کتابهای انتشارات سروش
دربارهی انتشارات سروش
انتشارات سروش که امروز بهعنوان «سروش، انتشارات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران» شناخته میشود، از سال 1346 آغاز به کار کرد. درواقع نهمین روز اسفندماه سال 1346 هفتهنامهای تحت عنوان «تماشا»، زیر نظر سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران منتشر و در سراسر کشور عرضه شد که سنگ بنایی برای شکلگیری و ادامهی فعالیتهای این انتشارات بود. این مجله تا سال 1356 با همین نام به چاپ میرسید؛ اما شمارهی 395 آن، در سیام خرداد 1356 با اسم «سروش» به دست مخاطبان رسید. تا پیش از انقلاب، نشریهی سروش تا شمارهی 345 منتشر شده بود. پس از انقلاب، در تاریخ هجدهم اردیبهشتماه سال 1358، نشریهی سروش دورهی جدیدی را آغاز کرد و شمارهی یکم آن را به دست خوانندگان رساند. از این تاریخ مدیران جدید انتشارات سروش، انتشار این مجله را زیر نظر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از سر گرفتند.
شروع فعالیت انتشارات سروش
چاپخانهی انتشارات سروش فعالیت خود را از سال 1372 کلید زد و در سال 1374، «شرکت انتشارات سروش» بهطور رسمی به ثبت رسید. این انتشارات که در حال حاضر یکی از واحدهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی محسوب میشود، تا به امروز نزدیک به دوهزار عنوان کتاب را با تمرکز ویژه بر رسانه و ارتباطات به انتشار رسانده است. مخاطبان میتوانند کتابهای انتشارات سروش را در دستهبندیهای ادبیات، دین و اندیشه، رسانه، علوم اجتماعی، علوم و فنون، هنر، خردسال، کودک و نوجوان بیابند. از میان مدیران و افراد فرهنگی برجستهای که تاکنون در انتشارات سروش فعالیت داشتهاند، میتوان به نامهایی همچون نادر ابراهیمی، رضا سیدحسینی، پرویز خرسند، علیاصغر شعردوست، قیصر امینپور، مصطفی رحماندوست، محمدرضا سرشار و عصمت گیویان اشاره کرد.
کتابهای منتشرشده توسط انتشارات سروش، تابهحال افتخارات و جوایز مختلفی را نصیب نویسندههای خود و این شرکت انتشاراتی کردهاند که از میان آنها، میتوان به سه نوبت کسب عنوان «اثر شایستهی تقدیر» در جایزهی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
نشریههای انتشارات سروش
انتشارات سروش در کنار چاپ و عرضهی کتاب، همچنان در زمینهی انتشار مجله و نشریات مختلف نیز فعالیت دارد:
- هفته نامه سروش: این نشریه از سال 1356 بهصورت هفتگی و با موضوعات مرتبط با رسانه و دنیای ارتباطات به چاپ میرسید، اما در سال 1390 و پس از پشت سر گذاشتن 34 سال سابقه، بهدلیل مشکلات اقتصادی تبدیل به دوهفتهنامه شد.
- ماهنامه سروش نوجوان: در فروردینماه 1367، اولین شماره از ماهنامهی سروش نوجوان وارد دنیای نشریات ایران شد. مهدی فیروزان مدیر مسئول این ماهنامه و فریدون عموزاده خلیلی، قیصر امین پور و بیوک ملکی از اعضای شورای سردبیری آن بودند. چاپ این مجله در اسفند 1385 متوقف شد؛ تا اینکه در اردیبهشتماه 1396، بعد از یازده سال وقفه و همزمان با زادروز قیصر امین پور، ماهنامه سروش نوجوان دوباره به چرخهی انتشار بازگشت و با رویکرد متفاوتی به کار خود ادامه داد.
- ماهنامه سروش کودکان: از شهریورماه سال 1370، ماهنامهی سروش کودکان با سردبیری فریبا کلهر و مصطفی رحماندوست، قدم به عرصهی مجلات کودک ایرانی گذاشت. این نشریه با هدف ارتقای دانش عمومی کودکان کار خود را آغاز کرد و همچنان به پیگیری این هدف ادامه میدهد.
- ماهنامه سروش خردسالان: ماهنامهی سروش خردسالان از سال 1391 پا گرفت. مدیر مسئول این نشریه مهدی فضائلی است و منیزه شعاعی، سردبیری آن را برعهده دارد.
- روزنامه جام جم: شانزدهم فروردینماه سال 1379، اولین شمارهی روزنامهی جام جم در انتشارات سروش به چاپ رسید. انتشار این روزنامه تا سال 1382 ادامه داشت؛ اما پس از آن، جام جم از سروش جدا شد و بهطور مستقل به فعالیت خود ادامه داد.
پرفروشترین کتابهای انتشارات سروش
در بین کتابهای پرتیراژ انتشارات سروش، نام آثاری مانند «دختران آفتاب» اثر مشترک امیرحسین بانکی، بهزاد دانشگر و محمدرضا رضایتمند و «مبادی سواد بصری» نوشتهی دونیس ا. داندیس به چشم میخورد. همچنین آثاری مثل «ریتم در موسیقی» تألیف شهرام مظلومی، «مبانی کارگردانی تئاتر» نوشتهی الکساندر دین و لارنس کارا، «دخترک مو فرفری» به قلم مجید راستی، «چه جوری میشود بال شکستهای را درمان کرد؟» تألیف باب گراهام، «قانون در طب بوعلی» اثر ارزشمند و ماندگار ابوعلی سینا و «ترکیب بندی در عکاسی» تألیف هارالد مانته، ازجمله پرفروشترین کتابهای انتشارات سروش محسوب میشوند.
کتابهای صوتی و الکترونیکی انتشارات سروش
با رشد فضای دیجیتال، انتشارات سروش با بسترهای آنلاینی همچون کتابراه، وارد همکاری شد تا کتابها و نشریات خود را در قالب کتاب الکترونیک نیز به دست مخاطبانش برساند. شما میتوانید برای خرید کتابهای انتشارات سروش و همینطور نشریههای این شرکت انتشاراتی که در قالب کتاب الکترونیک تهیه شدهاند، به سایت و اپلیکیشن کتابراه مراجعه کنید. لازم به ذکر است که اگرچه انتشارات سروش تاکنون برای تولید کتاب صوتی و آثار شنیداری اقدامی نکرده، اما براساس تفاهمنامهای که در آبان 1402 با «کتاب گویای ایرانصدا» صورت داده، برنامهی تبدیل آثار متنی و چاپی خود در قالب کتاب صوتی را نیز در نظر دارد و در این مسیر از امکانات و تجربیات ایرانصدا بهره خواهد برد.