نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی شهریار - نیکولو ماکیاولی
4.3
24 رای
مرتبسازی: پیشفرض
pedram gheysari
۱۴۰۳/۰۶/۳۰
00
کتاب "شهریار" نوشته ی نیکولو ماکیاولی یکی از شناخته شده ترین آثار در حوزه ی فلسفه سیاسی است. این کتاب در قرن شانزدهم نوشته شده و به شهریاران و حکمرانان توصیه هایی می دهد که چگونه باید قدرت را به دست آورند و حفظ کنند. "شهریار" به علت دیدگاه های واقع بینانه و گاه بی پرده اش نسبت به سیاست و قدرت، بحث برانگیز بوده و همچنان هم تأثیرگذار است. اگر بخواهیم به زبان صمیمی تر به محتوای کتاب بپردازیم، باید بگوییم که ماکیاولی در "شهریار" به نوعی می خواهد به پادشاهان و حاکمان یاد بدهد که چطور باید بازی سیاست را ببرند. او می گوید که گاهی اوقات، برای حفظ قدرت، ممکن است نیاز باشد تصمیماتی بگیری که از نظر اخلاقی درست به نظر نمی آیند. به عبارتی دیگر، هدف وسیله را توجیه می کند. ماکیاولی روی این نکته تأکید دارد که یک حاکم باید هم از مهر و محبت و هم از ترس استفاده کند تا بتواند بر مردم حکومت کند، اما اگر لازم شد و مجبور به انتخاب شد، ترس باید اولویت داشته باشد، زیرا مردم می توانند به راحتی محبت را فراموش کنند، اما ترس را نه. این کتاب بیشتر از آنکه یک راهنمای اخلاقی باشد، واقع گرایانه و عمل محور است و تلاش می کند به خواننده بگوید که سیاست بازی ای است که باید قواعدش را یاد بگیری و ممکن است همیشه با اصول اخلاقی همخوانی نداشته باشد. "شهریار" همچنان به عنوان یکی از منابع مهم مطالعه برای دانشجویان علوم سیاسی و علاقه مندان به تاریخ و فلسفه باقی مانده است.
سلام و درود خدمت تمامی دوست داران کتاب کتابی که پیش روی شماست در نوع خود فوق العادس واقعا درک نمیکنم افرادی که این کتاب و یا نویسنده اون رو شیطان یا امثال این القاب خطاب میکنند هر شخص علاقلی که این کتابو مطالعه کنه میتونه متوجه دانش و فراست این نویسنده در دوران که اطلاعات به راحتی امروز در دسترس نبود رو متوجه بشه این کتاب تماما هنره برای هرشخص در زمینه خود تمامی افراد بزرگ از این تکنیکها چه در کسب و کارهای خود چه در حکومتها و شرکتها بهره برداری میکنند دوستان من همیشه به دنبال اگاهی باشید حتی در دل تاریکی زیرا که در انتهای هر تاریکی نور نهفته است
وقتی کتاب را میخواندم همزمان به این فکر میکردم که با توجه به زمان نگارش، این کتاب منبع و سورس اصلی کتابهایی مثل قلعه حیوانات، دموقراضه و... میتونه باشه با این تفاوت که در این کتاب نویسنده به جای داستان سرایی با تحقیق در تاریخ و مستند راه حلهایی جهت اداره کشور برای حاکمان ارائه داده... در نهایت نمیتوان در مورد خوب و بد روشها نظر کلی داد بلکه خوبی و بدی روشها با توجه به نیت و هدف نهایی استفاده کننده آنها معلوم میشود.
این کتاب به نظر من بیشتر خواسته همون دل شاه رو به جا بیاره و یه پست و منصبی بهش بده که البته ظاهرا موفق هم نشده. خب سیاست هم ذاتا دو روی سکه است یک روی خبیث و یک روی پاک. که اغلب موارد روی خبیث کاربردی تر از روی پاک آن است. درواقع ذات سیاست آمیخته با دروغ و ریا است و بیان آشکار و شفاف این موضوع در آن زمان که مردم صداقت بیشتری داشتند جسارت زیادی میخواسته است
کتاب عجیبی بود و حقیقتا در حین مطالعه کتاب احساس میکردم که این شیطان است که سخن میگوید. نکات مثبت و منفی زیادی توامان در کتاب مطرح میشود، از این رو توصیه میکنم که این کتاب را «هشیارانه» مطالعه و حتما برای خود نقد و بررسی کنید. کاش هیچ حاکم و سیاستمداری این کتاب را مطالعه نکند که البته معتقدم حاکمان ما این کار را کردهاند!