نقد، بررسی و نظرات کتاب تبلور اندیشهها - محمد بن راشد آل مکتوم
3.4
54 رای
مرتبسازی: پیشفرض
Mahmood Nejat Sabet
۱۴۰۴/۰۳/۲۲
192
در مورد محتوای این کتاب چند نکته مهم قابل توجه است: اول اینکه مدل توسعه دولت-شهر های کوچک با جمعیت کم و با منابع فراوان مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس یا برونئی نمیتونه الگوی توسعه کشورهای پهناور با جمعیت زیاد باشه و این کشورها الگوی خاص خودشون را دارند. دوم اینکه برخی دوستان شهری مثل دوبی را با تهران مقایسه می کنند ولی همین دوبی که صد سال پیش که پاریس و لندن و مسکو کلان شهرهای توسعه یافته در آن زمان بودند و دوبی یک دهکده ماهیگیری بود، از همه پیشی گرفته نه فقط از تهران و شهرهای ایران! سوم اینکه در مقدمه هم آورده شده که شیخ راشد میگوید اول مردم، دوم مردم و سوم مردم در صورتی که هیچ کدام از حاکمان این دولت-شهرها اجازه تعیین حکومت یا حتی تعیین دولت را به مردم خودشون نمیدهند و انتخاب انگلستان برای مناطق جدا شده از عثمانی بوده اند و حرف زدن از مردم بیشتر به طنز شبیه است. چهارم، کتاب نکات خوبی هم داره که خواندن آن ها خالی از لطف نیست
با نگاهی به کامنت ها توجه می شم که دو دسته نظر در کامنت ها هست یک عده کل کتاب رو رد می کنند که یه مقدار منصفانه نیست و بهتره در هر کتابی و هر مطلبی مطالب خوب اون رو دید و با روحیه نقادی ضعف ها رو هم با مصداق گفت. مورد دوم کامنت هایی هست که هر کسی که نظر مخالف این آقایون رو داده کم عقل هست و فقط معیار عقل این بزرگواران هستند. که این ضعف از مورد بالا هم بدتر هست زیرا امکان رشد و گفتگو رو می بنده پس بهتره ما با ذهن باز و پذیرش امکان اشتباه وارد گفتگو بشیم و نظر بدیم. حتماً به نظر و در جهت سیاست های غرب و قدرت های بزرگ بودن یکی از راه های مهم مطرح شدن در رسانه های جریان اصلی یا مین استریم هست. البته اون فرد هم باید پتانسیل ها و نقاط قوتی داشته باشه تا بتونه مطرح بشه. اینکه فردی جهت قدرت ها و جهت جریان باد رو خوب تشخیص بده و با اون هم جهت بشه خودش یک پتانسیل قوی هست. البته که شاید با نظام ارزشی بسیاری از افراد اینجور حرکت کردن نخونه. ولی در مجموع ایشون فرد پرپتانسیل و قوی بوده که بین این همه امیرنشین های مختلف تونسته سرکردگی اونا رو بر عهده بگیره و خودش رو به عنوان مهم ترین بندر تجاری همسو با غرب در منطقه غرب آسیا مطرح کنه. نظر آقای محمد نجات ثابت را هم بسیار پسندیدم
فقط کافیه عکسهای امارات پنجاه سال پیش رو گوگل کنید و ببنید در این مدت کوتاه شیخ امارات چه کار بزرگی انجام داده. کتاب رو مطالعه کنید تا بفهمید چگونه با خرد میشه فقر رو از بین برد و باعث رفاه و آبادانی کشور شد و چگونه میشه کاری کرد که جوانهای تحصیل کرده بجای اینکه از کشورشون مهاجرت کنند از زندگی در اون کشور لذت ببرند و به کشورشوشون افتخار کنند. پاسپورت کشور امارات الان از کانادا که من در اون زندگی میکنم معتبر تره. امیدوارم قبل از اینکه نظر بدید به کشورهای مختلف دنیا حداقل یکبار سفر کنید و از نزدیک زندگی مردم جاهای دیگه رو ببینید. تاریخ کشورها رو مطالعه کنید و با بی انصافی و تعصب کورکورانه فقط قضاوت نکنید.
۵ ستاره دادن به کتاب تبلور اندیشههای محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی، برای نکات خاصی که در متن کتاب، از رشد و تحول اقتصادی و اجتماعی و فردی میگوید و گرنه ۴ ستاره برای کتاب کافی است. اما، اول کتاب تبلور اندیشهها، خیلی پیش پا افتاده و بدیهی مطلب سرایی شده است. حتی رهاکردن آن، با خوانش بخشهای اول، احتمال بیشتری دارد. چراکه گویی کسی از شرایطی بنویسد که کمی آشکار و واضح باشد و کمی هم خودش را دست بالا بگیرد! اما وقتی کتاب را ادامه میدهید، نکات ریز ساختن امارات و احترام و قضاوت نکردن در کارهای تیمی، میتوانید بدست آورید و آیندهای که بن راشد بیان میکند دقیقا الفبایی است که کارآفرینها و خودساختههای جهانی نیز آن را عنوان میکنند و چشم انداز و دریچه اصلی دوبی با صحبتهای محمد آل مکتوم مطابقت دارد یعنی تطبیق حرف و عمل.
واقعا خوش به حالش که به اسب سواری علاقه داره! خب منم دوست دارم ولی پول ندارم! واقعا چی فکر کردین که این علاقه رو به عنوان حُسن نوشتین؟ خدا خیرتون بده بعد مدتها کلی خندیدم. از اتاق فرمان میگین آخه بعضیا پولشو دارن اما علاقه شو ندارن خب قرار نیست که همه اسب سواری کنن که! بقیه ی ورزشها هم خوبن خب! فکر می کنم کتاب برای یه عده ی خاص بیشتر می تونه مفید باشه درسته که من به این کتاب علاقه ای ندارم اما حتما یه عده ای هستن که این کتاب رو دوست داشته باشن برای همین احترام میذارم به تفاوت نظرات و خیلیی ممنونم که کتابهای متفاوت به ما هدیه میدین. به قول معروف از شما خیلی بیشتر از اینا به ما رسیده. منظورم کتابهای رایگان قبلیه که مطابق سلیقه م بودن.
با درود به دوستان عزیز و فرهیخته
برای درک صحیح الگوهای توسعه و مدلهای جامع و مطلوب آن باید به کشورهای شرق آسیا مانند کره جنوبی، سنگاپور، هنگ کنگ و مالزی نگاه کرد که چگونه این کشورها بدون داشتن نفت و ذخایر محدود توسعه یافته و صنعتی شدهاند.
کشورهای حوزهی خلیج فارس دولتهای ذره با سرزمین و جمعیت محدود و نفت سرشار بوده که اقتصاد آنها یک اقتصاد پیمانکاری است که با تکیه به غرب درآمدهای نفتی خود را صرف برج و ماشین و کالاهای مصرفی میکنند و هیچ اختیار سیاسی هم از خود ندارند و برخورد ماه اخیر ترامپ با آنها مؤید این واقعیت است.
الگوی اقتصادی کشورهای حوزه خلیج فارس اقتصادی مصرفی مبتنی بر واردات است که در آینده بسیار ضربه پذیر هستند!
برای درک صحیح الگوهای توسعه و مدلهای جامع و مطلوب آن باید به کشورهای شرق آسیا مانند کره جنوبی، سنگاپور، هنگ کنگ و مالزی نگاه کرد که چگونه این کشورها بدون داشتن نفت و ذخایر محدود توسعه یافته و صنعتی شدهاند.
کشورهای حوزهی خلیج فارس دولتهای ذره با سرزمین و جمعیت محدود و نفت سرشار بوده که اقتصاد آنها یک اقتصاد پیمانکاری است که با تکیه به غرب درآمدهای نفتی خود را صرف برج و ماشین و کالاهای مصرفی میکنند و هیچ اختیار سیاسی هم از خود ندارند و برخورد ماه اخیر ترامپ با آنها مؤید این واقعیت است.
الگوی اقتصادی کشورهای حوزه خلیج فارس اقتصادی مصرفی مبتنی بر واردات است که در آینده بسیار ضربه پذیر هستند!
این کتاب در مواقع بسیاری باعث تعجب من شد! نظرات، سیاست ها و چشم اندازه هایی که در این کتاب مطرح می شه می تونه از هر خرابه ای کشور، شهر یا حتی سازمانی موفق بسازه. این کتاب به درستی ثابت می کنه که طرز تفکر انسان ها و باورهای افراد هست که یک کشور رو رهبری می کنه و نه موقیعت جغرافیایی یا امکانات فیزیکی یا محیطی اون کشور. دیدن فرصت ها و غنیمت دانستن اونها، اصل رقابت سالم، ارزیابی و نظارت مستمر و داشتن آرمان هایی والا و تلاس واقعی برای رسیدن به اونها مفاهیم دیگه ای هستن که به اونها اشاره شده. خواندن این کتاب شما رو با تفکرات، ارزش ها و آرمان ها و البته تلاش خستگی ناپذیر رهبران یک کشور آشنا می کنه.
هرکسی به این کتاب ۵تا ستاره نده بی انصافی کرده. خط بخط کتاب آموزش و درس زندگیه. از این کتاب حدود ۵صفحه فقط نوت مهم برداشتم تا زیاد بخونم تا همیشه یادم بمونه که اندیشه انسان چطور تبدیل به عملکرد میشه. من رهبرم چون بهترین را برای همه میخواهم. هرقدر چالش هام بزرگتر باشه ارادهام قویتر میشه. هرگز پروژهای بدون ریسک انجام نخواهدشد. عدالت اساس حکمرانی. ایدههای خلاقانه محصول تعامل میان رهبران و گروههای کاری است. این کتاب دربارا توانمند سازی، آموزش، بومی سازی و.... صحبت کرده. توصیه میکنم ازدستش ندید. ممنونم از کتابراه عزیزم 🌹🌹🙏❤
سه امتیاز میدم فقط برای اینکه به کتاب و کتابخوانی احترام میذارم. اما چرا یکبار کتاب صعود چهل ساله ۱ و ۲ رو رایگان نمیکنید؟ نمیگم ایران ضعف نداره، هرکی بگه ضعف نداره قطعا نادانه اما ضعفش ناشی از افرادیه که چشمشون همیشه به دست دیگرانه و جوونای توانای خودشون رو نادیده میگیرن، افرادی که همیشه ایران و ایرانی براشون عقب افتاده و ضعیفه ولی همه چیزه بقیه براشون بهترینه. الان فعلا باید امارات بشه برامون مدینه فاضله، اما واقعا همه چیه امارات رو دیدین؟؟
عالی بود چون بعضیها که علاقه زیادی به گردشگری دارن و شرایط اینکه برن داخل اون کشور رو ندارن و آداب و علایق رهبر اون کشور رو که چطوری تلاش میکنه به جوانان کشورش و مردمش خدمت میکنه که پیشرفت کنن رو قشنگ شرح داده کتاب بسیار خوندنی هست توصیه میکنم که بخونید تاریخ هر شهر بدونی خیلی خوبه
سلام اینکه الگوی نویسنده حضرت محمد (ص) هست خیلی خوبه و تأثیرگذار واقعا وقتی دغدغه حاکم رفاه مردم باشه نتیجش میشه امارات حالا قبول دارم که امارات توسعه سیاسی نداشته و برگزاری انتخابات سیاسی تقریبا رویاست در امارات، انصافا توسعه اقتصادی و توسعه های دیگر خیلی پرسرعت بوده در این کشور