معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی کافهی خیابان گوته
- نویسنده: حمیدرضا شاه آبادی
کتاب صوتی کافهی خیابان گوته اثری از حمیدرضا شاه آبادی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی است. شاه آبادی در این کتاب راوی ماجراهای مردی به نام کیانوش مستوفی است که به دلیل خیانت فردی از جمع انقلابیشان به زندان میافتد. او پس از آزادی، عازم آلمان میشود. آنجاست که بالاخره خیانتکار را مییابد اما او که دیگر پیرمردی هفتادساله است و مبتلا به آلزایمر، اکنون خودش را کودکی هفتساله تصور میکند و کیانوش... ادامه ›
کتاب ئاگر
- نویسنده: مهتاب جهان فر
مهتاب جهان فر در کتاب ئاگر، داستان پسری کُرد بهنام آوات را روایت میکند که آتشنشان است و به حرفهی خود علاقهی زیادی دارد. در یک عملیات نجات که آوات و دیگر همکارانش برای خاموش کردن خانهی طعمهی حریق، به محل حادثه میروند، او جان دختر جوانی را نجات داده و بعد از آن ماجراهای جالبی رخ میدهد که داستان کتاب پیش رو را جلو میبرند. دربارهی کتاب ئاگر مهتاب جهانفر، نویسندهی جوان معاصر، رمان ئاگر... ادامه ›
کتاب نفسم را پس بده
- نویسنده: حمیده انصاری پور
کتاب نفسم را پس بده، به قلم حمیده انصاری داستان زندگی زن جوانی به نام بهار را دنبال میکند. بهار، یک وکیل موفق و دختری مستقل و باهوش است که بر خلاف ظاهر قوی و سختش، با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند. بهار به تازگی همسر، پدر و پسرش را در یک تصادف رانندگی از دست داده است و از آن زمان برای گذشتن از این فاجعه و فراموش کردن این عذاب تلاش میکند. اوضاع وقتی پیچیدهتر میشود که بهار با مشکلات شرکت... ادامه ›
کتاب غروب جاویدان
- نویسنده: پردیس رئیسی
کتاب غروب جاویدان، داستانی خواندنی دربارهی عشق و زندگی را در بر گرفته است. پردیس رئیسی، نویسندهی کتاب، با قلمی خواندنی، ماجرای دختری هنرمند و عاشقپیشه را در این اثر پیش روی خواننده قرار میدهد. علاقهی شخصیت اول داستان به نوازندگی، اتفاقهای هیجانانگیزی را در این داستان برای وی رقم میزند. پس از مطالعهی کتاب غروب جاویدان، با فرازوفرودهای زندگیِ شخصیتهای داستان همراه میشوید و خاطرهی... ادامه ›
کتاب سینه ریز
- نویسنده: کاوه میرعباسی
کتاب سینه ریز اثر کاوه میرعباسی، نویسنده و مترجم توانای ایرانیست. او در این رمان کوتاه به روایت داستان دو همدانشگاهی و دوست قدیمی میپردازد که پس از سالها یکدیگر را بهشکلی کاملاً اتفاقی در مطب دکتر میبینند. ناصر دیلمی و داوود پورجمشید سی سال پیش در دانشکدهی اقتصاد دانشگاه تهران درس میخواندند، بعدتر هریک راه خود را در پیش گرفته و حالا زندگیهایی کاملاً متفاوت دارند. اما این ملاقات اتفاقی و... ادامه ›
کتاب نفس
- نویسنده: نرگس آبیار
نرگس آبیار در کتاب نفس راوی داستان زندگی و روزمرگیهای دختربچهای به نام بهار است که به همراه خانوادهاش در حاشیهی شهر زندگی میکنند. این داستان که در سالهای ابتدایی انقلاب رخ میدهد، روایتگر خیالات کودکانه و شیطنتها و زندگی ساده و فقیرانهی بهار است که با شروع جنگ و حملهی عراق به تلخی به پایان میپذیرد. آبیار از روی این رمان یک فیلم سینمایی موفق و پرفروش اقتباس کرده است. دربارهی کتاب نفس... ادامه ›
کتاب صوتی قرار ما این نبود
- نویسنده: ناهید طباطبایی
کتاب صوتی قرار ما این نبود، نوشتهی ناهید طباطبایی، رمانی جذاب است که به درگیری یک خانواده با بیماری آلزایمرِ پدر خانواده میپردازد. ناهید طباطبایی با شخصیتپردازی قوی و راویان متعددی که در این داستان انتخاب کرده است، به خوبی نشان میدهد که آلزایمر چگونه یک خانواده را تحتتأثیر قرار میدهد و واکنشهای متفاوت هر کسی به آن چه خواهد بود. دربارهی کتاب صوتی قرار ما این نبود آلزایمر یک بیماری عصبی... ادامه ›
کتاب صوتی گناه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی گناه، داستانی کوتاه از جلال آل احمد است که در آن خصوصیترین و پنهانترین احساسات دختربچهای دوازدهساله را به تصویر میکشد؛ دختری که بهزعم خودش وسوسهی گناهی ذهنش را درگیر کرده است و نمیتواند از فکر آن بیرون برود. جلال در این داستان کوتاه، به شکلی استادانه محرومیتها و محدودیتهای زنان در جامعهی ایران را مورد انتقاد قرار میدهد. دربارهی کتاب صوتی گناه جلال آل احمد نویسنده و مترجم... ادامه ›
کتاب من و لیلا
- نویسنده: حجت یکتا
کتاب من و لیلا نوشتهی حجت یکتا روایتی تلخ و تکاندهنده از زندگی در روستایی دورافتاده را به تصویر میکشد. داستان با ظرافت به مسائلی چون ازدواج اجباری، خشونت خانگی و تبعات آن میپردازد. نویسنده با قلمی روان و توصیفات دقیق، خواننده را به دنیای شخصیتهایش میبرد و او را با چالشهای زندگی روستایی و سنتهای ناکارآمد روبرو میکند. دربارهی کتاب من و لیلا گاهی زندگی درست در همان لحظاتی شکل میگیرد که... ادامه ›
کتاب ماهی زنده در تابه
- نویسنده: ناصر ایرانی
کتاب ماهی زنده در تابه دربردارندهی پنج داستان کوتاه از ناصر ایرانی است که در حد فاصل دهههای 1340 و 50 نوشته و منتشر شدهاند. ایرانی در این داستانهای کمیک و خانوادگی وضعیت فرهنگی طبقهی متوسط جامعهی خود را نقد میکند و میکوشد کرختی و سکون انسانهای مدرنِ شهرنشین را نشان دهد. دربارهی کتاب ماهی زنده در تابه ادبیات داستانی فارسی در مفهوم مدرن کلمه حدود صد سال پیش پا به عرصه گذاشت. گرچه قصههای... ادامه ›
کتاب زندان ذهن
- نویسنده: علی ولایی
کتاب زندان ذهن رمانی خاطرهگونه نوشتهی علی ولایی است که از وقایع دوران کودکیِ سیاه پسری به نام علی شروع میشود و بر حفرههای روانی شخصیت او تمرکز دارد. زخمهای روان او به سبب مشاهدهی دعواهای خانوادگی و بیتوجهی والدین نسبت به فرزندشان ایجاد شده و به حدی به او آسیب رسانده، که موجب شده تا در همان سنین کودکی به فکر خودکشی بیفتد! دربارهی کتاب زندان ذهن کتاب زندان ذهن، رمانی خاطرهگونه نوشتهی علی... ادامه ›
کتاب برزه دماغ
- نویسنده: فریور خراباتی
کتاب برزه دماغ به قلم فریور خراباتی، داستانِ یک خانوادهی کرمانشاهی را روایت میکند. به افراد این خانواده بهاصطلاح «نقش» میگویند؛ یعنی افرادی که با ویژگی بانمک و شوخ بودنِ خود، موقعیتهای بحرانی و حساس را در دست خود میگیرند و معرکهگیری میکنند. این داستانِ طنز، زوایای جدیدی از فرهنگ کرمانشاه را پیش چشم مخاطب قرار میدهد. دربارهی کتاب برزه دماغ کرمانشاهیها به دستهای از افراد که گویی طبقهی... ادامه ›
کتاب صوتی از رنجی که میبریم
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی از رنجی که میبریم، مجموعهای متشکل از هفت داستان از نویسندهی مشهور ایرانی، جلال آل احمد است. این داستانها فضایی سیاسی - اجتماعی دارند و وضعیت زندانیان سیاسیِ دوران پهلوی را نشان میدهند. جلال آل احمد در این داستانها، با لحنی ساده و صمیمی زندگی و سرنوشت افرادی را که به فعالیت سیاسی مشغول بودهاند روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی از رنجی که میبریم جلال آل احمد کتاب از رنجی که... ادامه ›
کتاب صوتی دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی دید و بازدید اولین مجموعه داستان منتشر شده توسط جلال آل احمد است. داستانهای این مجموعه به ماجراهای جوانی میپردازند که در ایام عید به خانهی نزدیکان و آشنایانش میرود و حوادث جالبی برایش اتفاق میافتند. جلال آل احمد در این داستانها، برخی از رسمورسومات زمانهی خودش را نقد میکند و با زبانی طنز و ساده، به باورها و عقاید اشتباه مردم میتازد. دربارهی کتاب صوتی دید و بازدید جلال آل... ادامه ›
کتاب آنجا خانهی من نبود
- نویسنده: بابک بوداغی
کتاب آنجا خانهی من نبود از بابک بوداغی، رمانی در ژانر ملودرام اجتماعیست و روایتی پرکشش از شروع یک عشق، مهاجرت و آغاز یک زندگی جدید. زندگیای که بر خلاف انتظارات «پوپک»، کمکم شباهت خود به داستانهای عاشقانه را از دست میدهد و به نظر میرسد قرار است هر روز تاریکتر از روز قبل باشد... دربارهی کتاب آنجا خانهی من نبود برای دختری مانند «پوپک» که همیشه در آرزوی یک زندگی عاشقانه بوده، از سمت... ادامه ›
کتاب صوتی الو... اینجا پدری به قتل رسیده!
- نویسنده: رضا فیاضی
کتاب صوتی الو... اینجا پدری به قتل رسیده! اثری از رضا فیاضی، بازیگر و نویسندهی پرکار و نامآشنای ایرانی است. فیاضی در این داستان به چالشهای خانوادههای سنتی و دردها و معضلاتِ جامعهی ایران از چشماندازی واقعگرایانه نگریسته و با طنزی گاه گزنده و زبانی تند و صریح، جسورانه از آن مشکلات سخن گفته است. دربارهی کتاب صوتی الو... اینجا پدری به قتل رسیده! «در هوای گرگ و میش پانزدهم شهریور نودوشش که... ادامه ›
کتاب سایه
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب سایه، اثری است با خمیرمایهای عاشقانه که مشکلات ازدواج و دخالت اعضای خانواده در بین زوجها را با نگاهی امروزی پیش روی خواننده قرار میدهد. طیبه نجیب، نویسندهی کتاب، از کلیشههای رایج دوری کرده تا با داستانی خواندنی روبهرو باشیم که اتفاقهای پیشبینینشدهای در آن رقم میخورد. دربارهی کتاب سایه کتاب سایه، داستانی است خواندنی برای بازتاب عشقوعاشقی در فرهنگ سنتی برخی از خانوادههای... ادامه ›
کتاب مهره سوخته
- نویسنده: زینب حسینی کهنی
کتاب مهره سوخته اثر زینب حسینی کهنی، رمانی معمایی است. این کتاب، داستان دختر خبرنگاری را روایت میکند که درگیر وقایع و مشکلاتی شده که ریشه در گذشتهی زندگیاش دارد. نویسنده در این رمان وقایع را به تعلیق میاندازد و خواننده را غرق در کنجکاوی و دلهره میکند. دربارهی کتاب مهرهی سوخته زینب حسینی کهنی (فاخته) در کتاب مهرهی سوخته، داستانی معمایی و کنجکاویبرانگیز را از زندگی دختر خبرنگاری که درگیر... ادامه ›
کتاب صوتی دید و بازدید
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی دید و بازدید، اثر نویسندهی مطرح معاصر، جلال آل احمد، دورنمایی کلی از سبک و سیاق نویسندگی او را در اختیارتان قرار خواهد داد. همچنین داستانهای کوتاهی که در این اثر گرد هم آمدهاند، با درونمایهی اجتماعی خود، دیدگاه نویسنده را نسبت به جریانهای اجتماعی معاصرش برایتان ترسیم خواهند کرد. قرار گرفتن در فهرست برترین آثار داستانی ایران از افتخارات این مجموعهی داستان کوتاه است. دربارهی... ادامه ›
کتاب صوتی لاک صورتی
- نویسنده: جلال آل احمد
به قول اوستای کفاش، فقرا چون زندگی بهشان سخت میگیرد و فضای کمی در اختیارشان میگذارد است که مدام دستوپایشان به هم میگیرد و دعوایشان میشود!... جلال آل احمد در کتاب صوتی لاک صورتی، داستان زنی از همین دسته و قماش را روایت میکند، زنی که تا میآید کمی نفس بکشد و بفهمد خوشیهای کوچک زندگی چیست، یا دیگران به پای او میپیچند یا اینکه خودش عذاب وجدان میگیرد و خوشی را به خودش زهر میکند. دربارهی... ادامه ›
کتاب تلخون
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب تلخون مجموعهای از داستانهای آذربایجان با موضوعات مختلف است که صمد بهرنگی آنها را گردآوری و تدوین کرده. «تلخون»، یکی از این قصههاست که ازدواج پرماجرای دختر یک تاجر را به تصویر میکشد. داستانهای این کتاب سرشار از ماجراهای عجیبوغریب و طنزآمیز هستند که نکات زیادی را دربارهی فرهنگ مردمان گذشته در اختیار شما قرار میدهند. دربارهی کتاب تلخون ادبیات عامیانه سرشار از قصههای رنگارنگیست که... ادامه ›
کتاب انگشتر نقره
- نویسنده: زهره زاهدی
محمود پیرنیا شخصیت اصلی و راوی کتاب انگشتر نقره نوشتهی زهره زاهدی است. پدر و مادر او سالها پیش از هم جدا شدهاند و در طی این سالها، محمود هیچگونه معاشرتی با پدر خود نداشته است. حالا بعد از مرگ پدر و پس از گذشت سی سال، پا به خانهی او میگذارد و در تلاش است از اسرار مگوی خاندان پدریاش سر در بیاورد. درباره کتاب انگشتر نقره محمود پیرنیا آخرین بازماندهی ذکور یکی از خاندانهای اصیل و قدیمی... ادامه ›
کتاب اگر برف از باریدن بازنایستد
- نویسنده: روبرت صافاریان
روبرت صافاریان، نویسنده و مترجم فعال و توانای ایرانی - ارمنی در کتاب اگر برف از باریدن بازنایستد داستان زندگی دو خانوادهی ارمنی را پیش و پس از انقلاب 1357 روایت کرده است. زاون و سارو دوستانی هستند که خانوادههایشان نیز نسبت دوری با هم دارند. زاون دلباختهی خواهر سارو، آناهید است و مدام تصویر او را بهخاطر میآورد. پدر آناهید مرد متعصب و سختگیریست که بهخاطر تعصبات مذهبیاش، طبقهی بالای یک... ادامه ›
کتاب صوتی یزله
- نویسنده: سیروس همتی
کتاب صوتی یزله، نوشتهی سیروس همتی، مجموعهای از یازده داستان کوتاه است که با زبانی طنزآمیز، موقعیتهایی جدی و عبرتآموز را روایت میکنند. سیروس همتی در این داستانها، تلخیها و سیاهیهای پیرامونش را به شکلی شیرین و جذاب به تصویر میکشد و شما را با واقعیتهای جامعه مواجه میسازد. دربارهی کتاب صوتی یزله سیروس همتی، بازیگر، کارگردان تئاتر و طراح صحنهی ایرانیست که در سالهای اخیر بهواسطهی... ادامه ›