نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی خداوند الموت - پل آمیر
4.7
54 رای
مرتبسازی: پیشفرض
ایمان نادریان
۱۴۰۳/۱۲/۰۴
70
کتاب خوب با اطلاعات تاریخی نابی هست، درسهای زیادی هم یاد میگیریم، فقط من هر چی گشتم کسی به اسم پل آمیر وجود نداشت و ظاهرا خود مرحوم منصوری هم گفته این داستان پنجاه صفحه ای در یک نشریه فرانسوی بوده که ایشون بهش پر و بال داده و با نام نویسنده خیالی منتشر شده، کلا ذبیح الله منصوری معروف بوده به شاخ و برگ دادن و کم و زیاد کردن کتابها، چیز بدی ازش درنمیاد ولی خوب یه حس خاصی داره بدونی نویسنده آمیر نیست بلکه خود مترجم هست. جالبه بیشتر جاها یادش میره که نویسنده خارجیه و اطلاعات دقیق میده ولی بعضی جاها یهو میگه بر خلاف ما اروپایی ها... فلان، که مثلا منه نویسنده اروپاییم. از هوش مصنوعی هم پرسیدم اینو گفت: کتاب "خداوند الموت" که توسط ذبیح الله منصوری ترجمه و تدوین شده است، در واقع بازنویسی و ترجمه ای آزاد از کتاب "حشاشین: فرقه ی اسرارآمیز شرق" نوشته ی برنارد لوئیس (Bernard Lewis) است. ذبیح الله منصوری به دلیل سبک خاص خود در ترجمه و بازنویسی، اغلب مطالب را به شکلی داستانی و جذاب ارائه می دهد و گاهی اوقات بخش هایی را به متن اصلی اضافه می کند. این کتاب درباره ی تاریخ حسن صباح، رهبر فرقه ی اسماعیلیه (معروف به حشاشین) و قلعه ی الموت است. منصوری در این کتاب، داستان ها و روایت های تاریخی را با نثری روان و جذاب به فارسی برگردانده است. به هر حال با صدای خوب گوینده زیبایی کتاب دو چندان میشه
یکی از بهترین کتابهایی که دلم میخواست بخونم و از دستم در رفته بود، گزیده ای از تاریخ سرزمینمان، گرچه متأسفانه از مراجع دیگه گرفته شده و همانطور که در کتاب میگوید همه کتابها را هلاکو خان می سوزاند و از بین میبرد و نویسنده از کتابهای سایر کشورها این نسخه را تهیه کرده، نکات بسیار جالبی را از تاریخ ایران و فرقه اسماعیلیه (حشاشین) برایمان روشن میکند، من از گوش کردن آن لذت بردم و بسیاری چیزها را که نمی دانستم متوجه شدم، البته که مرحوم ذبیح الله منصوری خود می توانست به جای مترجم، نویسنده قابلی شود، جناب صفری بسیار عالی روایت میکنند و سپاسگزار ایشان وهمه عواملی که در تهیه این کتاب سهیم بودند.
واقعا کتاب بینظیری است و خودم نمیدانستم حسن صباح چنین مرد بزرگی است این کتاب را تمامی ایرانیان باید بخواننداما تمام تلاش این بزرگ مرد برگرداندن عظمت ایران ایرانی بود و میخواست از سیطره قوم عرب رها شوند تمام تلاش این مرد این بوده که ایرانیان گذشته خود را دوباره بشناسند و زبان و معنویت گذشته دوباره برگردد اما مترجم اقای منصوری تمام این کتاب را حتی بیش از اندازه معمول به عربی نوشته همین حالا هم به صبحانه نیم چاشت میگوییم اما اینجا دقیقا به عربی محض گفته شده شاید احساس شود به ان مرد بزرگ بی احترامی میشود
یکی از ماندگارترین رمانهای تاریخی ذبیح الله منصوری
ایرانیان تا ۴۰۰ سال بعد از ورود اسلام به ایران سنی مذهب بودند و حسن صباح اولین شخصی بود که شیعه را در ایران بنیانگذاری کرد، البته شیعه ۸ امامی، حسن صباح نتوانست حکومت مرکزی ایران که سلجوقیان بودند را ساقط کند و در کنار سلجوقان حکومت موازیای به نام اسماعیلیان بنا نهاد، این کتاب به بیانی بسیار زیبا و ساده اتقاقات آن عصر را به تصویر میکشد و شما را علاقمند به آن دوران تاریخی و رویدادهای آن عصر خواهد کرد.
ایرانیان تا ۴۰۰ سال بعد از ورود اسلام به ایران سنی مذهب بودند و حسن صباح اولین شخصی بود که شیعه را در ایران بنیانگذاری کرد، البته شیعه ۸ امامی، حسن صباح نتوانست حکومت مرکزی ایران که سلجوقیان بودند را ساقط کند و در کنار سلجوقان حکومت موازیای به نام اسماعیلیان بنا نهاد، این کتاب به بیانی بسیار زیبا و ساده اتقاقات آن عصر را به تصویر میکشد و شما را علاقمند به آن دوران تاریخی و رویدادهای آن عصر خواهد کرد.
کتاب با ساختاری منسجم نوشته شده بود. اوایل به علت تعدد اسامی ممکن هست که قسمتی از روایات کامل درک نشه. گویندگی هم بنظرم واقعا روان تر و شیوا تر از این نمیشه. اما به عنوان یک روایت تاریخی با استنباط های تا حدودی منطقی، یک داستان هیجان انگیز رو دنبال میکنه. تنها مشکل این هست که نویسنده سوگیری روی واقعیت بودن نوشته های خودش داره. درسته که فرقه جالب و با نظمی بودن اما وقایع داخل قلعه ها رو که روایت میکنه، اون زرق و برق گفته های قبلیش از بین میره.
ضمن عرض سلام و خسته نباشید. از ترجمه و اجرای بسیار زیبا و دلنشین کمال تشکر را دارم. پیام اصلی کتاب: ملتی که تاریخ خود را نداند محکوم به تکرار تجربه نسل های ماقبل خود است. هر انقلابی منجر به وضعیت بهتری نسبت به قبل نمی باشد میتواند منجر به جنگ، فقر، اعتیادو... شود ودر نهایت گویند هرسال میگیم دریغ از پارسال
با سلام و احترام، کتاب حاضر جای هیچگونه اظهار نظر نخواهد گذاشت، تنها موردی که میشود به آن اشاره کر، نام کتاب، *حسن صباح خداوند الموت* میباشد وقتی کسانی که این کتاب مطالعه میکند انتظار دارند راجب حسن صباح بیشتر بشنود.. اما اگر نام کتاب به حسن صباح خداوند الموت و پیروانش باشد، در این صورت محتوای کتاب در خور اسم کتاب خواهد شد.
با اینکه بسیاری از گفتهها و نوشتارها احتمالا نتیجه تحقیق و پژوهش نیست و به اندیشه من نویسنده با توانایی بالا سررشته داستان را بسیار استادانه به دست گرفته و بزرگی ایران قدیم و چگونگی مبارزات مردمی تاریخ ساز را نمایان ساخته کتابی بی نظیر است و خصوصا آگاهیهای زیادی از حسن صباح و باتنیها میدهد.