معرفی و دانلود مجله سینما و ادبیات - شماره 66
برای دانلود قانونی مجله سینما و ادبیات - شماره 66 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی مجله سینما و ادبیات - شماره 66
مجله سینما و ادبیات - شماره 66، منتشر شد. نگاهی به نقش مذهب و سرمایه در سینمای اسپیلبرگ، تحلیل مالی فیلمهای بلند سینمایی استیون اسپیلبرگ، فهرست شیندلر و محدودیتهای اخلاقی بازنمایی هولوکاست و کودک در فیلمهای استیون اسپیلبرگ، از جمله عناوینی هستند که در این شماره از مجله میخوانید.
با از بین رفتن اقتدار ایدئولوژیک حاکمیت در ایالات متحده، پس از کشتار ایالت کنت، ترور کندیها و مارتین لوترکینگ، جنگ ویتنام، شورشهای دانشجویان و سرکوب آنها، خیزشهای فمینیستی و طغیانهای هنجارشکنانه جوانان مانند هیپیها، نسل بیت و… دیگر سینمای رویاپرداز هالیوود جوابگوی نیازهای مخاطبان به خصوص جوانان نبود؛ به ویژه که مناسبات درون جامعه و سینما هم بعد از جنگ جهانی در سراسر جهان دچار دگرگونی شده بود. از این رو در دهه هفتاد، سینمایی متولد شد که با نام هالیوود نو یا موج نو آمریکایی شناخته میشود.
اسپیلبرگ و دوست و همکارش جرج لوکاس مخاطبان فیلمهای اروپایی و هالیوود نو را با آثار خیالیای مانند «آروارهها» و «جنگ ستارگان» مجدداً به دنیای ساده دلانه و کودکانه دهه 60 برمیگرداند. مخاطب آنها با تمهیدات تصویری، صدا و جذابیتهای خاص فرمال از نگرش انتقادی و زیباییشناسانهی فاصله میگرفت. استیون اسپیلبرگ در طول ساعتهایی که در اتاق کار خود در استودیوی یونیورسال بر آثار کلاسیک و فیلمهای اروپایی تمرکز میکرد، آموخت که چگونه با سرگرمیسازی؛ سبکباری و بیخیالی را به مخاطب هدیه کند، رکوردهای گیشه را جابهجا کند و به پرمخاطبترین کارگردان تاریخ سینمای آمریکا و جهان بدل شود.
آسیبهای متفاوتی سینمای این مرز و بوم را تهدید میکند که به طور حتم در تحلیلهای مختلفی که در مورد جشنواره فیلم فجر ارائه شده به گوشههایی از آنها توجه کردهاید. شاید اصلیترین آنها سرمایهگذاریهای غیرحرفهای و گاه افسارگسیخته است که مهمترین آسیب آن تغییرات دستمزدها در فهرست هزینههای فیلم است. برای بخش سینمای ایران در این شماره موضوع چالشها، مخاطرات و آسیبهای انواع سرمایهگذاری در سینمای ایران را برگزیدهایم. سرمایهگذاران چرا و چگونه جذب سینما میشوند؟ آیا سودآوری آنها را جذب میکند؟ در این بخش ملاحظه میکنید که «فروش و بازگشت سرمایه بیشتر از کیفیت اثر سینمایی به حال خوش مخاطبان وابسته است».
معنای سودآوری در تولید چیست؟ سینمای شخصی چه مشخصههایی دارد و فردیت در سینما دارای چه جایگاهی است؟ نقش ارشاد، خانه سینما و تلویزیون در چرخش چرخهای اقتصادی سینما و نقش فیلمنامه در درآمد و هزینههای فیلمسازی چیست؟
هارون یشایایی، منیژه حکمت، سیدضیاء هاشمی و سیدهادی کریمی در میزگرد این بخش به مشکلات و چالشهای سرمایهگذاری از جمله ورود افراد غیرحرفهای به عرصه سینما، دولتی بودن سینمای ایران و عدم رقابت بخش خصوصی با آنکه باعث بر هم خوردن معادلات سرمایهگذاری و روند تولید فیلم شدهاند؛ اشاره میکنند. در همین بخش راهکارهایی برای برونرفت از کلاف سردرگم سرمایهگذاری در سینمای ایران ارائه شده که میتواند بسیار راهگشا باشد.
در پروندهای که به مناسبت تجدید چاپ رمان داییجان ناپلئون در این شماره تدارک دیدهایم به زوایای مختلف این رمان و مجموعه تلویزیونیای که از روی آن ساخته شده است پرداختهایم. سریال داییجان ناپلئون اساساً در زمره مجموعههای کالت قرار میگیرد. همانطور که میدانید فیلم یا رمان کالت به اثری گفته میشود که بتواند مخاطبانی از همه اقشار اجتماعی را جذب و در عین حال ما به ازای اجتماعی ایجاد کند. در نشست این بخش که با حضور فیلمبردار مجموعه تلویزیونی داییجان ناپلئون علیرضا زریندست، محمد شهبا، محمدحسن شهسواری و امید روحانی برگزار شده به راز ماندگاری اثر اشاره شده است و میبینیم که ناصر تقوایی ضمن وفاداری مثال زدنی به رمان پلات داستان و ضرباهنگ را ارتقا داده است. سه خصلت عمده رمان یعنی مضمون عینی، پرداختن به طبقات مختلف جامعه شهری و محتوای طنزآمیز داستان در کنار تعادل و توازنی که در میان بخشهای توصیفی، کرداری و گفتوگوها وجود دارد، ترکیب خاصی را پدید آورده که داییجان ناپلئون را به اثری بیهمتا تبدیل کرده است. پس از گذشت چهل سال از چاپ رمان ایرج پزشکزاد همزمان با انتشار مجدد این کتاب و مصادف با چهلمین سال ساخت مجموعه تلویزیونی داییجان ناپلئون نویسندگان مجله در این شماره به نکات کشف نشدهی این رمان و سریال پرداختهاند.
فهرست مطالب
زندگی و آثار استیون اسپیلبرگ
گفتوگو با استیون اسپیلبرگ
فهرست گدار: چرا اسپیلبرگ و آشویتس در صدر فهرستاند
درباره تصویر هیولا در آروارهها
نگاهی به نقش مذهب و سرمایه در سینمای اسپیلبرگ
تحلیل مالی فیلمهای بلند سینمایی استیون اسپیلبرگ
فهرست شیندلر و محدودیتهای اخلاقی بازنمایی هولوکاست
کودک در فیلمهای استیون اسپیلبرگ
نقش کودکان در سینمای استیون اسپیلبرگ
پل جاسوسان؛ تریلر درخشان اسپیلبرگ
نگاهی به مواجهه استیون اسپیلبرگ با تاریخهای سیاسی - اجتماعی به میانجی فهرست شیندلر، نجات سرباز رایان و مونیخ
درباره پل جاسوسان / معلق میان دوزخ و برزخ
از تروریسم تا آخرالزمان
فیلمها و احساسها
روانکاوی «روانی»
دربارهی مهر هفتم، چهره و چشم شیطان
به یاد رابین وود
رابین وود
هنر و سیاست
جان پیلجر و جدال بیامان با پروپاگاندا
در اهمیت جان پیلجر بودن
در دفاع از ژورنالیسم جان پیلجر در باب اسرائیل و فلسطین
جنگ رسانه و پیروزی پروپاگاندا
سکوت را بشکن؛ جنگ جهانیای آغاز شده است
نبرد جان پیلجر با تزویر
در باب دوازده مستند جان پیلجر
فیوژن
از ومپایر تا دراکولا و نوسفراتو: خونآشامها از چشم دوربین سینما
تنها در دل تاریکی: ورنر هرتسوگ و نوسفراتو
دربارۀ «خونآشام» اثر کارل تئودور درایر
سینمای ایران
چالش سرمایهگذاری در سینمای ایران
تهیه کنندگی سینما، از علت تا دلیل
گفتوگوی جابر قاسمعلی با جمال ساداتیان
وضع وخیم سرمایهگذاری در سینمای امروز ایران
تغییر نظاممند راهحل نجات سینمای ایران
سه سین سیاست و سینما و سرمایه
گفتوگو با علیرضا تابش مدیر بنیاد سینمایی فارابی
یک استحاله تاریخی در سینمای ایران
گزارش گفتوگو با مجید برزگر
اکران و اکنون
گزارش سیو ششمین جشنواره فیلم فجر
گفتوگو با جواد عزتی
دربارهی اسرافیل ساخته آیدا پناهنده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | مجله سینما و ادبیات - شماره 66 |
ناشر چاپی | مجله سینما و ادبیات |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 321 |
زبان | فارسی |
شابک | 1735-2924 |
موضوع کتاب | کتابهای مجله سینمایی |