معرفی و دانلود کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی
برای دانلود قانونی کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی
کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی نوشتهی شعیب احمد بابا و ناشیمان اشرف، ابتدا شما را با مسیرهای بیوسنتز اصلیترین ترکیبات دارویی زعفران و آنزیمهای موجود در آن آشنا کرده و سپس به شرح خواص دارویی این گیاه ارزشمند میپردازد.
محبوبیت زعفران در بین مردم جهان مرهون ترکیباتی است که رنگ، عطر و طعم گرانبهاترین ادویه جهان را تشکیل میدهند. این ترکیبات که در گروه آپوکاروتنوئیدها جای گرفتهاند حائز خواص دارویی منحصر به فردی همچون تأثیرات ضد سرطانی، محافظت کنندگی عصبی، اثرات ضد التهابی و محافظت از قلب میباشند. این ویژگیها باعث شدهاند تا تلاشهای زیادی برای شناخت مسیرهای بیوسنتز آپوکاروتنوئیدهای زعفران صورت گیرد. کروسین، کروستین، پیکروکروسین و سافرانال از جمله مهمترین ترکیبات آپوکاروتنوئیدی زعفران هستند که این گیاه را از سایر گیاهان واجد ترکیبات کاروتنوئیدی و آپوکاروتنوئیدی متمایز ساخته است. با این وجود در بسیاری از مطالعاتی که در حوزه علوم کشاورزی به منظور افزایش کیفیت زعفران انجام میگیرد، محققین درک کاملی از ساختار و همچنین نحوه تولید این دسته از ترکیبات در طی مراحل رشد و نمو گیاه زعفران ندارند.
آپوکاروتنوئیدها محصولاتی هستند که در نتیجه تجزیه اکسیداتیو کاروتنوئیدها ایجاد میشوند. این مولکولها علاوه بر دارا بودن نقش فیزیولوژیک و تکاملی بسیار مهم در گیاهان به لحاظ دارویی نیز از اهمیت بالایی برخوردار میباشند. آپوکاروتنوئیدها در تمام گروههای گیاهی یافت میشوند، اما زعفران منبع بعضی از انواع خاص و منحصر به فرد آپوکاروتنوئیدهاست که دارای اهمیت اقتصادی بسیار بالایی میباشد.
کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی (Apocarotenoids of crocus sativus L from biosynthesis to pharmacology) در واقع تلاشی سازمان یافته جهت دستیابی به رویکردهایی درباره بیوسنتز، تنظیم، انتقال و همچنین ویژگیهای درمانی آپوکاروتنوئیدهای زعفران است.
در بخشی از کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی میخوانیم:
استفاده از زعفران برای دستیابی به اهداف درمانی به دوران روم و یونان باستان بر میگردد. از زعفران برای درمان مشکلات شکمی، نفخ، سرفه، کولیک، بیخوابی، اختلال زنانه و بیماری قلبی، بعنوان داروی مسکن و آرام بخش و همچنین استفاده از خواص قی آور آن استفاده میشده است (عبدالاو و همکاران، 2003). استفاده از زعفران در طب سنتی چین مرسوم بوده و در کتاب طب سنتی چینی با عنوان "یی-لین-جی-یاو" که در زمان سلسله مینگ (قرن شانزدهم) نوشته شده نیز به این گیاه اشاره شده است. در این کتاب طب چینی، اثرات زعفران بر بهبود گردش خون به منظور از بین بردن خون ایستایی به طور مشروح توضیح داده شده است (عبدالاو و فرنکل، 1999).
به طور مشابهی، در طب اسلامی نیز یکی از مهمترین کتابهای پزشکی کتاب القانون یا قانون در طب ابوعلی سینا میباشد. در این کتاب به توضیح 800 داروی طبیعی پرداخته شده و در آن بخشی مجزا به بیان خواص درمانی زعفران اختصاص داده شده است (حسین زاده و نصیری اصل، 2013). در طب هندی موسوم به آیور ودا از زعفران به عنوان یک ماده آدابپتوژن نام برده شده است (کیانبخت و مظفری، 2009). در قانوننامه دارویی انگلیسی به شربت زعفران، گلیسرین زعفران، و عصاره زعفران اشاره شده است. زعفران باعث تسهیل هضم شده و روغنهای فرار آن در درمان بیخوابی اثرات مفیدی دارد. در جنوب آسیا از زعفران به طور وسیعی برای بیماریهای کبد، کلیه و مثانه و همچنین درمان و با استفاده میشود. تنتور زعفران برای درمان بیماریهای پوستی مانند زرد زخم مفید است.
فهرست مطالب کتاب
سخنی با خوانندگان
درباره نویسندگان
فصل 1: بیوسنتز آپوکاروتنوئیدها در زعفران
چکیده
1-1. مقدمه
1-2. بیوسنتز آپوکاروتنوئیدها در زعفران
1-2-1. بیوسنتز آپوکاروتنوئیدها به فراهمی سوبستراهای کاروتنوئیدی بستگی دارد
1-2-2. تجزیه کاروتنوئیدها سبب ایجاد آپوکاروتنوئیدها میشود
1-2-3. آپوکاروتنوئیدها در زعفران به فرمهای گلیکوزیله شده ذخیره میشوند
1-2-4. هیدرولیز پیکروکروسین به سافرانال
1-3. تنظیم بیوسنتز آپوکاروتنوئیدها در زعفران
1-3-1. تنظیم بیوسنتز آپوکاروتنوئیدها بوسیله سطوح آنزیم کاروتنوژنی
1-3-2. تنظیم تجزیه کاروتنوئیدها
1-3-3. فاکتورهای رونویسی تنظیم کننده بیوسنتز آپوکاروتنوئیدها
1-4. محل ساخت و انتقال آپوکاروتنوئیدها در زعفران
1-5. نتیجهگیری
منابع
فصل 2: دی اکسیژنازهای تجزیه کننده کاروتنوئید در زعفران
چکیده
2-1. مقدمه
2-2. خانواده دی اکسیژنازهای تجزیهکننده کاروتنوئید در زعفران
2-3. ساختار دی اکسیژنازهای تجزیهکننده کاروتنوئید
2-4. مکانیزم واکنش دی اکسیژنازهای تجزیه کننده کاروتنوئید: مونو - یا دی اکسیژناز
2-5. نقش و کاربردهای بیوتکنولوژیکی CCDها
2-5-1. تنش زنده و غیر زنده
2-5-2. ترکیبات ایجاد کننده رنگ، طعم و بو
2-5-3. گرده افشانی
2-6. نتیجهگیری
منابع
فصل 3: اهمیت داروشناختی آپوکاروتنوئیدهای زعفران
چکیده
3-1. مقدمه
3-2. محافظت عصبی
3-3. فعالیت ضد سرطانی
3-4. محافظت قلبی
3-5. محافظت از کبد
3-6. کارکردهای ایمنولوژیک کاروتنوئیدها و آپوکاروتنوئیدهای زعفران
3-7. فعالیت آنتی اکسیدانی
3-8. اثرات زعفران و ترکیبات آن بر استرس
3-9. اثرات زعفران و ترکیبات آن بر اسکیزوفرنی
3-10. نتیجهگیری
منابع
ضمیمه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آپوکاروتنوئیدهای زعفران: از بیوسنتز تا خواص درمانی |
نویسنده | شعیب احمد بابا، ناشیمان اشرف |
مترجم | مهدی ابراهیمی |
ناشر چاپی | انتشارات مرندیز |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 104 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-106-625-2 |
موضوع کتاب | کتابهای گیاهان دارویی |
این کتاب شامل سه فصل هست که در فصول اول و دوم بیشتر به موضوع مسیرهای سنتز (ساخت) چهار ترکیب اصلی زعفران یعنی کروسین، کروستین، پیکروکروسین و سافرانال پرداخته شده. این ترکیبات باعث ایجاد رنگ، عطر و طعم زعفران میشوند. لذا موضوعات مطرح شده در این دو فصل کاملا تخصصی هستند.
اما در فصل سوم کتاب به کاربردهای این ترکیبات در کمک به درمان بیماریهای مختلف صحبت شده که معمولا بیشتر مورد توجه عموم خوانندگان قرار میگیره.
امیدوارم از مطالعه کتاب لذت ببرین.