معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی

چرا باید داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی بخوانیم؟

خوب است در ابتدا با چیستی داستان‌ و رمان علمی - تخیلی آشنا شویم. به‌طور کلی داستان علمی - تخیلی (Science fiction) یا به‌طور مخفف Si-Fi، گونه‌ای از ادبیات داستانی است که به فناوری‌های اکتشافی، کاوش در آینده، اکتشافات فضایی، فرازمینی‌ها، مؤلفه‌های مبتنی بر علم، وقایع آخرالزمانی، سفر در زمان، دنیاهای موازی و بسیاری موضوعات متنوع دیگر می‌پردازد. ‌با توجه به اینکه داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی به‌تنهایی دسته‌ای وسیع و گسترده محسوب می‌شوند، اغلب نویسندگان و خوانندگان، آن را یک ژانر مستقل می‌دانند. در این‌گونه داستان‌ها، نویسندگان تخیلات و خلاقیت‌ خود را با ایده‌ها، نظریه‌ها، فرضیه‌ها و پیش‌بینی‌های علمی ترکیب می‌کنند.

تاریخچه‌ی داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی

مدت‌هاست که شگفتی‌های ناشناخته، فکر و تخیل بشر را به خود مشغول کرده است. نویسندگان از قرن‌ها پیش، با درهم‌آمیختن حقایق با داستان‌‌های اسطوره‌ای، سد تخیل را می‌شکستند و با خلق ماجراهایی شگفت و فراطبیعی، مخاطبان خود را به وجد می‌آوردند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد لوسیان، طنزپرداز سوری یونانی‌تبار، یکی از اولین آثار علمی - تخیلی را در قرن دوم نوشته و در آن، به سفر فضایی، زندگی فرازمینی و نبردهای میان‌سیاره‌ای پرداخته است.

به‌مرور زمان، تحولات علمی، ایده‌های تازه‌ای را به وجود آورد و نویسندگان را ترغیب کرد تا با تصور وقایعی که ممکن است فراتر از دنیای واقع رخ دهند، داستان‌هایی بدیع خلق کنند. در دوران روشنگری، تأکید بر کسب دانش، رشد داستان و رمان‌های علمی - تخیلی را بیشتر کرد و نویسندگان با بهره‌گیری از ادراک حاصل از علمِ در حال تکامل، جهان داستانی پیچیده‌ای را ساختند. داستان‌ تخیلی «آتلانتیس نو» اثر فرانسیس بیکن که در سال 1627 میلادی به انتشار رسید، نمونه‌ای از این آثار به‌شمار می‌آید.

اصطلاح علمی - تخیلی، اولین‌بار در قرن نوزدهم و در سال 1851 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان بود که داستان‌ها و رمان‌های نوشته‌شده در این فضا، فرم ادبی مستقل و برجسته‌ای را به وجود آوردند. در دهه‌ی 1920 هوگو گرنسبک، نویسنده و ناشر آمریکایی که خود از طرف‌داران چنین داستان‌هایی بود، این ژانر را به عموم افراد کتاب‌خوان جامعه معرفی کرد. داستان‌های علمی - تخیلی «فرانکنشتاین» اثر مری شلی و «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» به قلم ژول ورن، از پرمخاطب‌ترین و بهترین آثار علمی - تخیلی در آن دوران بودند.

در طی قرن نوزدهم و بیستم میلادی، اکتشافات فضایی در ابتدا به‌شکل یک رویا و سپس به‌عنوان یک واقعیت، مورد توجه نویسندگان داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی قرار گرفتند. در طول دهه‌ی 1960 تا 1970 نویسندگان، فرم‌های ادبی مختلفی را در این ژانر تجربه کردند. به‌مرور، آثار علمی - تخیلی اجتماعی نیز ظهور کردند که در آن‌ها، به مسائلی همچون حقوق مدنی، فمینیسم، اختلاف طبقاتی و... نیز پرداخته می‌شد. مضامینی که همچنان مورد توجه نویسندگان ژانر علمی - تخیلی قرار دارند و معضلات اجتماعی زمانه را انعکاس می‌دهند. تخریب محیط‌زیست، تأثیرات اینترنت بر زندگی بشر و مسائل اخلاقی شبیه‌سازی انسان، ازجمله مضامینی به‌شمار می‌آیند که در رمان‌های علمی - تخیلی قرن بیست‌ویکم، مورد توجه قرار گرفته‌اند.

دسته‌بندی داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی

داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی که در دسته‌ی ادبیات گمانه‌زن (و دسته‌ی کلی‌ترِ ادبیات ژانر) قرار می‌گیرند، اغلب عناصر داستانی فراطبیعی و خارق‌العاده و اساساً هر تصویری که در متن دنیای امروز وجود نداشته باشد را در خود جای می‌دهند. به‌طور کلی می‌توان داستان‌های علمی - تخیلی را به دو دسته تقسیم کرد. آثار علمی - تخیلی‌ای که به‌اصطلاح Hard نامیده می‌شوند، همچون کتاب‌های آرتور سی کلارک، بر پایه‌ی واقعیت‌های علمی بنا شده و از قوانین موجود در علوم طبیعی مانند فیزیک، شیمی، نجوم و... الهام گرفته‌اند. در نقطه‌ی مقابل این آثار، داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی‌ای که Soft خوانده می‌شوند قرار دارند که یا از نظر علمی دقیق نیستند و یا از مفاهیم موجود در علوم اجتماعی مانند انسان‌شناسی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و سیاست بهره برده و بر جنبه‌های انسانی تأکید دارند. رمان «بنیاد» اثر آیزاک آسیموف، نمونه‌ای از رمان‌های علمی - تخیلی Soft است.

ناگفته نماند که در دنیای بزرگ داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی، زیرژانرهای مختلفی وجود دارد؛ ازجمله:

  • داستان‌ها و رمان‌های آرمان‌شهری (اتوپیایی): در این داستان‌ها که به نوعی روایت‌هایی آخرالزمانی محسوب می‌شوند، یک جهان ایده‌آل در آینده به تصویر کشیده می‌شود که در آن، اوضاع بشر در بهترین حالت خود قرار دارد. کتاب «دنیای قشنگ نو» نوشته‌ی آلدوس هاکسلی، نمونه‌ی مشهور یک رمان آرمان‌شهری است.
  • داستان‌ها و رمان‌های پادآرمان‌شهری (دیستوپیایی): این آثار داستانی، مانند رمان‌های آرمان‌شهری آینده را به تصویر می‌کشند، اما با یک تفاوت بزرگ. در رمان پادآرمان‌شهری، جامعه‌ی بشری در حال تنزل است و شرایط اغلب خشونت‌آمیز، تاریک و ظالمانه تصویر می‌شود. رمان «1984» اثر معروف جورج اورول، در دسته‌ی رمان‌های دیستوپیایی قرار می‌گیرد.
  • داستان‌ها و رمان‌های فانتزی و ماوراءالطبیعه: این‌گونه آثار علمی - تخیلی مانند رمان «ویچر» اثر آندژی ساپکوفسکی، پای افسانه‌ها، قصه‌های اساطیری و گاهی جادو را به میان داستان کشیده و قوانین فیزیک و طبیعت را به چالش می‌کشند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی

اولین و مهم‌ترین عاملی که می‌تواند اهمیت مطالعه‌ی ادبیات گمانه‌زن و به‌ویژه داستان‌های علمی - تخیلی و فراطبیعی را برایمان آشکار و ما را تا همیشه وابسته‌ی آن‌ها کند، جذابیت و کشش فراوان نهفته در این داستان‌هاست که ما را از روال تکراری و دغدغه‌های اضطراب‌آور زندگی جدا می‌کنند و با اتصال دادنمان به دنیا و ماجراهایی شگفت‌انگیز، موجب می‌شوند که هیجانی خوشایند و لذت‌بخش را تجربه کنیم.

از این‌ها که بگذریم، داستان‌های علمی - تخیلی خلاقیت و تخیل ما را رشد می‌دهند و ترغیبمان می‌کنند تا مرزهای واقعیت را درنوردیم و به نگاهی تازه دست یابیم. این خلاقیت‌ها و اندیشه‌ورزی‌های متفاوت، به رشد تفکر نقادانه و مهارت‌های حل مسئله و بهبود هوش هیجانی کمک می‌کنند. از طرفی رمان‌های علمی - تخیلی جذاب ممکن است به ایده‌ای در جهت کشفیات علمی دانشمندان نیز تبدیل شوند.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر به اکتشافات تازه، فضاهای آخرالزمانی و فرازونشیب داستان‌های اساطیری علاقه دارید، توصیه می‌کنیم داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی خارجی که از نمونه‌های بسیار موفق و پرفروش این سبک محسوب می‌شوند را در لیست مطالعاتی خود قرار دهید. اگر هم به‌دنبال راهی جذاب برای فراغ بال یافتن و دور شدن از کسالت زندگی روزمره می‌گردید و تشنه‌ی شگفتی‌هایی خلاقانه هستید، خرید و مطالعه‌ی داستان‌های علمی - تخیلی خارجی را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی در کتابراه

از آن‌جا که جذابیت داستان‌های علمی - تخیلی خارجی، سبب شده است تا روزبه‌روز بر تعداد طرف‌داران این ژانر افزوده شود، بخش وسیعی از آثار منتشرشده در سایت و اپلیکیشن کتابراه نیز به این حوزه اختصاص یافته است. این دسته از آثار در سایت و اپلیکیشن کتابراه، در قالب‌ کتاب‌های صوتی و الکترونیک و همین‌طور فایل PDF، در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند. در این بین، آمار بالای خرید و دانلود برخی از این عناوین، نشان از محبوبیت بیشترشان در میان مخاطبان دارد. در لیست زیر تعدادی از این آثار صوتی و الکترونیک پرطرف‌دار را که از بهترین داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی خارجی به‌شمار می‌آیند، به شما معرفی می‌کنیم:

  • کتاب کتابخانه نیمه شب، اثر مت هیگ
  • کتاب مغازه خودکشی، نوشته‌ی ژان تولی
  • کتاب هری پاتر و سنگ جادو، به قلم جی. کی. رولینگ
  • مجموعه کتاب‌های ارباب حلقه‌ها، تألیف جی. آر. آر. تالکین
  • کتاب سرگذشت ندیمه، اثر مارگارت اتوود
  • کتاب سیلماریلیون، نوشته‌ی جی. آر. آر. تالکین

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های علمی تخیلی خارجی در کتابراه

اگر از طرف‌داران داستان‌ها و رمان‌های علمی - تخیلی خارجی هستید، اما هزینه‌ی خرید کتاب نگرانتان می‌کند، خوب است بدانید که کتابراه بسیاری از عناوین این ژانر را به‌طور رایگان در اختیار مخاطبان خود قرار داده است. شما با مراجعه به وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه می‌توانید این آثار رایگان علمی - تخیلی را دانلود کنید و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای برای خرید، آن‌ها را به کتابخانه‌تان اضافه کنید. برخی از این کتاب‌های رایگان عبارت‌اند از:

  • کتاب سفر کشتی زمان: سفر از سال 2017 به سال 1945، نوشته‌ی بس مک براید
  • کتاب کرانه جهنم - سه گانه شهر جلد دوم، نوشته‌ی دارن شان
  • کتاب گرگ‌های سفید، به قلم دیوید گمل
  • کتاب گرگ‌های سیاه - جلد اول، اثر کیت الیوت
  • کتاب شکار، تألیف مگان اسپونر
  • کتاب جادوگر، نوشته‌ی ویلیام سامرست موآم

کتاب رستوران نقاشی

معرفی و دانلود کتاب رستوران نقاشی کتاب رستوران نقاشی، داستانی تأثیرگذار است که در مکتب رئالیسم جادویی و به قلم طنزآمیز مارسل امه به رشته‌ی تحریر درآمده. این کتاب با زبانی ساده ماجرای نقاشی را روایت می‌کند که با چند دقیقه نگاه کردن به نقاشی‌هایش احساس سیری بهتان دست می‌دهد! او به واسطه‌ی این نقاشی‌ها شهرتی به هم می‌زند. شهرت او آنقدر گسترده می‌شود که به سطح تصمیمات دولتی می‌رسد و تبعات بزرگی از خود به جای می‌گذارد. درباره‌ی کتاب... ادامه

کتاب پادشاهی سه قلمرو - جلد اول

معرفی و دانلود کتاب پادشاهی سه قلمرو - جلد اول جیانگ چن، نام شاهزاده‌ای است که شخصیت اصلی کتاب پادشاهی سه قلمرو - جلد اول را تشکیل می‌دهد. اما هیچ کس مطمئن نیست این جیانگ چن کدام جیانگ چن است و تنها چیزی که همه می‌دانیم این است که اینجا جای این شاهزاده نیست. جیانگ چن شاهزاده‌ی سرزمین جاودانی و صاحب قدرت و دانش بی‌انتهایی بود که اکنون در بدن شاهزاده‌ی فانی محقر و بی‌دست‌وپایی گیر افتاده است. پلاو دیز، در این مجموعه داستان فانتزی تلاش این... ادامه

کتاب آواز سوزانا

معرفی و دانلود کتاب آواز سوزانا کتاب آواز سوزانا، ششمین کتاب از مجموعه داستان‌های برج تاریک، نوشته‌ی استیون کینگ است. در این نسخه، شخصیت سوزانا، نقش محوری دارد. ماجراهای رویارویی سوزانا با موجودی شیطانی، جستجوی گروه برای یافتن برج تاریک را پیچیده‌تر می‌کند و خواننده را به سفری پر از رمز و راز و خطر می‌برد. این کتاب نامزد جایزه‌ی لوکاس برای بهترین رمان فانتزی بوده است. درباره‌ی کتاب آواز سوزانا کتاب آواز سوزانا (Song of... ادامه

کتاب سرزمین اکتبر

معرفی و دانلود کتاب سرزمین اکتبر کتاب سرزمین اکتبر را ری بردبری نویسنده‌ی آمریکایی در قالب یک مجموعه داستان نوشته است. داستان‎‌های این مجموعه با ژانر فانتزی، وهم‌آلود و ترسناک ایده‌پردازی و نوشته شده‌اند. نویسنده، مخاطب را با مجموعه‌ای از روایت‌های داستانی قابل تعمق و توصیفات خیال‌انگیز همراه با غم و طنزی تلخ همراه می‌کند. درباره کتاب سرزمین اکتبر نشریه‌ی نیویورک تایمز ری بردبری (Ray Bradbury) نویسنده‌‍‌‌ی کتاب سرزمین اکتبر... ادامه

کتاب دورتر از هر جای دیگر

معرفی و دانلود کتاب دورتر از هر جای دیگر کتاب دورتر از هر جای دیگر روایت نوجوانی بنام اون است که تصمیم گرفته‌ آینده‌اش را بر اساس رویاها و علاقه‌مندی‌هایش بسازد اما با ممانعت از جانب خانواده‌اش روبه‌رو می‌شود. اورسولا لو گویین نویسنده‌ی این داستان کوتاه آثار بسیاری در حوزه‌ی نوجوانان دارد که اغلب آن‌ها با استقبال زیادی از جانب مخاطبان مواجه شده‌اند. گفتنی‌ست این اثر در لیست پرفروش‌ترین‌های سایت آمازون قرار دارد. درباره کتاب دورتر از هر... ادامه

کتاب مردان ساعت ده

معرفی و دانلود کتاب مردان ساعت ده کتاب مردان ساعت ده عنوان داستانی کوتاه است که استیون کینگ، نویسنده‌ی آمریکایی آن را در سال 1993 نوشته است. این کتاب که اثری در ژانر ادبیات فانتزی و ترسناک محسوب می‌شود، به هیولاهای خفاش‌واری می‌پردازد که در جامعه و میان انسان‌ها زیست می‌کنند. درباره‌ی کتاب مردان ساعت ده برخلاف دیگر داستان‌های استیون کینگ (Stephen King) که در مکان‌هایی خیالی می‌گذرند، داستان مردان ساعت ده (The Ten O'Clock People)... ادامه

کتاب جوھری که جان گرفت

معرفی و دانلود کتاب جوھری که جان گرفت کنت اوپل در کتاب جوھری که جان گرفت، ماجرای زندگی ایتن را روایت می‌کند. او پسر یک نویسندۀ معروف است و به تازگی طی یک حادثه مادرش را از دست داده. ایتن اکنون با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند که گویی نمی‌تواند به تنهایی از پس آن‌ها بربیاید و برای حل آن‌ها احتیاج به کمک دارد. گفتنی‌ست این کتاب افتخارات گوناگونی را از آن نویسندهٔ خود کرده است. دربارۀ کتاب جوھری که جان گرفت پدر «ایتن» نویسندۀ کتاب‌های... ادامه

کتاب ماشین می‌ایستد و چند داستان دیگر

معرفی و دانلود کتاب ماشین می‌ایستد و چند داستان دیگر ادوارد مورگان فورستر یکی از نویسندگان بزرگ ادبیات انگلیسی در قرن بیستم بود. در کتاب ماشین می‌ایستد و چند داستان دیگر مخاطب گزیده‌ای از داستان‌های کوتاه این نویسنده‌ی توانا خواهید بود که جملگی پیش از وقوع جنگ جهانی اول به رشته‌ی تحریر درآمده‌اند. اغلب قصه‌های حاضر در مجموعه‌ی پیش رو به ژانر علمی - تخیلی تعلق داشته و از طنزی ظریف و انتقادی برخوردارند. درباره کتاب ماشین می‌ایستد و چند داستان دیگر... ادامه