معرفی و دانلود کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی

عکس جلد کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی
قیمت:
۱۸,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی

کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی اثر مریم میرشکالی و فاطمه میرزایی چهارراهی، با تحلیل ازدواج خویشاوندی رابطه این ازدواج را با بیماری‌های ژنتیکی بررسی می‌کند.

ازدواج خویشاوندی و یا پیوند میان دو فرد دارای دست کم یک دنیای مشترک، یکی از اشکال ازدواج در بیشتر مناطق شمال آفریقا، آسیای مرکزی و غربی و آسیای جنوبی است. این الگوی ازدواج از لحاظ فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی در بین کشورها و حتی در داخل یک کشور متفاوت است. همچنین در میان گروه‌های قومی - مذهبی تفاوت‌های آشکاری دیده می‌شود. در واقع می‌توان بیان داشت که این الگوی ازدواج با توجه به عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی هر کشور و هر منطقه‌ای متفاوت است.

ازدواج خویشاوندی در استان‌های مختلف نیز تفاوت‌های معنی داری را نشان می‌دهد. در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی تمایل به ازدواج خویشاوندی به هیچ وجه به کشورهای اسلامی محدود نیست. ازدواج فرزندان عمو، عمه، دایی و خاله همچنین، در بعضی جوامع مسیحی، یهودی و در بین زرتشتیان رایج است. ازدواج عمو با دختر برادر در بین جوامع کلیمی وجود دارد. ولی در اسلام و مسیحیت این نوع ازدواج منع شده است.

شیوع ازدواج خویشاوندی در ایران در مناطق شهری و روستایی متفاوت است، که در مناطق شهری از حدود 24 تا 64 درصد متغیر است. طبق مطالعات انجام شده قومیت نیز در شیوع ازدواج خویشاوندی نقش دارد به طوری که در بین قوم بلوچ 59 درصد ازدواج‌ها و در بین آذری‌ها 38 درصد ازدواج‌ها خویشاوندی است. فراوانی ازدواج‌های خویشاوندی در بین مسلمانان بیشتر از مسیحیان گزارش شده است. همچنین در بین گروه‌های شیعه و سنی نیز تفاوت‌های آشکاری دیده می‌شود.

تا یک قرن اخیر به دلیل اینکه بشر عوامل بیماری‌زا را نمی‌شناخت این نوع ازدواج‌ها نه تنها معضل نبود، بلکه یک امر مطلوب به شمار می‌آمد. با پیشرفت و بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و مبارزه با بیماری‌های عفونی، مرگ و میر کودکان کاهش یافته و منجر به افزایش اهمیت بیماری‌های ژنتیک در جامعه شد. در حال حاضر انتقال بیماری‌ها از بیماری‌های عفونی به سمت بیماری‌های ارثی و ژنتیکی است.

ازدواج‌های فامیلی نه تنها، احتمال مبتلا شدن فرزندان به بیماری‌های ارثی را افزایش می‌دهد بلکه باعث ازدیاد این بیماری‌ها و ژن‌های بیماریزا در نسل‌های آینده می‌شود. بر اساس آمارهای جهانی سه تا چهار درصد مرگ و میر نوزادان به دلیل اختلالات ژنتیکی رخ می‌دهد. خطر ایجاد بیماری مادرزادی در هر حاملگی در جمعیت عادی حدود 5.2 درصد است.

در بخشی از کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی می‌خوانیم:

این مواد شیمیایی هستند که در چگونگی بروز صفات ارثی دخالت دارند. در حقیقت عامل وراثت یک فعل و انفعال بیوشیمیایی است و آنزیم‌ها در آن نقش اصلی را دارند. به تجربه ثابت شده است که اختلال در تعداد کروموزوم‌ها یا نوع آن‌ها باعث عقب ماندگی‌های متعددی می‌شود.

همچنین ثابت شده است بیمارانی که از لحاظ کروموزومهای معمولی دچار اختلال هستند عقب ماندگی شدیدتری را نسبت به بیمارانی که از لحاظ کروموزوم‌های جنسی نقص دارند نشان می‌دهند، عامل همخونی نیز در ایجاد ناهنجاری ارثی، عصبی و ذهنی تأثیر فراوان دارد مثلاً ازدواج با نزدیکان همخون مانند دخترخاله، دختر عمو پسرخاله‌ها و دایی زاده‌ها، به طوری که «مندل» می‌گوید افرادی که با نزدیکان ازدواج می‌کنند باعث می‌شوند بیماری‌هایی که مستور یا پوشیده بوده و در نسل‌های گذشته ظاهر نشده است در اثر پیوند و همخونی به احتمال قوی ظاهر و بارز شوند.

بطوری که «گراهام» در 1883 نشان داده است تعداد کرولام‌ها در نسل‌های همخون فراوان است. تحقیقات تجربی نیز جای تردید باقی نگذاشته و ثابت کرده است که انواع بدشکلی‌های عضوی، اختلالات حسی و حرکتی، نارسایی رشد هوشی و عقلی بر اثر همخون بودن والدین در فرزندان بیشتر تظاهر می‌کند. آمار پوروت نشان می‌دهد استعداد داشتن کودک مبتلا به نارسایی عقلی یا کرولان در ازدواج‌های همخون زیادتر است و به همین جهت در کشورهای پیشرفته جهان تا آن جا که ممکن است از این امر جلوگیری می‌کنند.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: تعریف ازدواج خویشاوندی
فصل دوم: رابطه نازایی با استرس‌های روانی- اجتماعی و اختلالات کروموزومی
فصل سوم: رابطه ازدواج خویشاوندی و عقب ماندگی گروه بندی روان پزشکان از عقب مانده‌ها با نگاهی به پژوهش‌های علمی مرتبط
فصل چهارم: تحلیل مقالات علمی درباب روابط فامیلی و ازدواج در کشور میانمار و نگاهی اجمالی به کتاب «رابطه فامیلی و ازدواج در قوم آنلوا و نسبت فامیلی، سنخیت فرهنگی و مهاجرت، ازدواج نسبی بین انگلیسی‌های پاکستانی تبار»
منابع و ماخذ

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی
نویسنده،
ناشر چاپیانتشارات قانون یار
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات136
زبانفارسی
شابک978-622-6055-90-1
موضوع کتابتخصص‌های پزشکی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی

برای دریافت کتاب بررسی بیماری‌های ژنتیکی به واسطه ازدواج خویشاوندی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.