معرفی و دانلود کتاب رضایت زناشویی زوجین در ازدواج
برای دانلود قانونی کتاب رضایت زناشویی زوجین در ازدواج و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رضایت زناشویی زوجین در ازدواج
کتاب رضایت زناشویی زوجین در ازدواج نوشتهی زهرا اسدی، رضوان کولیوند و سمیه غزلی، شامل دو بخش است؛ بخش اول مربوط به مبحث رضایت زناشویی، ازدواج، اهداف والای ازدواج در اسلام و نقش زن در زندگی امروز و بخش دوم مربوط به مبحث هوش، عوامل مؤثر در هوش و نظریههای هوش است.
رضایت حالت هیجانی است که با رسیدن به یک هدف پدید میآید. پار سونز، رضایت را به عنوان حالت درونی در مقابل خوشایندی که حالت ظاهری دارد مطرح میکند. شعارینژاد میگوید: رضامندی به آن حالت موجود زنده گفته میشود که تمایلات محرک وی به هدف خود رسیدهاند. احساسی که شخص هنگام رسیدن به آرزوهایش پیدا میکند. دایرهالمعارف فلسفه و روانشناسی رضایت را اینگونه تعریف میکند: رضایت خوشایندی برآمده از آگاهی به یک وضعیت راحت است که معمولا با ارضای بعضی تمایلات خاص پیوند خورده است.
از آنجایی که رضایت همراه خوشایندی است، لذا خوشایندی ممکن است به رضایت تبدیل شود. افراد رضایت را در فکر کردن به وضعیتی که در وهله اول از خوشایندی برای آنها حاصل میشود به دست میآورند. وینچ و دیگران معتقدند که رضایت زناشوئی، انطباق بین وضعیتی که وجود دارد و وضعیتی که مورد انتظار است میباشد. یکی از عوامل مهم در هر رابطه زناشویی رضایت خاطری است که زن و شوهر از آن احساس میکنند. میزان رضایت خاطر شما از رابطه زناشویی روی ارسال و دریافت پیام تاثیر میگذارد. شوهری که از ازدواج خود ناراضی است به حوادث منفی زندگی توجه میکند و از پیام همسرش برداشت منفی مینماید. در حالی که شوهر راضی از ازدواج برداشتٰهایش مثبت است.
سه نوع اندیشهای که در روابط صمیمانه از اهمیت فراوان برخوردارند انتظارات از رابطۀ زناشویی یا معیارها، باورهای مربوط به روابط زناشویی و تبیین رفتار همسر هستند. رسول اکرم (ص) فرمودند: بعد از اسلام که بالاترین نعمتهاست، همسر خوب و شایسته بزرگترین نعمت زندگی است.
ازدواج ارتباطی است که دارای تمامیت بینظیر و گستردهای میباشد، ارتباطی که دارای ابعاد زیستی، عاطفی، روانی، اقتصادی و اجتماعی است. به عبارت دیگر، همزیستی زوجین در درون خانواده، موجب چنان ارتباط عمیق و همهجانبهای میشود که بیهیچ شک و شبههای قابل مقایسه با هیچ یک از دیگر ارتباطات انسانی نمیباشد به نحوی که قرارداد ناشی از آن دارای نوعی تقدس شده است. بطور کلی ازدواج را میتوان عملی دانست که موجب پیوند دو جنس مخالف بر پایۀ روابط پایای جنسی میشود و با انعقاد قراردادی اجتماعی مشروعیت پیدا میکند. کارلسون ازدواج را چنین تعریف میکند، ازدواج فرایندی میباشد از کنش متقابل بین یک مرد و یک زن که با تحقق بخشیدن به برخی شرایط قانونی و برپا داشتن مراسمی برای برگزاری زناشویی انجام میگیرد. کلودی استروس ازدواج را برخوردی دراماتیک بین فرهنگ و طبیعت یا میان قواعد اجتماعی و کشش جنسی میداند.
ازدواج رابطه نزدیکی است که میان مرد و زن برای مدت طولانی برقرار میشود بنابراین جوانان باید قبل از ازدواج شرایطی را که لازمه زناشویی موفقیتآمیز است در نظر بگیرند. این رابطه تنها به منظور ارضای تمایلات آنی نیست بلکه زندگی آینده و خوشبختی زن و مرد و کودکان آنها بر اساس این پیوند قرار گرفته است و یکی از علل عمدۀ اختلالات روانی در کودکان گسسته شدن رابطۀ خانواده و یا اختلافات شدید خانوادگی است.
در بخشی از کتاب رضایت زناشویی زوجین در ازدواج میخوانیم:
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: هیچ بنایی (قراردادی) در اسلام نزد خدا محبوبتر از ازدواج نیست. ازدواج وسیلهای است برای آرامش و سکون و مایهای است برای محبت و مهر. رشد و کمال انسان بستگی به ارتباط او با چهار واقعیت دارد: پدر با ایمان، مادر مؤمنه، معلم پاک و دلسوز، غذای حلال. آفرینش زن و مرد به گونهای آفریده شدهاند که وجود یکی مکمل دیگری است و تنها در پیوند با هم است که میتوانند استعدادهای خود را شکوفا سازند و به کمال برسند، به عبارت دیگر برخی استعدادهای زن و مرد پس از ازدواج و تشکیل خانواده به رشد شایستهی خود میرسد و آنها را به پختگی لازم میرساند.
نیاز پسر و دختر به ازدواج نیازی طبیعی و احتیاجی ذاتی است، خودداری طولانی از هجوم غریزه شهوت برای پسر و دختر امری مشکل به نظر میرسد. گاهی سرکشی غرائز باعث افتادن افراد در منجلاب گناه و معصیت شدهاست و گاهی جلوگیری از ازدواج برای پسران و دختران دردسر آفریده و آنان را به امراض مختلفی دچار کرده است. بعضی از پدران و مادران فرزندان در سن ازدواج را اگر پیشنهاد ازدواج کنند بچه میدانند و اعلام نیاز آنان را به تشکیل زندگی، حاصل بیحیایی و پررویی به حساب میآورند و در این زمینه به فرزندان خود هجوم برده، آنان را سرزنش و تحقیر میکنند و بصورتی با آنان برخورد مینمایند که آنان سرخورده میشوند و اگر از ایمان قوی برخوردار نباشند، خود را مجبور به حرکت در کژ راهه میبینید.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
بخش اول: فوائد ازدواج
بخش دوم: بررسی ازدواج از نظر اسلام
بخش سوم: بررسی هوش عملی و هوش نظری
بخش چهارم: نتیجهگیری کلی و نهایی
منابع و ماخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رضایت زناشویی زوجین در ازدواج |
نویسنده | زهرا اسدی، رضوان کولیوند، سمیه غزلی |
ناشر چاپی | انتشارات فرزانگان دانشگاه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 96 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-95128-4-5 |
موضوع کتاب | کتابهای موفقیت در زندگی زناشویی |