معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی
چرا باید داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی بخوانیم؟
اغلب داستانها و رمانهایی که با اصطلاحات جنایی، کارآگاهی، معمایی، رازآلود، تریلر و پلیسی توصیف میشوند، آثاری داستانی هستند که بر اعمال مجرمانه مثل قتل، دزدی، آدرمربایی و در پی آن تحقیقات یک کارآگاه یا بازپرس حرفهای یا آماتور بر روی آنها برای یافتن مجرم واقعی تمرکز دارند. تعلیق، ایجاد گرههای داستانی و طرح معما و رمز و رازهای پیچیده، ازجمله ویژگیهای اصلی این ژانر محسوب میشوند.
تفاوتهای میان داستانهای جنایی، معمایی و تریلر
در بسیاری از داستانها و رمانهای جنایی، تمرکز اصلی و محوریت داستان بر جنایتکار معطوف است. در این گونه داستانها، مجریان قانون، ارتش یا یک مأمور عدالتخواه، برای دستگیری این جنایتکار در تلاش هستند. تقابل خیر و شر نیز از مضامین اصلی داستانهای جنایی محسوب میشود. در رمانهای معمایی و رازآلود، برخلاف آثار جنایی، جدال میان خیر و شر کمرنگتر است و بهجای آن در پی شناسایی و یافتن شخصی هستیم که مرتکب جنایت شده است. از سوی دیگر در رمانهای جنایی، معمولاً در همان ابتدای داستان هویت شخصیت شرور فاش میشود؛ اما نویسندگان داستانهای معمایی بخش عمدهی ماجرا را به گرهگشایی در باب شناسایی هویت مجرم اختصاص میدهند. در این زمینه میتوان به کتاب «پشت سرت را نگاه کن» نوشتهی سی بل هاگ، اشاره کرد.
در رمانهای هیجانانگیزی که تحت عنوان تریلر شناخته میشوند، تمرکز روایت بر ایجاد تعلیق و القای احساس ترس از جنایتی است که احتمال وقوعش میرود. در تریلرها بهطور معمول شخصیت منفی از همان ابتدا مشخص است و قهرمان داستان برای جلوگیری از وقوع جنایتی توسط او وارد عمل میشود. مجموعه رمانهای پرفروش و پرطرفدار «جک ریچر» اثر لی چایلد از این دستهاند.
تاریخچهی داستان و رمان جنایی و معمایی در جهان
مرور تاریخ نشان میدهد برخی از داستانهای کتاب «هزار و یک شب»، اولین نمونههای شناختهشدهی داستان جناییاند. با این وجود ظهور داستانهای جنایی، معمایی و پلیسی را بهطور ویژه میتوان در آغاز قرن نوزدهم و وقوع انقلاب صنعتی ردیابی کرد. در این دوران با افزایش مشاغل صنعتی و نقل مکان افراد به شهرهای مختلف، ظن و بدگمانی نسبت به افراد غریبه و همچنین نرخ وقوع جرم و جنایات افزایش پیدا کرد. به این ترتیب زمینه برای نگارش آثار داستانی متنوعی در این ژانر فراهم شد. در سال 1819 رمان «مادمازل اسکودری» اثر ارنست هوفمان، بهعنوان اولین داستان جنایی و معمایی مدرن متولد شد. داستان «جنایت در کوی غسالخانه» نوشتهی ادگار آلن پو نیز که دنیا را با کارآگاه خصوصی مسیو اوگوست دوپنیک آشنا کرد، بهعنوان اولین داستان کارآگاهی تاریخ ادبیات شناخته میشود.
بلافاصله پس از انتشار جنایت در کوی غسالخانه، رمانی پلیسی با عنوان «زن سفید پوش» به قلم ویلیام کالینز نوشته شد و در سال 1859 به انتشار رسید. پس از آن، این نویسنده، داستان «ماه الماس» را در ابتدا بهصورت سریالی و در مجلات مختلف منتشر کرده و سپس در سال 1868، در قالب یک رمان معمایی به چاپ رساند. طی دهههای آخر قرن نوزدهم، ظهور شخصیت شرلوک هولمز در آثار سر آرتور کانن دویل، نگاهها را به داستانها و رمانهای جنایی و معمایی تغییر داد. نویسندهی اسکاتلندی این اثر تا سال 1927 به نگارش و انتشار داستانهای شرلوک هولمز ادامه داد.
فاصلهی میان سالهای 1920 تا 1939 میلادی، تحت عنوان عصر طلایی داستانهای جنایی و معمایی و پلیسی شناخته میشود. در این سالها، آگاتا کریستی که سردمدار این دوران بود، مشهورترین کارآگاههای تاریخ ادبیات را خلق کرد؛ یعنی هرکول پوآرو و خانم مارپل. قابل انکار نیست که این شخصیتها بر نویسندگان داستانهای جنایی و معمایی خارجی معاصر نیز تأثیر بسیاری گذاشتهاند. با وقوع جنگ جهانی دوم، محبوبیت ژانر جنایی و معمایی رو به کاهش گذاشت و عصر طلایی این آثار رو به پایان نهاد. با این حال بسیاری از این رمانهای رازآلود همچنان منتشر میشوند و طرفداران خود را دارند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی
در وهلهی اول داستانهای جنایی، معمایی و پلیسی، مثل بسیاری از آثار داستانی دیگر جنبهی سرگرمی دارند و با تعلیق و هیجانی که ایجاد میکنند میتوانند ما را از واقعیت پیرامون جدا کنند. اما فراتر از سرگرمی، خواندن آثار این ژانر ادبی از جنبههای دیگری نیز اهمیت دارد:
- داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی فرصتی را فراهم میکنند تا تاریکترین نقاط روح و روان بشر را به چشم ببینیم. بهقول هنینگ مانکل، خالق مجموعه رمان «سگهای ریکا»: «هیچ قاتلی وجود ندارد، بلکه افرادی هستند که مرتکب قتل میشوند». بهعبارت دیگر همهی ما انسانها تحت شرایط خاص، ممکن است به یک قاتل یا جنایتکار بدل شویم.
- داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی، دنیای ترسناک و دراماتیکی را خلق میکنند که در عین جذابیت، باورپذیرند و بیعدالتیهای سراسر دنیا را به تصویر میکشند.
- در زندگی واقعی معمولاً از موقعیتهای خطرناک و آسیبزا اجتناب میکنیم، اما داستانهای ژانر جنایی و معمایی ما را به دل دنیای مرموز جنایتکاران میبرند یا کاری میکنند که در رمزگشایی یک پروندهی قتل همکاری کنیم، بدون اینکه خطری تهدیدمان کند. علاوهبر این چنین آثاری موجب میشوند که ذهنمان تحریک شود و قدرت تحلیل مسائل در ما افزایش پیدا کند.
- با خواندن آثار معمایی و جنایی خارجی، میتوانیم احساسات مختلفی مثل شگفتی، تنش، هیجان، کنجکاوی، ترس، انتقامجویی و حتی حس رضایت را تجربه کنیم. حسهایی که منجر به ترشح هورمونهای شادیبخش همچون دوپامین و حتی اندورفین میشوند.
- درست است که شخصیتهای داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی ممکن است وحشت و ترس به دلمان بیندازند، اما درعینحال میتوانند به شخصیت محبوبمان تبدیل شوند. مثل شخصیت هولانگیز هانیبال لکتر در رمان «سکوت برهها» نوشتهی توماس هریس که یکی از جنایتکاران محبوب در ژانر جنایی و معمایی بهشمار میآید. درواقع این آثار جنبهی دیگری از قدرت هنر را به ما نشان میدهند و کاری میکنند که شخصیتهای منفی، جذابیت بسیاری پیدا کنند.
- ژانر تریلر یا جنایی، بیعدالتیها و فسادهای اجتماعی را برملا میکند. بهطوری که در طی دهههای 1960 و 1970، بسیاری از روزنامهنگاران برای تقبیح و افشای رخدادهای جنایی، وارد حوزهی نویسندگی در این ژانر شدند. چراکه یک رمان جنایی میتواند حس عدالتپروری و همدلی را در مخاطبانش تقویت کند و موجب بهبود رفتارهای اجتماعی شود.
خواندن داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که از تجربهی هیجان لذت میبرند و دلتان میخواهد این هیجان را با لذت خواندن یا شنیدن یک داستان ممزوج کنید؛ اگر میخواهید در حل معما و رسیدگی به پروندههای قتل و جنایت همراه باشید، از فضاهایی ترسناک عبور کنید و مجرمهای خشن را بشناسید، اما آسیبی نبینید، بنابراین پیشنهاد ما این است که از خواندن داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی غافل نشوید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی در کتابراه
با توجه به این که روزبهروز بر تعداد طرفداران ژانر هیجانانگیزِ کتابهای داستان و رمان جنایی و معمایی خارجی افزوده میشود، کتابراه آثار پرشماری را با این سبک در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF برای دانلود در اختیار علاقهمندان قرار داده است. در این بین برخی از آثار، نظر مخاطبان بیشتری را به خود جلب کردهاند. آمار بالای خرید و دانلود این کتابها که عنوان تعدادی از آنها را در ادمه ذکر خواهیم کرد، محبوبیت فوقالعادهی این آثار را نشان میدهد.
- کتاب خاطرات یک آدمکش، اثر کیم یونگ ها
- کتاب یکی پس از دیگری، به قلم فریدا مک فادن
- کتاب سنگ، کاغذ، قیچی، نوشتهی آلیس فینی
- کتاب دختری از بروکلین، اثر گیوم موسو
- کتاب کودک 44، به قلم تام راب اسمیت
- کتاب هشت قتل حرفهای، نوشتهی پیتر سوانسون
- کتاب راهنمای کشف قتل از یک دختر خوب، اثر هالی جکسون
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی در کتابراه
اگر شما هم از مطالعهی داستانها و رمانهای جنایی و معمایی خارجی لذت میبرید، پس خوب است بدانید که همیشه لازم نیست برای کتاب موردعلاقهتان هزینه کنید. چراکه وبسایت و اپلیکیشن کتابراه بسیاری از عناوین مرتبط با این ژانر در قالبهای کتاب صوتی، الکترونیک و PDF را بهصورت رایگان در اختیار مخاطبانش قرار داده است. بنابراین این امکان برای شما فراهم است تا بدون صرف هزینه، کتاب موردنظرتان را دانلود کنید. تعدادی از این عناوین عبارتاند از:
- کتاب شیمیدان، اثر استفانی مایر
- کتاب آسمان فرو می ریزد، نوشتهی سیدنی شلدون
- کتاب صورتحساب، به قلم جفری دیور
- کتاب رمان سهم دیگری، اثر اریک امانوئل اشمیت