معرفی و دانلود کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک
برای دانلود قانونی کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک
کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک اثر بهرام نوازنی، تلاش میکند تا منابع پژوهشی را با منابع اصیلی همچون کنوانسیونهای بینالمللی 1961 و 1963 وین درباره روابط دیپلماتیک، و روابط کنسولی و نیز قوانین مختلف داخلی مانند قانون وظایف وزارت امور خارجه 1364 و قانون امور گمرکی 1390، تطبیق داده و یافتههای پژوهشگران را راستیآزمایی نماید. (فایل کتاب در تاریخ 1398/05/27 بهروز رسانی شده است.)
کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک، یک اثر پژوهشی اصیل از نوع تصنیفی است: پژوهش اصیل از این نظر که برای تهیّه آن به دهها منبع علمی معتبر از اسناد، قوانین و مقرّرات بینالمللی و داخلی گرفته تا کتابها و مقالات استادان و پژوهشگران کارشناس خارجی و داخلی در موضوع دیپلماسی و مأموریت خارجی مراجعه شده و با دقّت بسیاری مورد کنکاش و نقد قرار گرفته است؛ تصنیفی نیز از این جهت که طبق معیارهای وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری، سراسر اثر آکنده از نقد دیدگاههای نویسندگان و حتّی معرّفی اشکالات بسیارِ موجود در کنوانسیونهای بینالمللی و قوانین داخلی ایران و همچنین ارائه نوآوریهای علمی در زمینه دستهبندی موضوعی در فصلهای دوم، سوم و چهارم این اثر است.
این کتاب برای بررسی موضوع دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک، مطالب خود را در چهار فصل، نتیجهگیری، کتابنامه و پنج پیوست تنظیم کرده است. در فصل آغازین که به مقدّمه، کلّیات بحث و تشریح مفاهیم اختصاص یافته، به انواع مأموریت خارجی دولتی و مفاهیم مختلفی که در هر یک از این مأموریتها به کار رفته، پرداخته شده است. در فصل دوّم، مروری بر پیشینه روابط دیپلماتیک و تحوّلات آن در دورههای مختلف تاریخی انجام شده و سپس در فصل سوّم، به مأموریت ثابت یا دائمی دیپلماتیک و در فصل چهارم، به تسهیلات، مزایا و مصونیتهای اعضای دیپلماتیک پرداخته شده است.
در بخشی از کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک میخوانیم:
بخش عمدهای از تحوّلات دیپلماسی در دوره باستان و در امپراتوریها و دولت-شهرهای مختلف در چین، هند، یونان، روم، بیزانس، ایران، مدینه و در دوره خلافت اسلامی رخ داده است. دیپلماسی باستان که به دیپلماسی سنّتی هم مشهور است تا سده 13 میلادی که اوّلین سفارت دائمی تأسیس شد، دارای ویژگیهای تقریبا مشابهی بود. البتّه در این دوره طولانی، یک استثنا در بخشی از امپراتوری بیزانس وجود داشت که مأموران پاپ به نام «آپوکریسیاری» دارای وضعیت سفارت مقیم بودند امّا در پی تیرگی روابط پاپ و امپراتوری بیزانس، آن هم دوامی نیاورد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اوّل: کلّیات
مفهوم دیپلماسی
تعریف دیپلماسی
دیپلمات مأمور
دولت و رابطه دیپلماتیک
مأموریت دیپلماتیک
اخلاق دیپلماتیک
موفّقیت دیپلماتیک
خُردهابزار دیپلماتیک
زبان مأموریت
منابع مأموریت
فصل دوّم: تحوّلات دیپلماسی
دورههای تاریخ دیپلماسی
دیپلماسی سنّتی
دیپلماسی فنیقی
دیپلماسی چینی
دیپلماسی هندی
دیپلماسی یونانی
دیپلماسی رومی
دیپلماسی بیزانسی
دیپلماسی پاپی
دیپلماسی ایرانی
دیپلماسی اسلامی
دیپلماسی ایلخانی
دیپلماسی نوین
سفارت دائمی
کنگره وستفالی
کنگره وین
جامعه ملل
سازمان ملل متحد
دیپلماسی عمومی
دیپلماسی مجازی
فصل سوّم: مأموریت دیپلماتیک
تدوین کنوانسیون روابط دیپلماتیک
اعضای مأموریت دیپلماتیک
برقراری مأموریت دیپلماتیک
توقّف مأموریت دیپلماتیک
فصل چهارم: تسهیلات، مزایا و مصونیتهای دیپلماتیک
مسئله تفکیک و تنظیم مفاهیم
تسهیلات دیپلماتیک
مزایای دیپلماتیک
مصونیتهای دیپلماتیک
مبانی نظری تسهیلات، مزایا و مصونیتهای دیپلماتیک
نتیجهگیری
منابع
منابع فارسی و عربی
منابع انگلیسی، روسی و سایتهای اینترنتی
پیوستها
پیوست 1: کنوانسیون 1961 وین درباره روابط دیپلماتیک
پیوست 2: کنوانسیون 1963 وین درباره روابط کنسولی
پیوست 3: مقرّرات تشکیلاتی، استخدامی، مالی و انضباطی وزارت امور خارجه ایران مصوّب 1352/3/7 کمیسیونهای پارلمانی مجلسین
پیوست 4: قانون وظایف وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مصوّب 1364/1/20
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب دیپلماسی و مأموریت دیپلماتیک |
نویسنده | بهرام نوازنی |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 360 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-5024-38-8 |
موضوع کتاب | کتابهای دیپلماسی |
استاد نوازنی از شما سپاسگزارم که کتابی را تالیف کردید که که برای درس 2 واحدی از بسیاری از جهات برای. دانشجویان مفید واقع شده و نکات مثت زیادی داره من مشکلی نمیبینم.
اما اگه موردی نداشته باشه. استاد گرامی از اینکه دانشجوی ترم 5 کارشناسی بخواهد به کتاب شما خرده بگیر قابل قبول نیست. اما به استناد سخنان شما گفتنید پشنهادها و انتقادها برای من ارسال کنید من دراخر ترم مواردی یافتم که خواستم با شما در میان بگذارم. این موارد فقط در حد پیشنهاد هست. و هیچ انتقاد به کتاب شما ندارم چرا که معتقد هستم کتاب شما کتابی تا جای ممکن بود جامع و مانع بودن را رعایت کرده. و استاندارهای لازم رعایت کرده اما یه سری پشنهاد دارم برای مثال 1. متن کنواسیون وین 1961 کامل اورده نشده است 2. اگه امکان داره بخشهای جدیدی به کتاب اظافه کنید مثلا نظریات اندیشمندان غربی درباه دیپلماسی (سخنان در لابه لای متن کتاب). یا در بخش دیپلماسی عمومی (بخشهای جزئی تری نظیر دیپلماسی عمومی امریکا. یا کشورهای قدرتمند (6کشور اروپایی)
3. اگه امکان داره در بخش اخر کتاب:ترمولوژی اظافه کنید. و درباره اصطلاحات دیپلماسی مطلب بیاوردید4. و اینکه دیپلماسی ایران نسبت به کشورهای خارجی در چه جایگاهی هست. و چگونه میتوان تقویت کرد.
(و این که سوال موریس دورژه را که (جنگ پایان دیپلماسی یا ادامه دیپلماسی) چون بسیاری درباره سخن گفتند
حمید رضا بوترابی