نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی چرم ساغری - انوره دو بالزاک

مرتب‌سازی: پیش‌فرض
میناشریفی
۱۴۰۳/۰۸/۲۳
چرم ساغری اثر بالزاک، صرفاً داستانی خیالی درباره چرمی جادویی که آرزوها را برآورده می‌کند نیست. این رمان استعار‌ه‌ای قدرتمند از وضعیت انسان و ماهیت سیری‌ناپذیر تمایلات او دارد.
چرم جادویی، نماد خود زندگی است که با هر آرزوی برآورده‌شده، کوچک‌تر می‌شود و مهلت زندگی را محدودتر می‌کند.
بالزاک از این داستان برای کاوش در روان رافائل دو والنتین استفاده می‌کند. چرم، آیینه‌ای از انتخاب‌های اوست؛ هر آرزوی برآورده‌شده، او را به مرگ (نه به معنای فیزیکی بلکه به معنای وجودی) نزدیک‌تر می‌کند. رافائل، در کشمکش میان جاه‌طلبی و لذت‌های زودگذر، درمی‌یابد که جستجوی رضایت نهایی، خیالی بیش نیست.
«چرم ساغری» با زبانی غنی و دقیق، بیهودگیِ جاه‌طلبی، گذرا بودن شادی و مرگ را به تصویر می‌کشد. این رمان، تأملی بر زمان و تمایلات است و خواننده را به پرسش درباره آرزوها و بهای تحقق آن‌ها وامی‌دارد. در نهایت، چرم ساغری اثری بدبینانه اما تراژیک است که خواننده را با تأملی عمیق درباره وضعیت انسان تنها می‌گذارد.
Mahsjan
۱۴۰۳/۰۷/۱۷
در این رمان روح بدبینی نویسنده منعکس شده است و در سراسر داستان شک و تردید نسبت به همه مظاهر دانش، فعالیت انسانی، افکار و عقاید سیاسی و فلسفی به چشم می‌خورد. نویسنده در چرم ساغری تضاد میان تدبیر و تقدیر را نشان می‌دهد و براین باور است که اگر انسان، سرنوشت خود را به دست تقدیر رها کند به نیاز مادی که می‌خواهد، می‌رسد. داستان با طرح ساده‌ای که دارد، حکایتی نیمه فلسفی و نیمه خیالی است که تاثیر بزرگی در بررسی‌های فلسفی گذاشته است
Monir Naghikhani
۱۴۰۳/۰۶/۰۵
دبیرستان که میرفتم دبیر ادبیاتمان گاه گاه کتابهایی معرفی میکرد که بخوانیم و خلاصه نویسی کنیم از جمله همین کتاب که متأسفانه برای من مقدور نشد وخیلی دلم میخواست که آنرا بخوانم، داستان جوانی که از روی ناٱمیدی ویأس تصمیم به انتحار میگیرد وبعد نابخردانه معامله‌ای انجام میدهد که زندگیش را به تباهی میکشد، سپاس بیکران از جناب عمرانی و خانم هاشمی وماه آوا که بسیار در امر کتابخوانی تلاش میکنند، خسته نباشید همراه با توفیق روز افزون شما عزیزان.
Rozbeh Aghighi
۱۴۰۳/۰۷/۲۰
با توجه به گذشت زمانی زیاد ولی این نوشته بسیار. دلنشین زیبا و تعاریف دقیقی از مکان‌ها و شخصیت افراد و همچنین مشکل بزرگ که هم اکنون نیز همه انسانها را بخود مشغول میدارد یعنی مرگ و زندگی پرداخته و به نظر من اگر نویسنده در حال حاضر بود حتما در مورد جاودانگی و نامیرا بودن امیدوارانه تر می‌اندیشید
آذر
۱۴۰۳/۰۶/۳۱
غربی‌ها که هنوز ساختمانهاشون طبقه ۱۳‌ام نداره و بکشی شون حاضر نیستن از زیر نردبام رد بشن، به ما شرقی‌ها میگن خرافاتی! عجب وقاحت مشمئزکننده‌ای در خون مردم اروپا جریان داره. و وای از اطناب نویسندگان فرانسوی! واقعا خسته کننده و حوصله سر بره.
امیرحسین یاوری
۱۴۰۳/۰۸/۰۶
کتابی زیبا. اگرچه توصیفات با جزئیات بسیار برای برخی از شنوندگان حوصله‌سربر و برای برخی جذاب باشد.
از صدای خوب گوینده‌ی حرفه‌ای نیز نیاید غافل شد.
ممنون از عزیزی که این کتاب زیبا را به من هدیه داد
Eti Atshani
۱۴۰۳/۰۷/۲۵
کتاب عالی بود 'اما من کلا با نگارش بالزاک 'مشکل دارم.
داستانهایش عالی است اما توصیف کردنش از حوصله من خارج است
محمد میکائیلی
۱۴۰۳/۰۷/۱۰
شنیدم و لذت بردم