معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب مهره سوخته
- نویسنده: زینب حسینی کهنی
کتاب مهره سوخته اثر زینب حسینی کهنی، رمانی معمایی است. این کتاب، داستان دختر خبرنگاری را روایت میکند که درگیر وقایع و مشکلاتی شده که ریشه در گذشتهی زندگیاش دارد. نویسنده در این رمان وقایع را به تعلیق میاندازد و خواننده را غرق در کنجکاوی و دلهره میکند. دربارهی کتاب مهرهی سوخته زینب حسینی کهنی (فاخته) در کتاب مهرهی سوخته، داستانی معمایی و کنجکاویبرانگیز را از زندگی دختر خبرنگاری که درگیر... ادامه ›
کتاب سورمه
- نویسنده: هانیه فیض آبادی
کتاب سورمه، رمانی فارسی به قلم هانیه فیض آبادی است. داستان این کتاب که تنها اثر منتشرشده از این نویسندهی جوان است، از نگاه راوی اول شخص، روایت میشود که سورمه نام دارد و شخصیت اصلی داستان است. او که بهتازگی وارد دنیای بزرگسالی شده، از آرزوها و تصورات کودکیاش به دور افتاده و مجبور است با مشکلات مختلفی دستوپنجه نرم کند و این موضوع کل زندگیاش را به چالش کشده است. دربارهی کتاب سورمه هانیه... ادامه ›
کتاب انتقام
- نویسنده: عباس خلیلی
در کتاب انتقام خوانندهی داستانی دربارهی سایهی سنگین جبر و فشار، دستور و زورگوییها هستیم! عباس خلیلی روایتگر داستانی اجتماعی در زمانهی گذشتهست که زنان نقش محوری را در آن ایفا میکنند. او که از نویسندگان معروف ایرانی بهشمار میرود، عمده توجه خود را بر وضعیت نامطلوب زنان متمرکز کرده و با کمک یک ماجرای قدیمی، از تیرهروزی زنان گیرافتاده در ازدواجهای اجباری، تحت سلطه و درگیرشده در فساد و... ادامه ›
کتاب سوفار
- نویسنده: افسانه احمدی
کتاب سوفار از افسانه احمدی، روایتگر زندگی زنانیست که از استقلال بالایی برخوردارند، اما همچنان در دنیایی مردانه گیر افتادهاند! این رمان اجتماعی ایرانی، دربارهی نویسندهایست که نوشتن یک داستان با موضوع مشخصی به او پیشنهاد میشود؛ داستانی که هم زندگی نویسنده و هم زندگی شخصیت اصلی آن را تحت تاثیر قرار میدهد. دربارهی کتاب سوفار یک تصادف رانندگی چهقدر میتواند در زندگی انسان تاثیرگذار باشد؟... ادامه ›
کتاب نفس در قفس
- نویسنده: بهناز عظیمی
کتاب نفس در قفس نوشتهی بهناز عظیمی، رمانی است که داستان اقتدار پدرسالارانه را در دنیای امروز به تصویر میکشد. روایت این کتاب دربارهی پدربزرگی است که فرزندش را به خاطر ازدواج با دختری انگلیسی از خانه طرد کرده، اما حالا با نوههایش مواجه میشود. دربارهی کتاب نفس در قفس بهناز عظیمی در کتاب نفس در قفس، داستان زوال پدرسالاری را در جامعهی مدرن برای خواننده روایت میکند. نویسنده در این کتاب داستان... ادامه ›
کتاب همیشه دختر
- نویسنده: محمد ترکاشوند
هر فرد از هر طبقهی اجتماعی و با هر خصوصیات منحصربهفردی در زندگی تنهایی را احساس کرده است. کتاب همیشه دختر نوشتهی محمد ترکاشوند، داستان سفر زیارتیِ چند دختر را روایت میکند و خواننده را با دنیای درونی، تنهاییها و چالشهای دختری مذهبی به نام فریده آشنا میکند. دربارهی کتاب همیشه دختر کتاب همیشه دختر نوشتهی محمد ترکاشوند، دنیای زنانهی فریده و تنهاییاش را به تصویر میکشد. نویسنده با طرح... ادامه ›
کتاب میکائیل
- نویسنده: مریم بیژنی
کتاب میکائیل به قلم مریم بیژنی، رمانی است دربارهی زندگی زنی جوان به نام نیکی که به همراه فرزند شیرخوارش مجبور است به تنهایی زندگی کند چرا که همسرش به زندان افتاده. حالا او در تنهایی و دلتنگی برای همسر و معشوقش، خاطرات خود را از زندگی پرماجرایش روایت میکند. دربارهی کتاب میکائیل همهی ما در زندگی تصمیماتی میگیریم که ممکن است مسیر زندگیمان را به کلی عوض کند. گاهی این تصمیمات از روی میل و... ادامه ›
کتاب خاک خام
- نویسنده: طناز حسینی
داستان عشقی شورانگیز و ایستادگیهای یک دختر روستایی جسور را در کتاب خاک خام نوشتهی طناز حسینی بخوانید. او در این کتاب داستان عاشقانهی لیلا و صالح را میگوید که قصد دارند از روستا به شهر مهاجرت کنند. همین مسئله زندگی آنها را زیر و رو میکند و ماجراهایی غیرمنتظره بر سر راهشان قرار میدهد. دربارهی کتاب خاک خام کتاب خاک خام رمان عاشقانه و جذابی به قلم گیرای طناز حسینی، نویسندهی جوان ایرانی، است... ادامه ›
کتاب شام آخر در سرخ ده
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب شام آخر در سرخ ده داستان زنانی است که قدمت دوستیشان به بیش از سی سال میرسد و بعد از دو سال دوری، در دورهی کرونا دور هم جمع میشوند. شخصیتهای اصلی این رمانِ بلقیس سلیمانی زنانی میانسال هستند که میخواهند آخرین راز مگوی فریده را از زبان خودش بشنوند. فریدهای که بهخاطر ابتلا به سرطان، آخرین روزهای زندگیاش را میگذراند. دربارهی کتاب شام آخر در سرخ ده بیشتر مخاطبان رمانهای بلقیس... ادامه ›
کتاب از شیطان آموخت و سوزاند
- نویسنده: فرخنده آقایی
کتاب از شیطان آموخت و سوزاند به قلم فرخنده آقائی رمانی دربارهی دختری ارمنیتبار بهنام ولگاست که شخصیتی عصیانگر و یاغی دارد. او تنها و بیسرپناه است و مجبور شده با وجود داشتن مدرک لیسانس، با حقوق ناچیزی آبدارچی شود. ولگا به نظم تن نمیدهد، او سعی دارد مطابق با تربیت و خواستههای خود تصمیم گرفته و عمل کند و به همین خاطر بارها زمین میخورد اما دوباره و دوباره برمیخیزد. ولگا شکست نمیخورد و شاید... ادامه ›
کتاب مه لقا
- نویسنده: شهرام خلج
کتاب مه لقا نوشتهی شهرام خلج رماننویس جوان ایرانی است. این اثر با دغدغهها و درونمایههای اجتماعی و اقلیمی بر آن است روایتگر شخصیت زنی با نام مه لقا باشد که از همان روزهایی که چشم به جهان گشوده با مهیبترین بلاها و مصائب مواجه شده است. این رمان که با ایدهها و مضامینِ ضدسنت به نگارش درآمده، داستانی را ترسیم میکند که در آن تعصب و دخالتهای دیگران میتواند زندگی یک شخص را ویران سازد. دربارهی... ادامه ›
کتاب نفس
- نویسنده: نرگس آبیار
نرگس آبیار در کتاب نفس راوی داستان زندگی و روزمرگیهای دختربچهای به نام بهار است که به همراه خانوادهاش در حاشیهی شهر زندگی میکنند. این داستان که در سالهای ابتدایی انقلاب رخ میدهد، روایتگر خیالات کودکانه و شیطنتها و زندگی ساده و فقیرانهی بهار است که با شروع جنگ و حملهی عراق به تلخی به پایان میپذیرد. آبیار از روی این رمان یک فیلم سینمایی موفق و پرفروش اقتباس کرده است. دربارهی کتاب نفس... ادامه ›
کتاب کاش بوی سگ مرده میداد
- نویسنده: دلارام دلنواز
کتاب کاش بوی سگ مرده میداد مجموعهای است از 12 داستان که در میان سالهای 1396 تا 1400 نوشته شدهاند. یکی از داستانهای این اثر با عنوان «شاید شانس با من یار شود» در مسابقهی داستاننویسی صادق هدایت برگزیده شده است. دلارام دلنواز در این مجموعهداستان بر زنان و دخترانی تمرکز میکند که مشکلاتشان در جامعهی امروز ایرانی مغفول مانده است. دربارهی کتاب کاش بوی سگ مرده میداد «آمدهام حمام، بعد از... ادامه ›
کتاب سامار
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب سامار دومین رمان الهام فلاح، نویسندهی ایرانی، است. این کتاب به صورت موازی به داستان زندگی دو زن در دوران فعلی و روزگار حکومت رضاشاه میپردازد که درگیر مسئلهی مادر شدن و نازایی هستند و با تبعات اجتماعی و خانوادگی این مسئله، در دو بستر تاریخی و اجتماعی متفاوت دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب سامار زنی بر بلندای یک ساختمان بیستطبقه ایستاده و به شهر زیر پایش خیره شده است. آدمها میآیند... ادامه ›
کتاب نگران نباش
- نویسنده: مهسا محب علی
کتاب نگران نباش به درون لایههای پنهان نسلهای مختلف میرود و شهر تهران را بههنگام وقوع یک زلزله مورد بررسی قرار میدهد. مهسا محبعلی در این رمان مشهور خود که بارها به تجدید چاپ رسیده، نمایهای منحصربهفرد و چالشبرانگیز از شهر تهران ارائه داده است. او در این کتاب به نبردهای درونی میان نسلهای مختلف و همچنین مصائب معتاد بودن پرداخته است. تمام شخصیتهای رمان نمادی از یک نسل و دوره در بستر زیست... ادامه ›
کتاب برگ هیچ درختی
- نویسنده: صمد طاهری
صمد طاهری در رمان کوتاه برگ هیچ درختی، داستان پسری به نام سیامک را روایت میکند. این داستان که فضایی رئالیستیِ دارد، در دههی پنجاه خورشیدی در جنوب کشور و از زبان سیامک روایت میشود. نویسنده خاطراتی را از شخصیت اولِ داستان در نُه بخش مجزا ذکر کرده که خواندنشان نیازمند رعایت ترتیب خاصی نیست و خوانندگان میتوانند هر کدام را در هر زمانی که دوست دارند بخوانند. دربارهی کتاب برگ هیچ درختی داستان و... ادامه ›
کتاب زمان زوال
- نویسنده: شهره احدیت
شهره احدیت از نویسندگان پرتلاش ادبیات داستانی در سالهای اخیر است. او در رمان تازهی خود یعنی کتاب زمان زوال دو جهان متفاوت و سرشار از تضاد، یعنی دنیای مدرنیته و سنت را در پیرنگی زنانه به تصویر میکشد. اطلس، زری و وزیره، شخصیتهای اصلی و راویان این ماجرا هستند و هرکدام از قاب نگاه متفاوتی چالشهای زندگی زنان در دنیایی پرتناقض را ترسیم میکنند. دربارهی کتاب زمان زوال سومین اثر داستانی شهره... ادامه ›
کتاب سلمانی وارطان
- نویسنده: سپیده خمسه نژاد
کتاب سلمانی وارطان مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم سپیده خمسه نژاد است. این مجموعه، پنج داستان کوتاه را در بر میگیرد که روایتی رئالیستی از زندگی انسانهای مطرود و جداماندهی اجتماع به دست میدهند. این اشخاص در جدالی دائمی با گذشته و حال و آینده به سر میبرند و تنهایی و بیگانگی از مفاهیم جداییناپذیر زندگیشان است. دربارهی کتاب سلمانی وارطان کتاب سلمانی وارطان اثر سپیده خمسه نژاد،... ادامه ›
کتاب پریشون
- نویسنده: الهام عندلیبی
کتاب پریشون، رمانی است ایرانی با داستانی عاشقانه و پرسوزوگداز . الهام عندلیبی، نگارش رمان نامبرده را بر عهده داشته است. این رمان، داستان پسری در آستانهی جوانی را روایت میکند که با عشق و عاشقیهای جگرسوزی روبهرو میشود. نویسنده، داستانی چندلایه و غیرقابل پیشبینی را در این رمان پیش روی علاقهمندان به کتابهای عاشقانه قرار میدهد. دربارهی کتاب پریشون کتاب پریشون، داستانی است از عشقهای آتشین... ادامه ›
کتاب کوک محکمتری به دکمهات بزن
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب کوک محکمتری به دکمهات بزن نوشتهی مهرنوش رستم پور، روایتی از زندگی دختری بهنام شادآفرید هامون است که همه او را شادی صدا میزنند. شادی مدت شش سال در آلمان درس خوانده و کار کرده و حالا پس از کشمکشهای درونی فراروان با خودش، تصمیم به مهاجرت معکوس و بازگشت به ایران گرفته است. با برگشتنش به ایران، تصمیم میگیرد کار کند و بهدنبال استقلال مالیست تا پساندازی را که از اروپا با خود آورده، خرج... ادامه ›
کتاب قاصد پاییز
- نویسنده: فهیمه پرکاه
کتاب قاصد پاییز اثری از فهیمه پرکاه رمانی احساسی با درونمایهی اجتماعی و دربارهی رابطه میان دو فرد از دو شهر مختلف ایران است. در رمان شاهد گسستهای فرهنگی و جداییِ تحمیلی میان دو شخصیت هستیم و نویسنده سعی کرده در داستان خود نگاه جدیدی به این تفاوتها داشته باشد و از این طریق به بررسی تضادهای اجتماعی بپردازد. دربارهی کتاب قاصد پاییز کتاب قاصد پاییز رمان جدیدی از نویسندهی زن ایرانی فهمیه پرکاه... ادامه ›
کتاب قلم عشق
- نویسنده: ناصر فرزین
کتاب قلم عشق از ناصر فرزین داستان یک عشق نافرجام در جنگ ایران و عراق است که در خلال آن داستان زندگی ساکنان یک خانهی اربابی بازگو میشود. این رمان برای علاقهمندان به داستان عاشقانهی ایرانی گزینهی مناسبی است تا در اوقات فراغت سطر به سطر آن را دنبال کنند. دربارهی کتاب قلم عشق اجازه بدهید شما را با واقعیتی تلخ آشنا کنیم: دروغ است که «هر گلوله در جنگ دو نفر را از پا درمیآورد، سرباز و دختری که... ادامه ›
کتاب ورطه تباهی
- نویسنده: ریحانه میرجانی
کتاب ورطه تباهی رمانی اثر ریحانه میرجانی در ژانر اجتماعی و درام است و زندگی دختری به نام رنی را به تصویر میکشد که با مشکلات و چالشهای متعددی دستوپنجه نرم میکند. این کتاب با توصیف دقیق احساسات و موقعیتها، خواننده را به دنیای پیچیده و پر از ماجرای رنی میبرد. دربارهی کتاب ورطه تباهی کتاب ورطه تباهی نوشتهی ریحانه میرجانی، یکی از آثار شناختهشده در حوزهی داستان و رمان ایرانی است. این کتاب... ادامه ›
کتاب آملستان
- نویسنده: بهاره یارمحمدی
کتاب آملستان نوشتهی بهاره یارمحمدی روایتی است که دنیای دخترانهی شخصی را برای مخاطب به تصویر میکشد که داستانش با قبول شدن در دانشگاهی در یک شهر دیگر آغاز شده. روایتی که نویسنده آن را بر اساس شخصیتها و اتفاقات واقعی و با نحوهی بیانی رئالیستی نگاشته است. دربارهی کتاب آملستان بهاره یارمحمدی در کتاب آملستان، وقایع و شخصیتهای واقعی را به صحنهی روایت داستانی کشانده و تصویر روشنی و جذابی از یک... ادامه ›