کتاب‌های نشر نو

درباره‌ی نشر نو

نشر نو یکی از مؤسسات سرآمد در حوزه‌ی نشر کتاب است که محمدرضا جعفری چراغ آن را در سال 1360 روشن کرد. محمدرضا جعفری، مترجم، ویراستار و فرزند عبدالرحیم جعفری، مؤسس انتشارات امیرکبیر است که در پی مصادره‌ی این مؤسسه‌ی انتشاراتی بزرگ، نشر نو را به پیشنهاد پدر خود به‌راه انداخت. محمدرضا جعفری از کودکی در کنار پدرش در فروشگاه‌ها و دفتر انتشارات امیرکبیر حضور پیدا می‌کرد و در جوانی نیز، با برعهده گرفتن مسئولیت‌های مختلفی همچون دستیار اجرایی انتشارات، تجربه‌های کارآمدی در این عرصه به‌دست آورد. همین موضوع سبب شد که او با آگاهی و تسلط مناسبی برای تأسیس نشر نو اقدام کند.

در سال‌های ابتدایی تأسیس نشر نو، احمد محمود، نویسنده‌ی نام‌دار ایرانی برای حمایت از این نشر نوپا، چاپ کتابش را به محمدرضا جعفری سپرد و به این ترتیب رمان «زمین سوخته»، به‌عنوان اولین کتاب نشر نو، در سال 1361 وارد بازار کتاب شد و در یک روز ده‌هزار نسخه از آن به فروش رسید. آثاری که نشر نو در این سال‌ها به چاپ و نشر آن‌ها اهتمام ورزیده است، تاکنون افتخارات مختلفی را برای نویسنده‌ی خود و این نشر به ارمغان آورده‌اند که از میان آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد: انتخاب ترجمه‌ی کتاب «مارش رادتسکی» نوشته‌ی یوزف روت به‌عنوان برگزیده‌ی دومین دوره‌ی جایزه ابوالحسن نجفی و انتخاب کتاب «چرا به علم اعتماد کنیم» نوشته‌ی نیومی اورسکیز با ترجمه‌ی میثم محمدامینی، به‌عنوان اثر برگزیده‌ی بخش ترجمه در چهلمین جایزه‌ی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران.

دسته‌بندی کتاب‌های نشر نو

اگرچه نشر نو فعالیت خود را با انتشار کتاب در حوزه‌هایی مانند رمان ایرانی و خارجی، فلسفه، سیاست و تاریخ آغاز کرد، اما امروز در پی گسترش حوزه‌ی فعالیت این نشر، کتاب‌هایش را می‌توان در این دسته‌بندی‌ها یافت:

  • ادبیات: در میان کتاب‌های نشر نو، آثار مربوط به ادبیات کلاسیک جهان، ادبیات داستانی معاصر جهان، ادبیات غیرداستانی، مطالعات ادبی و طنز در این دسته قرار دارند.
  • اندیشه: نشر نو کتاب‌های حوزه‌ی دین و عرفان، اقتصاد، اندیشه‌ی اتنقادی، مطالعات زنان و آثار میان‌رشته‌ای را در این گروه جای داده است.
  • تئاتر: این دسته، نمایش‌نامه و مجموعه‌های «تئاتراندیشی» و «طلایه‌داران تئاتر امروز» را دربردارد.
  • فلسفه: مخاطبان حوزه‌ی فلسفه می‌توانند با جست‌وجو در این دسته، آثار موردعلاقه‌ی خود را در مجموعه‌هایی تحت عناوین «بزرگان اندیشه»، «فلسفه‌ی زندگی»، «فلسفه‌ی سیاسی» و «مطالعات دین» بیابند.
  • کتابخانه‌ی انسان: کتاب‌های این دسته در ذیل مجموعه‌های «کتابخانه‌ی تاریخ طبیعی»، «آینده‌پژوهی» و «انسان، علم، ژنتیک» در اختیار مخاطبان قرار گرفته‌اند.
  • کودک و نوجوان: مجموعه‌های موجود در این دسته شامل عناوینی مثل «کتاب‌های طلایی»، «کتابخانه‌ی کوچک من»، «دختران و پسران بلندپرواز» و «جهنم سیاه» می‌شوند.
  • کتابخانه‌ی مرجع: این دسته دیکشنری و کتاب‌های مرجع زبان و ادبیات را دربرگرفته است.
  • یادها و خاطره‌ها: آثارِ دارای ژانر بیوگرافی و اتوبیوگرافی، در این گروه جای دارند.

تاریخ ایران و جهان، حقوق، روان‌شناسی، سیاست، شعر، موسیقی و نسل قلم نیز از دیگر دسته‌بندی‌های نشر نو محسوب می‌شوند.

تغییر نام نشر نو

نشر نو در طول دوران فعالیت خود، دو دوره‌ی وقفه در کار و تعطیلی انتشارات را تجربه کرده است. این نشر از اواخر دهه‌ی 1360 تا سال 1379، از دریافت مجوز بازماند و ناچار شد کتاب‌های خود را با کمک ناشر دیگری به‌ چاب برساند. در سال 1390 نیز مدیریت نشر نو به دلیل روی دادن مشکلات مختلف و برای دریافت دوباره‌ی مجوز فعالیت خود، ناچار شد که نام انتشارات را به «فرهنگ نشر نو» تغییر دهد.

پرفروش‌ترین کتاب‌های نشر نو

انتشارات فرهنگ نشر نو یا همان نشر نو، تاکنون کتاب‌های محبوب و پرتیراژی را روانه‌ی بازار کتاب ایران کرده است. آثاری همچون «مرشد و مارگریتا» نوشته‌ی میخائیل بولگاکف، «به دور از مردم شوریده» اثر توماس هاردی، «وضعیت آخر» نوشته‌ی تامس آنتونی هریس، «ثریا در اغما» اثر اسماعیل فصیح، «انسان خردمند» و «انسان خداگونه» از آثار یووال نوح هراری و «ژاک قضا و قدری و اربابش» نوشته‌ی دنی دیدرو، ازجمله شناخته‌شده‌ترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های نشر نو به‌شمار می‌آیند.

کتاب‌های صوتی و الکترونیکی نشر نو

به‌دنبال پررونق شدن بازار کتاب‌های دیجیتال، نشر نو نیز با پلتفرم‌های آنلاین عرضه‌ی کتاب وارد تعامل و همکاری شد و بسیاری از کتاب‌های خود را در قالب کتاب الکترونیک به دست مخاطبانش رساند. افزون‌بر این، نشر نو در کنار ناشران صوتی مختلفی همچون ماه آوا و استودیو نوار، کتاب‌های موردتوجه مخاطبان خود را به‌صورت آثار شنیداری و در قالب کتاب صوتی عرضه کرد. شما هم می‌توانید برای خرید کتاب‌های نشر نو به سایت و اپلیکیشن کتابراه مراجعه کنید و از تنوع آثار این نشر بهره‌مند شوید.