیریهای نادرست سوق میدهند.
مطالب کتاب باورهای بد در فصل نخست با توضیحاتی دربارهی شکلگیری باور آغاز میشود. نیل لوی در این بخش به توضیح این مفهوم پرداخته که کیفیت باورهای ما با کیفیت زندگی اجتماعی و سیاسی، ارتباط مستقیمی دارد. طبق دیدگاه کتاب، افراد بیشتر موفقیت خود را مدیون فرهنگ جمعی هستند. این فرهنگ، بهعنوان مظهر دانشی ارزشمند شناخته میشود. چنین دانشی، ماحصل شناختی است که بر اساس عوامل مختلف در طول زمان، شکل گرفته و یک فرد، هرگز کاملاً آن را درک نمیکند.
در ادامهی کتاب باورهای بد، شناخت توزیعشده در زندگی روزمره بررسی شده است. نیل لوی در این بخش استدلال کرده که شناخت توزیعشده، قدرتمندتر از چیزی است که انسانها فکر میکنند. این بحث در فصلهای چهارم و پنجم کتاب بیشتر توضیح داده شده است. کتاب حاضر با این استدلال که انسانها در یک پیشینهی معرفتی آلوده زندگی میکنند، مباحث نهایی را توضیح میدهد.
کتاب باورهای بد را انتشارات لوح محفوظ چاپ و روانهی بازار کرده است. شهره مودی، ریحانه بیآزار و آمنه محمدی، مترجمهای این کتاب هستند.
کتاب باورهای بد برای چه کسانی مناسب است؟
تمامی افراد علاقهمند به آشنایی با چگونگی شکلگیری باورهای نادرست در ذهن انسان، بهعنوان مخاطبهای اصلی این اثر شناخته میشوند. مطالعهی کتاب حاضر برای علاقهمندان به آثار فلسفی و علوم اجتماعی نیز خالی از لطف نیست.
در بخشی از کتاب باورهای بد: چرا افراد خوب به آن مبتلا میشوند؟ میخوانیم
یافتن نمونههایی از اشتباه استدلال فردی آسان است؛ بیش از حد آسان! انباشته کردن مثالها پشت سر هم نمیتواند نشان دهد که شناخت فردی قدرتمند نیست (همچنین، باید پذیرفت، میتوانیم نمونههای زیادی از استدلال فردی پیدا کنیم که به خوبی پیش میرود) ما باید در مورد استدلال فردی منصف باشیم: ما میخواهیم روی مثالهایی تمرکز کنیم که با دقّت و متفکّرانه انجام میشود. من در این جا بر روی آنچه که ممکن است منطقی به عنوان استقلال فردی تلقّی شود، با توجّه به بهترین حالت تمرکز کنم؛ یعنی بر استدلالی که توسّط معرفتشناسی تنظیمی توصیه شده است.
معرفتشناسی سنّتی به ماهیت دانش و مفاهیم مرتبط با آن به صورت توجیهی میپردازد، معرفتشناسی سنّتی امّا به یک معنا نسبتاً غیرسنّتی نیز هست: محدود کردن تمرکز بر این سؤالات نشاندهنده انحراف از روش قبلی تفکرّ در مورد دانش است که به وضوح منسجمکنندهتر بود.
فیلسوفانی مانند لاک و دکارت به این موضوع فکر کردند که چگونه میتوانیم بهتر فکر کنیم؛ چگونه میتوانیم به دانش دست یابیم و همچنین به ماهیت دانش. سنّتی که گیتر و نسل روشنفکر معتقد او به آن تعلّق دارند، تمرکز تازهای را برای معرفتشناسی نشان میدهد (به بالتین [۲۰۱۹] برای طرحی از این تاریخ مراجعه کنید). معرفتشناسی تنظیمی اخباری را به ما ارائه میدهد که میتوانیم از آن استفاده کنیم: احکام عملی و توصیههایی در مورد اینکه چگونه در جستوجوی دانش بهتر فکر کنیم. همانطور که تا به امروز نیز چنین بوده، معرفتشناسی تنظیمی فردی است و خطاب به متفکّران فردی است. به آنها توصیه میکند که چگونه شواهد را گردآوری کنند، چگونه آنها را به هم ربط دهند، چگونه از خطا اجتناب نمایند و چه خطری در مسیر دانش وجود دارد که باید مراقب آنها بود.
فهرست مطالب کتاب
تشکّر و قدردانی
مقدّمه: حیوانات اجتماعیِ منطقی، وحشی میشوند!
کتاب: پیشگفتار
فصل اوّل: در مورد اعتقاد چه چیزی را باید باور کنیم؟
اعتقادات و باور
آیا باید باور را باور داشته باشیم؟
پاسخ گویا
کسری حساب
الف) کسری اطّلاعات
ب) حساب کسری
فصل دوم: باور فرهنگ سازی
انقلاب فرهنگی
علم در مریخ
برونسپاری و تغییر باور در دنیای واقعی
فصل سوم: فراگیر بودن و عقلانیت باورهای برون سپاری شده
چگونه تصمیم خود را بسازید
برونسپاری دین
فصل چهارم: جرأت فکر کردن
معرفتشناسی تنظیمی
تلقین کردن فضایل
ذهن باز به عنوان یک فضیلت معرفتی
شک و تردید در تغییر اقلیم، انکار هولوکاست، و خیالات دیگر
اختلاف در زمان کووید
فصل پنجم: آلودگی معرفتی
تازهکارها و متخصّصان
شناسایی کارشناسان در محیطهای آلوده
اثر بخشی آلودگی معرفتی
بازگرداندن اعتماد به علم
فصل ششم: تلنگر خوب
تکان دادن و خودمختاری
ارائه شواهد و مدارک مرتبه بالاتر
تلنگرها به عنوان مدرک
در ستایش تلنگرها
راههای عقبنشینی
فصل پایانی: پس از همه حیوانات منطقی
منابع و مآخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب باورهای بد: چرا افراد خوب به آن مبتلا میشوند؟ |
نویسنده | نیل لوی |
مترجم | شهره مودی، ریحانه بی آزار، آمنه محمدی |
ناشر چاپی | انتشارات لوح محفوظ |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 288 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6330-53-4 |
موضوع کتاب | کتابهای فرهنگ و رفتار اجتماعی، کتابهای فلسفه |