نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی در یتیم - محمود دولت آبادی
4.4
29 رای
مرتبسازی: پیشفرض
Monir Naghikhani
۱۴۰۳/۰۷/۲۶
41
چقدر باعث تأسف است مرگ این چنین انسانهایی، همیشه دلم میخواست سبب اینکار نویسنده محبوبم را بدانم، گرچه در بین فرهیختگان او تنها کسی نبود که این چنین دست از جان شیرینش کشید، من فکر میکنم وقتی زیاد بدانی وکنکاش کنی، به جایی میرسی که به پوچی دنیا و زندگی میرسی، این افراد چنین بودند، یک علتش اینکه زیادمیدانستند ودیگر اینکه خداوند هیچ بزرگ زاده ای را از اوج به پایین نکشد، خیلی دردناک و عذاب دهنده است، یکدفعه جمع دوستان پراکنده میشوند، زندگی دگرگون می شود و در تنهایی عمیق دچار افسردگی و سردر گمی میشوی و چون زیادی میدانی درباره (منظورم ابلهانیست که حال برای خودشان کسی شده اند،) و تو میدانی که آنان چگونه اند، این برایت دردناک است، افسوس و صد افسوس برای والا مقامانی که اینچنین از دست رفتند وبعدها به ارزش واقعی آنان پی می برند ولی چه فایده که در بودنشان با آنان به گونه ای رفتار میکنند که از زندگی سیر میشوند، من سپاسگزار جناب دولت آبادی محترم و گروهی که در باره نویسنده عزیزم این اثر را تولید کردند، سپاسگزارم، و روحش شاد
کتاب در یتیم کتابی زیبا در خصوص زندگی و آخرین روزهای زندگی صادق هدایت نویسنده ایرانی که آثار فاخری را بر جا گذاشته ولی متاسفانه از او غافل بوده اند. کتابی پر از معنا و تنهایی از محمود دولت آبادی کتابی که به نظر من با همه آثار این نویسنده فرق داشت. کتابی که همه خستگی ها و دلزدگی های آخرین روزهای زندگی صادق هدایت را بیان می کند. کتاب با چند روایتگر که با قلم شیوای محمود دولت آبادی شیرینی صد چندان را به همراه دارد. کتابی خلاصه و مفید. من برای آشنایی به صادق هدایت این کتاب ها را هم پیشنهاد می کنم. "کتاب یاد صادق هدایت" نوشته علی دهباشی با چاپ نشر ثالث و "کتاب آشنایی با صادق هدایت" نوشته م ف فرزانه از انتشارات مرکز که به نظر من بسیار عالی کارها و زندگی صادق هدایت را مورد بررسی قرار داده اند. ولی ج خوردم از مطالعه این کتاب چون به صورت خیلی خلاصه روزهای آخر زندگی صادق هدایت را نوشته است و دیدار با دوستان قدیمی و دور کردن آن ها از خود، پاره کردن آثار و از بین بردن آن ها برای دلزدگی که برای او پیش آمده است. غربت، فقر و همه چیز به خوبی در این کتاب به تصویر کشیده شده است. این کتاب به همت نشر چشمه و با نویسندگی محمود دولت آبادی به چاپ رسیده است و نسخه صوتی آن به همت رادیو گوشه و با روایت خود محمود دولت آبادی منتشر گردیده است. امیدوارم از خواندن و شنیدن آن لذت ببرید.
بادرود. با تقدید و تشکر از استاد محمود دولت آبادی و دستنکاران این کتاب صوتی که باعث گردیدند اطلاعات با ارزشی در موردعلل خودکشی نویسنده فهیم و روشنفکر آقای صادق هدایت برای علاقه مندان فراهم گردد. حقیقت امراین است که هدایت عاشق ایران ومردمش بودآنجاکه به خواهرزادهاش عنوان میکندنویسندهای که بامردمانش سرو کار ندارد و شریک غم و شادی آنها نیست دکان دار است. نقش شورشی او خوی آزادمنشی اوبودکه سالها در زیرفشار زورگویی، زورتوزی مثل خوره روح اوراخورده وفرسوده بودتوسط کسانی که رجالها میخواندشان. یکی از دوستانش میگفت جرم او بزرگ منشی ومناعت طبع بود کسی که تاب خردخودازیکسووتاب ایرانی بودن خودراازدیگر سونیاورد، که سختیهایش دربرهههایی انسان را جان بسر میکند زیراسخت است وتوان فرسا.
عالی بود. نثر شاعرانه ی محمود دولت آبادی اون هم با صدای خودش واقعا تجربه ی دلچسبیه. کتاب موضوع حساسی هم داره و به مرگ یکی از نویسنده های مهم تاریخ ادبیات ایران می پردازه که تصور کردنش در قالب شخصیت یک رمان، خیلی جالب بود. شخصا وقتی احساسات فرضی صادق هدایت رو گوش دادم و روزهای آخرش رو تو ذهنم تصور کردم، علاقه ام بهش بیشتر شد. اطلاعات زیادی هم از دوستانش و مکان های مختلف زندگیش بهم داد. ممنونم از عوامل رادیو گوشه و کتابراه برای فراهم کردن این کتاب صوتی فوق العاده.
اول داستان نتوانستم ارتباط بگیرم از فایل سوم به بعد با صدای استاد دولت آبادی و داستانشان اشک ریختم... متن کتاب: "نه! هیچ کس خبر از درون جمجمه خود ندارد... جمجمهها آن جعبههای سیاهاند که اسم رمزشان فراموش شده. چطور میشود انتظار داشت که او بداند؟
"انسانها گنگ و گم به دنیا میآیند، گنگی شان به تدریج رفع میشود اما گم بودنشان باقی میماند...
زنده باشند و نامدار استاد دولت آبادی گرامی!
"انسانها گنگ و گم به دنیا میآیند، گنگی شان به تدریج رفع میشود اما گم بودنشان باقی میماند...
زنده باشند و نامدار استاد دولت آبادی گرامی!
مسلم نوشته جناب دولت آبادی که با صدای خودشان اجراشد، زیبا بودن اثر را دوچندان کرده. ایشان آنقدر زیبا روایتهای زندگی ومرگ صادق هدایت را از زبان سایهاش بیان کرده که من خیلی از جاها برای آن همه یاس وناامیدی و بی انگیزه بودن مرحوم صادق هدایت تاسف خوردم ودر جاهایی از قصه، اشک ریختم، روح آن مرحوم شاد.