معرفی و دانلود کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)
برای دانلود قانونی کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)
کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)، منبعی برای آشنایی با چالشهای مدیریت منابع آبی و خاکی منطقهی زاینده رود بهحساب میآید. علی طالبی و زینب کریمی، نویسندههای کتاب، در کنار بررسی مشکلات مدیریت منابع آب و خاک، راهکارهایی برای حفظ تعادل زیستمحیطی و بهرهبرداری مناسب از منابع طبیعیِ این ناحیه در این اثر پیشنهاد کردهاند. پس از مطالعهی کتاب حاضر با شرایط زیستمحیطیِ حوزهی آبخیز اسکندری آشنا خواهید شد.
دربارهی کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)
کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)، اثری برای آشنایی با چالشهای زیستمحیطی در ناحیهی زاینده رود است. علی طالبی و زینب کریمی، نویسندههای کتاب، با رویکردی علمی و کاربردی، الگویی برای مدیریت جامع محیطِ زیستِ حوزهی آبخیز اسکندری در این اثر مطرح کردهاند. مطالب این اثر با تجزیه و تحلیل اطلاعات مختلف، جمعآوری شده تا اثری جامع در زمینهی مدیریت بوم سازگان پیش روی خواننده قرار بگیرد.
مقصود علی طالبی و زینب کریمی از واژهی بوم سازگان در این اثر، اکوسیستم است. مجموعهای از موجودات زنده و محیط طبیعیِ غیرزندهای که با هم ارتباط دارند و واحد یکپارچهی مستقلی را تشکیل میدهند، بوم سازگان یا اکوسیستم نامیده میشود. بوم سازگان حوزهی آبخیز اسکندری، اهمیت زیادی در حفظ طبیعت زاینده رود و مناطق اطراف دارد. این حوزه، بهعنوان یکی از مهمترین منابع اصلیِ تامین آب شرب و کشاورزیِ منطقه شناخته میشود.
کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)، اطلاعات جامعی دربارهی حفظ سلامت اکوسیستم این ناحیهی حیاتی را در خود گنجانده است. رعایت این نکتهها، کیفیت و کمیتِ آب این ناحیه را برای مصرفهای مختلف، تضمین میکند. مطالب این اثر با تعریف مبانی و مفاهیمی مانند آبخیز، بومسازگان، خدمات بومسازگان و عملیات آبخیزداری، آغاز میشود. در بخش بعدی، سیستم و ارزیابیِ سلامت آبخیز، تحلیل شده است. نویسندهها، در انتهای هر فصل، یک جمعبندی از مطالبِ همان فصل قرار دادهاند تا مطالعهی این اثر برای افرادی که نیاز به کسب اطلاعات سریع از حوزهی آبخیز اسکندری دارند، سودمند باشد.
مطالب کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود) با توضیحاتی دربارهی شناسایی مشکلات و ترسیم مدل مفهومی، ادامه پیدا میکند. در این بخش، چارچوب منطقی برای طرحریزیِ راهبردی و مدیریت پروژه، مطرح شده است. خواننده پس از مطالعهی این کتاب با اهمیت تنوع زیستیِ حوزهی آبخیز اسکندری، شرایط آبوهوای این ناحیه و ارزش اقتصادی و ارزش فرهنگی این دیار، آشنا میشود و روشهایی سودمند برای مدیریت جامع بومسازگانِ حوزهی زاینده رود را فرا میگیرد. این اطلاعات به مدیران شهری کمک میکند تا برنامهای جامع برای مدیریت آب تدوین کنند، شیوههایی برای حفاظت از پوشش گیاهی این ناحیه در نظر بگیرند، آلودگی آبوخاک را کاهش دهند و آیندهی اکوسیستمِ آبخیزِ اسکندری را حفظ نمایند.
انتشارات دانشگاه یزد اقدام به چاپ و نشر این کتاب کرده است.
کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود) برای چه کسانی مناسب است؟
مدیران آب منطقهای، مدیران حوزهی آبریز و دانشجویان و پژوهشگران رشتههای محیط زیست، منابع طبیعی، کشاورزی و آبخیزداری، مخاطبهای اصلی کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود)، بهحساب میآیند. مطالعهی این اثر برای کارشناسان و فعالان محیط زیست نیز سودمند به نظر میرسد.
در بخشی از کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود) میخوانیم
سلامت بومسازگان شامل دو دیدگاه زیستشناختی- بومشناختی و بومشناختی- اقتصادی میباشد. در دیدگاه اول که در اوایل دهه 1990میلادی مطرح شد، فقط جنبههای بومشناختی- طبیعی لحاظ میشود و خبری از عوامل انسانی نیست؛ اما در دیدگاه دوم که در اواخر دهه 1990میلادی مطرح شد، سلامت بومسازگان را بهعنوان عملکرد و خدمات آن در ارتباط با عوامل انسانی بهعنوان اجزای بومسازگان در نظر میگیرد. بومسازگانهای طبیعی برای حیات انسانی خدمات گوناگونی را فراهم میکنند، بنابراین حفظ آنها ضروری میباشد.
ضمناینکه، بومسازگان یک جامعه مرکب از گونهها، زیستگاهها و شرایط محیطی است که مانند یک سامانه یکپارچه عمل میکند (Hazbavi و همکاران، 2018). لذا به هنگام ارائه تعریف سلامت بومسازگان، باید آبخیز را بهعنوان یک سامانه پیچیده و با تأکید بر ارتباطات بین فرآیندهای جامعه و محیط فیزیکی در نظر گرفت. ضمناینکه، بومسازگانهای سالم بهطور طبیعی پویا هستند و اغلب توانایی حفظ سلامت خود را دارند.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: مبانی و مفاهیم
فصل 2: تحلیل سیستم و ارزیابی سلامت آبخیز
فصل 3: شناسایی مشکلات و ترسیم مدل مفهومی
فصل 4: مدلسازی برای انتخاب پاسخها و جمعبندی نهایی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در حوزه آبخیز اسکندری (زاینده رود) |
نویسنده | علی طالبی، زینب کریمی |
ناشر چاپی | انتشارات دانشگاه یزد |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 208 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-8280-36-3 |
موضوع کتاب | کتابهای آب |