معرفی و دانلود بهترین کتاب‌های حقوق بین‌الملل عمومی و کیفری و حقوق بشر

چرا باید کتاب‌های حقوق بین ‌الملل بخوانیم؟

حقوق بین‌الملل مجموعه‌ای از قوانین حقوقی، هنجارها و استانداردهایی را شامل می‌شود که در میان دولت‌های مستقل و نهادهایی که از نظر قانونی در عرصه‌ی بین‌الملل نقش ایفا می‌کنند، به رسمیت شناخته می‌شوند و بسته به موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قوانین همچنین چهارچوب‌ها و دستورالعمل‌هایی را برای تعاملات بین‌المللی ارائه می‌دهند. امروزه طیف موضوعات و بازیگران عرصه‌ی حقوق بین الملل، گسترشی قابل توجهی پیدا کرده است و از مسائل کلاسیکی مثل جنگ، صلح و دیپلماسی فراتر رفته و حقوق بشر، مسائل اقتصادی و تجاری، حفظ محیط‌زیست، حقوق فضایی و سازمان‌های بین‌المللی نیز به آن افزوده شده‌اند.

انواع حقوق بین‌الملل، مثل حقوق بین‌الملل اقتصادی، حقوق امنیت بین‌المللی، قانون دیپلماتیک، حقوق بین‌الملل محیط‌زیست و حقوق بشر، برخی از زیرمجموعه‌های اصلی این عرصه‌ محسوب می‌شوند و سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی بر این مسائل نظارت دارند تا صلح و نظم در میان ملت‌ها رشد پیدا کند. حقوق بین‌الملل یک نظام حقوقی مستقل است و ارتباطی با نظام حقوقی دولت‌ها و قانون اساسی کشورها ندارد و از جنبه‌های مختلفی با نظام‌های حقوقی داخلی تفاوت دارد. به‌همین خاطر است که سازمان ملل متحد با داشتن صدونود نماینده و بهره‌مندی از قوه‌ی مقننه، در اغلب اوقات قدرت صدور قوانین الزام‌آور را ندارد و قطعنامه‌های آن تنها در حکم توصیه هستند.

به‌ دلیل وجود این گستردگی و پیچیدگی در عرصه‌ی قوانین بین‌المللی، آشنایی با حقوق بین‌الملل و مناسبات سازمان‌های جهانی به درک بهتر ما نسبت به عملکرد دولت‌های مختلف و تأثیراتی که بر جامعه‌ی جهانی می‌گذارند کمک می‌کند. این آگاهی و آشنایی، ذهن و تفکر ما را از تحلیل‌های بی‌پایه و اساس و برداشت‌های ساده‌انگارانه و توهم توطئه دور می‌کند و تفکر انتقادی را در ما رشد می‌دهد.

تاریخچه‌ی حقوق بین الملل

با وجود اینکه پایه‌های حقوق بین الملل در اروپا و طی دوره‌ی رنسانس شکل گرفت، اما ریشه‌های آن را می‌توان در قراردادهای همکاری میان مردمان خاورمیانه‌ در دوران باستان پیدا کرد. همچنین رشد فلسفه‌ی سیاسی و توسعه‌ی مفاهیم بنیادین حکومت و روابط سیاسی در یونان باستان و تأثیر آن بر تکامل نظام حقوق بین‌المللی را نیز نمی‌توان در این میان نادیده گرفت. علاوه‌بر این‌ها، بسیاری از مفاهیمی که در دنیای مدرن به‌عنوان زیربنای حقوق بین‌الملل شناخته می‌شوند، در دوران امپراتوری روم وارد عرصه‌ شده‌اند. با فروپاشی این امپراتوری، اروپا در حدود پنج قرن متحمل جنگ‌های پیاپی شد. تا اینکه به‌مرور دولت‌ها شکل گرفتند و قوانین فراملی برای برقراری روابط بین دول مختلف پدید آمدند.

در قرن پانزدهم میلادی با ورود دستاوردهای دانشمندان یونانی به اروپا و اختراع ماشین چاپ، تفکرات علمی و انسان‌گرایانه رشد یافت و در قرن شانزدهم با شکل‌گیری قانون اساسی، حق الهی پادشاه جای خود را به اشکال پارلمانی و نمایندگی داد. در طی قرن هجدهم، جرمی بنتام، حقوق‌دان، اقتصاددان و فیلسوف بریتانیایی، اصطلاح حقوق بین‌الملل را ابداع کرد. در این قرن مفهوم حقوق طبیعی که نقش مهمی در انقلاب‌های آمریکا و فرانسه داشت، به‌مرور به یکی از عناصر کلیدی در سیاست بین‌الملل بدل شد؛ اما تا قرن بیستم در حقوق بین‌الملل نقشی حاشیه‌ای داشت.

پس از وقوع دو جنگ جهانی و رشد قدرت استعمارگرایانه‌ی کشورهای اروپایی، اهمیت روزافزون حقوق بشر برای برقراری امنیت و صلح در جهان، بیش از پیش احساس شد. در دهه‌ی 1980 طی فرآیند جهانی شدن، بر تعداد و گستره‌ی نفود سازمان‌های بین‌المللی افزوده شد و حقوق بین‌الملل برای پوشش این بازیگران عرصه‌ی جهانی گسترش یافت. به‌دلیل افزایش تعداد این بازیگران و پیچیدگی‌های فضایی که در آن فعالیت می‌کنند، امروزه تصویب قوانین بین‌المللی جدید، اغلب به اجماع جهانی نیاز دارد.

دسته‌بندی کتاب‌های حقوق بین الملل در کتابراه

در بطن حقوق بین‌الملل، موضوعات مختلفی یافت می‌شود که برای شناخت هر یک نیاز به منابع معتبر و مناسب احساس می‌شود. برای مثال اگر می‌خواهید در باب حقوق بشر بیشتر بدانید، می‌توانید با مطالعه‌ی کتاب «حقوق بشر» اثر مایکل فریمن، به اطلاعات مفیدی دست پیدا کنید. کتاب «حقوق سازمان‌های بین‌المللی» به قلم سید محمدرضا موسوی فرد نیز، شما را از زیروبم قوانین حاکم بر سازمان‌های جهانی آگاه می‌کند. همچنین با کتاب «دادگاه‌های کیفری بین‌المللی نسل سوم» که به قلم اشکان آقا سید علی دربندی و مهسا شیروی نوشته شده، با روند شکل‌گیری دادگاه‌های کیفری بین‌المللی آشنا خواهید شد.

ناگفته پیداست که این عناوین، تنها گوشه‌ای از آثار خواندنی این حوزه را نشان می‌دهند. در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه تعداد پرشماری از بهترین کتاب‌های حقوق بین ‌الملل در قالب نسخه‌های الکترونیک، PDF و صوتی و در دسته‌های «حقوق بین‌المللی»، «حقوق بشر»، «قانون اساسی»، «حقوق کیفری بین‌المللی» و «دیپلماسی»، جای داده شده‌اند تا پژوهشگران و تمامی افرادی که برای رشد سواد سیاسی خود تلاش می‌کنند، بتوانند به‌راحتی با خرید و دانلود اثر موردنظرشان، به محتواهای مفید و متنوع دست یابند. گفتنی‌ست که اغلب این کتاب‌ها از سوی ناشران سرشناسی همچون هرمس، قانون یار، آوای نور و... عرضه شده‌اند و از بابت کیفیت مورد تأیید هستند.

خواندن کتاب‌های حقوق بین الملل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

چنانچه در تلاش هستید تا سواد سیاسی خود را رشد دهید و دلتان می‌خواهد به‌شکل آگاهانه‌تر و با شناخت بیشتری اخبار روز جهان را پی بگیرید و تأثیرات دیپلماسی جهان بر وضعیت زندگی انسان‌ها در کشورهای مختلف را تحلیل کنید، توصیه می‌کنیم خرید و دانلود بهترین کتاب‌های حقوق بین الملل را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین کتاب‌های حقوق بین الملل در کتابراه

از میان کتاب‌های پرشماری که در حوزه‌ی حقوق بین‌ الملل در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه به‌شکل الکترونیک، صوتی و PDF ارائه شده‌اند، عناوین متعددی بیش از سایر کتاب‌ها مورد توجه مخاطبان قرار گرفته‌اند و کاربران بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کرده‌اند و به این ترتیب بر کیفیت و کارایی محتوای آن‌ها صحه گذاشته‌اند. کتاب‌های «حقوق بشر و نظام عدالت کیفری» نوشته‌ی آنتونی اماترودو و لیزا ویلیام بلیک و «حق سلامت انسان در حقوق بین‌الملل بشر» به قلم علی مرادی، برخی از این آثار پرطرف‌دار در کتابراه هستند.

پیشنهاد برای دانلود کتاب‌های رایگان حقوق بین الملل در کتابراه

با توجه به اینکه هزینه‌های خرید کتاب به‌ویژه کتب حقوقی روزبه‌روز افزایش می‌یابد، در وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه شماری از عناوین حوزه‌ی حقوق بین الملل در قالب کتاب‌های الکترونیک، صوتی و PDF و به‌صورت کاملاً رایگان در اختیار مخاطبان قرار داده شده است تا علاقه‌مندان بدون دل‌مشغولی بابت هزینه‌ها، اثر موردنیازشان را به‌سادگی دانلود کنند و از کسب آگاهی لذت ببرند. کتاب‌های «اعلامیه جهانی حقوق بشر» و «قانون اساسی کشور اسپانیا»، برخی از این عناوین رایگان موجود در کتابراه هستند.