نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی ماه عسل در پاریس - جوجو مویز
4
23 رای
مرتبسازی: پیشفرض
الناز قانع
۱۴۰۳/۰۸/۲۶
00
کتاب ماه عسل در پاریس داستان دو زوج را از زبان زنهای داستان در دو دوره زمانی متفاوت به صورت موازی تعریف میکند که در پاریس اتفاق میافتد. زوجهایی که در دوره قدیمی هستند در پاریس زندگی میکنند و زوجهای جدید در پاریس به ماه عسل رفتهاند. نکته جالب داستان ارتباط بین زوجهای داستان است که توسط یک تابلوی نقاشی مشخص میشود. شاکله اصلی داستان چالشهای این زوج هت در ابتدای زندگی و نحوه برخورد و مدیریت آنها است. اینکه شما در زندگی زناشویی چالش را چگونه مدیریت میکنید و با آن برخورد میکنید مهم است. افراد در کنار شما چگونه تاثیرگذاری دارند مهم است. تفاوت فرهنگ و نگاه به ازدواج در این کتاب از نکات قابل توجه است. اما نکته مهم تر، وجود دوستان مورد اطمینان است که چگونه با راهنمایی خوب زندگی شما را نجات میدهند.
کتاب خوب بود. داستان دوتا زوج در دو دهه مختلف. دو زوج که زندگیشون رو تازه شروع کردن و در ماه عسل به سر می برن. چیزی که در این کتاب واسه من جالب بود، اون نگاهی بود که به ازدواج ترسیم میکنه. اینکه آدم ها به خاطر حرف بقیه یا فضاسازی جامعه فکر میکنن که ازدواج یعنی تا یه اشتباه میبینی، در بری بری. انگار تعهد مفهومش رو از دست داده.. چیزی که توی این کتاب هم تا حدودی بهش می پردازه. اینکه آدم ها به جای ترک کردن یه رابطه و فرار، بهتره با صحبت کردن، تلاش کردن و دست از لجبازی برداشتن، سعی کنن زندگیشون رو بسازن. و این چیزیه که همه زوج ها احتیاج دارن بشنون. من از این نظر به دلیل پرداختن ضمنی به تمام موارد ذکر شده، واقعا ازش لذت بردم.
داستانی جالب و پر کشش است در مورد وارد شدن به دنیای متاهلی و خوب و بدهای آن. شاید اولش کمی گیج کننده به نظر برسد اما به مرور تصویر واضحی از خود ارائه میدهد. نثری خوب است و تشبیهات زیبایی دارد. نویسنده نکتههای عمیق و ریز زندگی مشترک و همچنین تفاوتهای طبیعی و غیر عمدی دیدگاههای زن و مرد را با نگاهی تیزبینانه و واقع گرایانه توسط تشبیهات و استعارات زیبایی، به خوبی به تصویر کشانده. راوی داستان صدای دلنشینی داشته و خوانش خوبی دارند. اما تلفظ حرف (ق) ایشون خیلی توی ذوق میزند وگاهی باعث میشد تا مدتی تمرکز روی داستان رو از دست بدهم. با تشکر از کتابراه
کتاب از آثار دیگر جوجومویز ضعیف تر هست. دو برش از ماه عسل دو زوج در دو برهه زمانی متفاوت که راستش من تا آخر منتظر یک ارتباط بین این دو بودم ولی چیز به خصوصی نبود. با احترام به همه لهجه ها، فکر می کنم برای روایت یک داستان راوی باید هیچ لهجه ای نداشته باشند. راوی محترم با وجود صدای دلنشین حرف "ق" را خیلی غلیظ ادا می کردند.