معرفی و دانلود کتاب لطیفههای ریاض الحکایات: مجموعه حکایتهای شیرین و خواندنی
برای دانلود قانونی کتاب لطیفههای ریاض الحکایات و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب لطیفههای ریاض الحکایات: مجموعه حکایتهای شیرین و خواندنی
ملا حبیب الله شریف کاشانی از فقهای سرشناس و فقید در کتاب لطیفههای ریاض الحکایات حکایتهایی شیرین و خواندنی را از کتب مختلف اقتباس و گردآوری کرده است. این اثر به جهت گردآورندهی آن و همچنین موضوع و مضمون آن کتابی مهم در حوزهی فرهنگ عامه است.
دربارهی کتاب لطیفههای ریاض الحکایات:
کتاب حاضر از آثار مشهور ملا حبیب الله شریف کاشانی است که حکایات و لطیفههایی طنزآمیز و خواندنی را دربردارد. این کتاب در میان آثار کاشانی یک استثنا به شمار میآید چرا که به تمثیل و حکایات طنز اختصاص دارد. این عالم بزرگوار کتاب لطیفههای ریاض الحکایات را به مرور و در طی سالهای متوالی و آنگونه که خود بیان داشته در ایام تعطیل و دلتنگی تهیه کرده است.
ملا حبیب الله شریف کاشانی کتاب لطیفههای ریاض الحکایات را با هدفی آموزشی تالیف کرده و این موضوع نکتهایست که این کتاب را از دیگر کتابهای مشابه پیش از خود متمایز میکند. از دیگر ویژگیهای مهم کتاب میتوان توجه به فرهنگ عامه و ادبیات شفاهی آن اشاره کرد؛ به این دلیل که بخشهایی از این حکایات و لطیفهها مستقیماً از زبان مردم ثبت شدهاند.
طبقهبندی حکایات در میان واعظان بسیار رواج داشته و این کتاب نیز این قاعده مستثنی نیست. ملا حبیب الله شریف کاشانی از این طبقهبندی برای ابراز آراء و عقاید خود استفاده کرده و این طبقهبندی جزیی از سبک بیان وی به شمار میآید. زبان این اثر بسیار ساده و روان است و گویی که نویسنده خود لطیفههای کتاب را به صورت شفاهی نقل میکند. لغات و اصطلاحات بسیاری که در زبان عامه رواج دارند، از دیگر نکات نثر کتاب لطیفههای ریاض الحکایات است.
کتاب لطیفههای ریاض الحکایات مناسب چه کسانی است؟
اگر به حکایات پندآموز و مذهبی که خنده بر لبها مینشانند، علاقه دارید، این کتاب گزینهی مناسبی برای شما خواهد بود.
ملا حبیب الله شریف کاشانی را بیشتر بشناسیم:
وی در سال 1262 در کاشان دیده به جهان گشود. ملا حبیب الله شریف کاشانی از کودکی به تحصیل در علوم دینی مشغول شد و سپس در تهران، نجف، کربلا و گلپایگان تحصیلات خود را ادامه داد. او پس از اینکه درجات عالی حوزوی را گذراند، مرجع دینی مردم کاشان شد. او علاوه بر اینکه عالمی برجسته بود، از طبع نویسندگی و شعر نیز برخوردار بوده و کتابهای بسیاری در حوزهی فقه، عرفان و تفسیر تالیف کرده است. کاشانی در سال 1340 در زادگاهش از دنیا رفت.
در بخشی از کتاب لطیفههای ریاض الحکایات میخوانیم:
جوانی در اصفهان بود بسیار بیعار، همیشه با الواط و اوباش رفاقت میکرد و پی هیچ کاری نمیرفت و هر زنی میگرفت دو سه روز نگذشته او را طلاق میداد، تا آنکه زنی اهل اصفهان گفت: اگر من زن او شوم دیگر نمیگذارم بیعاری کند و زن طلاق دهد. پس جمعی همت کرده آن زن را برای او عقد بستند. چون شب زفاف گذشت زن گفت: من این طریق نتوانم زندگی کرد برخیز تا تو را به شغلی دهم. مرد تعلل کرد، زن چماقی به دست گرفت و چند چماق بر وی بزد، مرد ناچار همراه آن زن بیرون آمد او را آورد به بازار حمالها، به بزرگ آنها گفت: روزی چند به این حمالها میدهی؟ گفت: مثلاً یک قران.
گفت: این جوان را به شغل حمال بگمار و روزی پانزده شاهی به او بده. قبول کرد، پس شب آن مبلغ را گرفت و نان و گوشتی خرید، خسته و نالان به خانه آمد. چون از غذا خوردن فارغ شدند، جوان خواست بخوابد زن گفت: نمیشود برخیز. مرد از ترس چماق برخاست، زن او را به نزد داروغه شهر آورد گفت: شبی چند به این گشتیها میدهی که در ولایت میگردند؟ گفت: شبی مثلاً ده شاهی. گفت: این جوان به دست تو سپرده هر شبی نه شاهی به او بده. قبول کرد، پس تا آخر شب در کوچهها میگشت چون نزدیک صبح شد به خانه آمد تا استراحتی کند، زن گفت: این طور درست نمیآید برخیز همراه من بیا. مرد از ترس چماق برخاست پس او را به نزد استاد حمامی آورد گفت: به تونتاب چند میدهی؟ گفت: مثلاً پنج شاهی. گفت: این مرد به دست تو سپرده تون بتابد تا آفتاب و او را چهار شاهی بده. استاد حمامی قبول کرد و اول آفتاب به خانه آمد گفت: ای مرد زود به بازار حمالان شتاب تا بیکار نباشی. پس آن بیچاره چند روز به همین منوال ماند، نه شب آرام داشت و نه روز.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
شرح زندگانی مرحوم آیتالله العظمی آقای ملاحبیبالله شریفکاشانی (رحمة الله علیه)
مقدمه مؤلف
باب اول: در جملهای از حکایات متعلقه به ابلیس است
باب دوم: در جملهای از حکایات متعلقه به زنان است
باب سوم: در جملهای از حکایات متعلقه به دیوانگان است
باب چهارم: در جملهای از حکایات متعلقه به حاسدان بیایمان است
باب پنجم: در جملهای از حکایات متعلقه به لئیمان و بخیلان بیایمان است
باب ششم: در جملهای از حکایات متعلقه به احمقان است
باب هفتم: در جملهای از حکایات متعلقه به غلامان سیاه است
باب هشتم: در جملهای از حکایات متعلقه به دزدان است
باب نهم: در جملهای از حکایات متعلقه به طبیبان است
باب دهم: در حکایت سائلان است
باب یازدهم: در جملهای از حکایات متعلقه به کسانی که به ناحق دعوی پیغمبری کردهاند.
باب دوازدهم: در جملهای از حکایات متعلقه به زشترویان و کریهمنظران است
باب سیزدهم: در جملهای از حکایات متعلقه به قاضیان است
باب چهاردهم: در جملهای از حکایات متعلقه به آن کسی که نام او جوجی بوده است
باب پانزدهم: در جملهای از حکایات متعلقه به سگان است
باب شانزدهم: در جملهای از حکایات متعلقه به گربه است
باب هفدهم: در جملهای از حکایات متعلقه به بوزینه است
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب لطیفههای ریاض الحکایات: مجموعه حکایتهای شیرین و خواندنی |
نویسنده | ملا حبیب الله شریف کاشانی |
ناشر چاپی | انتشارات مرسل |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 222 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-972-606-9 |
موضوع کتاب | کتابهای لطیفه |
با تشکر از عوامل کتابراه