معرفی و دانلود رایگان فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 8
برای دانلود قانونی فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 8 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 8
در فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 8 مهمترین راهکارهای سنتی و بومی بهینهسازی مصرف انرژی در مسکن با توجه به شرایط اقلیمی مختلف ارائه شده است.
با در نظر گرفتن معیارهای طراحی مسکن در راستای سازگاری و همسازی بیشتر با اقلیم میتوان به مصرف درست و بهینه انرژی، صرفهجویی در منابع و آلودگی کمتر محیط زیست دست یافت؛ همچنین در راستای حرکت در جهت توسعه سکونتگاههای انسانی گام برداشت.
شکلگیری و بسط مفهوم پایداری، نتیجه توجه ژرف انسان امروز نسبت به آسیبهای محیط زیست همچنین بروز مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حاصل از رشد صنعتی است. مفهوم توسعه پایدار را میتوان یک تغییر مهم در فهم رابطه انسان با طبیعت و خود دانست.
توسعه پایدار، طراحی پایدار، معماری پایدار و مفاهیمی از این دست با توجه به شعائر نخستینشان، حفاظت از محیط زیست را با تغییر رویکرد نسبت به طبیعت مورد نظر قرار میدهند، ولی آنچه امروزه در محیط ساخته شده به دست انسان معتقد به مفهوم پایداری متجلی میشود، نوعی برخورد گسسته از طبیعت است که تنها به حفظ آن جهت بهرهبرداری نسلهای آینده توجه میکند.
اگرچه اصول معماری پایدار شامل گسترهای وسیع از روشهای ابتدائی تا پیچیدهترین فنآوریهای روز هستند، اما مسأله مناسب بودن روش و مطابقت آن با زمینههای اجتماعی و فرهنگی عموم بهرهبرداران همواره به عنوان شاخصهای کلیدی در این حوزه مطرح است.
موضوع معماری و شهرسازی پایدار از مباحث مهم در حوزه شهرسازی و معماری است که نگاه بخش وسیعی از صاحبان ادبیات علمی توسعه شهری و طراحان معماری را به خود جلب کرده است. در کشور ما، علیرغم فعالیتهای صورت گرفته در سالهای اخیر، فقدان تجربیات علمی و پژوهشی که تبیین کننده مفاهیم و مباحث این حوزه باشد احساس میشود.
اوﺿﺎع اﻗﻠﯿﻤﯽ از ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﻬﻢ و ﻣﻮﺛﺮ در آﺳﺎﯾﺶ زﯾﺴﺘﯽ در ﻣﺤﯿﻂﻫﺎی اﻧﺴﺎﻧﯽ اﺳﺖ. توجه به اقلیم در مراحل مختلف طراحی ساختمان به خصوص ساختمانهایی که به نحوی مورد استفاده مستقیم انسان قرار میگیرند، ضروری هستند.
در این پژوهش با استفاده از روش کمی و کیفی به بررسی و تحلیل اثرات اقلیمی بر مسکن شهری پرداخته شده است. حرکت به سمت ابداعات بومی و استفاده از مصالح بومی در راستای کمک به مصرف بهینه و متعادل منابع و مهمتر از همه در نظر گرفتن شرایط محیطی و توجه به اثرات اقلیمی در طراحی مسکن از موارد مهمی هستند که روز به روز توجه بیشتر به آنها احساس میشود.
پراکنش نقاط شهری در کشور با استفاده از روش میانگین نزدیکترین همسایه محاسبه شده و نوع الگوی پراکنش آنها به صورت خوشهای هستند که نشاندهنده تأثیرپذیری استقرار سکونتگاههای شهری از شرایط اقلیمی معتدل و مرطوب، سرد، گرم و خشک، گرم و مرطوب، نیمه بیابانی و معتدل موجود در کشور است. برای هر کدام از اقلیمهای یاد شده معماری و طراحی ویژهای لازم است که در ساختوساز مسکن مورد استفاده قرار گیرد.
فهرست مطالب
بررسی و تحلیل اثرات اقلیمی بر مسکن شهری با تأکید بر بهینهسازی مصرف انرژی
راهکارهای تأمین آسایش محیطی در مدرسه بر اساس ویژگیهای پایدار معماری بومی (نمونه موردی بندر گرم و مرطوب چابهار)
ارزیابی سطح توسعهیافتگی شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان با استفاده از مدل های AHP و TOPSIS (شهرستانهای زاهدان، زابل، ایرانشهر و چابهار)
قنات قاسم آباد (همدان)، دریچهایی به معماری زیرزمینی
بررسی تأثیر هنر گچبری دوران ساسانی بر تزئینات گچبری معماری قرون 1 تا 5 هجری
تاثیر سبک معماری اسلامی آذربایجان در دوران ایلخانی و تیموری بر معماری سایر سرزمینهای اسلامی در قرون و سدههای بعدی
آسیبشناسی بافت فرسوده شهری (نمونه موردی: محله قدیمی فیض آباد کرمانشاه)
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | فصلنامه علمی - تخصصی معماری سبز - شماره 8 |
ناشر چاپی | فصلنامه علمی تخصصی معماری سبز |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 98 |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای مجله هنر و معماری |