کتابهای انتشارات آگاه
دربارهی انتشارات آگاه
انتشارات آگاه یکی از باسابقهترین و معتبرترین مؤسسات نشر در ایران است که از سال 1350، در پی افتتاح کتابفروشی آگاه وارد صنعت چاپ و نشر ایران شد. حسین حسینخانی از پایهگذاران این نشر، مدیر بلندپایهی یکی از بانکهای خصوصی بود که بهسبب علاقه و دغدغههای خود، با استفاده از پساندازش و شراکت محسن بخشی و رضا حسینخانی، نقشهی راهاندازی انتشارات آگاه را ترسیم کرد. این جمع در اوخر دههی 1340 با انتشار کتاب «استثنا و قاعده» نوشتهی برتولت برشت، زمینه را برای فعالیت رسمی انتشارات آماده کردند و در آغاز دههی 1350 موفق شدند چراغ انتشارات آگاه را روشن کنند. گفته میشود انتخاب نام آگاه برای این انتشارات به پیشنهاد محمود کیانوش، شاعر و نویسندهی سرشناس ایرانی صورت گرفته است. با شروع کار، حسین حسینخانی مسئولیت پذیرش کتاب را برعهده گرفت. چاپ و تولید کتابها در لیست وظایف رضا حسینخانی قرار گرفت و محسن بخشی نیز عهدهدار توزیع و فروش آثار شد.
محسن بخشی بهسبب سابقهی فعالیتش در نشر نیل، ارتباط خوبی با اهالی فرهنگ و ادب این سرزمین، ازجمله م ا به آذین، مصطفی رحیمی و محمد قاضی داشت و همین ارتباطات، همکاریهای ثمربخشی را برای انتشارات آگاه رقم زد. از میان افراد برجستهی عرصهی ادب و دانش که بهطور مداوم با این نشر به همکاری پرداختهاند، میتوان به بزرگانی همچون محمدرضا شفیعی کدکنی، عبدالله کوثری، داریوش آشوری، مرتضی کلانتریان، محمدرحیم اخوت، سیروس علی نژاد و محمدامین قانعیراد اشاره کرد. مؤسسهی انتشارات آگاه تاکنون هزاران عنوان کتاب را در حوزههای ادبیات و علوم انسانی و بهخصوص علوم اجتماعی منتشر کرده است. این ناشر معتبر در مسیر رشد تکنولوژی و با توجه به نیاز مخاطبان، در اوایل دههی 1380 بهدنبال رونق فضای تجارت آنلاین، سایت فروشگاه اینترنتی آگاه را تأسیس کرد و در سال 1397، با بهروزرسانی این سایت دسترسی مخاطبان به کتابهای موردنظرشان را بهبود بخشید.
افتخارات و فعالیتهای فرهنگی بنیانگذاران انتشارات آگاه
اگرچه فوت نابههنگام رضا حسینخانی در دههی 1360، او را خیلی زود از مؤسسهی انتشارات آگاه جدا کرد؛ اما فعالیتهای گسترده و تلاشهای بیوقفهی دیگرمدیران سبب شد که این نشر بارها از سوی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و دانشگاه تهران مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرد. تجلیل از محسن بخشی بهعنوان ناشر پیشکسوت در نمایشگاه کتاب و خانهی کتاب و همچنین تجلیل اهالی فرهنگ و هنر از حسین حسینخانی در دانشگاه تهران، گوشهای از افتخارات این نشر محسوب میشود.
گفتنیست که فرزندان بنیانگذاران نشر آگاه نیز قدم در راه پدران خود گذاشتهاند و در مسیر ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه، تلاشهای شایستهای انجام دادهاند. لیلا حسینخانی و علی حسینخانی، فرزندان رضا حسینخانی هستند که اولی مدیریت نشر آگه و دومی، مدیریت نشر بان را برعهده دارد. فرزندان محسن بخشی نیز که عمر خود را با فعالیت در نشرهای مختلفی مانند بنگاه چاپ و نشر علمی، نشر نیل و آگاه سپری کرد، در حال حاضر در سِمت مدیریت نشر دوران (مهران بخشی) و دیدآور (ناصر بخشی) مشغول به فعالیت هستند. این ناشران همگی از دل مجموعهی انتشارات آگاه جوانه زدند و با حمایتهای غیرقابل انکار حسین حسینخانی و محسن بخشی پا گرفتند.
نشریههای انتشارات آگاه
مجموعهی انتشارات آگاه از پاییز سال 1361، انتشار دو مجلهی «نقد آگاه» و «کتاب آگاه» را کلید زد. این نشریات که بهصورت دورهای منتشر میشدند، با ظاهر کتاب به چاپ میرسیدند. ایدهی اصلی شکلگیری نشریهی نقد آگاه را حسین حسینخانی، بهعنوان مدیرمسئول این نشریات ارائه کرد. درواقع او تصمیم داشت با انتشار مجلهی نقد آگاه، به معرفی و نقد کتابهای ارزشمندی بپردازد که نامشان در میان رخدادهای پرشمار دههی 1360 گم شده بود. این کار فرهنگی میتوانست به رونق بازار کتاب نیز کمک کند. این ایده که با استقبال و تشویق محسن یلفانی مواجه شد، آغاز انتشار مجلهی نقد آگاه را رقم زد. اگرچه بعد از مدتی نام آن به پیشنهاد باقر پرهام، به «نقد آگاه در بررسی آرا و آثار» تغییر پیدا کرد.
از طرف دیگر، با پیشنهاد هرمز همایونپور مجلهی کتاب آگاه نیز وارد میدان شد که مطالب آن، اغلب حول محور جامعهشناسی و مردمشناسی میچرخید. این دو نشریه با تلاشهای مستمر حسین حسینخانی بهعنوان مؤسس و سرمایهگذار و نویسندگانی مانند نجف دریابندری، فیروز توفیق، باقر پرهام، هوشنگ گلشیری، فرشته داوران، عباس میلانی، محمدعلی سپانلو و بسیاری دیگر، به فعالیت ادامه میداد؛ تا اینکه در زمستان سال 1364 به حکم معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، انتشارشان متوقف شد. مجلهی نقد آگاه که تا اسفندماه سال 1363، چهار شماره از آن به چاپ رسیده بود، در آذرماه سال 1388 و پس از گذشت بیستوپنج سال، به عرصهی فعالیت بازگشت و شمارهی جدید و پربار آن، به کوشش عنایت سمیعی، شاعر و منتقد ایرانی، به دست علاقهمندان رسید.
پرفروشترین کتابهای انتشارات آگاه
انتشارات آگاه با سابقهی فرهنگی پربار خود موفق شده است اطمینان بسیاری از مخاطبان دنیای ادب و فرهنگ را جلب کند. ازهمینروست که تعداد زیادی از آثار این نشر، از تیراژ و فروش بالایی برخوردار هستند. فارغازاینکه انتشارات آگاه با کتابهای نفیسی مانند «تاریخ بیداری ایرانیان» اثر ناظم الاسلام کرمانی، به تصحیح علی اکبر سعیدی سیرجانی، «سمک عیار» به تصحیح پرویز ناتل خانلری و «اسرارالتوحید» به تصحیح محمدرضا شفیعی کدکنی شناخته میشود، آثار بسیار ارزشمند دیگری را نیز تابهامروز منتشر ساخته که هر کدام نام مجموعهی انتشارات آگاه را درخشانتر کردهاند. آثار متنوعی مثل «سیمای زنی در میان جمع» به قلم هاینریش بل، «ظرافت جوجه تیغی» اثر موریل باربری، «تکوین جهان مدرن» نوشتهی مری اوانز، «هوش عملی در زندگی روزمره» اثر رابرت جی استرنبرگ و جمعی دیگر از نویسندگان و «نقطهی ضعف» به قلم آنتونیس ساماراکیس، ازجمله پرفروشترین کتابهای انتشارات آگاه بهشمار میآیند که بارها تجدید چاپ شدهاند.
کتابهای صوتی و الکترونیکی انتشارات آگاه
به دنبال رشد دنیای دیجیتال، مؤسسهی انتشارات آگاه نیز مانند بسیاری از ناشران دیگر، وارد همکاری با پلتفرمهای آنلاین وارد همکاری شد و تعدادی از آثار خود را در قالب کتاب الکترونیک منتشر ساخت. این انتشارات همچنین در کنار نشر صوتی نوین کتاب گویا، برخی از آثار محبوب خود را در قالب کتاب صوتی تولید و عرضه کرده است. عناوینی همچون «چنین گفت زرتشت» و «آدم فکرهای ناجور»، از جمله آثار انتشارات آگاه هستند که در قالب کتاب صوتی در کتابراه منتشر شدهاند. با مراجعه به سایت یا اپلیکیشن کتابراه، میتوانید نسبت به خرید کتابهای انتشارات آگاه اقدام کنید.