معرفی و دانلود کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis
برای دانلود قانونی کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis
کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis نوشتهی حسین ناصر، به مباحثی چون ایجاد یک پایگاه داده، کار کردن با Datasetها در پایگاه داده مکانی، مدلسازی پایگاه داده مکانی، بهینهسازی پایگاه داده مکانی و... میپردازد. این کتاب دریچهای است به دنیای بیانتهای پایگاه دادههای سازمانی و مدیریت کاربران آن.
دربارهی کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis:
در طول تاریخ انسانها وقایع دوران خود را به شکل نقاشی، کتاب و کتیبه ثبت میکردند. کتابها در قالب مجلدهایی ساماندهی میشدند و بر اساس موضوعاتشان، در قفسههای کتابخانهها قرار میگرفتند. این سیستم برای قرنها، بسیار خوب عمل میکرد. ما میتوانیم کتابهای بسیاری را تا جایی که قفسههای کتابخانهها جای دارند قرار دهیم. در عصر اطلاعات، و با اختراع «بایت»، دادهها بهصورت الکترونیک ذخیره شده و با هم مرتبط میشوند.
این پروسه با ذخیره کردن یک زنجیره از متنها آغاز شد. همانند بیشتر ساختارهای پیچیده، ذخیرهسازی دادههایمان با توجه به توان کامپیوترها آغاز شد. که این امر نیاز به یک سیستم کاملاً جدید برای ساخت، سازماندهی و مدیریت دادههای دیجیتالی داشت. به همین خاطر، نیازمند یک سیستم بودیم و با توجه به توان جستجو و دادههای مرتبط ذخیره شده، به مرور پایگاه داده اختراع شد.
یک پایگاه داده مجموعه سازمان یافتهای از دادههای مرتبط با هم میباشد که برای ذخیره و بازیابی مؤثر دادهها طراحی شده است. در این سیستم داده، در یک سری ارتباطات به نام جدول ذخیره میشود. هر جدول حاوی یک دسته از دادههای مرتبط به هم بوده که در آن، یک ردیف شامل یک نمونه داده بوده و یک ستون شامل اطلاعاتی است که دادههای موجود در ردیفها را توصیف مینماید.
تعداد بسیار زیادی از سیستمهای مدیریت پایگاه داده (DBMS) طی سالها معرفی گردید. همه آنها برای ساماندهی اطلاعات دیجیتالی طراحی شدند. هنگامی که شبکهسازی کامپیوتری ظهور یافت، DBMSها ارتقا یافتند، از این پس، کاربران متعدد میتوانند یک بخش از اطلاعات را از موقعیتهای مختلف (و یا قارههای مختلف) به صورت همزمان بخوانند. این کاربران میتوانند یک جدول را به صورت همزمان به روز کنند، بنابراین، محیطهای ویرایشی چند کاربره، سیستم پاسخگویی پایگاه داده، و سایر تکنولوژیهای بالا دستی در این زمینه به وجود آمدند.
در جهان رو به رشد امروز که سرعت و جهش دادههای علمی و فنی به طرز سرسام آوری در حال افزایش است، مدیریت این دادهها جهت استفاده به موقع و صحیح بسیار لازم و ضروری است. در این میان پایگاه دادههای مکانی به عنوان تلفیقی از دادههای مکانی و توصیفی از جایگاه ویژهای برخوردارند. تمام سعی و تلاش در جهت ارائه هر چه دقیقتر اطلاعات و دانش در کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis با عنوان انگلیسی (Learning ArcGIS Geodatabases) به عمل آمده است.
کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis مناسب چه کسانی است؟
این کتاب برای دانشجویان و متخصصانی که در زمینه سیستم اطلاعات مکانی (GIS) تحصیل یا فعالیت میکنند، کاربردی خواهد بود.
حسین ناصر را بیشتر بشناسیم:
وی یک معمار ارشد سلوشن GIS در زمینه برق و آب و برنده جایزه Esri در بحرین است. او اولین کسی بود که در مورد تکنولوژی ArcGis For Server پس از ویرایش نسخه 10. 1 آن، کتاب نوشت. در سال 2007، حسین ناصر (Hussein Nasser)، جایزه چالش سالیانه استاندارد ArcGis for Server را در اجلاس سران Esri در Palm Spring، California، برای به کار بردن تکنولوژی AJAX در ArcGis for Server که قبل از آن استفاده نشده بود، دریافت کرد.
دوره 8 ساله او به عنوان یک معمار GIS در کمپانی خاورمیانهای مهندسی Khatib&Alami، منجر به اجرای سیستمهای gis تاسیسات شهری متعددی بر پایه تکنولوژی Esri در خاورمیانه گردید. پس از این، حسین تصمیم گرفت تمرکز بیشتری در زمینههای برق و آب، در بحرین، جایی که در آن متولد شده بود داشته باشد، جایی که او میتوانست مهارتش را در توسعه یک راه حل قدرتمند GIS در زمینه تاسیسات و در هماهنگی و یکپارچگی کامل با پروژههای دولتی به کار گیرد که میتوانست بحرین را گام به گام به یک شبکه هوشمند به پیش ببرد. فراتر از بحث GIS، حسین شیفته موضوعهای تحقیقی حاد و مهم بود. از جمله مقالاتی که او در حال حاضر روی آنها کار میکند میتوان از موارد زیر نام برد:
The Human API: A Software Interface to Prevent Cancer, Global Economic Crisis and Natural Disasters Quantum Detector, and the Stock Market and the Moon Phases
در بخشی از کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis میخوانیم:
راههای بسیار زیادی برای طراحی الگوی پایگاه داده مکانی وجود دارد. راههای بسیار خوبی برای سالم نگاه داشتن پایگاه داده مکانی در طول اجرای طولانی آن وجود دارد، و همچنین راههای نامناسبی نیز وجود دارد که موجب ناموثر شدن پایگاه داده مکانی میشوند. تنها دلیل انتخاب این شیوه برای طراحی الگو، سادگی آن، و همچنین فضای کافی و قطعی برای بهبود عملکرد پایگاه داده در این الگو میباشد. شما در بخش 3، مدلسازی پایگاه داده مکانی، یاد خواهید گرفت که چگونه یک الگو مؤثر طراحی کنید، الگویی که برای بسیاری از DATASETهای پایگاه دادههای مکانی به کار برده میشود.
همانگونه که مشاهده میکنید، ما مراکز عرضه نوشیدنی و اقامتگاهها را در یک feature class با هم ادغام نمودهایم. از آنجایی که ترسیم نقطه راحتتر میباشد، ما شکل هندسی نقطهای را برای معرفی این feature class انتخاب کردهایم که میتواند با استفاده از یک دستگاه موقعیت یاب جهانی (GPS) تعیین گردد. این feature classها به هنگام ترسیم بسیار سریعتر میباشند، و ما نگران محدودهها نیستیم. هرچند، همه اینها بستگی به الزامات کار شما دارد، که آیا برای یک feature خاص نیاز به تعیین محدوده دارید یا نه. اگر نیاز به تعیین محدوده داشتید میتوانید از شکل هندسی پلیگون استفاده کنید.
فهرست مطالب کتاب
در مورد نویسنده
در مورد بازنگری کنندگان
بخش 1: ایجاد یک پایگاه داده
Bestaurants، بهترین رستورانها در Belize
طراحی الگوی پایگاه داده مکانی
ایجاد پایگاه داده مکانی
مرجع مکانی
ایجاد Feature class
ویرایش پایگاه داده مکانی در ArcMap
خلاصه
بخش 2: کار کردن با Datasetها در پایگاه داده مکانی
کار با feature classها
افزودن attributeهای جدید
ویرایش مشخصات یک attribute
دامنهها (Domains)
زیر مجموعهها
کار با جداول اشیاء و روابط
کار با annotationها (یادداشتها)
وارد کردن سایر انواع داده (datasets)
وارد کردن Shape fileها
وارد کردن فایل CAD
وارد کردن coverage classها
خلاصه این فصل
بخش 3: مدلسازی پایگاه داده مکانی
دیاگرام رابطه هویتی (entity relationship diagram) برای پایگاه داده مکانی Bestaurant
کاستیهای موجود در پایگاه داده مکانی جاری
مدل پایگاه داده مکانی پیشنهادی
اجرای مدل پیشنهادی
نوشتن پایگاه داده مکانی
ساخت Datasetها در پایگاه داده مکانی
اختصاص دامنهها (domains) به feature class
افزودن زیر مجموعهها به feature class جدید
فعال کردن الصاقات (Attachments) در feature class
آزمایش پایگاه داده جدید در ArcMap
خلاصه
بخش 4: بهینهسازی پایگاه داده مکانی
ایندکسگذاری پایگاه داده مکانی
ایندکسگذاری Attribute
افزودن یک ایندکس Attribute
ایندکسگذاری مکانی
افزودن یک ایندکس مکانی
بکارگیری مؤثر ایندکسها
فشردهسازی پایگاه داده مکانی
فشردهسازی یک file Geodatabase
استفاده مؤثر از فشرده سازی
Compacting
کامپکت کردن یک file geodatabase
استفاده مؤثر از Compacting
خلاصه
بخش 5: برنامهنویسی پایگاه داده مکانی
بکارگیری اسکریپت نویسی در Python
ایجاد یک پایگاه داده مکانی
ایجاد یک feature class
افزودن و پاک کردن فیلدها
کپی کردن عوارض (features)
گرفتن پشتیبان از پایگاه داده مکانی Bestaurant_Web
لیستی از دستورات arcpy
استفاده از model builder
ایجاد یک مدل
ایجاد یک Feature Class
اجرای model
خلاصه
بخش 6: پایگاه دادههای مکانی سازمانی
مزایای پایگاه داده مکانی سازمانی
پیکرهبندی پایگاه داده مکانی Microsoft SQL Server Express
حداقل سیستم مورد نیاز
نصب کردن SQL Server Express
پیکرهبندی SQL Server Express
افزودن مجرای کنترل راه دور TCP
فعال کردن فایروال پورت پایگاه داده
اتصال به پایگاه داده
اتصال به پایگاه داده از یک دستگاه دیگر
ایجاد یک پایگاه داده مکانی سازمانی
کار کردن با یک پایگاه داده مکانی سازمانی
اضافه کردن کاربر
ایجاد یک اتصال به پایگاه داده مکانی سازمانی
انتقال یک file geodatabase با پایگاه داده مکانی سازمانی
اختصاص امتیازات
خلاصه
واژهنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آموزش پایگاه داده در ArcGis |
نویسنده | حسین ناصر |
مترجم | ناصح کاظمی |
ناشر چاپی | انتشارات کلید پژوه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 208 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6812-21-4 |
موضوع کتاب | کتابهای gis |
من کتاب رو خریدم اما فایل آموزشی کتاب رو برای استفاده در دسترس قرار ندادید و عملا کتاب بلا استفاده است.